forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan Dog u izdanju Veselog četvrtka
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 72

nolo contendre
Junior Member

Serbia
411 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 11/02/2010 : 11:37:11  Show Profile Show Extended Profile  Send nolo contendre a Private Message  Reply with Quote
Kraj je za medalju!
Toliko sam bio pod utiskom zadnje table,da sam odmah ponovo počeo da ga čitam ispočetka.
Go to Top of Page

drakulloni
Senior Member

1317 Posts

Member since 25/09/2009

Posted - 11/02/2010 : 12:35:19  Show Profile Show Extended Profile  Send drakulloni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nolo contendre

Kraj je za medalju!
Toliko sam bio pod utiskom zadnje table,da sam odmah ponovo počeo da ga čitam ispočetka.

I meni je kraj odlican, ali u grafickom smislu. Dilan je, cini mi se, jedini strip u Boneliju koji trpi ovakav crtez. Jaki kontrasti i izoblicena lica ljudi.

Lepo je promenniti se...Jos je lepse promeniti se zauvek.
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4341 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 11/02/2010 : 16:20:35  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
procitao mjnovijeg dilan doga u izdanju vc...predodredjene zrtve...i mogu reci da je fenomenalan
Go to Top of Page

desolator5
Starting Member

91 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 12/02/2010 : 13:17:45  Show Profile Show Extended Profile  Send desolator5 a Private Message  Reply with Quote
Predordjena zrtva - Odlicna epizoda, odusevljen sam. Meda stvarno na odlicna nacin kritikuje drustvo, kao i u mudrosti mrtvih, a zajednicko za obe epizode pored Mede je da je crtao Frighieri. Vecini kao i meni jedan od najgorih crtaca u DyD, medjutim u tandemu sa Medom ume da ispadne jako dobro. Ne leze mu hororchine i krljachine vec vishe ovakve lagane epizode.

Dakle zavrshio se ovaj uspeshni niz epizoda gde smo imali cetiri dobre redovne price i SB Lavirint straha. Spremite se za sledeca tri meseca : Ruju-Masiero-De Nardo :D
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 12/02/2010 : 13:23:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
Je, al Masiero piše Nalsljednike sumraka. Možda će bit sranje, ali interesantno sranje.

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

nolo contendre
Junior Member

Serbia
411 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 12/02/2010 : 13:31:35  Show Profile Show Extended Profile  Send nolo contendre a Private Message  Reply with Quote
Novi Dilan dobar "ljucki".Skoro sam gledao film sa donekle sličnom temom ,"Jennifer's Body" (prinošenje žrtava i sl.),pa mi je ova priča došla kao kec na jedanaest.I onaj film iz uvodnika me zainteresovao,al' jbg,prepričaše ga od početka do kraja
I ova epizoda se sjajno završava,pa ceo strip zaslužuje visoku ocenu.
Naslovnica, extra!Stano bi mogao Dilana malo češće da crta u drugom planu.

Uh,tek sam sad skapirao da jo ovo jedan veliki SPOILER!!!

Edited by - nolo contendre on 12/02/2010 13:34:29
Go to Top of Page

desolator5
Starting Member

91 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 12/02/2010 : 14:38:31  Show Profile Show Extended Profile  Send desolator5 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Inferno

Je, al Masiero piše Nalsljednike sumraka. Možda će bit sranje, ali interesantno sranje.

Vidim da ima i recenzija naslednika zone sumraka na sajtu, gde ju je autor ispljuvao najstrasnije. Sto ti kazes : "interesantno sranje".
Go to Top of Page

Djuro
New Member

Serbia
273 Posts

Member since 29/03/2006

Posted - 12/02/2010 : 20:09:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Djuro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by drakulloni

quote:

Kraj je za medalju!

I meni je kraj odlican, ali u grafickom smislu. Dilan je, cini mi se, jedini strip u Boneliju koji trpi ovakav crtez. Jaki kontrasti i izoblicena lica ljudi.

Trpi i Nathan. I to itekako dobro. Meni licno je Mari mnogo bolji na Nathanu nego na Dilanu. U ponoru pamcenja/trinaesta zapovijed, Vampyrus, Babilonska biblioteka, Drevna stijena, sve crtezi za cistu 10-ku koji daju dodatan kvalitet odlicnim scenarijima.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21091 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 12/02/2010 : 23:27:02  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by desolator5

Predordjena zrtva - Odlicna epizoda, odusevljen sam. Meda stvarno na odlicna nacin kritikuje drustvo, kao i u mudrosti mrtvih, a zajednicko za obe epizode pored Mede je da je crtao Frighieri. Vecini kao i meni jedan od najgorih crtaca u DyD, medjutim u tandemu sa Medom ume da ispadne jako dobro. Ne leze mu hororchine i krljachine vec vishe ovakve lagane epizode.

Dakle zavrshio se ovaj uspeshni niz epizoda gde smo imali cetiri dobre redovne price i SB Lavirint straha. Spremite se za sledeca tri meseca : Ruju-Masiero-De Nardo :D

Druže, oprosti na ovome što ću ti reći , ali veću glupost skoro nisam čuo. Ćitam i skupljam DD ali i MM od prvog broja, i čim se pojavio ovaj crtač , najpre kod MM, a potom i kod DD zapao mi je za oko i postao mi jedan od najvoljenijih ( a možda i najbolji) crtač.
Nisam primetio da ga je još neko "pljunuo" i pretpostavljam da si mlađi dečko, ali mi molim te ne diraj Fraigherija - odradio je mnoge vrhunske epizode i kod MM ikod DD a i u zajedničkoj epizodi.On kada crta čak i Rujuova epizoda ispadne dobra

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 12/02/2010 23:31:59
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21091 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 12/02/2010 : 23:37:10  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Inače , napisao sam na topicu od VČ - odlična epizoda - ali na onom topicu samo pišu o naslovnicama , lošem otisku i kada će izdanja doći u CG, uz podjebavanje Vronskoga.
DD kod VČ stvarno drži nivo za razliku od Zagora, Texa, Mister Noa, a o Dampiru ne bih ni da pričam (MM vruće - hladno, mada može da prođe, a Leo Pulp i Brad Barron najsvetlije tačke Veseljaka uz DD)

Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10047 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 12/02/2010 : 23:49:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

...ali mi molim te ne diraj Fraigherija - odradio je mnoge vrhunske epizode i kod MM ikod DD a i u zajedničkoj epizodi...

Anto, kralju

Mada, mnogima se ne svidja Frighieri, videces po reakcijama koje ce uslediti

Meni je on u "prvoj ekipi" Dilanovih crtaca
Mislim da ga i Dilan gotivi jer se obavezno "omrsi" kada ga Frighieri crta

Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21091 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 13/02/2010 : 00:56:59  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Druže , ono što se sviđa Ultrasu i Antu, i ostalima će se svideti!!!
Onaj kome se Fraigheri ne dopada, slobodno može da mi se javi za ispisnicu sa topica

Edited by - anto on 13/02/2010 00:59:06
Go to Top of Page

drakulloni
Senior Member

1317 Posts

Member since 25/09/2009

Posted - 13/02/2010 : 02:10:00  Show Profile Show Extended Profile  Send drakulloni a Private Message  Reply with Quote
Danas sam procitao i superbook 9.

Prva prica koja se oslanja na Kafku, onako... Malo me smaraju ti izgubljeni likovi koji ne mogu da se adaptiraju na svet u kome zive. Stalno u grcu i strahu. Koga uopste to zanima u toj meri. Osim, naravno psihijatra, koji se ovde bas svojski potrudio. Na kraju je uspeo da trgne svog pacijenta, bah... Jel to treba da nas motivise da se i mi trgnemo? Ja sam odavno "trgnut". Ima tu i poucnih stvari, pogotovu za buduce roditelje, da ne smaraju decu glupim pricama.

Druge dve su mi daleko bolje. Ne zbog Sclavi-ja, vec generalno mi se svidjaju sve kratke price koje idu u superbook-u.

Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 13/02/2010 : 02:17:54  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote
quote:

Druže , ono što se sviđa Ultrasu i Antu, i ostalima će se svideti!!!
Onaj kome se Fraigheri ne dopada, slobodno može da mi se javi za ispisnicu sa topica

ehm...nesto mi se ne ispisuje
Go to Top of Page

nolo contendre
Junior Member

Serbia
411 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 13/02/2010 : 11:28:26  Show Profile Show Extended Profile  Send nolo contendre a Private Message  Reply with Quote
quote:

Prva prica koja se oslanja na Kafku, onako... Malo me smaraju ti izgubljeni likovi koji ne mogu da se adaptiraju na svet u kome zive. Stalno u grcu i strahu. Koga uopste to zanima u toj meri. Osim, naravno psihijatra, koji se ovde bas svojski potrudio. Na kraju je uspeo da trgne svog pacijenta, bah... Jel to treba da nas motivise da se i mi trgnemo? Ja sam odavno "trgnut". Ima tu i poucnih stvari, pogotovu za buduce roditelje, da ne smaraju decu glupim pricama.

Druge dve su mi daleko bolje. Ne zbog Sclavi-ja, vec generalno mi se svidjaju sve kratke price koje idu u superbook-u.

Nisi se valjda bavio analizom stripa koji je crtao Cossu?Valjda jedini crtač u DD staffu gori od pominjanog Freghieria...
I taj Kafka više..Ne znam samo dokle Bonelijevi scenaristi misle da svoja "remek dela" zasnivaju na delima ovog pisca?
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 13/02/2010 : 11:31:27  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ultras

quote:

...ali mi molim te ne diraj Fraigherija - odradio je mnoge vrhunske epizode i kod MM ikod DD a i u zajedničkoj epizodi...

Anto, kralju

Mada, mnogima se ne svidja Frighieri, videces po reakcijama koje ce uslediti

Meni je on u "prvoj ekipi" Dilanovih crtaca
Mislim da ga i Dilan gotivi jer se obavezno "omrsi" kada ga Frighieri crta

Moram da budem iskren Freghiri je kralj, rame uz rame sa Ferijem, istina cenim i M&G. Nije mi jasno kada neko kaže da mu se ne sviđa njegov crtež...
Go to Top of Page

drakulloni
Senior Member

1317 Posts

Member since 25/09/2009

Posted - 13/02/2010 : 13:17:30  Show Profile Show Extended Profile  Send drakulloni a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Nisi se valjda bavio analizom stripa koji je crtao Cossu?Valjda jedini crtač u DD staffu gori od pominjanog Freghieria...
I taj Kafka više..Ne znam samo dokle Bonelijevi scenaristi misle da svoja "remek dela" zasnivaju na delima ovog pisca?

Crtez kod Dilana mi je uvek u drugom planu. Moze dosta da doprinese kvalitetu price, ali mi nije presudan za konacni sud.

Bitno mi je samo da se tematski dotaknu nekih mojih interesovanja, mozda i nekih stavova, kako bih mogao da ih preispitujem. Od toga najvise zavisi da li ce mi se neka epizoda svideti ili nece. Dakle, subjektivan osvrt

Cossu je previse neutralan, obican. Ne koristi neke posebne efekte, niti ima neke fantasticne kadrove. Jedina stvar koja se ovde provlaci je neka zakrivljena perspektiva, u par vinjeta.
A posto je ovo prica o obicnom coveku, lepo se uklopio

Go to Top of Page

kitaric
Average Member

Serbia
975 Posts

Member since 20/11/2004

Posted - 13/02/2010 : 14:10:07  Show Profile Show Extended Profile  Send kitaric a Private Message  Reply with Quote
Meni je npr. Picatto uvek bio shit, dok su mi Freghieri i M&G skroz ok.

You tell anyone about this and I'll fucking kill you. I'm kidding, I'm kidding, we'll have him home by midnight.
Go to Top of Page

Tornadomaster
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2509 Posts

Member since 01/08/2009

Posted - 13/02/2010 : 15:33:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Tornadomaster's Homepage  Send Tornadomaster a Private Message  Reply with Quote
Ja volim (gotovo) svakog crtača u DD ekipi. Prepoznatljivi su, imaju svoje stilove i, meni bar, su se urezali u pamćenje kao dragi vizuelni umjetnici. E sad, neke cijenim više a neke manje. Fregijeri, Montanari/Grasani i (donekle) Roi konstantno crtaju na isti način koristeći klišee i ponavljajući kadrove koje su oni sami nekad davno prvi put nacrtali. Sa druge strane: Brindisi, Pikato, Mari i Stano vremenom su mijenjali crtež i nisu se libili da eksperimentišu. Njih više cijenim jer od (gotovo pa) svakog broja očekujem nešto novo i drugačije. U njihovim crtežima zaista uživam!

Pici dalje Dilan Dože, da te braca na police slože.
Go to Top of Page

Djuro
New Member

Serbia
273 Posts

Member since 29/03/2006

Posted - 13/02/2010 : 15:51:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Djuro a Private Message  Reply with Quote
Mislim da je Strah od zivota najbolji Cossuov rad na DD, ikad, a evo i zasto:

1. Sjajno nacrtani Franc Krod, koji zaista dosta lici na Kafku, ali ima i svoju autenticnost, jer ga zaisto lako mozete zamisliti kako sredjuje papire u Londonu ili bilo gdje drugo.
2. Na Krodovom licu lijepo vidimo promjene raspolozenja, unutrasnje borbe, transformacije iz smusenosti i stidljivosti u psihopatiju.
3. Na momente imamo vece vinjete u kojima se Cossu solidno snalazi, a i raspored vinjeta je nesto manje formalan (i dosadan) nego kod klasicnog Bonellija.

Ovo i dalje ne znaci da je crtez sjajan, ali se u epizodu fino uklopio. Ono sto i dalje najvise iritira je katastrofalno nacrtani Dilan, koji vizualno zagadjuje svaku vinjetu na kojoj se pojavi. Sreca je da je u ovom stripu glavni junak Franc Krod, a ne Dilan, pa to popravlja utisak. Sve u svemu, ja bih ovdje Cossu-u dao solidnu 7-icu.

Epizoda je po meni sasvim pristojna, Chiavi plete svoju pricu, citira Kafku, gradi neki suspens, i zavrsava svojim klasicnim trash raspletom, koji ovdje cak nije ni neprihvatljiv.

Inace, meni Kafke nikad dosta u stripu. Mislim da je strip pravi medij za izrazavanje tjeskobnih i nadrealnih momenata kojih je Kafkino stvaralastvo puno.
Go to Top of Page

desolator5
Starting Member

91 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 13/02/2010 : 19:19:45  Show Profile Show Extended Profile  Send desolator5 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by desolator5

Druže, oprosti na ovome što ću ti reći , ali veću glupost skoro nisam čuo. Ćitam i skupljam DD ali i MM od prvog broja, i čim se pojavio ovaj crtač , najpre kod MM, a potom i kod DD zapao mi je za oko i postao mi jedan od najvoljenijih ( a možda i najbolji) crtač.
Nisam primetio da ga je još neko "pljunuo" i pretpostavljam da si mlađi dečko, ali mi molim te ne diraj Fraigherija - odradio je mnoge vrhunske epizode i kod MM ikod DD a i u zajedničkoj epizodi.On kada crta čak i Rujuova epizoda ispadne dobra

Da, preterao sam sa ovim "vecini", ali meni licno on je uz Cossu-a najgori crtac DD-a. Pre svega ne svidja mi se kako crta lica likova i kako ozivljava horor atmosferu. Sve mi je nekako letargicno i monotono.

Edited by - desolator5 on 13/02/2010 19:21:51
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/02/2010 : 19:24:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
kako god okreneš, Freghieri je loš
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17817 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 13/02/2010 : 19:37:35  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
mene smara ova barbato
upravo pročitah ovu novu s tarot kartama...

smor na kvadrat
mislim sve je to super... priča ok crtež napeto u pojedinim momentima... ali nije to dilan na kojeg sam navikao... ne znam vala šta ona pokušava ali ne radujem se kad vidim da je ona neš pisala
paralelno čitam epizode od 55 56 57.. i VČ što izda... razlika u kvaliteti je velika... čak i Čovjek sa dva života i Sablast u noći imaju nagovještaje genijalnosti i nisu ni an trenutak dosadni...

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/02/2010 : 19:53:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
o genijalnosti jednog Chiaverottija i banalnosti jedne Barbato je već naširoko pisano u ovome topicu, tamo negdje prije 4 5 6 7 stranica
raduje me da sve više ljudi uviđa ispravnost te ingeniozne teze (koju sam postavio u trenutku ingenioznosti)
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17817 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 13/02/2010 : 19:58:05  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
nisam to čitao... daj link

to što nisam čitao to tvoje i rekao nešto slično kao ti (pretpostavljam s manje filozofije) zapravo ide tebi u prilog :D

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page
Page: of 72 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.42 seconds. Snitz Forums 2000