forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Asterix i Talični Tom
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

elva
Junior Member

391 Posts

Member since 22/01/2006

Posted - 22/12/2009 : 12:12:49  Show Profile Show Extended Profile  Send elva a Private Message  Reply with Quote
Imam u planu početi skupljati ova dva stripa.
Vidim da su izlazili(i još izlaze) u raznim srpsko-hrvatskim izdanjima bez nekog posebnog reda.Čak mi ni popisi nisu nešto posebno pomogli...
Može li mi neko reći,koja da izdanja skupljam da koliko-toliko budu u nekom kronološkom redu?
Čujem da su izdanja AZ stripoteke posebno dobro napravljena,i sa prijevodom i sa ljepilom?Jel to točno?
Kojih bi se izdanja po vašem mišljenju trebao kloniti?
Znači,najvažnije od svega mi je ipak da imam sve originalne brojeve i šta je manje moguće šarenija izdanja...
Dali ima informacija da bi neka izdavačka kuća radila integral???
(tako bi ja to riješio,ako bi mogao)
Nadam se da je već neko imao ovakvu dilemu i riješio sebi u korist!

Ja ili drugi,razlike su to posrijedi.
Pa ti kontaj sada,šta je sve to šta nas djeli.

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 22/12/2009 : 12:15:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message  Reply with Quote
Asteriksov Zabavnik, mada on nije isao hronoloski, ali ima najbolji prevod. A ako znas cirilicu, uzmi Poltikin zabavnik izdanja, ona su isla hronoloski i imaju dobar prevod

Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 22/12/2009 : 12:48:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Kronologija ti nije bitna osim možda prvi broj čisto da upoznaš likove. Odma vidiš tko je mudrica, tko je upa u kazanče, tko je glavešina, tko misli da je glavešina, tko prodaje najsvježiju ribu, tko se bavi travom, a tko glazbom i tko je fatalna žena i tko je najbolji ljubavnik. Dalje je lako.

Kloni se onih naših izdanja.

PS
AZ ima loš uvez, odnosno lipilo.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 22/12/2009 : 13:12:04  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
AZ. Loshe lepilo, u par brojeva loshije i boje. Prevod do jaja , leci dushu. Taman celog Gosinijevog Asterixa mozes da pokrijes iz AZ + Biser strip 17, ko i ja .
Za Talicnoga malo teze. Ovde sam besedio oko toga:
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=35991&whichpage=1

Edited by - kasper on 22/12/2009 13:17:07
Go to Top of Page

elva
Junior Member

391 Posts

Member since 22/01/2006

Posted - 22/12/2009 : 21:54:16  Show Profile Show Extended Profile  Send elva a Private Message  Reply with Quote
Znam ćirilicu al ipak ne toliko dobro da bi se mogao čitajući opustiti uz strip.
I ja sam mislio da bi bilo najbolje da uzmem AZ,nekako mi se čini da je tu izdano gro toga,i onda popunjavanje raznim izdanjima...
Hvala na savjetima.

Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 23/12/2009 : 01:13:17  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Mislim da je prevod ubedljivo najbitnija stvar kod Asterixa i Talicnog, i sam sam nedavno razmisljao da postavim ovo pitanje. Kad spominjete PZ, da li mislite na strip unutar PZ ili na ono specijalno izdanje PZ u kojem su objavljivani i Asterix i Talicni?
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 23/12/2009 : 01:41:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
SC albumi!

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

gregorbikupil
Junior Member

Slovenia
428 Posts

Member since 13/03/2008

Posted - 23/12/2009 : 10:15:31  Show Profile Show Extended Profile  Send gregorbikupil a Private Message  Reply with Quote
Vidi ga...

A baš na aukcijama prodo Eks 19...

Avatar mi je super... malo nihilisticki... a i sporo se nalaže... evo, sad ce...
Go to Top of Page

elva
Junior Member

391 Posts

Member since 22/01/2006

Posted - 23/12/2009 : 12:16:03  Show Profile Show Extended Profile  Send elva a Private Message  Reply with Quote
Renky,koji sc albumi?
I meni se čini da je prijevod kod ta dva stripa najbitniji...
Pa valda se može naći i u drugom izdanju taj koji je izašao u Eks 19,nemoj mi reći da ne može...

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 23/12/2009 : 12:34:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
SC albumi u izdaju Politike. To je bija odgovor za -dp-, na njih se misli.
Da prijevod je bitan iako je to sami početak i još nije definiran stil prijevoda kod Taličnog. Spominješ Eks 19, to je kronološki prva objavljena epizoda kod nas ako se dobro sićan. Inače originalna druga. E sad, ne sićan se šta je bilo u Crtanim romanima i u Kekecu no mislim da tamo nije bila niti jena od prve četiri. Imam Kekec koji je kao najniži originalni broj objavija epizodu 5 i Crtani romani epizodu 6. Bilo ih je još ali mislim da su ove dvi kronološki najstarije od objavljenih.
Što se tiče Eksa za kompletiranje te epizode u obliku kako je objavljena u originalu tribaju ti brojevi 19, 28 i 40 ( tri priče ) ili Denis 121, 122 i 126 s tim da nigdi nije objavljena tabla broj 105 a tribala bi biti dio treće kratke priče jer originalni album obuhvaća numeraciju tabli 51-108. Mislim da je tu ipak najbolja opcija Bookglobe. Kad bude. Sve ovo odnosi se na Taličnog. Pretpostavljam da te to zamima kad spominješ Eks 19.

Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 23/12/2009 : 17:05:27  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Pre bih to nazvao "imitacijom" stripa nego albumima... odvratna stampa, papir kao sjajan, a ustvari dno dna... na zalost. I dalje cu radije citati tu bedu od izdanja jer i dalje stojim iza toga da je glavni uzitak u prevodu, ali ako losa stampa moze da pokvari utisak, onda je to "Politikino" izdanje pravi primer za to. Mnogo bolje izgledaju razna crno-bela izdanja od te njihove imitacije albuma... (sto je najgore, njih jedino i imam najvise, a za AZ cu imati para u XXII veku (mozda))
Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 23/12/2009 : 17:45:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message  Reply with Quote
Dobro, PZ nije bas dno dna. Ne moze da se koristi posle obilaska prostorije gde i car ide peske Problem je sto se teze cuva i sto ne moze uspravno da stoji na polici... Nije AZ toliko skup, na aukcijama ide od 150 do 300 dinara po broju. Na kraju, mozes da kombinujes Biser strip i AZ za kompletiranje edicije. Gosini & Uderco edicije

Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube.

Edited by - Bob Rok on 23/12/2009 17:53:20
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 23/12/2009 : 17:49:07  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Pa neko je napisao da je AZ jako skup
Go to Top of Page

elva
Junior Member

391 Posts

Member since 22/01/2006

Posted - 23/12/2009 : 17:51:46  Show Profile Show Extended Profile  Send elva a Private Message  Reply with Quote
Pa mislim,nije moguće...
Pa to su dva klasika strip kulture i devete umjetnosti.
Šta je najbolje,bili su prisutni generacijama na ovim prostorima.
Ne znam u čemu je kvaka,zašto se neko od izdavača ne potrudi napraviti ta dva stripa u kvalitetnom izdanju?
Sigurno to i zaslužuju.
Dali je fora u autorskim pravima?
Vidim da se izdaje puno toga,uopće ne mogu razumijeti kako nema mjesta za Asterixa i Taličnog?KVALITETNOG Asterixa i Taličnog?
To mora da su vražja posla!

Edited by - elva on 23/12/2009 17:52:02
Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 23/12/2009 : 17:57:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message  Reply with Quote
I ja cekam, lepo bi bilo da izadju kao integrali, neko je pokazivao slike kako to izgleda, iz Norveske. Problem bi bio i prevod, ne znam kako bih se navikao na ijekavicu, jer i Alana tesko citam na ekavici. Mada, sve se da nauciti, ako izdanje ispadne funkcionalno

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 23/12/2009 : 18:09:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Pa Lucky Luke već ide poodavno a kako stvari stoje i Asterix će. Čemu panika?

Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 24/12/2009 : 01:54:42  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Ne znam kakav je prevod kod Bookglobeovog Talicnog, cini mi se da su na forumu vise puta iznosena misljenja da to nije ni bleda senka spram Marketprintovog. Onda je i takvo izdanje samo za police a ne za pravi uzitak. Ako je istina ovo sto ste napisali za prevod, za mene je dobitna kombinacija da ipak skupim AZ jer on je imao i odlicnu stampu.
Go to Top of Page

Mrdjo
Starting Member

6 Posts

Member since 19/09/2009

Posted - 24/12/2009 : 21:05:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Mrdjo a Private Message  Reply with Quote
Bilo bi krajnje vrijeme da neki izdavac pokrene novo i kvalitetno izdanje Asteriksa a koristeci prevod iz Zabavnika.
Go to Top of Page

gregorbikupil
Junior Member

Slovenia
428 Posts

Member since 13/03/2008

Posted - 25/12/2009 : 08:54:15  Show Profile Show Extended Profile  Send gregorbikupil a Private Message  Reply with Quote
@ elva
02 Rodeo (Morris / 1949) [57 pages]
Eks 19, 28, 40; Denis 121, 122, 126

Evo, vidim, več su ti gore javili.
Samo još u Denisu!!!!!!!!!!

Žao mi je... A da znaš tek koliko mi je žao da su mi premašili licitaciju!!!!!

Avatar mi je super... malo nihilisticki... a i sporo se nalaže... evo, sad ce...
Go to Top of Page

gregorbikupil
Junior Member

Slovenia
428 Posts

Member since 13/03/2008

Posted - 25/12/2009 : 09:03:23  Show Profile Show Extended Profile  Send gregorbikupil a Private Message  Reply with Quote
@ renky
U Crtanima su epizode (po redosledu stvaranja, inače nema bitne veze) 6, 9, 10 - iz godina '54, '57 i '58.
Sve se mogu nač i u Stripoteci, poslednje dve i u Denisu.
9-a je još i u izdanju Politike, a 10-a u ZOV stripu.

Počeo sam ih i ja skupljat pola godine pre elve, pa sam u toku, nema mi druge.

Edited by - gregorbikupil on 25/12/2009 09:05:41
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 25/12/2009 : 14:02:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by gregorbikupil

@ renky
U Crtanima su epizode (po redosledu stvaranja, inače nema bitne veze) 6, 9, 10 - iz godina '54, '57 i '58.

10, 9 pa 6. Objavljivane su tim redoslijedom. Znam ja šta ima i u kojim brojevima ali samo kažem, možda nemam sve ( a imam ali ipak... ).
quote:
Originally posted by gregorbikupil
Sve se mogu nač i u Stripoteci, poslednje dve i u Denisu.
9-a je još i u izdanju Politike, a 10-a u ZOV stripu.

A devetka i u albumu Izvora #01.

Go to Top of Page

gregorbikupil
Junior Member

Slovenia
428 Posts

Member since 13/03/2008

Posted - 27/12/2009 : 08:46:33  Show Profile Show Extended Profile  Send gregorbikupil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky
A devetka i u albumu Izvora #01.

Vidi mene smotanog - pa tog i imam.... A iz Crtanih mi fali pola epizode (jedna sveska) - a ne znam ni ja koje

Go to Top of Page

Penzioner
New Member

Serbia
271 Posts

Member since 14/08/2005

Posted - 20/02/2010 : 15:38:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Penzioner a Private Message  Reply with Quote
Resio sam da sakupim Asterix kolekciju, bez ponavljanja brojeva.... Zakljucak koji sam odavde izveo je da se trebati drzati Marketprinta!!!! Znaci za originalne brojeve 1-21 i 23-26 uzeti AZ, a za 27 album Marketprint!!!!
Interesuje me koje izdanje je najbolje uzeti za br.22 i za 28 pa navise...(u obzir uzimati da je izdanje u boji i prevod)
I da li je bitno izdanje Asterix zauvek i gde su sve objavljene kratke price posto mi u popisu nije sve najjasnije!!!

Hvala!!!
Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 20/02/2010 : 15:47:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message  Reply with Quote
Mislim da ti je jeftinija varijanta PZ izdanje. Oni su ti hronoloski poredjani i imaju dobar prevod. Jedini problem kod njih je sto se korice habaju, tesko ih je drzati uspravno. Mada i to se da resiti ponovnim koricenjem . AZ je cini mi se bojen, nema originalne boje (ispravite me ako gresim) i lakse se cepa. Brojeve posle 27, nemas (jedino Asteriks i sin, Marketprint). Ruzu i mac imas c/b piratsko i u boji, ali u okviru casopisa PZ. Isto vazi i za Carobni cilim. Obeliksova galija samo c/b, pirat (i za ostale). Od novijih u koloru samo pretposlednji broj, Falling Sky, crnogorsko izdanje.

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 20/02/2010 : 16:30:47  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Penzioner
Interesuje me koje izdanje je najbolje uzeti za br.22 i za 28 pa navise...

22 -> Biser 18 (mislim daj sam ubo broj).
Ovi posle nisu G. pa me ni ne interesuju.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17087 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 21/02/2010 : 10:49:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
sto se tice prijevoda, AZ ima jedan od najgorih, nikad nisu do kraja tekst iz oblacica prevodili, dio teksta su izbacivali, uglavnom povrsno i ofrlje su to radili, ali sto se tice skupljanja asterixa u AZ ih je izaslo 24
talicnog ili lucky lukea najbolje je skupljati u bookglobeovom izdanju jer ce oni to najvjerojatnije sve izgurati, sada su negdje na 22 broju, a i s cijenom su pristupacni ako ces skupljati SC
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000