Author |
Topic |
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4740 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 15/01/2010 : 16:42:34
|
Od Rinaldija još nisam pročitao ni jednu epizodu , ali dosta dobro crta prema nekim njegovim crtežima koje sam našao na internetu |
Go kneel and weep
|
|
|
Upperslice
New Member
Serbia
103 Posts
Member since 31/05/2009 |
Posted - 16/01/2010 : 11:35:35
|
de na stana, on je sav coskast, kod ovog je sve oblo mene podseca na villu negde edit: mislim sam dilan |
Edited by - Upperslice on 16/01/2010 11:36:40 |
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4740 Posts
Posted - 17/01/2010 : 10:38:20
|
quote: Originally posted by Upperslice
de na stana, on je sav coskast, kod ovog je sve oblo mene podseca na villu negde edit: mislim sam dilan
Pa kad je više crtao u njegovom stilu, a ne u stilu Stana ; al' ja bi rek'o da je on razvio neki svoj vlastiti stil |
Go kneel and weep
|
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21091 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 17/01/2010 : 11:47:35
|
Sve što su napisali Ultras, Morison i Desolator - potpisujem i pocrtavam - odličan Dilan - sve preporuke |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21091 Posts
Posted - 17/01/2010 : 12:00:19
|
@ Gil-galad druže , vidim da si loćikavo ocenio moju omiljenu epizodu Dilana " Veliki san" i još si rekao da je jedna od lošijih.Dobio si ogroman minus ! Dilan smotan u "noir" foliju, sa genijalnim Stanom i "Bukovski jednostavnim" Faracijem - može li to ikako bolje ? |
|
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 18/01/2010 : 14:13:38
|
Crtez ovog Rinaldija je odlican,jos nisam citao ni jednu njegovu pricu. |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4740 Posts
Posted - 18/01/2010 : 21:30:10
|
Upravo gledam epizodu ''Bitange i princeze '' i pogodite o čemu se radi : O Dnevnikovom Dylanu ''Frankenštajn'' br. 60 i o tome kako se svi sa foruma stripovi.hr kolju za njega |
Go kneel and weep
|
|
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4647 Posts
Member since 10/10/2003 |
Posted - 27/01/2010 : 21:03:10
|
oh, ruju je uspeo da zasere i potencijalni biser upotrebe djavolovog trilera u jednoj epizodi! cudi me kako se dosada to niko nije setio, ne da zasere, vec da pametno upotrebi ovu kultnu referencu serijala. ovako smo dobili samo jedan besmisleni koljacki niz da bi se otvorila vrata pakla i sta? nista, goli kurac! :/ a i ovaj rinaldi, stvarno ne vidim sta je to dobro kod njega. blasfemija da lici na stana!!! pre bi rekao da je dao posvetu M&G, a bogami i Dell'Uomu u onim scenama u pozoristu. sve u svemu, donji nivo proseka. |
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21091 Posts
Posted - 27/01/2010 : 22:39:17
|
Hoćeš da kažeš da Ultras,Morison,Desolator i ja nemamo ukusa ??? |
|
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4678 Posts
Member since 28/07/2008 |
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |
Posted - 28/01/2010 : 01:07:30
|
Ja potpisujuem pretposlednju Barkerovu recenicu. Rinaldi ne lici meni nesto na Stana, a i zasto bi?! Mediokritet-epizoda, svakako. |
|
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4647 Posts
Member since 10/10/2003 |
Posted - 28/01/2010 : 12:39:22
|
quote: Originally posted by anto
Hoćeš da kažeš da Ultras,Morison,Desolator i ja nemamo ukusa ???
paaaa.... da vidis kako me pajtos procitao? |
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
|
|
Djuro
New Member
Serbia
273 Posts
Member since 29/03/2006 |
Posted - 01/02/2010 : 22:43:18
|
quote: Originally posted by Barker
oh, ruju je uspeo da zasere i potencijalni biser upotrebe djavolovog trilera u jednoj epizodi! cudi me kako se dosada to niko nije setio, ne da zasere, vec da pametno upotrebi ovu kultnu referencu serijala. ovako smo dobili samo jedan besmisleni koljacki niz da bi se otvorila vrata pakla i sta? nista, goli kurac! :/ a i ovaj rinaldi, stvarno ne vidim sta je to dobro kod njega. blasfemija da lici na stana!!! pre bi rekao da je dao posvetu M&G, a bogami i Dell'Uomu u onim scenama u pozoristu. sve u svemu, donji nivo proseka.
Procitah i ja Demonsku sonatu i bar 90% se slazem sa ovim Barkerovim postom. Nije mi bas toliko los utisak, ali definitivno ovo nije bolje od prosjecnog Ruju-a, znaci - lose je. Ideja je dobra, ali je izvedba prilicno losa, barem zbog sledecih stvari: 1. Katastrofalan pocetak sa milion puta vidjenim scenarijom kada Dilanu ubijaju dragu, s tim sto je ovaj put jadnica upokojena vec na 17. strani, pa nema sanse da se bilo kako poistovjetimo sa Dilanovim bolom i ozbiljno ga shvatimo. 2. Malo mi je pun 'rac ovih tajnih drustava, koja su eto tako zla samo po sebi i koja eto tako vole satanu i ubijaju ljude, opet, eto tako. Boring. 3. Nema ni naznake neke atmosfere mistike, ili atmosfere bilo cega u ovoj prici. Radnja tece, mi vidimo kuda to otprilike ide, ima jedan tvist, pa drugi i kraj. Slobodno se ovo moze prepricati na jednoj strani i docarati osjecaj koji imas posto procitas strip.
Rinaldi mi je ovdje los. U prvih 10-ak stanica stvarno malo podsjeca na Stana, ali onda se gubi, i kvalitet varira od vinjete do vinjete, uz meni se cini los osjecaj za perspektivu i neke ocajno nacrtane face (posebno ovi negativci, a i Gruco je nekako cudan). Nedostatak atmosfere u stripu se moze pripisati i Rinaldijevom neinventivnom crtezu. Licno mi je bio bolji u Bandi zodijaka (iako je ta prica veci atak na zdrav razum), a daleko najbolji u Natanu - Demoni (ako je to uopste isti Rinaldi). |
|
|
Boyce
Starting Member
38 Posts
Member since 04/07/2009 |
Posted - 10/02/2010 : 13:34:13
|
Pročitao sam jutros VČ DD27-Predodređene žrtve
Po meni dobra priča,gotovo filmska,za razliku od prošle Medine (VČ DD24-Nepoželjni gost) više je tipična "dilanovska".Ono što je ipak razlikuje od ostalih je da Dilan koristi mobilni telefon (O tempora o mores!),a kao "dokaz novih vremena" pojavljuju se i moderniji automobili,BMW X5 i Volvo V40 ako se ne varam... Ideja koja se pojavljuje u priči da se duh može "uhvatiti na fotografiji" obrađena je u filmu Shutter(2004).Setio sam se da sam pogledao rimejk Shutter(2008),http://www.imdb.com/title/tt0482599/ jer u njemu glumi Joshua Jackson(Peter Bishop iz serije Fringe,ako neko prati )
Ne slažem se sa lajtmotivom priče o predodredjenosti žrtava( i mučitelja),da je žrtva nekako "genetski" sama po sebi žrtva(isti slučaj i sa mučiteljem,predodredjenost),već svesno očekuje da će nakon preživljavanja "mučenja" sama postati mučitelj u budućnosti (u ovom konkretnom slučaju da je bio "standardni zadatak"(a ne ubistvo sa umišljajem)koji je brucoš morao da ispuni i on ga rešio,on bi taj "zadatak" postavio nekom drugom iz sledeće generacije brucoša itd...Meni je dakle možda logičnija i zanimljivija predodredjenost odnosa žrtva-mučitelj
|
Edited by - Boyce on 04/03/2010 09:52:34 |
|
|
desolator5
Starting Member
91 Posts
Member since 06/07/2009 |
Posted - 10/02/2010 : 15:12:59
|
quote: Originally posted by Boyce
Pročitao sam jutros VČ DD27-Predodređene žrtve
Po meni dobra priča,gotovo filmska,za razliku od prošle Medine (VČ DD24-Nepoželjni gost) više je tipična "dilanovska".Ono što je ipak razlikuje od ostalih je da Dilan koristi mobilni telefon (O tempora o mores!),a kao "dokaz novih vremena" pojavljuju se i moderniji automobili,BMW X5 i Volvo V40 ako se ne varam... Ideja koja se pojavljuje u priči da se duh može "uhvatiti na fotografiji" obrađena je u filmu Shutter(2004).Setio sam se da sam pogledao rimejk Shutter(2008),http://www.imdb.com/title/tt0482599/ jer u njemu glumi Joshua Jackson(Peter Bishop iz serije Fringe,ako neko prati )
Ne slažem se sa lajtmotivom priče o predodredjenosti žrtava( i mučitelja),da je žrtva nekako "genetski" sama po sebi žrtva(isti slučaj i sa mučiteljem,predodredjenost),već svesno očekuje da će nakon preživljavanja "mučenja" sama postati mučitelj u budućnosti (u ovom konkretnom slučaju da je bio "standardni zadatak"(a ne ubistvo sa umišljajem)koji je brucoš morao da ispuni i on ga rešio,on bi taj "zadatak" postavio nekom drugom iz sledeće generacije brucoša itd...Meni je dakle možda logičnija i zanimljivija predodredjenost odnosa žrtva-mučitelj Prazna mesta pročitati tek nakon čitanja priče!
Nevezano za novi strip, nemoj molim te skrnaviti sa imdb linkom glupog americkog rimejka, stavi tajlandski original ;) http://www.imdb.com/title/tt0440803/ |
Edited by - desolator5 on 10/02/2010 15:13:46 |
|
|
Boyce
Starting Member
38 Posts
Member since 04/07/2009 |
Posted - 10/02/2010 : 16:09:06
|
Hehe,i ja obicno uvek gledam originale(kao u slucaju filma "Ju-on" odnosno "The Grudge" ),ali ovde sam naveo samo link filma koji sam gledao :) |
|
|
morrison
Advanced Member
Serbia
5142 Posts
Member since 29/01/2008 |
Posted - 10/02/2010 : 18:49:08
|
Ok epizoda, Meda je to lepo odradio kao i obicno. Solidna detektivska prica, truncica horora. Vise nego jasna ideja i poruka - natural born predators & natural born victims, zanimljiv twist na kraju, Fregijeri podnosljiv, vrlo dobro!
Sledeceg meseca - ubojiti tandem: Ruju & Kosu! |
There ain't no grave gonna hold my body down. |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
|
rgorgiev
Senior Member
2084 Posts
Member since 17/06/2004 |
Posted - 10/02/2010 : 18:53:22
|
E ja bih posceo opet i da skupljam dilana i vec sam u pregovorima za jedan komplet |
so it shall be written, so it shall be done |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 10/02/2010 : 18:58:10
|
quote: Originally posted by profesor-inz
Počeo sam i ja da čitam Dilana ponovo, zasad samo čitam, ne sakupljam...
Šta si pročitao? |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
Posted - 10/02/2010 : 19:01:36
|
quote: Originally posted by Mhejl
quote: Originally posted by profesor-inz
Počeo sam i ja da čitam Dilana ponovo, zasad samo čitam, ne sakupljam...
Šta si pročitao?
VČ 24, 25, 26 I 27, SVI SU ODLIČNI. Inače u principu nisam čitao Dilana poslednjih godinu dana, sve izdato ranije jesam. |
|
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10047 Posts
Member since 17/10/2008 |
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10047 Posts
Member since 17/10/2008 |
|
drakulloni
Senior Member
1317 Posts
Member since 25/09/2009 |
Posted - 11/02/2010 : 00:58:17
|
Poslednja karta
Sad sam procitao i odmah mogu da kazem da mi je odlicna. U poslednje vreme Dilan mi je "gore-dole", par epioda koje su nista posebno, pa naidje jedna zanimljiva. Ali evo, zadnje dve epiode su mi odlicne.
Kompletna prica o slabim i nerazvijenim licnostima ima konstantan kvalitet, osim kraja, koji mi je populisticki. Obavijen nekom misterijom, kao mi se zapitamo, a mogla je da da i nesto konkretnije. NPR: neki svoj licni osvrt na sva ta desavanja, pa da mozemo da ga uporedimo sa sopstvenim.
Netipicno za moj stav da se kroz citanje lako indetifikujem sa glavnim junakom, ovde to nikako nije bio slucaj. Najveci utisak ostavlja Mavi, "carobnica" koja prorice sudbine. Realna, drska i dosledna. Bez emocija, po principu "trazili ste - gledajte". A Dilan bez obzira na svoje ogromno iskustvo, odjednom ovde nije dorastao slucaju.
No dobro, i on je samo covek. |
Lepo je promenniti se...Jos je lepse promeniti se zauvek. |
Edited by - drakulloni on 11/02/2010 00:59:17 |
|
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 11/02/2010 : 02:14:09
|
quote: Originally posted by drakulloni
Poslednja karta
Sad sam procitao i odmah mogu da kazem da mi je odlicna. U poslednje vreme Dilan mi je "gore-dole", par epioda koje su nista posebno, pa naidje jedna zanimljiva. Ali evo, zadnje dve epiode su mi odlicne.
Kompletna prica o slabim i nerazvijenim licnostima ima konstantan kvalitet, osim kraja, koji mi je populisticki. Obavijen nekom misterijom, kao mi se zapitamo, a mogla je da da i nesto konkretnije. NPR: neki svoj licni osvrt na sva ta desavanja, pa da mozemo da ga uporedimo sa sopstvenim.
Netipicno za moj stav da se kroz citanje lako indetifikujem sa glavnim junakom, ovde to nikako nije bio slucaj. Najveci utisak ostavlja Mavi, "carobnica" koja prorice sudbine. Realna, drska i dosledna. Bez emocija, po principu "trazili ste - gledajte". A Dilan bez obzira na svoje ogromno iskustvo, odjednom ovde nije dorastao slucaju.
No dobro, i on je samo covek.
Pametno zboris crveni brate.I Ludom Konju se svidja ta epizoda. |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
|
|
Topic |
|