forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan Dog u izdanju Veselog četvrtka
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 72

Ultras
Advanced Member

Serbia
10047 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 13/02/2010 : 19:59:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

kako god okreneš, Freghieri je loš

Gde si stinky, stara kajlo
Nabavljas li ove Dylane od Veselih?
Voleo bih da procitam tvoja razmisljanja o ovim pricama

Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/02/2010 : 20:12:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
nabavio sam gotovo sve, ali trenutno dovršavam chiaverottijev opus
pa ću preći na sclavija
a ove nove, pokazat će vrijeme

@željko
otvoriš stranice 43 i oko nje ovog topica i pročitaš... samo, nisam siguran da će ti se svidjeti. ima puno filozofije, teksta, a tek unutar toga skriveno poneko malo blago u tumačenjima raznih epizoda tipa Mozaik straha, Šuma ubojica, Frankenstein
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 13/02/2010 : 20:32:51  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kitaric

Meni je npr. Picatto uvek bio shit, dok su mi Freghieri i M&G skroz ok.

Slazem se u potpunosti.Dodao bih i Roia u dobre.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 13/02/2010 : 20:53:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Šuma ubojica

''Šuma ubojica''?! Stinki, nikako ne možeš tvrditi da je ovo priča sa porukom...

Edited by - Mhejl on 13/02/2010 20:55:03
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 13/02/2010 : 20:57:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
O, ma sigurno ima duboku poruku! Ipak je to kjaveroti! On nje piše bezveze!
Sad će ti je stinky ekspresno pronači... a i ak je nebude, stinky će je izmislit i prilagodit tak da si paše!
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/02/2010 : 20:59:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
pazi, ne radi se tu o nekakvim revolucionarnim porukama, no, ta je epizoda skroz ok (najveća joj je mana Coppolin crtež)
ček dis aut:
- motiv ravnodušnosti (represija društva, apatija, besmislenost)
- klasični Chiaverottijev motiv: uslijed toga akteri polude – njihov odgovor na nesnalaženje (ili besmislenost) modernog društva je bijeg u ludost ili zločin
- banda odbačenih, nakaznih (slično kao u brojnim filmovima gdje rednecki teroriziraju 'normalne' građane; vidjeti Hills Have Eyes i slično

itd...
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/02/2010 : 21:00:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
s ovim odgovorom mora čak kiky biti zadovoljen
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 13/02/2010 : 21:04:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
bla, bla, bla... jedno te isto. prizemno, over the top, regresivno...
Go to Top of Page

kitaric
Average Member

Serbia
975 Posts

Member since 20/11/2004

Posted - 13/02/2010 : 21:07:17  Show Profile Show Extended Profile  Send kitaric a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by okiboki

quote:

Roi je i vise nego dobar

You tell anyone about this and I'll fucking kill you. I'm kidding, I'm kidding, we'll have him home by midnight.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/02/2010 : 21:17:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kiky
jedno te isto

upravo zato je tako dobro
znaš da je Freud promatrao dječaka kako non stop baca igračku i temeljem toga došao do obrasca ponavljanja
ponavljanje je arhetip čovječje psihe; stavljanje svijeta u smisao; svladavanje svijeta - prevladavanje straha od nepoznatog
otuda su najbolja djela ona koja se naposljetku svedu na par temeljnih motiva - ponavljanje je finesa kojom operiraju najbolji. to se zove prepoznati kakrakteristično i ustoličiti stereotip.
najveći filmove žive od takvih stereotipnih likova - isto ali na drugi način (to ti je moto svijeta)
Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 13/02/2010 : 21:19:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by okiboki

quote:

Roi je i vise nego dobar

Roi mi je najdrazhi D&D crtach,M&G je katasssssssssssssstrofaaaaaaa.

Nil sciri quisquis putet,id qudque nescit an sciri possit,quo se nil scire fatetur.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 13/02/2010 : 21:33:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
jedno te isto

upravo zato je tako dobro
znaš da je Freud promatrao dječaka kako non stop baca igračku i temeljem toga došao do obrasca ponavljanja
ponavljanje je arhetip čovječje psihe; stavljanje svijeta u smisao; svladavanje svijeta - prevladavanje straha od nepoznatog
otuda su najbolja djela ona koja se naposljetku svedu na par temeljnih motiva - ponavljanje je finesa kojom operiraju najbolji. to se zove prepoznati kakrakteristično i ustoličiti stereotip.

Ma nemoj? I tome je tako i to je u redu... zašto?
Zato što TI tako kažeš?

A ovo sa frojdom je totalno neprimjenjivo na kjaverotija i nešto sasvim deseto.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/02/2010 : 21:38:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
mislim da je tvoj temeljni problem što nisi u stanju ovako produhovljeno primjenjivati sasvim desete stvari na sasvim desete stvari
inače se to zove visprenost, pronicljivost, ingenioznost i "moj duh je slobodan"... a ti si zabijaš autogolove stavljanjem olovnih kugli na noge pa otuda tromo kretanje kroz fenomene svijeta
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 13/02/2010 : 21:43:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
To što ti misliš da je tvoja produhovljenost je samo prkos jednog razmaženog derišta. Prkosiš se stavljanjem kjaverotija na pijedestal izmišljanjem... više ti niti sklavi nije nešto, a kjaveroti, koji je njegova totalna furka, je genijalan jer prepisuje iz skorzsizijevih filmova i sl... a zašto Barbatova ne valja? Zato jer si ti najobičnija šovinistička scvinja.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/02/2010 : 21:48:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
o Bože
razmaženo derište i najobičnija šovinistička svinja?
zato jer volim chiaverottija
da se ne radi o kikyju-mom-prijatelju, sunuo bih i vatru dunuo te rastočio protivnika u komadiće
ovako pripisujem to rijetkom kikyjevom pokušaju duhovitosti
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47143 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 13/02/2010 : 21:51:43  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

To što ti misliš da je tvoja produhovljenost je samo prkos jednog razmaženog derišta. Prkosiš se stavljanjem kjaverotija na pijedestal izmišljanjem... više ti niti sklavi nije nešto, a kjaveroti, koji je njegova totalna furka, je genijalan jer prepisuje iz skorzsizijevih filmova i sl... a zašto Barbatova ne valja? Zato jer si ti najobičnija šovinistička scvinja.

ma pretjeruješ kikač
Barbatova postavlja DD onako kako ona ka žena njega doživljava,
kako ona si zamišlja nekog "idealnog" lika.normalno da to slabo prolazi kod večeg dila muške publike.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 13/02/2010 : 21:58:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message  Reply with Quote
au contre

Nil sciri quisquis putet,id qudque nescit an sciri possit,quo se nil scire fatetur.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 13/02/2010 : 21:59:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
...zapravo, kod dijela šovinističke publike ne prolazi. Ma je, Meduza je bila težak promašaj, to je i ona shvatila... i zaustavila se, usporila. I prestala toliko "idealizirat". ;) Ali mislim da Barbatova ima i tu zdravu dozu samokritike, što se tiće vlastitog spola. Tako nešto naslučujem u "Cijeni smrti" i "Đavoljem dodiru". Mislim da... da.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47143 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 13/02/2010 : 22:04:05  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

...zapravo, kod dijela šovinističke publike ne prolazi. Ma je, Meduza je bila težak promašaj, to je i ona shvatila... i zaustavila se, usporila. I prestala toliko "idealizirat". ;) Ali mislim da Barbatova ima i tu zdravu dozu samokritike, što se tiće vlastitog spola. Tako nešto naslučujem u "Cijeni smrti" i "Đavoljem dodiru". Mislim da... da.

pa u vezi "cijene smrti" je primjetno da je bolja nego ranije.(
možda ne podcrtava toliko)
ali ona ne može nikad ima perspektivu ka muški.
u krajnjoj liniji zato masu stripova slabo i prolazi kod žena.
ali bit u DD je da je on muško, i da je suludo da on ka takav lik ima
pretjerane ženske mote.
jer ona nije osmislila taj lik od početka nego ga očito minja

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/02/2010 : 22:05:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
barbatova nema ništa zdravo. na njoj je sve pretjerano, kosa, usta - vidi sliku.
zato je njen Dylan pretjerano racionaliziran (tipična ženska manjkavost - nedostatak imaginacije)
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47143 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 13/02/2010 : 22:06:12  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
evo recimo Julija.ja to ne mogu čitat .nerealno mi je da se uživljavan u glavnog lika koji je žena.
nisan žena,ne osječan se ka žena i ne pali me pogled na svit iz njihovog ugla.
nema to veze sa šovinizmom.čista biologija

Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 13/02/2010 : 22:07:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message  Reply with Quote
quote:

barbatova nema ništa zdravo. na njoj je sve pretjerano, kosa, usta - vidi sliku.
zato je njen Dylan pretjerano racionaliziran (tipična ženska manjkavost - nedostatak imaginacije)

prije bi bio nicheovac pa reko,nedostatak istine

Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 13/02/2010 : 22:08:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

evo recimo Julija.ja to ne mogu čitat .nerealno mi je da se uživljavan u glavnog lika koji je žena.
nisan žena,ne osječan se ka žena i ne pali me pogled na svit iz njihovog ugla.
nema to veze sa šovinizmom.čista biologija

a obrazovanje

Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 13/02/2010 : 22:09:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
Dylan nikad nije bio hodajući testosteron.
Dapače, od samih početaka je "atipično" muško.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/02/2010 : 22:09:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by SnotMan
prije bi bio nicheovac pa reko,nedostatak istine

to bih rekao i sad - da ne odgovaram kikyju ženskom petku
on ne može podnijetu takvu ničeansku silinu

"žena nikad nije duboka. žena nije čak ni plitka"
Go to Top of Page
Page: of 72 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To: