forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan Dog u izdanju Veselog četvrtka
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 72

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 13/02/2010 : 22:10:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

evo recimo Julija.ja to ne mogu čitat .nerealno mi je da se uživljavan u glavnog lika koji je žena.
nisan žena,ne osječan se ka žena i ne pali me pogled na svit iz njihovog ugla.
nema to veze sa šovinizmom.čista biologija

a juliju piše muškarac. eto ti ga na sad!
Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 13/02/2010 : 22:11:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message  Reply with Quote
gay

Nil sciri quisquis putet,id qudque nescit an sciri possit,quo se nil scire fatetur.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/02/2010 : 22:12:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kiky

Dylan nikad nije bio hodajući testosteron.
Dapače, od samih početaka je "atipično" muško.

ja pričam o dylanu-kao-stripu
kod sclavija (poznatog depresivca) DD je ne-mirenje sa postojećim stanjem. DD je kritika svijeta.

kod Barbatove je prihvaćanje svijeta kakav jest (vidi Nekropolis, Rekvijem za čudovište)
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 13/02/2010 : 22:14:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
Sklavi je oduševljen Barbatinim "Nekropolisom".
Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 13/02/2010 : 22:16:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

quote:

ja pričam o dylanu-kao-stripu
kod sclavija (poznatog depresivca) DD je ne-mirenje sa postojećim stanjem. DD je kritika svijeta.

kod Barbatove je prihvaćanje svijeta kakav jest (vidi Nekropolis, Rekvijem za čudovište)

kreativno,socioloshki,uvijek bio

Nil sciri quisquis putet,id qudque nescit an sciri possit,quo se nil scire fatetur.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47143 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 13/02/2010 : 22:18:04  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

svi smo mi više ili manje atipični.
DD je praktički u svakoj epizodi povalija nešto
nije razvija neke preduboke "ljubavne "odnose a brak je praktički tema izrugivanja.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47143 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 13/02/2010 : 22:19:28  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by lwood

evo recimo Julija.ja to ne mogu čitat .nerealno mi je da se uživljavan u glavnog lika koji je žena.
nisan žena,ne osječan se ka žena i ne pali me pogled na svit iz njihovog ugla.
nema to veze sa šovinizmom.čista biologija

a juliju piše muškarac. eto ti ga na sad!

ok,ali to ne minja postavke.tip gleda stvari iz ženske perspektive.njegov problem.mene to ne zanima.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 13/02/2010 : 22:19:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
Pa dobra je i ona, šta. Ali generalno počevši od Vč.
Prije toga valja "Rekvijem za čudovište", meni paše i Fobija koja se kikyju baš nije svidjela (jer ne cmizdri). Zrcalo duše - okay. Sjeme nasilja nisam čitao. Uspomene iz podzemalja - preteatralno. Egzodus i Cijena smrti - ništa novog.
Meduza i San razuma su totalno bezveze.

Najdraže od svega mi je čak gigant "Duga noć".

Poslije VČ valjaju sve (za ocjenu 4/5), najviše iz razloga što se primirila i sredila scenarij. Dakle, Čarobni frulaš, Necropolis, Đavolji dodir na čelu s Preko praga. "P. kartu" nijesam čitao. Bilo bi za 5/5 kad se ona ne bi mirila s postojećim stanjem.

Ako mogu birati između "serijal ključ u bravu" i "drukčiji DD ala Barbato" (stvari jednostavno ne ostaju iste), pa ja biram Barbato, čisto da imam nešto čitat. I ponavljam, nije bitno kolko se ja slažem s autorom, već mi je gušt pratiti razvoj njegove ličnosti i učiti na njoj.

Naravno, nitko sretniji od mene kad bi DD opet pisali samo Medda i Sclavi. A umjesto Rujua, Chiaverotti. boing.

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 13/02/2010 : 22:20:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
On je u navodno svima tražio vlastitu majku... a to inače jako pali žene. :)
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 13/02/2010 : 22:24:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
ono gore "ne cmizdri" da se krivo ne bi razumilo :D - ne cmizdri barbatova. :D

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/02/2010 : 22:32:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

a kada ti stari lisac chiaverotti 'pojača' tu sclavijevsku boleštinu zajebavajući se sa Dylanom kao seksualnom maštarijom starice (u Žena koja ubija prošlost), onda je to za tebe besmisleno, mediokritetski, jadno, ne?
chiaverotti pervertira sclavija i sprda se s njime
ali ti to naravno ne vidiš (zbog predrasuda)
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 13/02/2010 : 22:37:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
A inače, tko se tu sa čime miri u "Rekvijemu"? Barbatova postavlja stvari kakve jesu i onda ubaci Dylana koji se tome do samoga kraja opire. I Sklavi je tako radio; postavio (simbolički) stvari kakve jesu i onda Dylan kaže svemu tome NE! A što fali "Nekropolisu"? Sistem koji nas, bez obzira na rigidnost i diktaturu, štiti od nas samih. Ljudi su dekadentni i promašeni... i opasni. Red? Ili nered? Pitanje je sad!
Go to Top of Page

dilan kucko
Average Member

Montenegro
835 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 13/02/2010 : 22:44:30  Show Profile Show Extended Profile  Send dilan kucko a Private Message  Reply with Quote
quote:

nije majku, nego Lily, njegovu veliku ljubav, uostalom znas o kome je rijec,citas Dylana...
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/02/2010 : 22:46:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
prvo,
tebi npr. nije poznato da je Rekvijem svojevrsni plagijat Chiaverottijevog!!! Vještičjeg vrha (stanovnci malograđanske sredine upriliče scenarij nadnaravnog radi ekonomskog probitka)

drugo,
Sclavi nipošto nije onako radio: on je kritizirao baš takve stvari, takvu racionalizaciju jednog birokratskog svijeta (vidi njegov birokratski Pakao)

treće,
dekadentni i opasni ljudi je samo polovičnost promišljanja. to je na fašističkom tragu Gentilea koji optira za totalitarne sustave i masovnu kontrolu jer je "fašizam istinski liberalizam"
koliko je to Barbatino razmišljanje iz Nekropolisa simpkifikacija i naivnost, ja se ne mogu načuditi. a niti se mogu načuditi da je dan takav 'meki' i politički korektan tip poput tebe simpatizira takve distopije
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 13/02/2010 : 22:46:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

a kada ti stari lisac chiaverotti 'pojača' tu sclavijevsku boleštinu zajebavajući se sa Dylanom kao seksualnom maštarijom starice (u Žena koja ubija prošlost), onda je to za tebe besmisleno, mediokritetski, jadno, ne?

Eto, zašto je Chiaverotti car. Živo ga boli kita.
Ne pokušava odgonetnuti tajne svijeta, ne nameće svoje stavove, već piše zabavne horror kolaže. Odradi epizodu, primi plaću i ode kući.

Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 13/02/2010 : 22:49:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Inferno

quote:

quote:

Ne pokušava odgonetnuti tajne svijeta, ne nameće svoje stavove, već piše zabavne horror kolaže. Odradi epizodu, primi plaću i ode kući.

Ako je tako,spreman sam da zapalim sve shto je ikada uradio

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/02/2010 : 22:51:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
tek sad vidim kako izgleda chiavi
i odmah mi je jasno zašto radi tako dobre epizode
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 13/02/2010 : 22:57:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
quote:

prvo,
tebi npr. nije poznato da je Rekvijem svojevrsni plagijat Chiaverottijevog!!! Vještičjeg vrha (stanovnci malograđanske sredine upriliče scenarij nadnaravnog radi ekonomskog probitka)

drugo,
Sclavi nipošto nije onako radio: on je kritizirao baš takve stvari, takvu racionalizaciju jednog birokratskog svijeta (vidi njegov birokratski Pakao)

treće,
dekadentni i opasni ljudi je samo polovičnost promišljanja. to je na fašističkom tragu Gentilea koji optira za totalitarne sustave i masovnu kontrolu jer je "fašizam istinski liberalizam"
koliko je to Barbatino razmišljanje iz Nekropolisa simpkifikacija i naivnost, ja se ne mogu načuditi. a niti se mogu načuditi da je dan takav 'meki' i politički korektan tip poput tebe simpatizira takve distopije

prvo,
pa što onda? kjavi plagira sve i svašta.
i to nije problem... dok to ne radi barbatova?

drugo,
a što sam ja napisao? daj još jednom pročitaj!

treće,
barbatova simplificira? što? kako?
kakav totalitarizam? kontrola?
što ne valja? daj alternativu!
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 13/02/2010 : 23:02:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by SnotMan

quote:
Originally posted by Inferno

quote:

quote:

Ako je tako,spreman sam da zapalim sve shto je ikada uradio

Misliš da je Sclavi rekao nešto novo što prije njega nisu rekli razni filozofi? Nikakve odgovore on nije dao, ako ima 2 moguća opredjeljna on u broju 5 stane iza jednoga, a u broju 50 iza drugoga ili kao u Povratak u sumrak gdje je u jednom broju rekao da sve valja/ne valja, i smrt i vjećonst i ovo i ono.. Ali mi čitatelji ni ne tražimo odgovore, već uživamo u tim bravurozno sklepanim Sclavijevim propitivanjima i hipotezama. Kako je već 100 puta rećeno, el, mi skupa s njim pokušavamo odagnati egzistencijalne strahove svojstvene svakom ljudskom biću. A Chiaverotti je tu da pokrpa rupe pošto serijal ide strahovito brzim tempom. I taj dečko je pisao potpuno u duhu Dylana Doga. Ruju piše logičnije, ali to su krimići!!!

@ stinky, to je slika iz '90-ih. Sad je, naravno, stariji gospodin (google će ti izlistati ostale :))

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/02/2010 : 23:06:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
simplificira čovjeka. čovjek je zao i opasan?
okej, to je jedna strana.
druga je da je najviše biće, anđeo, umjetnik, filozof, ljubav.
između ta dva ekstrema treba balansirati i nalaziti najbolje rješenje: a ono nipošto nije totalna represija i kontrola jer bi inače ljudi atrofirali u beštije. kužiš?
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 13/02/2010 : 23:14:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
quote:

između ta dva ekstrema treba balansirati i nalaziti najbolje rješenje: a ono nipošto nije totalna represija i kontrola jer bi inače ljudi atrofirali u beštije. kužiš?

Naravno.
Ali u Barbatinom Nekropolisu su samo zločinci. Ne svi.
Sistem za takove. Sistem koji štiti ljude od njih samih.
Ja nikada nisam bio za "velike" i "neograničene" slobode.
Tu potencijalno leži velika opasnost!
Ljudi su laki i povodljivi!
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/02/2010 : 23:17:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
neograničene slobode ne postoje
granice su postavljene prirodom, ustrojstvom, svijetom
ali optirati za pravila (čija je opravdanost upitna) je lošije rješenje
usotalom, kao i pravilnik ovoga foruma (koji zabranjuje da ti npr. komentiraš vesnu pusić)
valjda ti je to jasno
Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 13/02/2010 : 23:18:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Naravno.
Ali u Barbatinom Nekropolisu su samo zločinci. Ne svi.
Sistem za takove. Sistem koji štiti ljude od njih samih.
Ja nikada nisam bio za "velike" i "neograničene" slobode.
Tu potencijalno leži velika opasnost!
Ljudi su laki i povodljivi!

A mozhda da gledash scenariste D&D kao ljude koji pishu svoje strahove,neshto poput stevena kinga?

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/02/2010 : 23:21:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
pa o tome neprestano govorim
ali nikad dosta ponavljanja
između ostalog, zato je chiavi meni bolji (jer mi je njegov svjetonazor bliži)
inače, svako djelo je samo izvanjštena unutrašnjost čovjeka: ili što pišeš, kako pišeš, to si zapravo ti sam, tvoj karakter i lik
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 13/02/2010 : 23:21:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
quote:

neograničene slobode ne postoje
granice su postavljene prirodom, ustrojstvom, svijetom
ali optirati za pravila (čija je opravdanost upitna) je lošije rješenje
usotalom, kao i pravilnik ovoga foruma (koji zabranjuje da ti npr. komentiraš vesnu pusić)
valjda ti je to jasno

naravno, zato sam ključne riječi stavio u navodnike.
jer je to sve relativno i vrlo sklizak teren... i sloboda, granice i njihova upitnost i opravdanost.
Go to Top of Page
Page: of 72 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000