forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Kako poredati stripove
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 25

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 15/02/2010 : 15:44:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
Zadnjih sam par meseci kupio nesto stripova, pa bih sada sve to lepo slozio na policama, tj. dao bih napraviti biblioteku, koja bi sluzila toj nameni.

Evo bas sam danas sa bihac-una diskutiorao o tome, covek dao neku ideju, ali mi je malo kartonska.

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=36589&whichpage=3

Zamolio bih vas da date svoje predloge za moju novu biblioteku.
Ako neko sad pomisli, "pa imas topic "Voajeri ovamo...." i "moja kolekcija pre 6 godina i sad...", samo da kazem da bih ovde voleo ideje o tome sta mislite kako bi trebalo da izgleda neka stvarno lepa biblioteka i kako je najbolje poredati stripove.

Ako iskoristim neku ideju, sledi poklon za onoga ciji sam predlog iskoristio.

Hvala svima na vasem prilogu.
Izvolite.

so it shall be written, so it shall be done

Edited by - rgorgiev on 19/03/2010 11:08:19

Panon
Senior Member

2656 Posts

Member since 16/08/2007

Posted - 15/02/2010 : 15:51:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Panon a Private Message  Reply with Quote
I ja imam sličnih problema. Nemam dovoljno veliku policu za stripove, a u kući mi nema ni slobodnog zida kad bih uopće i imao takvu policu. Stoga sam prisiljen držati stripove u komodi, u ladicama, po ormarima, po kutijama, na tavanu...
Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 15/02/2010 : 15:53:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Panon

I ja imam sličnih problema. Nemam dovoljno veliku policu za stripove, a u kući mi nema ni slobodnog zida kad bih uopće i imao takvu policu. Stoga sam prisiljen držati stripove u komodi, u ladicama, po ormarima, po kutijama, na tavanu...

Meni prostor nije problem, ali bih hteo da to lepo izgleda.
U uredu imam slobodan zid gde bih mogao staviti to, ali se mora uklopiti u ostali enterier.

Edited by - rgorgiev on 15/02/2010 15:57:16
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 15/02/2010 : 16:10:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
pa ako imas zid, stripove, prostor, jedino sto ti fali je polica.
dakle, polica, od poda do plafona, sto je sira moguce, da bi stali nadolazeci stripovi.

sta znam, nije ni sama polica toliko bitna, koliko nacin na koji slazes stripove, ako lepo proberes, da svi budu priblizno iste visine, nemas problema.

kad bi mene pitao, ja bih to slagao u nekoliko razlicitih polica, razlicitih dimenzija, visina, nezavisne jedne od druge, pa bi izmedju dosli pojedini posteri, crtezi, pa figure....uhhh

ali to je vec kretenski, i u najmanju ruku - komplikovano.
najlakse, a opet efektivno resenje je polica, ili vitrina (dakle, sa staklenim nekim vratancima) ako hoces da ih cuvas bas extremno

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 15/02/2010 : 17:34:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
Hvala.
Meni je problem, sto bih hteo da iskoristim prostor, a pri toma da to lepo izgleda. Ako si video link u gornjem postu, video si da je biblioteka u drugom uredu u kockicama. Ali kod te dimenzije kockica gubi se mnogo prostora. S druge strane ako su police manje (nize) nece biti prostora za gigante, SA i slicnih a4 izdanja.
Sto se figura tice, to me na zalost nikada (sem u detinjsto) nije privlacilo.:-))
Ali videcemo, ima vremena dok se odlucim.
Prvi pojeni idu tebi:D:D:D:D

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 15/02/2010 : 17:39:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
pa gle, imas polica takvih "banalnih" da kupis gde god hoces, i imas obicno razlicitih visina unutra.
mada, najlakse je napraviti custom policu. vidis koje ti visine trebaju sve, premeris, kupis ploce, lesonit za ledja, kant traku, srafove, i za par sati - gotova prica.

baci pogled na "Voajeri, ovamo!". videces koliko ima polica sa razlicitim dimenzijama na razlicitim nivoima.

Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 15/02/2010 : 17:42:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

pa gle, imas polica takvih "banalnih" da kupis gde god hoces, i imas obicno razlicitih visina unutra.
mada, najlakse je napraviti custom policu. vidis koje ti visine trebaju sve, premeris, kupis ploce, lesonit za ledja, kant traku, srafove, i za par sati - gotova prica.

baci pogled na "Voajeri, ovamo!". videces koliko ima polica sa razlicitim dimenzijama na razlicitim nivoima.

Voajeri ovamo sam premerio od pocetka do kraja vise puta. A gotove police ni necu, samo custom. I upravo zbog toga sto mogu da biram kako ce izgledati, trazim i ideje. Ali tnx beskrajno za tvoje savjete i ideje do sada

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 15/02/2010 : 17:43:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
evo ti moja jedna polica na primer; dakle, u sklopu jedne celine, imas nekoliko razlicitih visina, pa tako staju i giganti, i obicni boneliji:

Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 15/02/2010 : 17:45:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
quote:

pa ako imas zid, stripove, prostor, jedino sto ti fali je polica.
dakle, polica, od poda do plafona, sto je sira moguce, da bi stali nadolazeci stripovi.

Kljuchno!!!

Skoro si se prikljuchio forumu, pa verujem da te josh nije uhvatilo ludilo u potpunosti, zelja da prochitash shto vishe stripova. Ako se ta zelja poklopi sa zeljom da iste i posedujesh, kolekcija naraste za chas.

quote:

kad bi mene pitao, ja bih to slagao u nekoliko razlicitih polica, razlicitih dimenzija, visina, nezavisne jedne od druge, pa bi izmedju dosli pojedini posteri, crtezi, pa figure....uhhh

Nemoj njega nishta da pitash, on je lud i nezajazljiv, on hoce da ima SVE.

quote:

ali to je vec kretenski, i u najmanju ruku - komplikovano.
najlakse, a opet efektivno resenje je polica, ili vitrina (dakle, sa staklenim nekim vratancima) ako hoces da ih cuvas bas extremno

Zaboravio si na laserski alarm... Moze i jedan do dva rotvajlera...

Zez.

Stavi stripove u zashtitnu plastichnu kesicu, a neka ta buduca polica bude udaljena od grejnih tela, da se ne deformishe papir. Nedavno sam imao priliku da se uverim kako izgledaju stripovi koje je chovek godinama chuvao na suvom (to kazem jer ima onih koji - ne daj, Boze! - stripove chuvaju u podrumu ili na tavanu) i u kesicama, pogotovo ona izdanja na novinskom papiru. Vreme im ni malo nije nashkodilo.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 15/02/2010 : 17:50:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
hmmmm, gospodin Gil-Galad hoce da kaze, za one koji citaju medju redovima, da treba obavezno da (ako vec pravis custom police) napravis nekoliko centimetara vise, a ne u milimetar precizno, jer ako se jednom odlucis da nabavis reizdanja voljenih stripova i otkrijes da su ona nekoliko santimetara visa nego sto si predvideo, grdno ces se kajati

takodje, za one koje citaju izmedju redova, Gil-Galad je zeleo da kaze da treba da nabavis platnene vrecice sa Bonelli comics logoom, ili logom zeljenog stripa

ZEZ

Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 15/02/2010 : 17:57:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote

@Gil-galad
Ludilo me jos nije uhvatilo. Za ovih 2 i po meseca sam uspeo (sa)kupiti tek oko 1.300 stripova. Ali sad sljedi mala pauza.

@Lord Vader89
Sto se police tice, jasno da nece biti u mm, ali ipak sam mislio da se ne gubi mnogo prostora, je ipak treba tu jos dosta toga da stane.
Planovi su....

@Lord Vader89
A platnene vrecice sa logom su vec narucene
One ideje o crtezima i sl. morace da otpadnu, bar zasad, jer ipak je toj moj ured i tu dolaze razni ljudi, pa nece biti bas ukusno ako Zagor baca sekirom po nekom klijetnu, ili ga NN odnese u buducnost

Edited by - rgorgiev on 15/02/2010 17:58:28
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 15/02/2010 : 18:01:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
ma znam koja je muka, veruj mi
ne daj boze da se neko zadesi u mojoj blizini kada ja budem sebi poceo da gradim tako nesto
cak, stavise, ja cu u okviru svog zivotnog prostora imati citavu sobu posvecenu stripovima, pa makar nemao kupatilo

a kad cujem te price "za 2 meseca sam tek nabavio nekoliko hiljada stripova", dodje mi da se obesim

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 15/02/2010 : 18:02:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
od zavisti

Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 15/02/2010 : 18:07:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
quote:

ma znam koja je muka, veruj mi
ne daj boze da se neko zadesi u mojoj blizini kada ja budem sebi poceo da gradim tako nesto
cak, stavise, ja cu u okviru svog zivotnog prostora imati citavu sobu posvecenu stripovima, pa makar nemao kupatilo

a kad cujem te price "za 2 meseca sam tek nabavio nekoliko hiljada stripova", dodje mi da se obesim

Nije prica, i nisu nekoliko hiljada
Jebi ga, dok sam skonto (nakon deset godina pauze) ko sta sve izdaje, pa sam prvo krenuo Zagorom, pa MM, pa MM libellus, pa.... i tako to krene. Ali fora je da kupujem samo cjele komplete, pa mi lakse dodze. I na kasi naravno

Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 15/02/2010 : 18:08:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
quote:

hmmmm, gospodin Gil-Galad hoce da kaze, za one koji citaju medju redovima, da treba obavezno da (ako vec pravis custom police) napravis nekoliko centimetara vise, a ne u milimetar precizno, jer ako se jednom odlucis da nabavis reizdanja voljenih stripova i otkrijes da su ona nekoliko santimetara visa nego sto si predvideo, grdno ces se kajati

Jbg, brate, ko je mogao da pretpostavi? Prvo me je zeznula Svagdanja borba, koja ne moze da stane u deo predvidjen za f-b integrale, pa onda Val u boji, duzi 3-4 cm od Marketprintovog, po kome sam i pravio te police...

quote:

takodje, za one koje citaju izmedju redova, Gil-Galad je zeleo da kaze da treba da nabavis platnene vrecice sa Bonelli comics logoom, ili logom zeljenog stripa

ZEZ

I to... Sashila mi keva nekoliko na mashini i vishe nece... Moracu da iscimam neko zensko cheljade sklono shivenju, mada je takvih malo. Ko zna, mozda nateram neku cicu da ishtrika dzemper za neki strip? Pa josh da izveze logo... Ma, idi!
Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 15/02/2010 : 18:09:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
quote:

A, i o sobi razmisljam, ali rano je. A bice. Sigurno. Ali na u sad postojecoj kuci. A i nemem toliko stripova pa da cjelu sobu njima posvetim. Bilo bi me sram kad neko udze, a ono soba prazna

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 15/02/2010 : 18:12:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by rgorgiev

quote:

A, i o sobi razmisljam, ali rano je. A bice. Sigurno. Ali na u sad postojecoj kuci. A i nemem toliko stripova pa da cjelu sobu njima posvetim. Bilo bi me sram kad neko udze, a ono soba prazna

nene, to lepo kad se diskretno raspodeli, pa posteri, pa crtezi, pa figure, kao sto sam rekao, pa fotelja, pa tabure za noge, zavese, tepih....uhhhh
da bude diskretno, i sa stilom, ne moze da bude samo nabacano i tesno

Go to Top of Page

www2
Senior Member

Croatia
1046 Posts

Member since 11/02/2009

Posted - 15/02/2010 : 18:50:56  Show Profile Show Extended Profile  Send www2 a Private Message  Reply with Quote
Kako poredati stripove?

Po rednom broju :)
Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 15/02/2010 : 18:56:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

nene, to lepo kad se diskretno raspodeli, pa posteri, pa crtezi, pa figure, kao sto sam rekao, pa fotelja, pa tabure za noge, zavese, tepih....uhhhh
da bude diskretno, i sa stilom, ne moze da bude samo nabacano i tesno

Ja sam siguran da si to tako zamislio, da kad udzes fotelja bude u sredini sobe, tj. sredisno postavljena, ali ipak uvucen ka jednom zidu, a pred nje tabura za noge. Na sve strane police i posteri i po koji crtez. A moze i nekoliko tabli.

Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 15/02/2010 : 18:57:39  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message  Reply with Quote
Ja hocu poklon,dao sam ti naj,naj ideju,i to samo onako mozes stripove ocuvati,da ti ne mijenja papir boju itd
Znaci suho i mracno,i neboj se stari moj

PS:sta dobivam?
Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 15/02/2010 : 18:58:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by www2

Kako poredati stripove?

Po rednom broju :)

Nije da nije vickasto, ali kad vec pises bi cenio da nesto i kazes, jer ovo me bas muci sada, inace ne bih ni otvorio ovaj topic.
Ti ko dipl. strojar mora da moze i neki nacrt da izvuces

Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 15/02/2010 : 18:59:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bihac-una

Ja hocu poklon,dao sam ti naj,naj ideju,i to samo onako mozes stripove ocuvati,da ti ne mijenja papir boju itd
Znaci suho i mracno,i neboj se stari moj

PS:sta dobivam?

Stvarno se smijem do suza.
Bice bice stari. Samo da se ideja zaokruzi.

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 15/02/2010 : 19:04:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja sam siguran da si to tako zamislio, da kad udzes fotelja bude u sredini sobe, tj. sredisno postavljena, ali ipak uvucen ka jednom zidu, a pred nje tabura za noge. Na sve strane police i posteri i po koji crtez. A moze i nekoliko tabli.

table ne moraju, nisam bas picajzla

a mogu ti i ja nacrtati, i ja sam skoro diplomirani strojar

Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 15/02/2010 : 19:05:21  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message  Reply with Quote
Evo ti kompleta koji sam unistio samo zato sto sam ga ovako"bubnuo",jer mjesta nisam imao odgovarajuceg(Bücher Box)
Pogledaj papir odozgo,a bio je bijel ko snijeg
Komplet cistih glancera sam unistio

Pa ti razmisli,ovo ti je ziva istina i primjer
Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 15/02/2010 : 19:31:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

table ne moraju, nisam bas picajzla

a mogu ti i ja nacrtati, i ja sam skoro diplomirani strojar

Pa sta cekas, bas me interesuje. Samo bez kinematike molim

Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 15/02/2010 : 19:33:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bihac-una

Evo ti kompleta koji sam unistio samo zato sto sam ga ovako"bubnuo",jer mjesta nisam imao odgovarajuceg(Bücher Box)
Pogledaj papir odozgo,a bio je bijel ko snijeg
Komplet cistih glancera sam unistio

Pa ti razmisli,ovo ti je ziva istina i primjer

Dobra si i ti picajzla. Vidi ga, merio taman prema stripovima, pa jos gore ostavio i rupe da moza da pomera police. TOP. Slicno ovako izgledale i police gde je stajala moja stara kolekcija. Samo tamno braon. Sada bi to opet bilo aktuelno

Go to Top of Page
Page: of 25 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000