Author |
Topic  |
Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 01/02/2010 : 21:57:54
|
quote: Originally posted by Renky Prije par dana sam imao u rukama taj integral. Ima oko 850 stranica. To ne nalikuje na strip nego na bloketu. Nezgrapno, glomazno, nefunkcionalno i ružno. Dva integrala i nekako, tri bi bilo idealno ali surova istina kaže... neisplativo! Prije nego što me napadnete, sjetite se koliko je tribalo Torpedu da se rasproda kao najjeftiniji a kvalitetan i poznat HC album na tržištu.
Potpisujem. Apsolutna mi je glupost izdanje koje toliko tesko i nezgrapno da ga ne mozes citati na miru. To se moze svidjati samo nekome kome strip sluzi samo kao ukras na polici. Niti jedan strip ne bi trebao imati preko 300 strana. Recimo metabaruni su mi maksimum preko kojeg ne bi isao. I fibrin pakao bi mi bio drazi da je objavljen u dvije knjige, ali eto, kao takav se ne bi uklopio u koncepciju orke. Tako da bi torpedo morao ici bar u 3 integrala. J.... strip koji ne mozes citati lezeci na krevetu. 
Strah me za gastona od belog puta? Jel' zna netko u koliko albuma bi trebao ici kompletni gaston? |
 |
|
il cattivo
Average Member

Croatia
863 Posts
Member since 25/05/2005 |
Posted - 01/02/2010 : 22:31:57
|
quote: Originally posted by Renky
Koliko god se reaktivira kolekcionara toliko se i deaktivira. I na ovom topicu neki kažu da im je sve teže i skuplje dakle... kupiti što želiš a ima a strpljivo čekati nečije deaktiviranje za popuniti minuse. 
A onda ćemo mi, koji kasno palimo, morati poraditi na deaktivaciji i gađenju stripova nekim stripofilima |
To really live you must almost die And it happened just that way with me |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21720 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 14/02/2010 : 15:07:06
|
Evo javljam se posle 15 dana intezivnog traženja prvih brojeva Torpeda i knjiga 3 i 4 od Bonea. Kontaktirao sam na desetine forumaš, stripofila koji nisu na ovom forumu, ljudi iz sveta izdavaštva , knjižare iz Srbije, Hrvatske, razne aukcije,... Ono što sam zaključio iz mejlova, telefonskih razgovora i sl. sa ljudima je da postoji veliki broj novih ili starih čitalaca koji uopšte ne kreću sa kupovinom ova dva serijala ali i Usagija (koji je takođe kritičan), jer šta će im polovične edicije.Ovo se pre svega odnosi na Bonea jer su priče u nastavcima. Što se Torpeda tiče, stvar je još crnja - na dosta topica se pominju "Tantalove muke" skupiti celu kolekciju Torpeda, pa samo iz tog razloga ljudi u startu postaju obeshrabreni. A i jeste glupost, možeš da nađeš po striparnicama Bone 1,2,4,5,6,7,8 i 9 (jer su 1 i 2 reprintirani), a ne možeš 3 i 4 - pa šta će da radi neko ko nema nijedan broj a voleo bi da kupi svih 9 brojeva ? Ajde što izdavajamo velike pare za stripove, šta da se radi , takva je situacija, mali su tiraži ,... ali da moramo da se ovako jeb.mo da bi ih uopšte našli to je sramota. Voleo bih da se oglasi neko od ljudi iz BG ili SA (kao što se oglašavaju ljudi iz Belog puta, Fibre i LL-sa) da nam kažu kakvi su planovi po pitanju brojeva kojih više nema na zalihama. Hvala unapred!!! |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
 |
|
Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7968 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 14/02/2010 : 15:21:09
|
quote: Originally posted by Kit Carson
Mislim da je Dado rekao da vise nece da rade reprinte.
potpisujem.iz pouzdanih izvora,nema nista od reprinta. |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21720 Posts
Posted - 14/02/2010 : 15:24:28
|
OK i to je fer od Dadove strane.Neće da radi reprinte i to je rekao. Voleo bih da se i neko iz BG i SA oglasi. |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27616 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21720 Posts
Posted - 14/02/2010 : 16:01:01
|
quote: Originally posted by jaki
probaj na http://www.stomugromova.com/
E vidiš šta je tu problem: uvek kada odem na ovaj link računar poludi, otvara stranicu po pet minuta, puca Explorer isvašta nešto. A i kada mi nekim čudom otvorim stranicu ne znam gde bih postavio pitanje, a i veza mi strašno brzo pukne. Sad ne znam da li je do Explorera, moraću da pogledam sa Mozzilom ali sumnjam da ću i tu nešto saznati. Zar niko nema na ovom forumu ko ima veze sa nekim iz BG ili SA ? |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21720 Posts
Posted - 14/02/2010 : 16:06:06
|
Evo pokušao sam ponovo, da poludiš, otvara stranicu dva minuta, kliknem na bilo šta , računar počne da blokira, totalno otkine moram da pritisnem ctrl-alt-del svaki put. |
 |
|
profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 14/02/2010 : 18:53:40
|
quote: Originally posted by anto
quote: Originally posted by jaki
probaj na http://www.stomugromova.com/
E vidiš šta je tu problem: uvek kada odem na ovaj link računar poludi, otvara stranicu po pet minuta, puca Explorer isvašta nešto. A i kada mi nekim čudom otvorim stranicu ne znam gde bih postavio pitanje, a i veza mi strašno brzo pukne. Sad ne znam da li je do Explorera, moraću da pogledam sa Mozzilom ali sumnjam da ću i tu nešto saznati. Zar niko nema na ovom forumu ko ima veze sa nekim iz BG ili SA ?
S obzirom da sam imao isti problem, znam što je... Naime, tvoji browseri su stari. Skini sa interneta najnoviju operu i/ili najnoviji explorer. To sam ja uradio i sada otvara i tu stranicu normalno... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21720 Posts
Posted - 14/02/2010 : 18:55:13
|
Ma nisam mu ni pisao iskreno da ti kažem, šta znam, ne verujem da bi mi odgovorio na pitanje.Razmisliću pa možda i pošaljem mail. |
 |
|
profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
Posted - 14/02/2010 : 18:57:11
|
Ma nisam mu ni pisao iskreno da ti kažem, šta znam, ne verujem da bi mi odgovorio na pitanje.Razmisliću pa možda i pošaljem mail.
i MENE JE IZNENADIO ODGOVOROM, ISTINA BIO JE KRATAK... |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Posted - 16/02/2010 : 01:12:37
|
Evo javljam se posle 15 dana intezivnog traženja prvih brojeva Torpeda i knjiga 3 i 4 od Bonea. Kontaktirao sam na desetine forumaš, stripofila koji nisu na ovom forumu, ljudi iz sveta izdavaštva , knjižare iz Srbije, Hrvatske, razne aukcije,... Ono što sam zaključio iz mejlova, telefonskih razgovora i sl. sa ljudima je da postoji veliki broj novih ili starih čitalaca koji uopšte ne kreću sa kupovinom ova dva serijala ali i Usagija (koji je takođe kritičan), jer šta će im polovične edicije.Ovo se pre svega odnosi na Bonea jer su priče u nastavcima. Što se Torpeda tiče, stvar je još crnja - na dosta topica se pominju "Tantalove muke" skupiti celu kolekciju Torpeda, pa samo iz tog razloga ljudi u startu postaju obeshrabreni. A i jeste glupost, možeš da nađeš po striparnicama Bone 1,2,4,5,6,7,8 i 9 (jer su 1 i 2 reprintirani), a ne možeš 3 i 4 - pa šta će da radi neko ko nema nijedan broj a voleo bi da kupi svih 9 brojeva ? Ajde što izdavajamo velike pare za stripove, šta da se radi , takva je situacija, mali su tiraži ,... ali da moramo da se ovako jeb.mo da bi ih uopšte našli to je sramota. Voleo bih da se oglasi neko od ljudi iz BG ili SA (kao što se oglašavaju ljudi iz Belog puta, Fibre i LL-sa) da nam kažu kakvi su planovi po pitanju brojeva kojih više nema na zalihama. Hvala unapred!!!
Čuj, moramo se pomiriti sa činjenicom da je NEMOGUĆE da svih stripova UVIK bude na tržištu. Tebe zanima 5,6 izdanja... nekoga zanima drugih 5,6,2 izdanja, ispada da bi tribalo non stop raditi neke reprinte no u današnjoj situaciji to bi dodatno usporilo nova izdanja. Dalje, ne smimo zaboraviti da su se neka od spomenutih izdanja prodavala i po pet ili i više godina do rasprodaje a to su bili smišni tiraži 500-1000 primjeraka. Reprinti? Pa evo Libellus ih je uradio, one najtraženije brojeve i šta misliš kakva je potražnja? Svaka čast Marku za najavljene reprinte no mislim da nije isto napraviti reprint pojedinačnog izdanja kao i reprint knjige on-going serijala koji automatski tražni reprint i brojeva koji će se tek rasprodati. Reprint Pakla ne povlači automatski reprint i drugih Fibrinih izdanja koja su ili će biti rasprodana. Šta da pakao ima 6, 15, 40 nastavaka? Šta misliš bi li bilo lako napraviti reprint? Čak i da nije "debeljuca" knjiga. Da preduhitrim pitanje zašto se odmah ne radi više primjeraka. To su ljudi iz branše već objasnili a i logično je... više kapitala, skladišta... a niža cijena bi tek primjetna bila na 1000 komada. Kad i kome će se prodati 1000 komada bilo kojeg HC izdanja? Dakle, ostaje samo konstatacija iz prve rečenice posta.
PS Kakvi obeshrabreni ljudi koji bi krenuli u kolekcioniranje? Pa ako nečega nema danas kada postajem pionir mogu samo žaliti i preispitati razloge, izdavači nisu za to krivi. A ako je prodano, toliko i toliko prvih brojeva Torpeda ili štatijaznam kojega stripa i sve ostale će kupiti oni koji imaju i te prve. Znači, baciti se na nešto drugo... jer će i toga uskoro nestati. Pitanje je otprilike u stilu zašto ne mogu pronaći sve Stripoteke od broja 1 pa nadalje. Marketprint i dalje postoji i radi, čak za divno čudo i izdaje još uvik istoimenu reviju. Zašto nema starih brojeva na lageru?
PSS Ali da te bar malo ohrabrim. Friške informacije kažu da postoje planovi i želje nekih spomenutih izdavača u smjeru tvojih želja . |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
Edited by - Renky on 16/02/2010 01:13:23 |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21720 Posts
Posted - 16/02/2010 : 05:24:17
|
Renky, care   to što pričaš ne drži vodu! Ne bih da ulazim u dalju raspravu, niti trošio ni tvoje niti svoje vreme, a da sam dobrim delom (ako već ne potpuno) u pravu dokaz je tvoj PSS.
|
 |
|
tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts
Member since 29/12/2008 |
Posted - 16/02/2010 : 05:39:38
|
Tačno je da je prodaja Libelus reprinta iznenađujuće slabija,ali možda je i jedan od razloga što pojedini ljudi i dalje na aukcijama jure prva izdanja ovih 6 stripova,iako među njima nema nikakve razlike.I dalje ih često ima na aukcijama i dobro se prodaju.Iz toga izvlačim zaključak da njima sam strip i nije toliko važan,već samo želja da ga poseduju po svaku cenu.To je već bolest. |
Edited by - tumen on 16/02/2010 05:41:10 |
 |
|
surfer
Average Member

Austria
967 Posts
Member since 09/05/2008 |
Posted - 16/02/2010 : 09:11:01
|
Renky, care   to što pričaš ne drži vodu! Ne bih da ulazim u dalju raspravu, niti trošio ni tvoje niti svoje vreme, a da sam dobrim delom (ako već ne potpuno) u pravu dokaz je tvoj PSS.
Ne možeš očekivati da svi stripovi uvijek budu dostupni, ni od domaćih ni od stranih izdavača. Ako želiš kupiti stripove objavljene u malim tiražima prije puno godina, nemoj se čuditi što je rasprodano, ni ljutiti zato što nema reprinta.
Postoje ljudi koji su te stripove svih ovih godina redovno kupovali. Oni koji nisu, traže ih po aukcijama, oglasima, buvljacima, ali to je za teba "sramota"...
Izdavač može objaviti reprint, ako to želi, ali nitko nema pravo od njega to ultimativno zahtijevati.
To ja kao da se netko pojavi na forumu godine 2020. i buni se jer su Fibrini Spaghetti Brotherts rasprodani i ne može ih kupiti....
Renky je sve savršeno objasnio, tome se ne može dodati ništa...
|
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Posted - 16/02/2010 : 11:38:50
|
Renky, care   to što pričaš ne drži vodu!
Ali drži šveps, to je dovoljno! Ako ne kužiš ili to ne želiš tvoj problem.
quote: Originally posted by anto Ne bih da ulazim u dalju raspravu, niti trošio ni tvoje niti svoje vreme, a da sam dobrim delom (ako već ne potpuno) u pravu dokaz je tvoj PSS.
Vrime sam već potrošija pokušavajući objasniti. Možda se zato Berni ni ne javlja na forumu. Jer logična objašnjenja ne prolaze. A što se tiče PSS-a toliko je bizaran razlog da je smišno. I definitivno nije dokaz tvojoj teoriji.
|
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Posted - 16/02/2010 : 11:41:11
|
quote: Originally posted by surfer
Ne možeš očekivati da svi stripovi uvijek budu dostupni, ni od domaćih ni od stranih izdavača. Ako želiš kupiti stripove objavljene u malim tiražima prije puno godina, nemoj se čuditi što je rasprodano, ni ljutiti zato što nema reprinta.
Postoje ljudi koji su te stripove svih ovih godina redovno kupovali. Oni koji nisu, traže ih po aukcijama, oglasima, buvljacima, ali to je za teba "sramota"...
Izdavač može objaviti reprint, ako to želi, ali nitko nema pravo od njega to ultimativno zahtijevati.
To ja kao da se netko pojavi na forumu godine 2020. i buni se jer su Fibrini Spaghetti Brotherts rasprodani i ne može ih kupiti....
Renky je sve savršeno objasnio, tome se ne može dodati ništa...
Upravo tako! Do lita predviđam rasprodaju velikog broja naslova pa kome nije do teoretiziranja i kukanja neka požuri. |
 |
|
Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts
Member since 11/03/2009 |
Posted - 16/02/2010 : 11:45:35
|
quote: Originally posted by Renky
Renky, care   to što pričaš ne drži vodu!
Ali drži šveps, to je dovoljno! Ako ne kužiš ili to ne želiš tvoj problem.
quote: Originally posted by anto Ne bih da ulazim u dalju raspravu, niti trošio ni tvoje niti svoje vreme, a da sam dobrim delom (ako već ne potpuno) u pravu dokaz je tvoj PSS.
Vrime sam već potrošija pokušavajući objasniti. Možda se zato Berni ni ne javlja na forumu. Jer logična objašnjenja ne prolaze. A što se tiče PSS-a toliko je bizaran razlog da je smišno. I definitivno nije dokaz tvojoj teoriji.
On se ne javlja zato sto sam ja otvorio temu "Groske u AF klasiku"!   Gde sme...  |
Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube. |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Posted - 16/02/2010 : 11:55:31
|
quote: Originally posted by Bob Rok On se ne javlja zato sto sam ja otvorio temu "Groske u AF klasiku"!   Gde sme... 
Btw, dobija si pohvale od nadležnih za taj topic. |
 |
|
wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts
Member since 11/12/2006 |
Posted - 17/02/2010 : 15:29:52
|
Sjećam se, svojevremeno kada je izlazila Super strip biblioteka Plavog vjesnika, nisam bio u Jugi oko mjesec dana i preskočio sam jedan broj, mislim da je bio El Desperado. Nikako ga nabaviti. Nije to bilo kao danas, da se javiš na aukciju. Pisao sam u Vjesnik da urade reprint toga broja, ali nikako. Iako sam nagovorio još dvojicu da me podrže, pizduni nikako da izdaju reprint. A SIGURNO bi prodali tri komada.    |
 |
|
Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts
Member since 11/03/2009 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21720 Posts