forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Libellus - NAGRADA VJERNIM KUPCIMA
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 12

www2
Senior Member

Croatia
1054 Posts

Member since 11/02/2009

Posted - 16/02/2010 : 12:48:55  Show Profile Show Extended Profile  Send www2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Vjeko1980

quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:

[quote]Originally posted by feka82

Molim vas da li ima i neko treci da zapocne raspravu o cijenama u libelussu , pa cemo se raspravljati odnosno neko ce se raspravljati jedno 5 stranica foruma o tome , a na kraju ce ispasti toliko je koliko je pa ko voli nek izvoli niko mi nije kriv ....
Odes fino u kafanu pa se nacugas i ispovijedis bliznjima o cijenama u libelussu .... razumit ce te pa jarani su
Ovdje mi svi znamo kolike su cijene i opet kupujemo i to je to neko u manjem a neko u vecem obimu .... hvala
[/quote

Ja bi se rado ponovo uključio u raspravu, ali pošto nisam dobio odgovor na jedino pitanje koje sam postavio, a i okarakteriziran sam kao nečiji "igrač" (mora da sam dobro plaćen za to), ne vidim smisao u sudjelovanju u raspravi.. Ionako smo mi koji bilo što upitamo ili komentiramo, a da pojedincima ne odgovara, antidržavna banda..

Zašto ti to toliko smeta. Pa i mi smo svašta rekli za izdavače. Svatko ima svoje mišljenje, nije to bogomdana istina. Ovdje smo da raspravljamo. Možda iz te rasprave izađe nešto, a možda ništa, no na forumima se raspravlja.

Po qoutanju ne mogu baš skužit koga pitaš; mene ili feka82, ali budem ja
Pa smeta mi jer kad god netko uputi kritiku ili čak pitanje vezano za ta izdanja (najčešće za cijenu), koje se baš ne sviđa mjerodavnima, odma se nakostriješe i dižu na zadnje noge.. Kako onda da i dalje raspravljam, kad sam kao što rekoh, maltene u startu u statusu antidržavnog elementa..
O tim izdanjima i njihovim cijenama sam već iznio ranije svoje mišljenje i uopće ga neću ponavljat..
Moje pitanje (koje i nije tehnički offtopic) se odnosilo na pad prodaje; da li ga uopće ima, a ako da - u kojoj mjeri?! Jer pretpostavka je da je financijska sitauacija kod većine kupaca lošija nego ranije, pa se to vrlo vjerojatno i odrazilo na prodaju..
A to na to pitanje me potaknuo naziv topica "nagrada za vjernim kupcima". Ono što ja mislim (ne mora biti istina) je da je to čak i bezobrazno jer pomalo vrijeđa ljudsku inteligenciju.. Zašto? Pa zato što je to obična prodajna akcija kako bi se riješile skladišne zalihe (jer ruku na srce slab koeficijent obrtaja nikome ne donosi profit), a te prodajne akcije (opet samo moje skromno mišljenje) najvjerojatnije ne bi bilo da su se ta izdanja prodavala po prvotnim cijenama! Eto zato mislim da je to bezobrazno nazvat "nagradom" i to pred kime - pred vjernim kupcima

Naravno da je pala.....to se vidi i p samom poskupljenju, jer kao i većina stvari u ovoj drzavi i Libellus je tu malo da ne kazem sta......kod nas cijena proizvoda raste bilo da je trazen ili da je njegova prodaja u konstantnom padu......only in Croatia

The sea was angry that day, my friends - like an old man trying to send back soup in a deli.
Go to Top of Page

www2
Senior Member

Croatia
1054 Posts

Member since 11/02/2009

Posted - 16/02/2010 : 12:52:00  Show Profile Show Extended Profile  Send www2 a Private Message  Reply with Quote

[/quote]

Je, pogotovo je zavidan talijanski osnovnoškolac koji može te stripove kupit na kiosku u, zamisli, kiosk izdanju , dok će mali hrvat moć staroga nažicat eventualno za rođendan da mu kupi "kolekcionarsko" izdanje
[/quote]

Ej al čekaj malo, mali talijan zato nema super-ultra-turbo HC izdanje.....ejjjjjjjjj

Šalu na stranu.....evo drago mi je da bar jos netko zna zbrajat i shvaća samu ironiju cijene Libellusovih Bonellija

The sea was angry that day, my friends - like an old man trying to send back soup in a deli.
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 16/02/2010 : 12:52:17  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
Jedno pitanje za one koji znaju: ako jedno izdanje koje se radi u 500 komada košta 100 kuna, koliko bi isto to izdanje koštalo kada bi se radilo u tiražu od 1000, 1500 ili 2000 primeraka?
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 16/02/2010 : 12:56:02  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message  Reply with Quote
-Ma kakvi,nisu skupi.Ipak ljudi izdaju vrhunske stripove sa dokazanim umjetničkim sadržajem.Kako mogu bit skupi kad npr.Marti od 105 stranica košta 105 kuna-u crno-bijeloj vrziji.Dobro,ipak su to tvrde korice,a kvalitet "do jaja".Ipak je tu umetnuta stranica u boji,tj.naslovnica.I da,svi su skupi.Evo primjer Belog puta.Recimo njihov SENDNEN.U 4 knjige u boji imate oko 900 stranica stripa i to "morate" platit oko 250 kuna,a od Libellus-a za to možete kupit ,recimo Texa br.1 u coloru koji ima oko 250 stranica u boji.Znači,baš je "derator" taj Beli put!

Skraćeno,to prodavanje "kvalitete"(inače,ovi stripovi što izdaje Beli put su baš "nekvalitetni",pa su zbog tog vjerojatno upola jeftiniji) od strane Libellus-a je isto kao i ono kada Miško kaže tati:"Vidi tata,prase"!,pa ga ganja po polju!!

"Dođi prase moje"!

-Nama jedino preostaje da se eventualno poistovjetimo sa Miškom(vidno retardiran) ili prasetom(dokazano,jedna od pametnijih životinja).

"Ma ko bre sirotinja!Daj 5 stripova" !
Go to Top of Page

www2
Senior Member

Croatia
1054 Posts

Member since 11/02/2009

Posted - 16/02/2010 : 12:57:00  Show Profile Show Extended Profile  Send www2 a Private Message  Reply with Quote
Da su odmah krenuli sa 1000 ili 2000 komada, dakle da o 500 komada nikad nije bilo niti riječi, ja sam spreman dat lijevo jaje da bi Libellus to na samoj cijeni odrazio nikako ili u najboljem slučaju sa 5 % nižom cijenom........al sad ce svi drugi opet svoju teoriju.

Go to Top of Page

www2
Senior Member

Croatia
1054 Posts

Member since 11/02/2009

Posted - 16/02/2010 : 12:58:07  Show Profile Show Extended Profile  Send www2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dveribad

-Ma kakvi,nisu skupi.Ipak ljudi izdaju vrhunske stripove sa dokazanim umjetničkim sadržajem.Kako mogu bit skupi kad npr.Marti od 105 stranica košta 105 kuna-u crno-bijeloj vrziji.Dobro,ipak su to tvrde korice,a kvalitet "do jaja".Ipak je tu umetnuta stranica u boji,tj.naslovnica.I da,svi su skupi.Evo primjer Belog puta.Recimo njihov SENDNEN.U 4 knjige u boji imate oko 900 stranica stripa i to "morate" platit oko 250 kuna,a od Libellus-a za to možete kupit ,recimo Texa br.1 u coloru koji ima oko 250 stranica u boji.Znači,baš je "derator" taj Beli put!

Skraćeno,to prodavanje "kvalitete"(inače,ovi stripovi što izdaje Beli put su baš "nekvalitetni",pa su zbog tog vjerojatno upola jeftiniji) od strane Libellus-a je isto kao i ono kada Miško kaže tati:"Vidi tata,prase"!,pa ga ganja po polju!!

"Dođi prase moje"!

-Nama jedino preostaje da se eventualno poistovjetimo sa Miškom(vidno retardiran) ili prasetom(dokazano,jedna od pametnijih životinja).

Ha ha ha ha....savršeno

Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19035 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 16/02/2010 : 13:03:26  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
uh, vi pametnjakoviči znate Libellusovo prodaju, imate podatke o prodaji bolje od Dada valjda...
zar mislite da vas svakog dana Konzum,Getro ili Merkator ili Renault,Opel ili Merzcedes ne natepavaju cijenama,
kao akcija,sniženje,popust?
A da je cijena njihovim izdanjima narasla zbog elektrike,papira,štampe,skladištenja,rabata itd,to niste pomislili?
A uzimajuči u obzir spisak razprodanih izdanja nemam osiječaj da se prodaja smanjila...čak sam upoznao dosta ljudi koji
su se sad u zadnje vrijeme fokusirali na Libellus.
Da je prodaja loša zar mislite da bi izdali Tex kolor,najavili Volto Nascosto,Nathan granderistampa i ostalo?
Prije mislim da nekoga brine ili smeta njihova dobra prodaja.
To priču slušamo več po 100 put iznova,malo inovacije vam nebi škodilo.
bla...bla...bla skupo.....skupo....Libellus.....bla....bla...HC skupo....Libellus...zašto nije kiosk....bla,bla-bljak

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 16/02/2010 : 13:03:39  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
Hvala libelussu na ovim primjercima ko sto je rekao neko gore ... libelussova izdanja dobijes dva puta godisnje od osam knjiga a to su 24 stripa ( nijedan izdavac to nema ni ti ce poceti koliko god mi htjeli ) onda knjige izlaze dva puta godisnje znaci svi mi imamo pola godine da odvojimo novac za cetiri knjige ali ne mi smo pohlepni odmah bi sve knjige htjeli i sva izdanja sto postoje i za to svi ovi kukaju ko niko .... to je istina

odaberite ljudi ......

feka
Go to Top of Page

Vjeko1980
Advanced Member

5649 Posts

Member since 24/08/2006

Posted - 16/02/2010 : 13:03:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Vjeko1980 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dveribad

"Dođi prase moje"!

Zašto da preturamo pošten narod kad se zna ko ovde voli da krade
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 16/02/2010 : 13:07:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Skoro 10 godina sam na ovom forumu. Godinama se po forumu kukalo za izdanjima mrno-a, nathana, martija, texa i ostalih bonellija. Svi odgovori su uvijek vodili na to da je to nesiplativo izdavati. Neki su bili tvrdoglavi pa su pokusali progurati neke junake na kioske, bezuspjesno, prestali su nakon par brojeva. Bernard je mrcvario isto neke od tih junaka po kioscima godinama iako nisu bas isplativi, neki se jos uvijek pojavljuju, medjutim nije islo i ne ide. Tada se pojavio libellus s nekakvom racunicom da bi mogli pronaci 300-500 ludjaka u ex yu koji bi kupovali luksuzna izdanja tih junaka, potrudili su se maksimalno oko toga i uspjelo im je, valjda. Stvarno mi nije jasno cemu toliko trvenja oko svega toga, ako sve upucuje na to, da oni ne izdaju te stripove na taj nacin, ne bi nitko drugi jer se ne isplati. Da idu na kioske vjerojatno bi propali kao i svi dosad. Da idu s manjom kvalitetom, verojatno cijena ne bi bila puno manja, a kvaliteta bi.

To je moje vidjenje, ovako prateci forum jedno duze vrijeme. Ne znam nikakve libellus insajderske informacije ko, koga, kako i zasto. E sad bi volio da mi neko objasni zasto skoro svaki topic koji neko iz libellusa otvori zavrsi sa to bi trebalo ovako, a ne onako, ovo bi trebalo kostati ovoliko a ne onoliko, kako su jadna djeca koja su uskracena za stripove, da ne govorim o onim ruznim osobnim napadima koji su davno presli sve granice dobrog ukusa.
Go to Top of Page

Vjeko1980
Advanced Member

5649 Posts

Member since 24/08/2006

Posted - 16/02/2010 : 13:07:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Vjeko1980 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

uh, vi pametnjakoviči znate Libellusovo prodaju, imate podatke o prodaji bolje od Dada valjda...
zar mislite da vas svakog dana Konzum,Getro ili Merkator ili Renault,Opel ili Merzcedes ne natepavaju cijenama,
A da je cijena njihovim izdanjima narasla zbog elektrike,papira,štampe,skladištenja,rabata itd,to niste pomislili?
A uzimajuči u obzir spisak razprodanih izdanja nemam osiječaj da se prodaja smanjila...čak sam upoznao dosta ljudi koji
Da je prodaja loša zar mislite da bi izdali Tex kolor,najavili Volto Nascosto,Nathan granderistampa i ostalo?
bla...bla...bla skupo.....skupo....Libellus.....bla....bla...HC skupo....Libellus...zašto nije kiosk....bla,bla-bljak

Naravno i to nazivaju akcijama ili sezonskim popustima.. Zna se i zašto se to radi - zbog rješavanja zaliha.. Ali nisam čuo da to netko naziva NAGRADOM, zbog koje bi valjda kupci trebali bit do groba zahvalni Evo mene takav neiskren nastup iskreno smeta (ma serem to sam ja ustvari ljubomoran što nisam vjeran kupac pa me nagrada ne kači hahahahaha)
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 16/02/2010 : 13:12:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
Ha! A bas sam se pitao gde nam je (uvek) zacetnik (uvek iste) teme. I evo ga - Dveribad. " Evo ga! Ljudi, ziv je!" Covek koji odlicno poznaje sve, ali nece to i da kaze. Covek kome je i Markos skrenuo paznju da to ne cini ( primer za manji tiraz - veca cena). Sad opet uporedjuje Texa za koga su sama prava skuplja od ostalih Bonelli junaka, a on ga uporedjuje sa Sendmenom, za koga istina ne znam koliko kostaju prava, ali ne verujem da su skuplja. Cak suprotno!

Ali ne razumem ostatak koji zeli SC izdanja u neznamkom tirazu, jer ga klinac u Italiji moze kupiti ( a tirazi se pisu sa 4 nule), a dokazano je da na Ex-Yu prostorima pojedini junaci ne mogu da se prodaju u velikim tirazima. Primeri: NN - SD, MV - Sfera, Wizard, Julija - Van Gogh...i sad su krivi D&D zasto to ne rade pa makar se ne prodalo.. Oni jesu mazge, ali ne bas tolike.

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19035 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 16/02/2010 : 13:15:31  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Dobro,mogu se služit da naziv ovog poteza možda i nije najbolje izabran, moglo se stavit komotno AKCIJA,POPUST,BONUS
a ne nagrada pogotovo jer nisu nagrađeni samo vjerni čitatelji več svi koji to izdanje kupe u prvih 2-3 mjeseca...
tako da ja kao vjerni čitatelj ako ovu turu ne kupim u ovom roku i nemam neku nagradu što sam kupio sve do sada.
Za nagradu bi trebalo uvesti kartice vjernosti kao VČ(iako neznam kako to kod njih funkcionira).
A da se to probaju riješiti starih zaliha ne stoji, pa zar ste glupi vi ili ja, ta "nagrada se odnosi na nova,novcata izdanja,
kako se onda probaju riješit zaliha?
Ovo postaje več malo bolestno.

Go to Top of Page

Vjeko1980
Advanced Member

5649 Posts

Member since 24/08/2006

Posted - 16/02/2010 : 13:32:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Vjeko1980 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Dobro,mogu se služit da naziv ovog poteza možda i nije najbolje izabran, moglo se stavit komotno AKCIJA,POPUST,BONUS
a ne nagrada pogotovo jer nisu nagrađeni samo vjerni čitatelji več svi koji to izdanje kupe u prvih 2-3 mjeseca...
tako da ja kao vjerni čitatelj ako ovu turu ne kupim u ovom roku i nemam neku nagradu što sam kupio sve do sada.
Za nagradu bi trebalo uvesti kartice vjernosti kao VČ(iako neznam kako to kod njih funkcionira).
A da se to probaju riješiti starih zaliha ne stoji, pa zar ste glupi vi ili ja, ta "nagrada se odnosi na nova,novcata izdanja,
kako se onda probaju riješit zaliha?Ovo postaje več malo bolestno.

Za tvoju informaciju i nova izdanja su na zalihi, tj. na skladištu
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19035 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 16/02/2010 : 13:38:46  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
ko bi reko, hvala na informaciji, ja mislio da svih 500 još friških razvoze ujutro po pekarnicama.

Go to Top of Page

www2
Senior Member

Croatia
1054 Posts

Member since 11/02/2009

Posted - 16/02/2010 : 13:39:54  Show Profile Show Extended Profile  Send www2 a Private Message  Reply with Quote
da skratimo:

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=36618

Go to Top of Page

Born To Run
Average Member

901 Posts

Member since 05/01/2009

Posted - 16/02/2010 : 13:58:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Born To Run a Private Message  Reply with Quote
quote:

Naravno i to nazivaju akcijama ili sezonskim popustima.. Zna se i zašto se to radi - zbog rješavanja zaliha.. Ali nisam čuo da to netko naziva NAGRADOM, zbog koje bi valjda kupci trebali bit do groba zahvalni Evo mene takav neiskren nastup iskreno smeta (ma serem to sam ja ustvari ljubomoran što nisam vjeran kupac pa me nagrada ne kači hahahahaha)

Pa samo verni kupci ce kupiti nesto cim izadje. Ja nisam nikad kupio od libelusa cim je izaslo. A kupio sam neke stvari koje su bajate a bile na popustu par godina posto su izasle.
Dakle popust na pocetku prodaje je nagrada onima koji odmah hoce da kupe nesto. A taj koji odmah kupuje kupio bi i bez popusta.

Please allow me to introduce myself
I'm a man of wealth and taste
Go to Top of Page

mystere
New Member

Croatia
100 Posts

Member since 04/04/2006

Posted - 16/02/2010 : 14:52:26  Show Profile Show Extended Profile  Send mystere a Private Message  Reply with Quote
quote:

Bez da ulazim u preveliku raspravu o cijeni, moram primjetiti da porast cijena nikako ne mogu opravdati povećani troškovi jer ih jednostavno nije moglo biti. Pogotovo u situaciji kad je kriza i kad cijene svega (tisak, skladište i sl.) mogu samo padati.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29441 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 16/02/2010 : 14:56:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mystere
Bez da ulazim u preveliku raspravu o cijeni, moram primjetiti da porast cijena nikako ne mogu opravdati povećani troškovi jer ih jednostavno nije moglo biti. Pogotovo u situaciji kad je kriza i kad cijene svega (tisak, skladište i sl.) mogu samo padati.

necu se ni ja mijesati previse u raspravu o cijenama, ali npr. konkretno za ove dvije stvari znam da su im troskovi bitno porasli. Morali su uzeti novo, puno vece i skuplje skladiste, a nova tiskara u kojoj tiskaju je skuplja od dosadasnje.

Trouble will find me
Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 16/02/2010 : 15:00:52  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message  Reply with Quote
mene boli kurac kako se zove taj popust.... važno mi je da nešto uštedim ili da dobijem jedan dodatni strip ako kupim recimo deset izdanja...
a i boli me kurac ako tko misli da sam budala jer kupujem skupe stripove... jer ja več sam znam da sam budala pošto trošim gomilu para za nešto što nije važno po život, što u stvari nema ni neke upotrebljive svrhe... pročitaš za sat vremena, staviš na gomilu i godinama brišeš prašinu :)
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 16/02/2010 : 15:08:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jang

mene boli kurac kako se zove taj popust.... važno mi je da nešto uštedim ili da dobijem jedan dodatni strip ako kupim recimo deset izdanja...
a i boli me kurac ako tko misli da sam budala jer kupujem skupe stripove... jer ja več sam znam da sam budala pošto trošim gomilu para za nešto što nije važno po život, što u stvari nema ni neke upotrebljive svrhe... pročitaš za sat vremena, staviš na gomilu i godinama brišeš prašinu :)

ali si se oplemenio duhovno
narocito ako si citao Komandant Marka

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

mystere
New Member

Croatia
100 Posts

Member since 04/04/2006

Posted - 16/02/2010 : 15:21:15  Show Profile Show Extended Profile  Send mystere a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:
Originally posted by mystere

necu se ni ja mijesati previse u raspravu o cijenama, ali npr. konkretno za ove dvije stvari znam da su im troskovi bitno porasli. Morali su uzeti novo, puno vece i skuplje skladiste, a nova tiskara u kojoj tiskaju je skuplja od dosadasnje.

Puno veće skladište je vjerovatno zbog većeg broja izdanja i broja stripova u njima. Htio sam reći da cijena najma četvornog metra skladišta nije rasla već je padala tako da nije ista korelacija. Cijene tiska generalno su također manje (to znam jer mi posao, između ostalog, uključuje i posao s tiskarama), a druga je stvar što su oni uzeli skuplju tiskaru. Kao što rekoh, zato nisam niti ulazio u raspravu o cijenama njihovih izdanja već sam samo iznio generalne opaske vezane uz potencijalne ulazne troškove.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29441 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 16/02/2010 : 15:25:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Slazem se, u nacelu, s tobom, ali to ne mijenja činjenicu da su im troskovi porasli u ta dva segmenta.

Trouble will find me
Go to Top of Page

mystere
New Member

Croatia
100 Posts

Member since 04/04/2006

Posted - 16/02/2010 : 15:37:34  Show Profile Show Extended Profile  Send mystere a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Slazem se, u nacelu, s tobom, ali to ne mijenja činjenicu da su im troskovi porasli u ta dva segmenta.

Yep, nisam tvrdio da nisu gledajući ukupne iznose. No, veće skladište znači i veći broj stripova u prodaji čime je i veći obrt novca. Naravno, to onda povlači i veće generalne troškove jer treba pokrit trošak izrade i tiska većeg broja izdanja i tako ukrug. No, podvukavši konačnu bilancu (uz pretpostavku da će prodaja ostat na istoj razini) ukupna zarada po prodanom stripu će zasigurno biti veća. Naravno, ovo ostaje na razini pretpostavke jer prodaja može naglo pasti ili slično. Kažem, ne ulazim u pitanja njihove poslovne politike (iako generalno smatram da će skupa eksluzivna izdanja odbiti mlađe generacije od stripa) jer je svačije pravo da posluje kako misli da je najbolje za njega. Ostaje i činjenica da je od pokretanja primjerice gigant izdanja NN-a cijena drastično skočila. Prvi giganti su bili 100 kuna, a sada su 130. Porast od 30 posto cijene sigurno nije bio praćen isto tolikim rastom ulaznih troškova.

Edited by - mystere on 16/02/2010 15:38:39
Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 16/02/2010 : 15:47:46  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message  Reply with Quote
Stripovi su generalno skupi.Prošla su ona vremena kada su bili jeftini.Libelus se tu ne razlikuje od nekih drugih izdavača.
Možda bi mogli da uvedu neke članske kartice kao neki drugi izdavači,šta znam,ali to je već njihova stvar.
Možda bi i neki njihovi stripovi mogli po nekoj opremi i da se razlikuju(na primer Nejtan Never redovni ili pogotovo Nik Rajder),ali opet to je takođe njihova odluka.
Nije lako skupiti tolike pare za tolika izdanja,ali na svakom je da lično odluči.Najveći problem se javlja kod onih kolekcionara koji nisu na vreme krenuli sa kupovinama.Nažalost,tu je jedina opcija učestvovati na aukcijama.
Go to Top of Page
Page: of 12 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000