forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Libellus - NAGRADA VJERNIM KUPCIMA
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 12

www2
Senior Member

Croatia
1054 Posts

Member since 11/02/2009

Posted - 15/02/2010 : 22:06:40  Show Profile Show Extended Profile  Send www2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by rommel

quote:
Originally posted by www2

"why o why uvijek po libellusu"

...ja stvarno ne znam zašto.....možda ima nekog smisla ko zna.

Kvaliteta nije nikad bila upitna, o tome nisam rekao niti riječ.

ne moraš se ti ponavljati.....kao što sam rekao, netko ih podržava u cijenama netko ne.....i to je to.

nema smisla osim zlobe jer sam davno shvatio da ne mogu imati sve ni od drugih izdavaca

Ma ne naravno....slažem se nije Libellus jedini...njih sam se uhvato samo zbog Nathana...iako su skuplji ja mislim od svih ostalih bar za "kvarat" koplja

The sea was angry that day, my friends - like an old man trying to send back soup in a deli.
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 15/02/2010 : 22:21:11  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by rommel

quote:

"why o why uvijek po libellusu"

...ja stvarno ne znam zašto.....možda ima nekog smisla ko zna.

Kvaliteta nije nikad bila upitna, o tome nisam rekao niti riječ.

ne moraš se ti ponavljati.....kao što sam rekao, netko ih podržava u cijenama netko ne.....i to je to.

nema smisla osim zlobe jer sam davno shvatio da ne mogu imati sve ni od drugih izdavaca

Ma ne naravno....slažem se nije Libellus jedini...njih sam se uhvato samo zbog Nathana...iako su skuplji ja mislim od svih ostalih bar za "kvarat" koplja

ne bi se osvrnuo kakvi gafovi prolaze u drugih izdavača...za marginalno nižu cijenu ako i to
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17832 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 15/02/2010 : 22:56:02  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ako se ovo odnosilo na mene.......bi se ti iznenadio :)
Znači da bi si kupio ili sakupljao određeni strip moras nesto prodavati i tako u krug......ček jesi ti zadovoljan cijenom ili šta????? Ne kužim.
Ne ne mora se sve odjednom kupiti moze se čekati malo pa dok se sakupi 10 stripova i iskeširati 1500 kn...da to je rješenje.
Upravo o tome pričam. Oni koji nemaju rade što i ti....dakle nešto prodaju ili zamjene. Oni koji imaju....pa njima je sve jedno jel tako, oni ce uvijek kupiti.
A oni treći u sredini (tu ubrajam i sebe) koji su dugo u stripovim i sličnoj umjetnosti ili sličnom kolekcionarstvu će se uvijek ili buniti jer znaju kao što sam rekao zbrojiti dva plus dva ili podržavati Libellus jer su presretni sa svojom kolekcijom.

PS
Inače za ove druge dva plus dva je četiri (4) a ne 7 ili 8 koliko vas bilo tko želi uvjeriti.

ma nije se na tebe odnosilo generalno nego uvijek kukaju oni koji najviše imaju :D nevezano za tebe
nisam nimalo zadovoljan cijenom jer za jedan strip moram raditi 1 dan :D bukvalno

nisam mislio da se stedi pa sve kupi odjednom... tako nikad ne bih... jednostavno napravi kasicu prasicu :D i lagano je pupunjavaj i fino kupis strip otprilike znas kada ce izaci :D tako ja radim svakakve vratolomije samo da ne osjetim koliko sam potrosio
mjesecno imam fore za odredjenu sumu novaca jednostavno uklopim libelus u to...

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21274 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 16/02/2010 : 00:05:45  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Colt

quote:

Ha ha ha....da i ja malo komentiram ovo.....opće mi je smiješno govoriti o ikakvim sniženjima bolesno preskupih romana.

Činjenica da je jednom ljubitelju Nathana Nevera (čitaj www2) da kupi ova izašla izdanja (plus nedavno knjigu 10 i 11) potrebno 660 kn (čitaj šesto šezdeset kuna ili šta bi moj pokojni profesor reko žežeto žeždeset)......i to sa famoznim popustom....uopće ne želim spominjati ljude koji sakupljaju više junaka......

Nikad necu zaboraviti kad sam jednom, mislim uzimao NN gigant 5 ili 6 i bila cura sa mnom jer smo bili na trgu...i ulazi neki tip i uzima cirka 10-15 romana (mister No) i ostavlja 1650 kn ....ejjjjjj 1650 jebenih kuna za 10-ak stripova.......[ja sam imao saobraćajku prije nekih mjesec dana i sjebo pol auta i izašlo me 1500 kn (OK ipak je to golf II, ali....)]....i cura nije mogla vjerovati....nije imala pojma koliko to košta...od tada mi redovito broji kad idem u Libellus. Ali samo sam htjeo reći da žena nije mogla doc sebi 2 sata...samo je o tome pričala......eto to je stajalište jednog strip-laika....

Pa ljudi moji o čemu vi uopće ovdje pričate.....naravno nitko mi nije kriv sta ja to kupujem, ali kad je riječ o stripovima, mali je korak izmedju ljubavi i ovisnosti, i ja ću ih (kao i većina s ovog foruma) kupovati i kad budu 150 kuna (što ovim tempom Libellusa ne bi trebalo proći dugo).....i sve to dobro znaju i ljudi u Libellusu i zato i stavljaju takve cijene.

HC nije izmišljen od strane Libellusa i to je jasno i tu im ne treba davati prvelike zasluge, no treba im skinuti kapu kako su samo uvjerili većinu ljudi koji kupuju stripove da su te njihove cijene sasvim pristojne i u redu......dajte molim vas.....125 kn za jedan strip koji bi da izlazi u Bonelli izdanju koštao 50 kuna........i nemojte mi samo prodavati fore u stilu, a gdje bi bili da nema njih, kako bi kupovao stripove.....kupovao bi ih isto kao i do sad jer da nema Libellusa bio bi netko drugi (vjerovatno jeftinij...ili možda ne) i zato:

...ne cijena NIJE u redu
...da većina vas se neće složiti sa mnom
...ta većina će i dalje govoriti a sta da nema Libellusa

i ono najtužnije:

...da kupovat cu i dalje jer izbora nemam

Luksuzna HC izdanja i nisu uradjena za svakoga, vec za kolekcionare. Njih kupuje 500-750 najzagrizenijih, i ti ljudi ne zale novac za ono sto dobiju. Pricati tu o nekoj prevari nema ni govora. Znas sta kupujes.

Teller kaže da ti je svaka na mestu, a ja kažem da nije.
Bila bi ti svaka na mestu kada bi postojala opcija da se NN ili MV ili neko treći mogu kupiti kao kiosk izdanje za 18 kuna (ili više ako nije redovno izdanje), pa onda "ko voli neka izvoli".
Za zagrižene kolekcionare i one sa dubljim džepom HC, za sve druge kiosk.
Ali ne, kiosk varijanta ne postoji, već samo luksuzna, pa ispade da je strip ( a i jeste) nedodirljiv za običnu raju.
A najgore je što ga ta obična raja i kupuje, jer nema izbora, nema kiosk varijantu , a voli strip ko oči u glavi pa izdvaja i zadnji dinar ne bi li kupila zadnja tri broja Mister Noa
PS hvala Bogu pa ne kupujem HC Bonellija, već samo Fonta, Trilja (bez Klare), Spiroua i Riđobradog a to se lako može finansijski podneti

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 16/02/2010 00:07:11
Go to Top of Page

Bardho
Senior Member

1943 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 16/02/2010 : 00:11:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Bardho a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

quote:

quote:

Ha ha ha....da i ja malo komentiram ovo.....opće mi je smiješno govoriti o ikakvim sniženjima bolesno preskupih romana.

Činjenica da je jednom ljubitelju Nathana Nevera (čitaj www2) da kupi ova izašla izdanja (plus nedavno knjigu 10 i 11) potrebno 660 kn (čitaj šesto šezdeset kuna ili šta bi moj pokojni profesor reko žežeto žeždeset)......i to sa famoznim popustom....uopće ne želim spominjati ljude koji sakupljaju više junaka......

Nikad necu zaboraviti kad sam jednom, mislim uzimao NN gigant 5 ili 6 i bila cura sa mnom jer smo bili na trgu...i ulazi neki tip i uzima cirka 10-15 romana (mister No) i ostavlja 1650 kn ....ejjjjjj 1650 jebenih kuna za 10-ak stripova.......[ja sam imao saobraćajku prije nekih mjesec dana i sjebo pol auta i izašlo me 1500 kn (OK ipak je to golf II, ali....)]....i cura nije mogla vjerovati....nije imala pojma koliko to košta...od tada mi redovito broji kad idem u Libellus. Ali samo sam htjeo reći da žena nije mogla doc sebi 2 sata...samo je o tome pričala......eto to je stajalište jednog strip-laika....

Pa ljudi moji o čemu vi uopće ovdje pričate.....naravno nitko mi nije kriv sta ja to kupujem, ali kad je riječ o stripovima, mali je korak izmedju ljubavi i ovisnosti, i ja ću ih (kao i većina s ovog foruma) kupovati i kad budu 150 kuna (što ovim tempom Libellusa ne bi trebalo proći dugo).....i sve to dobro znaju i ljudi u Libellusu i zato i stavljaju takve cijene.

HC nije izmišljen od strane Libellusa i to je jasno i tu im ne treba davati prvelike zasluge, no treba im skinuti kapu kako su samo uvjerili većinu ljudi koji kupuju stripove da su te njihove cijene sasvim pristojne i u redu......dajte molim vas.....125 kn za jedan strip koji bi da izlazi u Bonelli izdanju koštao 50 kuna........i nemojte mi samo prodavati fore u stilu, a gdje bi bili da nema njih, kako bi kupovao stripove.....kupovao bi ih isto kao i do sad jer da nema Libellusa bio bi netko drugi (vjerovatno jeftinij...ili možda ne) i zato:

...ne cijena NIJE u redu
...da većina vas se neće složiti sa mnom
...ta većina će i dalje govoriti a sta da nema Libellusa

i ono najtužnije:

...da kupovat cu i dalje jer izbora nemam

Luksuzna HC izdanja i nisu uradjena za svakoga, vec za kolekcionare. Njih kupuje 500-750 najzagrizenijih, i ti ljudi ne zale novac za ono sto dobiju. Pricati tu o nekoj prevari nema ni govora. Znas sta kupujes.

Teller kaže da ti je svaka na mestu, a ja kažem da nije.
Bila bi ti svaka na mestu kada bi postojala opcija da se NN ili MV ili neko treći mogu kupiti kao kiosk izdanje za 18 kuna (ili više ako nije redovno izdanje), pa onda "ko voli neka izvoli".
Za zagrižene kolekcionare i one sa dubljim džepom HC, za sve druge kiosk.
Ali ne, kiosk varijanta ne postoji, već samo luksuzna, pa ispade da je strip ( a i jeste) nedodirljiv za običnu raju.
A najgore je što ga ta obična raja i kupuje, jer nema izbora, nema kiosk varijantu , a voli strip ko oči u glavi pa izdvaja i zadnji dinar ne bi li kupila zadnja tri broja Mister Noa
PS hvala Bogu pa ne kupujem HC Bonellija, već samo Fonta, Trilja (bez Klare), Spiroua i Riđobradog a to se lako može finansijski podneti

Tko zna zašto nema kiosk varijante? Trebalo bi se zapitati...
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 16/02/2010 : 00:12:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
Ehm... cena je delom i takva zato sto nema konkurencije. Libellus drzi monopol na stvari kao sto su MM, MR, Tex (od pocetnih brojeva), Nathan Never, Demian, NR, Volto Nascosto itd, i ti kupujes njihova izdanja zato sto nemas drugi izbor. Ili kupis ili cekas da neko drugi to mozda izda jednog dana. U ovoj situaciji, ljudima je verovatno bolje da kupe sada. Zato i kazem da nema prevare, tacno se zna kako stoje stvari.
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 16/02/2010 : 00:13:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
@ Anto
A ja opet mislim da su Teller i Colt u pravu. Pa ne mozemo kriviti Libellus sto ne izdaju kiosk izdanja. Eto, sto nema neki izdavac iz Srbije, pa da izbaci MV i NN? Pa nije valjda LL kriv sto nema SC izdanja!

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!

Edited by - Kit Carson on 16/02/2010 00:14:38
Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 16/02/2010 : 00:18:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kit Carson

@ Anto
A ja opet mislim da su Teller i Colt u pravu. Pa ne mozemo kriviti Libellus sto ne izdaju kiosk izdanja. Eto, sto nema neki izdavac iz Srbije, pa da izbaci MV i NN? Pa nije valjda LL kriv sto nema SC izdanja!

Ma politika LL je sasvim u redu.
Platili skupa prava, imaju kvalitet, malu (bar tako pise) nakladu i sve to spakovano u HC. Pa neko to mora da plati.

so it shall be written, so it shall be done
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21274 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 16/02/2010 : 00:25:20  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Ja uopšte krivim LL, nemojte pogrešno da me shvatite.Ovo što kupujem od njih je zaista vrhunski urađeno a cene su im iste kao i od ostalih izdavača, tako da nemam zamerke, čak naprotiv.
Takođe verujem da ne postoji LL da niko ne bi ni izdavao pomenute Bonelli stripove ili barem većinu njih.Evo primer je Magični Vetar koji se ne izdaje u Srbiji, iako svi uslovi postoje - onda je bolja varijanta i skupi HC Magični nego ništa.
Jednostavno takva nam je nažalost strip-tržišna situacija; Zagor,DD,MM,Blek,Mark i ostale "proverene" stvari idu kako-tako, a NN, MV, Tex od keca ,... imaju samo šansu u tiražima od 500 primeraka po paprenoj ceni
Ali glupo je reći : "Luksuzna HC izdanja i nisu uradjena za svakoga, vec za kolekcionare. Njih kupuje 500-750 najzagrizenijih, i ti ljudi ne zale novac za ono sto dobiju. Pricati tu o nekoj prevari nema ni govora. Znas sta kupujes" - kada ne postoji alternativa.
Si ?

Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 16/02/2010 : 00:27:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
Ako ne ides preko kioska, ne isplati ti se da radis vise od 1000 komada, cak i u SC. Da li je za izdavaca bolje plasirati 1 HC od 3 price za 1700 ili 3 SC za 1000 dinara? Vise zaradis od 500 luksuznih nego od 1000 obicnih. Plain and simple.
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 16/02/2010 : 00:34:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
quote:
Si ?

Si!

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21274 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 16/02/2010 : 00:35:59  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
teller
Advanced Member
Slovenia
3130 Posts

Member since 02/06/2008
Posted - 15/02/2010 : 12:47:36
--------------------------------------------------------------------------------

uh,kome se da brojit...najviše sigurno Libellus, nešto Fibre,SA i Bookglobe pa sve od Ludensa, pa slovenski Bumerangi,
nešto VČ i Beli put...nekih 2500 evra godišnje na stripove.

Evo ko treba da kupuje LL.Plata 2000 evra, pa lepo 10% na stripove, a ne mi golotinja sa 300,400 evra platom

Edited by - anto on 16/02/2010 00:36:53
Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 16/02/2010 : 00:39:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
quote:

teller
Advanced Member
Slovenia
3130 Posts

Member since 02/06/2008
Posted - 15/02/2010 : 12:47:36
--------------------------------------------------------------------------------

uh,kome se da brojit...najviše sigurno Libellus, nešto Fibre,SA i Bookglobe pa sve od Ludensa, pa slovenski Bumerangi,
nešto VČ i Beli put...nekih 2500 evra godišnje na stripove.

Evo ko treba da kupuje LL.Plata 2000 evra, pa lepo 10% na stripove, a ne mi golotinja sa 300,400 evra platom

Uh ovo, pa i bez smajlija bas i nije nekako.....mh
Svako nek odluci koliko i koliki postotak svoje plate za sto trosi.
Covek lepo napisao koliko potrosi tokom godine

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21274 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 16/02/2010 : 00:49:18  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Ili recimo Rudi Georgijev.
Uspešan privatan preduzetnik iz Makedonije, privatan Zoo vrt, avioni,kamioni - to je pravi kupac LL - 125 LL izdanja za mesec dana!

Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 16/02/2010 : 04:40:00  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message  Reply with Quote
Ja uvek zastupam mišljenje da je potrebno naći ravnotežu u odnosu cena-kvalitet.Ako je nešto kvalitetno,onda je i opravdano da košta više.Poenta je u tome da ne treba uvek uzimati ono najkvalitetnije.Ne treba baš svima.I "srednja klasa" ponekad savršeno posluži, a za onog kome je što manja cena uvek prioritet,tu je uvek i niža klasa.
E sad,to se u ovoj priči malo drugačije može primeniti i moglo bi da glasi da ne moraš da kupuješ sve redom od Libelusa samo zato da bi imao,jer sigurno ti ne leže svi ti junaci,kupi ono što te baš privlači.
Ili na primer,kupuj Libelusovog Martijevog Giganta,ali redovnu seriju popunjavaj od LMS,SD-a,Vaninija.Uzmi samo one brojeve Biblioteke MM koji nisu objavljeni ranije.
Uvek postoji neko srednje rešenje.U cenovnu politiku Libelusa uopšte ne treba zalaziti,njihovo je pravo da rade šta hoće i nemaju potrebe što se toga tiče da nekome polažu račune,uostalom kao što je to svuda u svetu u sličnim oblastima.Na kraju,ne mislim ni da su Libelusova izdanja baš toliko paprena u odnosu na neke druge izdavače,možda samo Tex u boji štrči,no njega ionako kupuju njegovi istinski zaljubljenici.

Međutim,ono na šta svaka firma,profitabilna organizacija,prodavačko društvo treba da obrate pažnju jeste odnos prema kupcima,kao i to da usluga prema njima bude na visokom nivou.
To znači da kupci za te pare koje su dali dobiju ono što su i očekivali(da su zadovoljni kvalitetom),da prodavci budu maksimalno ljubazni prema njima i da ih redovno obaveštavaju o novostima i promenama u vezi prodaje,kao i to da se svi kupci istinito izveštavaju i da se svaki kupac tretira isto,to jest da nema povlašćenih.
Što se tiče Libelusa,u vezi skoro svih ovih stavki,oni drže veoma visok nivo.Veoma su ljubazni,predusretljivi,redovno nas sve ovde i sve svoje kupce obaveštavaju o novostima,kvalitet izdanja je uvek onakav kakav i očekujemo,pa čak i više od toga i naravno trude se da sva njihova izdanja budu dostupna na što je širem mogućem području.Svaka čast za to!

Međutim(opet),jednu stvar im zameram,a to je da možda među kupcima ima par povlašćenih,i ne baš najtačnije informisanje kupaca u vezi nekih promena.
Mislim,a gledajući i razne aukcije,da se mali broj primeraka određenih izdanja i pre nego se rasprodaju ostavljaju na stranu,da bi se kasnije našli na aukcijama čim izdanje postane rasprodato.
Nije baš fer,ali da se razumemo,to mnogi rade u raznim sferama trgovine i takve stvari su takođe legitimne i prodavci imaju pravo na to.Tako je kako je,ne može se uzeti za zlo.

Ipak,stvar koju malo više zameram ljudima iz Libelusa jeste neko baš ne najtačnije informisanje u vezi stanja u skladištu sa određenim izdanjima.
Kada sam se ovde ne tako davno raspitivao u vezi izdanja koja su pri kraju zaliha,to jest kojih ima u još malom broju,dobio sam određene(doduše priznajem ne aksiomne) odgovore da je poprilično ugrožen prvi broj Agencije Alfa,a i da je između ostalih veoma smanjen broj Mister No Almanaha broj 2 i Nejtan Never Specijala broj 1(Libelusovog).Za neka druga izdanja bilo je reči da ih još za sada ima dovoljno.
Nakon objavljivanja novog topika nedavno,imam da vidim da Agencija Alfa 1,NN Specijal 1(Libelusov) i Mister No Almanah 2 nisu ni među ugroženima.A ja sam ih baš zato i kupio.
S druge strane,odjednom su rasprodati Biblioteka Mister No sve do broja 9,deseti je ugrožen,a bilo je reči da je kritično samo zaključno sa sedmim brojem.Odjednom prvi broj Biblioteke Nejtan Never je rasprodat(dobro za njega je i bilo reči da je kritičan),ali isto tako pojavljuje se informacija da su poprilično ugroženi i brojevi 2,3,4,o čemu nije bilo reči iako je pitano!Takođe i NN Gigant 5 koga je isto trebalo da bude dovoljno.Da sam sve to znao,drugačije bih planirao kupovine.

To je ono što mi smeta,mada svakako da nije lako sve to držati u glavi i često pratiti stanje u skladištu gde su verovatno i neke stvari izmešane,ali ipak mislim da bi na ovome ozbiljna ekipa iz Libelusa morala malo poraditi i davati preciznije odgovore.Inače im želim sve najbolje i da potraju,kupujem mnoga njihova izdanja,trudim se da uhvatim korak i trenutno imam 36 izdanja.

Edited by - tumen on 16/02/2010 04:49:49
Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 16/02/2010 : 07:00:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ili recimo Rudi Georgijev.
Uspešan privatan preduzetnik iz Makedonije, privatan Zoo vrt, avioni,kamioni - to je pravi kupac LL - 125 LL izdanja za mesec dana!

E sad si ga preterao druze. Nemoj takve dezinformacije da siris. Pa nisu 125. Samo ih je 110.
Ali 110 je istina. 58 su kod mene, a ostalo sam kupio i cekam da stigne do kraja nedelje.

Edited by - rgorgiev on 16/02/2010 07:14:55
Go to Top of Page

www2
Senior Member

Croatia
1054 Posts

Member since 11/02/2009

Posted - 16/02/2010 : 08:41:09  Show Profile Show Extended Profile  Send www2 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ehm... cena je delom i takva zato sto nema konkurencije. Libellus drzi monopol na stvari kao sto su MM, MR, Tex (od pocetnih brojeva), Nathan Never, Demian, NR, Volto Nascosto itd, i ti kupujes njihova izdanja zato sto nemas drugi izbor. Ili kupis ili cekas da neko drugi to mozda izda jednog dana. U ovoj situaciji, ljudima je verovatno bolje da kupe sada. Zato i kazem da nema prevare, tacno se zna kako stoje stvari.

Što si zapeo za tu jeb*** prevaru....pa nitko ovdje ne govori o prevari nego o tome da je cijena prevelika....i to je to.

The sea was angry that day, my friends - like an old man trying to send back soup in a deli.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19035 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 16/02/2010 : 08:58:33  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
da,cijena je prevelika za večinu čitatelja,to stoji, ali je realna kad se pravi u 500 komada...da je naklada 1000 bila bi
sigurno manja, ja osobno bio bi najsretniji da postoji i jeftina kiosk varianta ali za to izgleda ima premalo zainteresiranih(vidi Julia,Nathan,Raider,Tex extra)sve se ugasilo dosta brzo na kioscima...uskočio Libellus sa izdanjima
za kolekcionare, a da se sa lošom platom teško ili nikako može pratit njihova izdanja, svima je jasno.
Ja bi reko ovako...cijena je realna ali skupo za loš standard večine ljudi u ex Yugi...ja san jedan od sretnika koji
si ta izdanja može priuštiti(zato zanemarim neko od Fibre ili Bookgloba), ne pijem,pušim,ne kurvam se,probam nešto
uštedit,i porodica mi nije gladna zbog mog "hobija"...kad kupim Libellus knjigu znam da je u pravim rukama sigurna bar
100 godina...a kad me nema može neki nasljednik dobro zaraditi na njima.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 16/02/2010 : 09:12:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Prvo da kazem da imam zavisnost od stripova (kao i pola ljudi ovdje). Da li su Libellus izdanja skupa - moj haragei kaže da jesu. Srećom ta vrsta stripova me sve manje zanima pa ne moram kupovati. Loše je što nemamo te stripove kao kiosk izdanje po 18 kn. Nade da ih bude je malo je Libellus drži prava, a oni izdaju skupe stripove. Tu se neki mogu ljutiti... Osobno, nemam ništa protiv Libellusove izdavačke politike. Oni nastoje zaraditi, a kome odgovara, kupovat će. Jedino želim poručiti onima koji kupuju ta izdanja iz nostalgije ili po inerciji: Ljudi, razmislite da li vam se ti stripovi čitaju? Kada ih dobijete, da li ih uzimate odmah čitati, ostavljate za kasnije ili samo popunjavate policu... Ja sam se uhvatio kako kupujem neke stripove koji me ne zanimaju previše (a skupi su) i odlučio sam to sasjeći u korjenu. Postoje bolji načini za potrošiti novac, postoje drugi stripovi.

Na kraju, vrijede li ti stripovi 80 kn. Ne mislim koštaju li, već vrijede li. Svatko će odgovoriti za sebe. Ne sumnjam da su troškovi izdavanja veliki pa je cijena takva kakva je. 500 kupaca koji imaju novca i sviđa ima se lijep kvalitetan papir, HC, odličan uvez, to će kupiti i biti sretni.
Moje viđenje je ovakvo: Unutra ima recimo dupla doza Bonellija 2x18 kn. + tvrde korice (5 kn.). Meni strip vrijedi 40 kn., a košta 80. Preskup mi je i ne kupujem... Ponavljam, ovo je samo koliko on meni osobno vrijedi, nema veze sa tiražem, pravima i ostalim.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 16/02/2010 09:22:57
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 16/02/2010 : 10:25:37  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
No comment

ko kakve ste zenice koje raspravljaju koliko smo na sminku potrosile koliko smo na odjecu potrosile a tek nove salonke itd ....

potrosili jesmo i to je to zasto se vracati a i ne mora se sve citati

feka
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10902 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 16/02/2010 : 10:27:05  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Mene pak strip sve manje interesuje, tako da mi nije zao dati para za neke odabrane L. stripovi. Takodje toliko sam ne Bonelli smeca u zivotu kupio tako da te L. HC sto kupujem gledam ko na HC od ostalih izdavaca (opet tu isto ima samo par izdanja sto pratim).
Ono sto je svakako steta ovde je to ovi L. stripovi ne dopadaju deci u sake, kao sto je primer kod VC, Ludenska ili Dnevnika.
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 16/02/2010 : 10:32:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
quote:

Što si zapeo za tu jeb*** prevaru....pa nitko ovdje ne govori o prevari nego o tome da je cijena prevelika....i to je to.

Ti od starta potenciras kako je cena previsoka, neprimerena, nije u redu, izdanja su bolesno preskupa i nimalo ne odgovaraju realnim troskovima... sto implicira prevaru/obmanu od strane prodavca, koji vara ljude time sto skupo naplacuje nesto sto objektivno ne kosta toliko. Postoji posteno i neposteno, ti tvrdis da je nesto neposteno ali ne i prevara. Odluci se.
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7920 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 16/02/2010 : 10:34:41  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ti od starta potenciras kako je cena previsoka, neprimerena, nije u redu, izdanja su bolesno preskupa i nimalo ne odgovaraju realnim troskovima... sto implicira prevaru/obmanu od strane prodavca, koji vara ljude time sto skupo naplacuje nesto sto objektivno ne kosta toliko. Postoji posteno i neposteno, ti tvrdis da je nesto neposteno ali ne i prevara. Odluci se.

colt=sudija dred.
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 16/02/2010 : 10:34:51  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Skupa su izdanja i od Fibre, BG, BP, VČ, pa niko ne komentariše, svi se uhvatili Libelusa.
Ja sam jedno vreme prestao da kupujem Libelus, otprilike pola godine i onda sam se ponovo vratio njihovim izdanjima, jednostavno, predobri su!

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 16/02/2010 : 10:42:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:

A kud bas Klaru preskoci???
Go to Top of Page
Page: of 12 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000