forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Kako poredati stripove
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 25

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 23/02/2010 : 13:41:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by feka82

magicni vjetar od libellusa njega sam nedavno poceo pa hocu da sustignem kolege

ok, ako se odlucim da napravim ovo (a tako izgleda) polsaces mi spisak sta imas, pa cu malim delom da ti pomognem da stignes kolege

so it shall be written, so it shall be done
Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 23/02/2010 : 13:48:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
@feka

reci mi, jesi li ovo radio po dimenzije, jer vidim da si i boju zidova ugradio, i dali mi mozes poslati i dimenzije????

Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 23/02/2010 : 14:48:03  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by rgorgiev

quote:

magicni vjetar od libellusa njega sam nedavno poceo pa hocu da sustignem kolege

ok, ako se odlucim da napravim ovo (a tako izgleda) polsaces mi spisak sta imas, pa cu malim delom da ti pomognem da stignes kolege

Tako sam i mislio ... kolege na poslu ce ti biti zavidne sto od stripova sto od police kada se ona napravi ....poludjeti ce .... Sto se tice magicnog vjetra slazem se sa nekom manjom donacijom da bi se sustigle kolege

feka
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 23/02/2010 : 14:48:38  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
stvarno mi je drago sto ti se svidja za arhitektu je najdraze kada je klijent zadovoljan ...

feka
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 23/02/2010 : 14:49:51  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
da od lesonita se moze uraditi zakrivljenje ili od limene table pa se presvuce inox da jos gotivnije izgleda po sto ti je bas bogat namjestaj - puno drvo i to ...

feka
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 23/02/2010 : 15:15:10  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
quote:

@feka

reci mi, jesi li ovo radio po dimenzije, jer vidim da si i boju zidova ugradio, i dali mi mozes poslati i dimenzije????

Da uradio sam 3d model , poslacu ti dimenzije cim uhvatim malo vremena .... sve ti je radjeno po dimenzijama koje si ti rekao .....
-duzina 230 cm
-visina do stropa 260 cm
- visinski razmak medju policama je 30-35 cm , tako da se mogu ja mislim staviti i giganti koliko ja znam . Takodje treba malo veca visina radi led rasvjete da na lijep nacin osvijetli stripove
- u ove kvadrate koji su asimetricno rasporedjeni po polici se mogu takodje staviti neke skulpturice odnosno figurice itd .
- sirina police u odnosu na zid odnosno koliko je izbacena je 30 cm .
- ove sve dimenzije se odnose na A4 format papira koji je standardni za svaku knjigu a on je inace 21 x 29,7 cm , dok su nasi stripovi manji jedino je gigant ovih dimenzija ili tu negdje .

feka
Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3112 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 23/02/2010 : 15:38:24  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
@feka

Koliko sam ja vidio po njegovom spisku vecina njegovih stripova je visine do 220mm tako da mu visina polica ne bi trebala biti veca od 250mm... 30-40mm razmaka je sasvim dovoljno udaljenosti za rasvjetu...

- koliko jos mogu primjetiti na slikama njegove kancelarije vidim da on na ovom zidu gdje se naslanjaju police ima komodu i to sa vratima...sto znaci da bi je morao izbaciti ili pomjeriti(a ne vidi se na slikama da li se moze pomjeriti)...
- druga varijanta je da mu polica dolazi odmaknuta od komode bar u donjem dijelu za sirinu komode i vrata

sto se tice ovog motanog dijela nisam bas siguran da bi ga mogao izvesti od rosfrajnog lima(radim sa njim pa se malo razumijem u to)...
jedino sto moze mozda uraditi a da izgleda lijepo je smotati dvije rosfrajne cijevi(kvadratne ili okrugle po ukusu) tako pa napraviti motani ram na koji onda moze postaviti lim ili lesonit(po meni ruzno) ili da napravi sa bocne strane tu gdje mu dolaze stripovi nekakvu ogradicu unutar tog rama...to je samo neka moja ideja...ti kao arhitekta to mozes razraditi...

Be yourself; everyone else is already taken.
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 23/02/2010 : 15:42:36  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
znaci da su i giganti 220 mm. ja ne znam tacno kolika je njihova visina ako su toliki onda se slazem .... ja ne skupljam gigante a nekako mi se od oka cine da su skoro ko a4 zato sam stavljao ove dimenzije .....

feka
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 23/02/2010 : 15:43:43  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
naravno rudi je rekao malo korigovati namjestaj radi police , ja mislim da ne bi trebao biti problem

feka
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 23/02/2010 : 15:44:03  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
zaboravih te pitati cime se ti bavis ....

feka
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 23/02/2010 : 15:47:03  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
evo slika novog enterijera na kojem radim da se jos malo pohvalim

feka
Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3112 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 23/02/2010 : 15:51:30  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
quote:

znaci da su i giganti 220 mm. ja ne znam tacno kolika je njihova visina ako su toliki onda se slazem .... ja ne skupljam gigante a nekako mi se od oka cine da su skoro ko a4 zato sam stavljao ove dimenzije .....

napisao sam da mu se vecina stripova uklapa u 220mm (Libellus,Ludens,VC,SD) giganti su veci od A4...negdje oko 310mm ako se dobro sjecam posto sam ja za njih predvidjao visinu 320mm kad sam radio svoje police ali njih ima zasad svega 12MM,9NN,8DD te 17 Texa koji je nesto nizi(on bi mogao biti A4)...najvisa izdanja koja imam su Fibrin Ethernaut i Maurovicevi Stripovi iz Oka...mozda oko 330 mm...

sve mi je jos svjeze posto sam nedavno pravio svoje police...

Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4740 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 23/02/2010 : 16:05:20  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma , nije dobro da su rubovi zaobljeni; stvaralo bi poteškoća pri raspoređivanju stripova

Go kneel and weep
Go to Top of Page

Elldamar
Starting Member

14 Posts

Member since 19/02/2010

Posted - 23/02/2010 : 16:33:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Elldamar a Private Message  Reply with Quote
Hmmm ... jedno naivno pitanje ( pohvale na dizajn se podrazumevaju pa necju da davim sa time ) :
Koliki i kakav uticaj mozhe imati toplotna energija koja se stvara tokom duzheg korishcjenja svetla na stripove,pogotovu one u kesicama od plastike ?
Jer koliko sam skapirao,razmak izmedju stripova i sijalica i nije bog zna kako veliki a temperatura na povrshini sijalice i nije bash za potcenjivanje :(
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 23/02/2010 : 17:30:23  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:

Bravo majstore, svaka čast!!!

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3112 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 23/02/2010 : 17:35:49  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Elldamar

Hmmm ... jedno naivno pitanje ( pohvale na dizajn se podrazumevaju pa necju da davim sa time ) :
Koliki i kakav uticaj mozhe imati toplotna energija koja se stvara tokom duzheg korishcjenja svetla na stripove,pogotovu one u kesicama od plastike ?
Jer koliko sam skapirao,razmak izmedju stripova i sijalica i nije bog zna kako veliki a temperatura na povrshini sijalice i nije bash za potcenjivanje :(

LED diode griju zanemarljivo malo a njihova trajnost je mnogo veca od bilo koje druge rasvjete...

Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 23/02/2010 : 18:49:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
@feka

druze, odnio sam slike kod firme koja bi to trebala da uradi. Sutra sam otsutan, u cetvrtak sam dogovorio sastanak. Sada sam u zurbi, ali javim se na topicu ili veceras ili sutra ujutro, bitno ideja mi se sve vise i vise svidza, time sto bih (kako bih to lakse slozio) na krajevima pre zaobljenja (najverojatnie) dodao jos jednu vertikalu. Dali ce biti rasvetle ili ne, to je drugo pitanje.

Inace odgovor na tvoje pitanje: ja sam prevodilac i tumac. Radim seminare, radionice i konferencije. Jezici: nemacki, engleski, makedonski i sa srpskog.

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40261 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 23/02/2010 : 23:10:18  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Sa srpskog uz moju pomoc... Ne kiti se tudjim perjem

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 24/02/2010 : 06:48:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
quote:

stvarno mi je drago sto ti se svidja za arhitektu je najdraze kada je klijent zadovoljan ...

Rekoh, do sada najbolja ideja (i to ne samo ovde na forumu), tako da za sada favorit. Ovih cu dana znati dali ce da ide ova ili ne

quote:

da od lesonita se moze uraditi zakrivljenje ili od limene table pa se presvuce inox da jos gotivnije izgleda po sto ti je bas bogat namjestaj - puno drvo i to ...

Nije mi namestaj puno drvo, vec medijapan furniran drvom, ali ipak je sve vrlo tesko i masivno

Edited by - rgorgiev on 24/02/2010 07:03:31
Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 24/02/2010 : 06:58:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ponki

@feka

Koliko sam ja vidio po njegovom spisku vecina njegovih stripova je visine do 220mm tako da mu visina polica ne bi trebala biti veca od 250mm... 30-40mm razmaka je sasvim dovoljno udaljenosti za rasvjetu...

- koliko jos mogu primjetiti na slikama njegove kancelarije vidim da on na ovom zidu gdje se naslanjaju police ima komodu i to sa vratima...sto znaci da bi je morao izbaciti ili pomjeriti(a ne vidi se na slikama da li se moze pomjeriti)...
- druga varijanta je da mu polica dolazi odmaknuta od komode bar u donjem dijelu za sirinu komode i vrata

sto se tice ovog motanog dijela nisam bas siguran da bi ga mogao izvesti od rosfrajnog lima(radim sa njim pa se malo razumijem u to)...
jedino sto moze mozda uraditi a da izgleda lijepo je smotati dvije rosfrajne cijevi(kvadratne ili okrugle po ukusu) tako pa napraviti motani ram na koji onda moze postaviti lim ili lesonit(po meni ruzno) ili da napravi sa bocne strane tu gdje mu dolaze stripovi nekakvu ogradicu unutar tog rama...to je samo neka moja ideja...ti kao arhitekta to mozes razraditi...

Danas popodne se trebam vidjeti sa vlasnikom firme koja mi je radila ostali mebel, pa on treba da da predlog za ovog motanog dela. Viecemo, sta ce da predlozi

quote:

Lepo bogami, jednog dana se i falim: "A ovo je jedan od prvih radova poznatog Feke

Edited by - rgorgiev on 24/02/2010 07:00:19
Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 24/02/2010 : 07:56:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Sa srpskog uz moju pomoc... Ne kiti se tudjim perjem

Jbg, mora da nekako i ja steknem IMIDZ.

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40261 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 24/02/2010 : 08:16:38  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ne piše se IMIDZ već IMIDŽ

Jel' vidis o cemu ti pisem...

'ajde necu vise da offtopicarim, samo ti pravi police pa slikaj da vidim kako je ispalo, ne mogu da docekam... I moje misljenje je da mi se taj polukrug ne svidja... Ja imam drugu ideju... Bar bih drugacije za taj tvoj zid uradio...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 24/02/2010 : 08:40:17  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Elldamar

led rasvjeta baca hladnu svijetlost tako da nema toplotnog uticaja na stripove . ovaj razmak je cisto radi osvijetljenja njih istih

feka
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 24/02/2010 : 08:43:56  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by ponki

@feka

Danas popodne se trebam vidjeti sa vlasnikom firme koja mi je radila ostali mebel, pa on treba da da predlog za ovog motanog dela. Viecemo, sta ce da predlozi

quote:

Lepo bogami, jednog dana se i falim: "A ovo je jedan od prvih radova poznatog Feke

hvala hvala hvala i hvala

feka
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 24/02/2010 : 08:48:35  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by drogsy

quote:

Ma , nije dobro da su rubovi zaobljeni; stvaralo bi poteškoća pri raspoređivanju stripova

da stvaralo bi nekih manjih sitnih poteskoca ali ova polica moze primiti do 1000 stripova ako se ne varam tako da ona moze sluziti za odabrane kolekcije sto je u redu za kancelariju

feka
Go to Top of Page
Page: of 25 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000