forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Libellus - NAGRADA VJERNIM KUPCIMA
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 12

Markos
Webmaster

Croatia
29441 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 16/02/2010 : 16:08:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mystere

quote:
Originally posted by Markos

Slazem se, u nacelu, s tobom, ali to ne mijenja činjenicu da su im troskovi porasli u ta dva segmenta.

Yep, nisam tvrdio da nisu gledajući ukupne iznose. No, veće skladište znači i veći broj stripova u prodaji čime je i veći obrt novca. Naravno, to onda povlači i veće generalne troškove jer treba pokrit trošak izrade i tiska većeg broja izdanja i tako ukrug. No, podvukavši konačnu bilancu (uz pretpostavku da će prodaja ostat na istoj razini) ukupna zarada po prodanom stripu će zasigurno biti veća. Naravno, ovo ostaje na razini pretpostavke jer prodaja može naglo pasti ili slično. Kažem, ne ulazim u pitanja njihove poslovne politike (iako generalno smatram da će skupa eksluzivna izdanja odbiti mlađe generacije od stripa) jer je svačije pravo da posluje kako misli da je najbolje za njega. Ostaje i činjenica da je od pokretanja primjerice gigant izdanja NN-a cijena drastično skočila. Prvi giganti su bili 100 kuna, a sada su 130. Porast od 30 posto cijene sigurno nije bio praćen isto tolikim rastom ulaznih troškova.

Heh. Vece skladiste znaci veci broj stripova u prodaji, to je tocno, a sad je li veci obrt novca, tu i lezi kvaka. Jer da se svi ti stripovi tako dobro prodaju, tj. da prodaja ide ravnomjerno, ne bi im onda trebalo vece skladiste, onda bi se ono relativno jednako praznilo sa starijim izdanjima, kao što se puni novim. Po mom skromnom mišljenju, problem je upravo u tome što Libellus gura određeni (po meni, vrlo visok) ritam objavljivanja novih izdanja, tako da objave relativno puno izdanja u relativno kratkom razdoblju koje onda trziste jednostavno ne moze progutati. I dolazi do zagusenja i gomilanja stripova na skladištu, gdje, paradoksalno, sami sebe guse (ljudi nisu stigli kupiti, lupam, martija 28, a vec je izasao 36, a kako ce onda tek kupiti PIBD, koje bi mozda isto kupili, ali jednostavno ne stignu kupiti sve jer i sa martijem vec kaskaju). Slicnu "gresku" s gomilanjem radim i ja, ali u manjem obimu, jer sam ja puno manji izdavač, pa manje naslova objavljujem, pa je lakše podnosim. A razlog je naša nestrpljivost da se nešto objavi i što smo prvo fanovi pa onda izdavači.

Inače, prvi NN giganti su bili 115 kuna, pa su skocili na 130. To je 13%, a ne 30%.

Trouble will find me
Go to Top of Page

mystere
New Member

Croatia
100 Posts

Member since 04/04/2006

Posted - 16/02/2010 : 16:19:41  Show Profile Show Extended Profile  Send mystere a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Slazem se, u nacelu, s tobom, ali to ne mijenja činjenicu da su im troskovi porasli u ta dva segmenta.

Yep, nisam tvrdio da nisu gledajući ukupne iznose. No, veće skladište znači i veći broj stripova u prodaji čime je i veći obrt novca. Naravno, to onda povlači i veće generalne troškove jer treba pokrit trošak izrade i tiska većeg broja izdanja i tako ukrug. No, podvukavši konačnu bilancu (uz pretpostavku da će prodaja ostat na istoj razini) ukupna zarada po prodanom stripu će zasigurno biti veća. Naravno, ovo ostaje na razini pretpostavke jer prodaja može naglo pasti ili slično. Kažem, ne ulazim u pitanja njihove poslovne politike (iako generalno smatram da će skupa eksluzivna izdanja odbiti mlađe generacije od stripa) jer je svačije pravo da posluje kako misli da je najbolje za njega. Ostaje i činjenica da je od pokretanja primjerice gigant izdanja NN-a cijena drastično skočila. Prvi giganti su bili 100 kuna, a sada su 130. Porast od 30 posto cijene sigurno nije bio praćen isto tolikim rastom ulaznih troškova.

Heh. Vece skladiste znaci veci broj stripova u prodaji, to je tocno, a sad je li veci obrt novca, tu i lezi kvaka. Jer da se svi ti stripovi tako dobro prodaju, tj. da prodaja ide ravnomjerno, ne bi im onda trebalo vece skladiste, onda bi se ono relativno jednako praznilo sa starijim izdanjima, kao što se puni novim. Po mom skromnom mišljenju, problem je upravo u tome što Libellus gura određeni (po meni, vrlo visok) ritam objavljivanja novih izdanja, tako da objave relativno puno izdanja u relativno kratkom razdoblju koje onda trziste jednostavno ne moze progutati. I dolazi do zagusenja i gomilanja stripova na skladištu, gdje, paradoksalno, sami sebe guse (ljudi nisu stigli kupiti, lupam, martija 28, a vec je izasao 36, a kako ce onda tek kupiti PIBD, koje bi mozda isto kupili, ali jednostavno ne stignu kupiti sve jer i sa martijem vec kaskaju). Slicnu "gresku" s gomilanjem radim i ja, ali u manjem obimu, jer sam ja puno manji izdavač, pa manje naslova objavljujem, pa je lakše podnosim. A razlog je naša nestrpljivost da se nešto objavi i što smo prvo fanovi pa onda izdavači.

Inače, prvi NN giganti su bili 115 kuna, pa su skocili na 130. To je 13%, a ne 30%.

Točno, kao što rekoh na svakom je da sam kreira svoju politiku poslovanja. I ja smatram da su jednostavno zagušili tržište preskupim izdanjima i da se to kad-tad vrati u obliku slabije prodaje. A koliko shvaćam ritam se mora držati zbog prava vlasnika. Jedina varijabla koja se stoga može promjeniti je cijena, što su i učinili popustom (ili bolje rečeno vraćanjem na stare cijene).

Ne znam da li sam ih uzimao na nekom popustu, ali dobro se sjećam da sam jedan od prva dva giganta platio 100 kuna.

Edited by - mystere on 16/02/2010 16:22:05
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11095 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 16/02/2010 : 16:57:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Stara narodna poslovica "govno ne smrdi kad ga ne diraš" pala u vodu.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29441 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 16/02/2010 : 17:03:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Ne, ritam ti nitko ne namece, ritam uglavnom odredjujes sam. Oni sami sebi namecu takav ritam iz nekoliko razloga, a prvi je, po mom misljenju, sto su nestrpljivi (što potpuno razumijem, jer sam i sam takav u tom pogledu), a drugi je sto se radi o velikim serijalima od po 200-tinjak i vise knjiga, i onda moraš imati neki brzi ritam da bi ljudi vidjeli da to ide i da ima smisla kupovati. Jer, tko bi kupovao npr. Mister Noa od prvog broja, da izlazi 4-5 knjiga godisnje? Kolekcionare ne zanima jos jedan prekinuti serijal, hoce komplet. Ovako, s ovim tempom, postoje realne šanse da se cijeli serijal zavrsi u neko razumno vrijeme, pa samim tim kolekcionari mogu s povjerenjem kupovati jer vide da to ide. Mislim, evo, Mister No je vec prakticno na 25% cijelog serijala, to je priličan komad. Ali, to ima svoju cijenu - i za izdavača koji mora izdržati taj ritam bez obzira na prodaju (jer usporiti bi moglo biti riskantno), i za kupce koji moraju izdržati "kaskanje" i ne odustati.
Bar to tako ja vidim, ali moguce da grijesim.

Inace, gigante si mozda platio 100 kuna na CRSu, s popustom.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 16/02/2010 : 17:15:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
Ako neko hoce da izdaje npr Demiana, ima 3 opcije :

1) Kiosk - nece doneti nikakav profit
2) SC u tirazu 500-1000 komada - kupci imaju prilicno nepoverenja
3) HC na nacin na koji radi Libellus

Onda sednes i izracunas sta je izdavacu najisplativije.
Go to Top of Page

dugapuška
Junior Member

Bosnia and Herzegovina
429 Posts

Member since 17/10/2003

Posted - 16/02/2010 : 17:22:10  Show Profile Show Extended Profile  Send dugapuška a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

www.rdv.ba
Go to Top of Page

mystere
New Member

Croatia
100 Posts

Member since 04/04/2006

Posted - 16/02/2010 : 17:53:17  Show Profile Show Extended Profile  Send mystere a Private Message  Reply with Quote
Za kiosk je točno da bi Demian bio teško isplativ. Za opciju 2 ne vidim razloga da ne bi bila isplativa, ali cijena tvrdog uveza ionako nije presudna (radi se o par kuna po primjerku). Kažem, svatko sam određuje svoju politiku (što ne znači, nadam se, da je zabranjeno komentirati istu bez rizika da te netko proglasi "nečijim" , "neupućenim" ili jednostavno "nepozvanim"). I sam uzimam dio tih izdanja, ali svejedno mislim da su poprilično skupa (usporedite samo cijenu Texa u boji i primjerice, El Nina od Fibre. Cijena je ista, a razlika u formatu i opremi je ipak značajna. S tim da je još veći rizik plasirat El Nina na tržište odraslo na Bonelliju). I to ne čak toliko nedostupnima ekipi s ovog foruma koja ipak (s gunđanjem ili bez njega) skrpa novac za to. Moje skromno mišljenje je da će takve cijene odbiti sve potencijalne nove, mlađe čitatelje. Možda sam skroz u krivu pa klinci više i ne čitaju stripove, no s druge strane, nisam baš uvjeren da jeftina kiosk izdanja kupuje isključivo ekipa odrasla na stripovima u bivšoj Jugi. Ima tu nešto i novije publike, barem se nadam.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11095 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 16/02/2010 : 17:57:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Nema!

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

mystere
New Member

Croatia
100 Posts

Member since 04/04/2006

Posted - 16/02/2010 : 18:00:37  Show Profile Show Extended Profile  Send mystere a Private Message  Reply with Quote
Prava šteta onda...iako nisam siguran da na forumu na ovoj stranici nema i mlađih od 20-23 godine, ali dobro...
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 16/02/2010 : 18:29:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
Ma oce li ta tura u BG? Krenuo li je taj kontigent iz Hr?

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40501 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 16/02/2010 : 18:35:42  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
A ja procitao prva dva Teksa kolorca i sad cekam treci... Jak si mi ti Carson kad nemas jos dvojku..

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 16/02/2010 : 18:36:35  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kit Carson

Malo pre sam zvao Darkvud, u petak će nova tura biti u prodaji, a naravno i na mojoj polici !

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 16/02/2010 : 18:37:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
quote:

Za kiosk je točno da bi Demian bio teško isplativ. Za opciju 2 ne vidim razloga da ne bi bila isplativa, ali cijena tvrdog uveza ionako nije presudna (radi se o par kuna po primjerku). Kažem, svatko sam određuje svoju politiku (što ne znači, nadam se, da je zabranjeno komentirati istu bez rizika da te netko proglasi "nečijim" , "neupućenim" ili jednostavno "nepozvanim"). I sam uzimam dio tih izdanja, ali svejedno mislim da su poprilično skupa (usporedite samo cijenu Texa u boji i primjerice, El Nina od Fibre. Cijena je ista, a razlika u formatu i opremi je ipak značajna. S tim da je još veći rizik plasirat El Nina na tržište odraslo na Bonelliju). I to ne čak toliko nedostupnima ekipi s ovog foruma koja ipak (s gunđanjem ili bez njega) skrpa novac za to. Moje skromno mišljenje je da će takve cijene odbiti sve potencijalne nove, mlađe čitatelje. Možda sam skroz u krivu pa klinci više i ne čitaju stripove, no s druge strane, nisam baš uvjeren da jeftina kiosk izdanja kupuje isključivo ekipa odrasla na stripovima u bivšoj Jugi. Ima tu nešto i novije publike, barem se nadam.

Ako imas izdanje tiraza 500 komada koje mozes rasprodati po ceni od 15 evra, nemas nikakvog razloga da brines za mladje citaoce. Mozes raditi i SC, kao sto Van Gogh radi Malog Rendzera, i razmisljati da li ces prodati 400 komada. Zvuci paradoksalno, ali ljudi ce pre kupiti HC nego SC slicnih tiraza, sto i dokazuju primeri MR, Julije, MV od Sfere i sl.
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 16/02/2010 : 18:40:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

A ja procitao prva dva Teksa kolorca i sad cekam treci... Jak si mi ti Carson kad nemas jos dvojku..

Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 16/02/2010 : 18:41:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by srdjandj

quote:

Malo pre sam zvao Darkvud, u petak će nova tura biti u prodaji, a naravno i na mojoj polici !

Fala zemo za info. Ja cu morati postom, od ovog mog dilera nema ni kriv...

Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 16/02/2010 : 19:04:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cronos six

quote:
Originally posted by Colt

quote:

Što si zapeo za tu jeb*** prevaru....pa nitko ovdje ne govori o prevari nego o tome da je cijena prevelika....i to je to.

Ti od starta potenciras kako je cena previsoka, neprimerena, nije u redu, izdanja su bolesno preskupa i nimalo ne odgovaraju realnim troskovima... sto implicira prevaru/obmanu od strane prodavca, koji vara ljude time sto skupo naplacuje nesto sto objektivno ne kosta toliko. Postoji posteno i neposteno, ti tvrdis da je nesto neposteno ali ne i prevara. Odluci se.

colt=sudija dred.

Vidim,kao i Teller da je Coltu svaka na mestu pa se i ne mesam u raspravu
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 16/02/2010 : 19:06:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tex Willer

A da probas na onom drugom topicu. Mozda ce imas vise srece.

Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 16/02/2010 : 19:08:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne, ritam ti nitko ne namece, ritam uglavnom odredjujes sam. Oni sami sebi namecu takav ritam iz nekoliko razloga, a prvi je, po mom misljenju, sto su nestrpljivi (što potpuno razumijem, jer sam i sam takav u tom pogledu), a drugi je sto se radi o velikim serijalima od po 200-tinjak i vise knjiga, i onda moraš imati neki brzi ritam da bi ljudi vidjeli da to ide i da ima smisla kupovati. Jer, tko bi kupovao npr. Mister Noa od prvog broja, da izlazi 4-5 knjiga godisnje? Kolekcionare ne zanima jos jedan prekinuti serijal, hoce komplet. Ovako, s ovim tempom, postoje realne šanse da se cijeli serijal zavrsi u neko razumno vrijeme, pa samim tim kolekcionari mogu s povjerenjem kupovati jer vide da to ide. Mislim, evo, Mister No je vec prakticno na 25% cijelog serijala, to je priličan komad. Ali, to ima svoju cijenu - i za izdavača koji mora izdržati taj ritam bez obzira na prodaju (jer usporiti bi moglo biti riskantno), i za kupce koji moraju izdržati "kaskanje" i ne odustati.

Ne gresis nimalo,ja kupujem izdanja LL (ali i Fibre) zato sto imam apsolutno poverenje da ce zapoceto biti i zavrseno. I bitan mi je ritam jer su mi manji problem pare od godina
I jer volim lepo uradjen strip
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 16/02/2010 : 19:09:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

A da probas na onom drugom topicu. Mozda ce imas vise srece.

Necu,profinio sam se
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7920 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 16/02/2010 : 19:15:27  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ne gresis nimalo,ja kupujem izdanja LL (ali i Fibre) zato sto imam apsolutno poverenje da ce zapoceto biti i zavrseno. I bitan mi je ritam jer su mi manji problem pare od godina
I jer volim lepo uradjen strip

kad bi sad krenuo m.no od prvog broja bilo kog izdavaca u mesecnom ritmu,trebalo bi mu 10god da stigne,gde je sad libellus.
pa to nemogu ja da dozivim,a kamoli cit karson.
Go to Top of Page

npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

Papua New Guinea
3783 Posts

Member since 22/02/2006

Posted - 16/02/2010 : 19:26:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit npetros2@htnet-dsl's Homepage  Send npetros2@htnet-dsl a Private Message  Reply with Quote
Kao prvo svaka čast Libellusu za popust, kao drugo njih dvojica ovo stvarno nisu zaslužili ..po tko zna koji put...

Za člana "www2"... Želiš da stave cijenu 60-70kn za Nathana koji mora ići preko 100kn? Dakle da idu u oveći minus (kad bi se rasprofdalo svih 500)samo da bi ga ti mogao kupiti? Misilim,glupo se ponavljati ali ne mogu gledati kako se za ovakav potez blati sam izdavač od strane nekolicine ovdje.

David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS]
Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid!

Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone!
-Ryan Reynolds-
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 16/02/2010 : 19:43:16  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Šta je problem kod kupovine ovih skupih izdanja? Problem nastaje onda kad neko želi da kupi ama baš svako izdanje koje se izda i to mogu sebi priuštiti samo ljudi sa debelim novčanikom i neka, ne zavidim im na tome.
Ovako, ako se čovek opredeli za pojedina izdanja nekog izdavača, verujem da to može bez problema pratiti, recimo neko voli Teksa i može kupiti i imati u kolekciji sve od Teksa ili recimo Teksa i Mister Noa i verujem da se i to može ispratiti, tako i ja imam svoje prioritete i uspevam da držim korak sa izdavačima.
Ja im želim sve najbolje u daljem radu i da izdrže ovim tempom, a radovalo bi me da se ubrza Teks u boji.
I popust koristim već u petak!

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

Nostromo
Junior Member

Croatia
476 Posts

Member since 16/12/2008

Posted - 16/02/2010 : 20:38:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Nostromo a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zabavljam se čitajući ova nadmudrivanja, super su, samo mi objasni u kojem je kontekstu ova lijepa narodna poslovica ovdje, nisam shvatio.

There Is a Light That Never Goes Out
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11095 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 16/02/2010 : 20:49:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Nostromo

quote:

Zabavljam se čitajući ova nadmudrivanja, super su, samo mi objasni u kojem je kontekstu ova lijepa narodna poslovica ovdje, nisam shvatio.

Da bi ti bilo zabavno.

Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 16/02/2010 : 21:02:02  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Nostromo

quote:

nisam hrvat pa sam verovatno pogrešno shvatio, ali ja kontam ovako: Team Libellus ima Dveribada na ignore (dakle ne diraju ga), a on ih ipak napada (kritizira, prca, podjebaje).... samo po ovome ispada da je Ratko=govno, a to mislim da je ispod nivoa.
nadam se da grešim
Go to Top of Page
Page: of 12 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.18 seconds. Snitz Forums 2000