forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Libellus - NAGRADA VJERNIM KUPCIMA
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 12

www2
Senior Member

Croatia
1054 Posts

Member since 11/02/2009

Posted - 16/02/2010 : 10:46:52  Show Profile Show Extended Profile  Send www2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Colt

quote:

Što si zapeo za tu jeb*** prevaru....pa nitko ovdje ne govori o prevari nego o tome da je cijena prevelika....i to je to.

Ti od starta potenciras kako je cena previsoka, neprimerena, nije u redu, izdanja su bolesno preskupa i nimalo ne odgovaraju realnim troskovima... sto implicira prevaru/obmanu od strane prodavca, koji vara ljude time sto skupo naplacuje nesto sto objektivno ne kosta toliko. Postoji posteno i neposteno, ti tvrdis da je nesto neposteno ali ne i prevara. Odluci se.

Mislim da si malo pobrkao pojmove.....pod PREVARA ja podrazumijevam čin kad te netko natjera da nešto učiniš svjesno i samovoljno , ali ti ne objasni tj. ne kaže kako stvari stvarno stoje, tj. zataji ti ili izlaže kako stvari stvarno stoje.

Libellus mene nije prevario. Ja znam koliko to košta i koliko dajem novaca za to šta kupujem.

Jedino što oni taje je nekakav odnos troška/zarade, a to mi nisu niti duzni iznesti, jer kao izdavači nisu niti primorani na to.

Dakle da sumiram.

Da jedan Nathan Nevar košta 12 tisuća kuna i ja ga kupim, to nije prevara nego moja glupost (isto kao sta je i glupost da dajem 125 kn za njega al ajde). Nitko me noje niti naveo niti nasanjkao na to.

The sea was angry that day, my friends - like an old man trying to send back soup in a deli.
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 16/02/2010 : 10:53:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
Ako ti smatras da cena nije odgovarajuca, onda smatras i da troskovi nisu adekvatni onome sto se placa, odnosno da ti je izdavac nesto zatajio/slagao. Ne mozes reci da ti je prodavac nesto posteno obrazlozio a onda podvuci kako je cena neopravdana i potom tvrditi kako je po tvom vidjenju stvari sve regularno. Mislim, zapoceo si frku gde se gomila ljudi ukljucila pa te podrzavaju/ne podrzavaju, a sada nastupas sa pozicije "To ste culi od mene? Ma hajte ljudi, pa ja od starta govorim da nisam u pravu"... ako nisi bio siguran, nisi ni trebao da pocinjes ovaj thread.
Go to Top of Page

www2
Senior Member

Croatia
1054 Posts

Member since 11/02/2009

Posted - 16/02/2010 : 11:00:10  Show Profile Show Extended Profile  Send www2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by srdjandj

Skupa su izdanja i od Fibre, BG, BP, VČ, pa niko ne komentariše, svi se uhvatili Libelusa.
Ja sam jedno vreme prestao da kupujem Libelus, otprilike pola godine i onda sam se ponovo vratio njihovim izdanjima, jednostavno, predobri su!

Jesu slažem se potpuno, ali kako rijetko kupujem ista van Libellusa i američkih stripova (eBay) o njima niti ne raspravljam.

Što se tiče rasprave o Libellusu, ne bih ja nis niti napisao da netko ne izvali glupost u obliku:

....juhhhhhhuuuuuuu dodjite i kupite strip kod nas za samo 115 kn, a ne 125 kn.......nevjerovatno kako smo pojeftinili....nemojte biti smiješni.

Stavi cijenu 60-70 kn i onda ostavi obavijest, pa da vidimo dali stvarno nema potrebe za jeftinijim izdanjima stripa kao šta je NN.....bas me zanima koliko bi ljudi onda kupovalo stripove.

Zamisli da ti netko stavi cijenu ne znam jaja 50 kuna kutija, al naprave kutiju čudo, da se otvara sama na glasovnu naredbu :) .....a znaš da ne moze biti toliko skupo ni po kojoj logici. A nema drugih jaja......sad će pametni reć "pa ne trebaju ti jaja...nemoj jest kolače i slično"....ili "ali pazi stari moj jesi ti vidio kakva je to kutija".

O tome ja pričam. Zarada koju oni imaju na jednom stripu je ipak malo veća od onoga što većina vas ovdje misli.

The sea was angry that day, my friends - like an old man trying to send back soup in a deli.
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 16/02/2010 : 11:00:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
Cela ova diskusija je ionako bespotrebna, nema LL obavezu bilo kome da polaze racune. Uzmi ili ostavi. U nekim idealnim okolnostima bi postojala i SC izdanja pa bi ljudi mogli da biraju u zavisnosti od afiniteta i platezne moci, ali nazalost nije tako. SC je realno daleko manje isplativ jer su kupci ostriji prema takvim izdanjima nego prema HC...
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21274 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 16/02/2010 : 11:01:44  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mord

quote:
Originally posted by anto
PS hvala Bogu pa ne kupujem HC Bonellija, već samo Fonta, Trilja (bez Klare), Spiroua i Riđobradog a to se lako može finansijski podneti

A kud bas Klaru preskoci???

Ne znam što sam je preskočio, mislim da sam je prelistao u nekoj striparnici i da mi se nije učinila nešto specijalno, kratke erotske pričice.Čini mi se da su daleko bolja ostvarenja Iguana, Noći, Čikanosi ( na LL izdanja mislim) .Grešim li ?

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

www2
Senior Member

Croatia
1054 Posts

Member since 11/02/2009

Posted - 16/02/2010 : 11:05:00  Show Profile Show Extended Profile  Send www2 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ako ti smatras da cena nije odgovarajuca, onda smatras i da troskovi nisu adekvatni onome sto se placa, odnosno da ti je izdavac nesto zatajio/slagao. Ne mozes reci da ti je prodavac nesto posteno obrazlozio a onda podvuci kako je cena neopravdana i potom tvrditi kako je po tvom vidjenju stvari sve regularno. Mislim, zapoceo si frku gde se gomila ljudi ukljucila pa te podrzavaju/ne podrzavaju, a sada nastupas sa pozicije "To ste culi od mene? Ma hajte ljudi, pa ja od starta govorim da nisam u pravu"... ako nisi bio siguran, nisi ni trebao da pocinjes ovaj thread.

Ja tebe uopće ne razumijem čovječe.....

"Pa ljudi moji o čemu vi uopće ovdje pričate.....naravno nitko mi nije kriv sta ja to kupujem, ali kad je riječ o stripovima, mali je korak izmedju ljubavi i ovisnosti, i ja ću ih (kao i većina s ovog foruma) kupovati i kad budu 150 kuna (što ovim tempom Libellusa ne bi trebalo proći dugo).....i sve to dobro znaju i ljudi u Libellusu i zato i stavljaju takve cijene."

...ovo je citat iz mog prvog posta.

Pa naravno da su zatajili cijenu izrade jednog stripa recimo......pa nije na njima niti da je kazu. Pa oni su prodavači. stavit ce cijenu koju žele i vidjeti da li to prolazi ili ne.

Ako ne prolazi smanjit ce ili propast, ako prolazi, kao što je ovdje slučaj (iako to nije teško kad jedini imas prava na određeni proizvod), dizat ce cijenu sve dok ide.

Simple as that.......

TO nema veze s prevarom niti sam igdje to tvrdio

Go to Top of Page

www2
Senior Member

Croatia
1054 Posts

Member since 11/02/2009

Posted - 16/02/2010 : 11:05:46  Show Profile Show Extended Profile  Send www2 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Cela ova diskusija je ionako bespotrebna, nema LL obavezu bilo kome da polaze racune. Uzmi ili ostavi. U nekim idealnim okolnostima bi postojala i SC izdanja pa bi ljudi mogli da biraju u zavisnosti od afiniteta i platezne moci, ali nazalost nije tako. SC je realno daleko manje isplativ jer su kupci ostriji prema takvim izdanjima nego prema HC...

Eto ga, šta sam je išta drugačije rekao...........

Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 16/02/2010 : 11:16:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
Raditi SC u ovakvim tirazima je mnogo zamornije upravo iz razloga zato sto kupcima treba predociti zasto strip kosta toliko. Kada je Sfera izbacila MV, mnogi su se polomili trazeci nacina da kupe strip za 200 a ne za 220 dinara, iako je i ova potonja cena bila daleko ispod crte za tako kvalitetno odradjeno izdanje. Kada je Julija krenula sa cenom od 500 dinara za 132 strane SC, opet je bila prica da je to preskupo, dok su izdanja slicnog formata u HC isla kao alva. Zato je i logicnije raditi HC, gubis manje nerava.
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 16/02/2010 : 11:19:13  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
Molim vas da li ima i neko treci da zapocne raspravu o cijenama u libelussu , pa cemo se raspravljati odnosno neko ce se raspravljati jedno 5 stranica foruma o tome , a na kraju ce ispasti toliko je koliko je pa ko voli nek izvoli niko mi nije kriv ....
Odes fino u kafanu pa se nacugas i ispovijedis bliznjima o cijenama u libelussu .... razumit ce te pa jarani su
Ovdje mi svi znamo kolike su cijene i opet kupujemo i to je to neko u manjem a neko u vecem obimu .... hvala

feka
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 16/02/2010 : 11:24:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Mord

quote:
PS hvala Bogu pa ne kupujem HC Bonellija, već samo Fonta, Trilja (bez Klare), Spiroua i Riđobradog a to se lako može finansijski podneti

A kud bas Klaru preskoci???

Ne znam što sam je preskočio, mislim da sam je prelistao u nekoj striparnici i da mi se nije učinila nešto specijalno, kratke erotske pričice.Čini mi se da su daleko bolja ostvarenja Iguana, Noći, Čikanosi ( na LL izdanja mislim) .Grešim li ?

Poslije Noci bez kraja i Zarobljenika zvijezda meni najbolji libellusov strip. Daleko je to od erotskih pricica. Znam da volis torpeda, tako da sumnjam da ti se ovo nece svidjeti. Isto je crnjak, samo ovaj puta humoristicni.

p.s.

I pozuri, izgleda da su se prvi brojevi dosta dobro prodali.

Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 16/02/2010 : 11:32:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
Auuuu, kakve price! Neverovatno! Da li niko ne primecuje da kod D&D postoji i ljubav prema onome sto rade ili mislite da sve rade da bi "zaradili bogatstvo"?

Ili da preformulisemo ovako: Koji bi se od izdavaca jos usudio da izbaci Texa od prvog broja da bi na njemu "zaradio"? Nema takav! To su ova dva tovara izbacila slusajuci zelje citaoca ( nas nekolicinu ) i normalno je da gledaju bar da izvuku ulozeno. Hocu da kazem da su mnoge stvari radili samo da bi udovoljili citaocima, iako su znali da je to "avantura u nepoznato". Dalje, primer reprinta. Takodje su to radili zbog velike potraznje, a pitanje je da li su izvukli i svoje pare.

Dalje, primer NN. Postojalo je kiosk izdanje, pa sto se ugasilo?! Nije islo. Oni i to tvrdoglavo pokrenu i pokrenu ga normalno u manjem tirazu sto opet povlaci vecu cenu. I ne razumem sta tu nije jasno.Ako u HR niko nema prava na odredjene junake zbog LL i Bernija, u Srbiji mogu da se dobiju prava. Pa sto neko ne radi MV ili NN?!
Po mom misljenju bolje je postojati LL izdanje po vecoj ceni nego nikakvo.

I da se se razumemo. Opravdavam sve izdavace koji rade na ovaj nacin i cija su izdanja besprekorna, ne samo LL, nego i Fibru...

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

www2
Senior Member

Croatia
1054 Posts

Member since 11/02/2009

Posted - 16/02/2010 : 11:32:43  Show Profile Show Extended Profile  Send www2 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Raditi SC u ovakvim tirazima je mnogo zamornije upravo iz razloga zato sto kupcima treba predociti zasto strip kosta toliko. Kada je Sfera izbacila MV, mnogi su se polomili trazeci nacina da kupe strip za 200 a ne za 220 dinara, iako je i ova potonja cena bila daleko ispod crte za tako kvalitetno odradjeno izdanje. Kada je Julija krenula sa cenom od 500 dinara za 132 strane SC, opet je bila prica da je to preskupo, dok su izdanja slicnog formata u HC isla kao alva. Zato je i logicnije raditi HC, gubis manje nerava.

Slažemo se i tu.....ali kao što rekoh....to ne sakriva činjenicu da je preskupo.

Ako je 500 dinara cirka 50 kn, onda naravno da je preskupo za Juilju i njenih 132 stranice

Go to Top of Page

www2
Senior Member

Croatia
1054 Posts

Member since 11/02/2009

Posted - 16/02/2010 : 11:37:20  Show Profile Show Extended Profile  Send www2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kit Carson

Auuuu, kakve price! Neverovatno! Da li niko ne primecuje da kod D&D postoji i ljubav prema onome sto rade ili mislite da sve rade da bi "zaradili bogatstvo"?

Ili da preformulisemo ovako: Koji bi se od izdavaca jos usudio da izbaci Texa od prvog broja da bi na njemu "zaradio"? Nema takav! To su ova dva tovara izbacila slusajuci zelje citaoca ( nas nekolicinu ) i normalno je da gledaju bar da izvuku ulozeno. Hocu da kazem da su mnoge stvari radili samo da bi udovoljili citaocima, iako su znali da je to "avantura u nepoznato". Dalje, primer reprinta. Takodje su to radili zbog velike potraznje, a pitanje je da li su izvukli i svoje pare.

Dalje, primer NN. Postojalo je kiosk izdanje, pa sto se ugasilo?! Nije islo. Oni i to tvrdoglavo pokrenu i pokrenu ga normalno u manjem tirazu sto opet povlaci vecu cenu. I ne razumem sta tu nije jasno.Ako u HR niko nema prava na odredjene junake zbog LL i Bernija, u Srbiji mogu da se dobiju prava. Pa sto neko ne radi MV ili NN?!

I da se se razumemo. Opravdavam sve izdavace koji rade na ovaj nacin i cija su izdanja besprekorna, ne samo LL, nego i Fibru...

Nemoj me molim te hvatat za tog Texa i njegovih 250 kn....ha ha ha pa za to čovjek mora raditi 8,10 ili 15 sati.....hej, pa mi pričamo o stripovima.

Naravno da je bolje ista nego nista, covjek barem ima izbora, hoće li kupiti ili ne.

Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7920 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 16/02/2010 : 11:44:43  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:

samo da dodam.mnogo prosta racunica.
da bi izdali nove knjige,libelus mora prvo rasprodati 150-200komada svakog junaka.od te love se stampaju novi primerci,a gde je tu zarada?
novac se vrti u krug,a iako nesto kapne to je zasluzeno,to nije nikakvo bogatstvo.danas se veoma tesko zaradjuje,a pogotovo na stripu koji je u izumiranju.da je bolja situacija na strip trzistu,ljudi kao d&d bi verovatno izdali sve junake u vecim tirazima,po najeftinijoj mogucoj ceni,iz razloga sto ljudi vole strip,i to treba ceniti.
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 16/02/2010 : 11:46:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by www2
Nemoj me molim te hvatat za tog Texa i njegovih 250 kn....ha ha ha pa za to čovjek mora raditi 8,10 ili 15 sati.....hej, pa mi pričamo o stripovima.

Naravno da je bolje ista nego nista, covjek barem ima izbora, hoće li kupiti ili ne.

Ali cekaj, bas je Tex odlican primer. Pa sve su to znali D&D i kad su pokretali to izdanje. Ko je njima garantovao uspeh sa tim izdanjem kad dobar deo pljuje po Texovim prvim pricama? I oni opet tvrdoglavo izbacuju to. I sad pitanje: Da li su izbacili to da bi zaradili ili da bi udovoljili citaocima?

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7920 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 16/02/2010 : 11:48:45  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by www2

Ali cekaj, bas je Tex odlican primer. Pa sve su to znali D&D i kad su pokretali to izdanje. Ko je njima garantovao uspeh sa tim izdanjem kad dobar deo pljuje po Texovim prvim pricama? I oni opet tvrdoglavo izbacuju to. I sad pitanje: Da li su izbacili to da bi zaradili ili da bi udovoljili citaocima?

ovo drugo,potpisujem.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 16/02/2010 : 11:51:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Naravno da je bolje ikakvo izdanje nego nikakvo. Pa barem će oni kojima se sviđa takvo izdanje i imaju novca za njega doći na svoje. Nisam osoba koja bi rekla: Ako ja nemam, bolje da nitko nema. Meni je drago što su se neki ljudi našli u tom izdanju. No, ne treba stalno govoriti kako je to savršeno izdanje. Nije savršeno - meni ne odgovara, preskupo je.
Vjerujem da ljudi u Libellusu vole svoj posao (pa tko ne bi volio raditi oko stripova). U ovo današnje vrijeme, reći da netko nešto ne radi zbog novca je stvarno naivno...Naivno kao Bonelli stripovi.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 16/02/2010 11:53:05
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 16/02/2010 : 11:53:39  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:

Slažem se zemo u svemu što si napisao!

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

Vjeko1980
Advanced Member

5649 Posts

Member since 24/08/2006

Posted - 16/02/2010 : 11:56:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Vjeko1980 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by feka82

Molim vas da li ima i neko treci da zapocne raspravu o cijenama u libelussu , pa cemo se raspravljati odnosno neko ce se raspravljati jedno 5 stranica foruma o tome , a na kraju ce ispasti toliko je koliko je pa ko voli nek izvoli niko mi nije kriv ....
Odes fino u kafanu pa se nacugas i ispovijedis bliznjima o cijenama u libelussu .... razumit ce te pa jarani su
Ovdje mi svi znamo kolike su cijene i opet kupujemo i to je to neko u manjem a neko u vecem obimu .... hvala

Ja bi se rado ponovo uključio u raspravu, ali pošto nisam dobio odgovor na jedino pitanje koje sam postavio, a i okarakteriziran sam kao nečiji "igrač" (mora da sam dobro plaćen za to), ne vidim smisao u sudjelovanju u raspravi.. Ionako smo mi koji bilo što upitamo ili komentiramo, a da pojedincima ne odgovara, antidržavna banda..
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 16/02/2010 : 12:10:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Vjeko1980

[quote]Originally posted by feka82

[/quote

Ja bi se rado ponovo uključio u raspravu, ali pošto nisam dobio odgovor na jedino pitanje koje sam postavio, a i okarakteriziran sam kao nečiji "igrač" (mora da sam dobro plaćen za to), ne vidim smisao u sudjelovanju u raspravi.. Ionako smo mi koji bilo što upitamo ili komentiramo, a da pojedincima ne odgovara, antidržavna banda..

Zašto ti to toliko smeta. Pa i mi smo svašta rekli za izdavače. Svatko ima svoje mišljenje, nije to bogomdana istina. Ovdje smo da raspravljamo. Možda iz te rasprave izađe nešto, a možda ništa, no na forumima se raspravlja.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 16/02/2010 12:10:34
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10902 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 16/02/2010 : 12:19:10  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Elem, zaboravih u predhodnoj poruci napisati: Velika podrska Dadama!
Eto
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19035 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 16/02/2010 : 12:19:51  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
pih koliko priče da bi se dokazalo da su stripovi skupi,jesu ali kako kome...pa sad ako se nađe 500 pacijenata da
i takve kupuje,u čemu je problem?
Meni su recimo i neki Fibrini preskupi za odvra....pardon nepodnošljiv crtež, pa takvo izdanje ne kupim pa šta?
Zbog mene može neki strip dobiti i 50 Pultznerovih ili kojih več nagrada, ako mi se ne dopada-jok, pa da košta i 2o kuna.
Bonelli mi je drag zbog malo nostalgije, vrhunskih crtača i palete junaka za sve uzraste,osobno radije vidim da mi sin
čita Bleka i Marka od nekih stripova sa mučnom,mračnom,frustirajučom tematikom.Dosta da je realan život sve to.
Zašto netko stalno pokušava neke frustracije uzrokovane niskim standardom lječiti na Libellusu?
Pobrkali Libellus i Karitas valjda.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

darkraver
Senior Member

Croatia
1346 Posts

Member since 17/06/2002

Posted - 16/02/2010 : 12:27:16  Show Profile Show Extended Profile  Send darkraver a Private Message  Reply with Quote
ne kontemplirati o jednom Libellusu koji je deklarirano od samog početka izdavač KOLEKCIONARSKIH izdanja i albuma

ne kužim u čemu je nekima problem,libellusovci nisu ništa skuplji od kolekcionarskih izdanja Bookglobea,Algoritma,Fibre...
SC izdanja nekih junaka nitko ne želi izdavat jer na njima gubi novac,end of story...

pa koliko koštaju samo strip albumi jednog velikog izdavača sa jakom logistikom tipa Algoritma?
samo je problem što oni ne izdaju bonellija jel, kojeg bi svi htjeli đabe jel

el vi pogledate npr. algoritmove razlike cijena,domaće prevedeno tvrdoukorićeno izdanje npr Hyperiona košta 250kn
englesko softcover izdanje iste knjige ,nešto doduše manjeg formata, košta 50kn
tja...i nitko ništ ne prigovara

ja kupujem knjige na engleskom po puno manjoj cijeni inače ne bi puno knjiga pročitao,kupujte i vi talijanske SC stripove po manjoj
taj manje košta naučit talijanski ili engleski negoli plaćat razliku u cijeni ;)

još jednom,fala Libellusu što nam daje ta eksluzivna skuplja bonelli izdanja,ali izdanja na kojima nam i talijani zavide
osjećaj kolekcioniranja je neprocjeniv,jednostavno nema merituma u nekoj cijeni :D

Od stripova radim salate ali jedino NN zacinim!
Go to Top of Page

Vjeko1980
Advanced Member

5649 Posts

Member since 24/08/2006

Posted - 16/02/2010 : 12:38:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Vjeko1980 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:
Originally posted by Vjeko1980

[quote]Originally posted by feka82

[/quote

Zašto ti to toliko smeta. Pa i mi smo svašta rekli za izdavače. Svatko ima svoje mišljenje, nije to bogomdana istina. Ovdje smo da raspravljamo. Možda iz te rasprave izađe nešto, a možda ništa, no na forumima se raspravlja.

Po qoutanju ne mogu baš skužit koga pitaš; mene ili feka82, ali budem ja
Pa smeta mi jer kad god netko uputi kritiku ili čak pitanje vezano za ta izdanja (najčešće za cijenu), koje se baš ne sviđa mjerodavnima, odma se nakostriješe i dižu na zadnje noge.. Kako onda da i dalje raspravljam, kad sam kao što rekoh, maltene u startu u statusu antidržavnog elementa..
O tim izdanjima i njihovim cijenama sam već iznio ranije svoje mišljenje i uopće ga neću ponavljat..
Moje pitanje (koje i nije tehnički offtopic) se odnosilo na pad prodaje; da li ga uopće ima, a ako da - u kojoj mjeri?! Jer pretpostavka je da je financijska sitauacija kod većine kupaca lošija nego ranije, pa se to vrlo vjerojatno i odrazilo na prodaju..
A to na to pitanje me potaknuo naziv topica "nagrada za vjernim kupcima". Ono što ja mislim (ne mora biti istina) je da je to čak i bezobrazno jer pomalo vrijeđa ljudsku inteligenciju.. Zašto? Pa zato što je to obična prodajna akcija kako bi se riješile skladišne zalihe (jer ruku na srce slab koeficijent obrtaja nikome ne donosi profit), a te prodajne akcije (opet samo moje skromno mišljenje) najvjerojatnije ne bi bilo da su se ta izdanja prodavala po prvotnim cijenama! Eto zato mislim da je to bezobrazno nazvat "nagradom" i to pred kime - pred vjernim kupcima

Edited by - Vjeko1980 on 16/02/2010 12:40:54
Go to Top of Page

Vjeko1980
Advanced Member

5649 Posts

Member since 24/08/2006

Posted - 16/02/2010 : 12:47:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Vjeko1980 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by darkraver

ne kontemplirati o jednom Libellusu koji je deklarirano od samog početka izdavač KOLEKCIONARSKIH izdanja i albuma

ne kužim u čemu je nekima problem,libellusovci nisu ništa skuplji od kolekcionarskih izdanja Bookglobea,Algoritma,Fibre...
SC izdanja nekih junaka nitko ne želi izdavat jer na njima gubi novac,end of story...

pa koliko koštaju samo strip albumi jednog velikog izdavača sa jakom logistikom tipa Algoritma?
samo je problem što oni ne izdaju bonellija jel, kojeg bi svi htjeli đabe jel

el vi pogledate npr. algoritmove razlike cijena,domaće prevedeno tvrdoukorićeno izdanje npr Hyperiona košta 250kn
englesko softcover izdanje iste knjige ,nešto doduše manjeg formata, košta 50kn
tja...i nitko ništ ne prigovara

ja kupujem knjige na engleskom po puno manjoj cijeni inače ne bi puno knjiga pročitao,kupujte i vi talijanske SC stripove po manjoj
taj manje košta naučit talijanski ili engleski negoli plaćat razliku u cijeni ;)

još jednom,fala Libellusu što nam daje ta eksluzivna skuplja bonelli izdanja,ali izdanja na kojima nam i talijani zavideosjećaj kolekcioniranja je neprocjeniv,jednostavno nema merituma u nekoj cijeni :D

Je, pogotovo je zavidan talijanski osnovnoškolac koji može te stripove kupit na kiosku u, zamisli, kiosk izdanju , dok će mali hrvat moć staroga nažicat eventualno za rođendan da mu kupi "kolekcionarsko" izdanje
Go to Top of Page
Page: of 12 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000