Author |
Topic |
rgorgiev
Senior Member
2084 Posts
Member since 17/06/2004 |
Posted - 25/02/2010 : 10:09:29
|
quote: Originally posted by drakulloni
@rgorgiev
Drzi se ti Feke i njegovih argumenata. Covek je arhitekta i zna sta radi. Evo ja u potpunosti podrzavam njegov koncept. A sto se tice konstrukcije, sve je to izvodljivo, samo je pitanje kakav je majstor koji ce to da ti napravi. I naravno da ce biti stabilna, pa ljudi danas grade kilometarske mostove i zgrade koje probijaju nebo
Ma sada za sada ne ni planiram nista drugo. Za mene je jasno, ako majstor kaze da je sve izvodljivo, drugu ideju ni ne trazim. Bila je to ljubav na prvom pogledu |
so it shall be written, so it shall be done |
|
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
Posted - 25/02/2010 : 10:11:19
|
@rgorgiev
Drzi se ti Feke i njegovih argumenata. Covek je arhitekta i zna sta radi. Evo ja u potpunosti podrzavam njegov koncept. A sto se tice konstrukcije, sve je to izvodljivo, samo je pitanje kakav je majstor koji ce to da ti napravi. I naravno da ce biti stabilna, pa ljudi danas grade kilometarske mostove i zgrade koje probijaju nebo
covjek se veoma dobro razumije i veoma dobro zbori slazem se sa tobom , danas je sve moguce napraviti sve je do ljudi koji izvode posao ja se sa tim svaki dan susrecem na poslu Hm pade mi jedna poznata izreka koja je prisutna kod majstora Aaaa kako ovo stoji |
feka |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40261 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Posted - 25/02/2010 : 10:23:01
|
tek kada mene vide to ti je show ..... svuda odzvanja glas inzinjeru injzinjeru hodera vamo sta cemo ovdje metnuti |
feka |
|
|
drakulloni
Senior Member
1317 Posts
Member since 25/09/2009 |
|
rgorgiev
Senior Member
2084 Posts
Posted - 25/02/2010 : 10:27:20
|
quote: Originally posted by feka82
ma nemoj ovako to raditi sada cu ja tebi pokazati , e ja napravio sto kuca znam ja kako to ide ...
Ma ne, ja sam odnio slike, majstor je reko ok, samo da vidimo reko od kog materijala da napravimo taj luk. Dali da bude lesonit, ili 8mm iverica ili neki od modernih materijala. Videcemo danas sta je izmislija |
|
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Posted - 25/02/2010 : 10:34:51
|
quote: Originally posted by rgorgiev
ma nemoj ovako to raditi sada cu ja tebi pokazati , e ja napravio sto kuca znam ja kako to ide ...
Ma ne, ja sam odnio slike, majstor je reko ok, samo da vidimo reko od kog materijala da napravimo taj luk. Dali da bude lesonit, ili 8mm iverica ili neki od modernih materijala. Videcemo danas sta je izmislija
haj i mene interesuje sta je skontao |
feka |
|
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Posted - 25/02/2010 : 10:35:55
|
@feka82
U kom programu si odradio ovu policu?
Lepo izgleda, samo sam ja vise za neki brutalizam. Betoncina i rebrasta armatura FI20 pa da ne mozes ni dinamitom da je srusis
u 3d maxu ali to je na brzinu bilo |
feka |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 25/02/2010 : 10:37:28
|
Preporucujem neki tamni pleksiglas ili nesto slicno. U kombinaciji da drvetom ce delovati moderno, a i on ce da malo reflektuje svetlost od osvetljenja polica. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Posted - 25/02/2010 : 10:37:44
|
Ma ne, ja sam odnio slike, majstor je reko ok, samo da vidimo reko od kog materijala da napravimo taj luk. Dali da bude lesonit, ili 8mm iverica ili neki od modernih materijala. Videcemo danas sta je izmislija
haj i mene interesuje sta je skontao
vazan je po meni okvir koji ce nositi ovo zakrivljenje , a ova krivina bi se mogla pricvrstiti za svaku policu na taj nacin bi se dodatno ucvrstila |
feka |
|
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Posted - 25/02/2010 : 10:43:40
|
quote: Originally posted by manhunter
Preporucujem neki tamni pleksiglas ili nesto slicno. U kombinaciji da drvetom ce delovati moderno, a i on ce da malo reflektuje svetlost od osvetljenja polica.
slazem se i to u crnoj boji visokog sjaja samo ga je potrebno ucvrstiti ( moze i zakrivljeno sa brusenim krajevim kaljeno staklo )potrebno je samo na pravilan nacin ucvrstiti da ne dodje do deformacija takodje mislim da bi trebao rudi malo onu kancelariju one boje promijeniti neke boje iz monohrtomatske sheme umjesto one zute i puder boje nisu lose ali neka crna , siva , maslinasto zelena uglavno malo elegantnije neke . To je samo prijedlog ne bih da mi se naljutis pa da ne bude onda nista od poklona |
feka |
|
|
rgorgiev
Senior Member
2084 Posts
Posted - 25/02/2010 : 10:44:35
|
Preporucujem neki tamni pleksiglas ili nesto slicno. U kombinaciji da drvetom ce delovati moderno, a i on ce da malo reflektuje svetlost od osvetljenja polica.
Ideja je super, samo nisam bas iguran dali cu to osvetliti, inace pleksiglas mu dodze mozda najbolja varijanta, jer u kancelariji imam vec jedan siber-plakar, kombinacija drvo-mlecni pleksiglas.
tnx manhunter |
|
|
rgorgiev
Senior Member
2084 Posts
Posted - 25/02/2010 : 10:52:18
|
slazem se i to u crnoj boji visokog sjaja samo ga je potrebno ucvrstiti ( moze i zakrivljeno sa brusenim krajevim kaljeno staklo )potrebno je samo na pravilan nacin ucvrstiti da ne dodje do deformacija takodje mislim da bi trebao rudi malo onu kancelariju one boje promijeniti neke boje iz monohrtomatske sheme umjesto one zute i puder boje nisu lose ali neka crna , siva , maslinasto zelena uglavno malo elegantnije neke . To je samo prijedlog ne bih da mi se naljutis pa da ne bude onda nista od poklona
Jok, ne ljutim se i poklona ce biti sigurno (prvo moram oficijalno da objavim da sam izabrao tvoju ideju). Sto se boja tice, ove sam boje iskoristio dole (u prostorijama moje skole), pa sam isto stavio i kod mene. Time sto dole imam i po jedan purpurni zid. To se vidi malo na ovoj fotografiji na tregeru (da ne trazim sad druge fotke)
Inace kod mene je mnogo svetlo i to moram nekako promeniti. Sad znas kako izgleda cela kancelarija (u stvari ne bas) mozda danas poslikam da je aktuelno pa zakacim slike (ili daj mi mail, pa tamo pratim), pa mozes dati predlog za boje. |
Edited by - rgorgiev on 25/02/2010 10:53:37 |
|
|
drakulloni
Senior Member
1317 Posts
Posted - 25/02/2010 : 10:52:22
|
@feka82
Lepo izgleda, samo sam ja vise za neki brutalizam. Betoncina i rebrasta armatura FI20 pa da ne mozes ni dinamitom da je srusis
u 3d maxu ali to je na brzinu bilo
Takodje, moj omiljeni program za 3D. Samo ga vec duze vreme nisam koristio. Za ove brzopotezne stvari prakticniji mi je SkechUp.
I evo jos jedan mali off topic
Jel si prvo crtao u CAD-u, pa inportovao u Max ili si sve direktno odradio tamo? Ja jos uvek za precizne stvari uvek prvo koristim Cad, mada nisam ni probao ovaj novi Max2010. Ako si radio u njemu kakvi su ti utisci? |
Lepo je promenniti se...Jos je lepse promeniti se zauvek. |
|
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Posted - 25/02/2010 : 10:57:36
|
@feka82
u 3d maxu ali to je na brzinu bilo
Takodje, moj omiljeni program za 3D. Samo ga vec duze vreme nisam koristio. Za ove brzopotezne stvari prakticniji mi je SkechUp.
I evo jos jedan mali off topic
Jel si prvo crtao u CAD-u, pa inportovao u Max ili si sve direktno odradio tamo? Ja jos uvek za precizne stvari uvek prvo koristim Cad, mada nisam ni probao ovaj novi Max2010. Ako si radio u njemu kakvi su ti utisci?
Razumijes mi se u ove programe da nisi i ti jedan od nas Jeste u cad - u ali nesto sitno posto je ovo polica pa nije bilo potrebno puno u cadu crtati onda sam sve u maxu zavrsio . Takodje i ja u sketchupu crtam malo komplikovanije stvari np. ovaj enterijer sto sam ga okacio na prijasnjim stranicama . rendanje vrsim u raznim programima meni najbolji je i-render ekstra program inace u mene je stariji max |
feka |
|
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Posted - 25/02/2010 : 11:06:20
|
slazem se i to u crnoj boji visokog sjaja samo ga je potrebno ucvrstiti ( moze i zakrivljeno sa brusenim krajevim kaljeno staklo )potrebno je samo na pravilan nacin ucvrstiti da ne dodje do deformacija takodje mislim da bi trebao rudi malo onu kancelariju one boje promijeniti neke boje iz monohrtomatske sheme umjesto one zute i puder boje nisu lose ali neka crna , siva , maslinasto zelena uglavno malo elegantnije neke . To je samo prijedlog ne bih da mi se naljutis pa da ne bude onda nista od poklona
Jok, ne ljutim se i poklona ce biti sigurno (prvo moram oficijalno da objavim da sam izabrao tvoju ideju). Sto se boja tice, ove sam boje iskoristio dole (u prostorijama moje skole), pa sam isto stavio i kod mene. Time sto dole imam i po jedan purpurni zid. To se vidi malo na ovoj fotografiji na tregeru (da ne trazim sad druge fotke)
Inace kod mene je mnogo svetlo i to moram nekako promeniti. Sad znas kako izgleda cela kancelarija (u stvari ne bas) mozda danas poslikam da je aktuelno pa zakacim slike (ili daj mi mail, pa tamo pratim), pa mozes dati predlog za boje.
moze nema nikakvih problema ... tvoja kancelarija moze biti u drugim bojama ako je zatvorenog karaktera nije ko neki desk sistem . Boje ako imas dosta otvora i koja ti je orijentacija prostora ako ulazi dosta sunca da bojis nekim sivim koloritom odnosno zid iza police moze biti bas taj a jedan zid nekom tamnijom nijansom da se naglasi oziljnost kancelarije ... takodje mozes i ti ofarbati u nijansu ljubicaste ali njeznije zid on pozitivno utice na rad .... koje su ti dimenzije prostora ako ti je kancelarija manja definitivno svijetlijim bojama i ta ona taj nacin da ih srimujes da ne bude ovih nepodudaranja sa namjestajem . ako je prostranija kancelarija onda ovako kao sto sam ti gore naveo moze ici nekih tamnih tonova .... mozes staviti neku podnu lampu koja bi bacala svijetlost na taj tamni zid iza nje moj email je : arhfedja1982@gmail.com |
feka |
|
|
drakulloni
Senior Member
1317 Posts
Posted - 25/02/2010 : 11:14:21
|
@feka82
da, da kolega Samo ne znam na koje "nas" si mislio posto mi se cini da smo mi jedini na forumu.
I meni je jedno vreme na Occupation pisalo arhitekta, samo sam kasnije promenio, posto skoro svaki dan bacim pogled na forum
Nisam cuo za taj I-render, ali probacu Do sad sam koristio samo VIZ. A probacu i novi Max, samo da ga nabavim
Inace, u pauzi izmedju foruma i citanja stripova , i ja ovih dana radim enterijer za neku radnu sobu. |
Lepo je promenniti se...Jos je lepse promeniti se zauvek. |
|
|
rgorgiev
Senior Member
2084 Posts
Posted - 25/02/2010 : 11:15:26
|
Inace kod mene je mnogo svetlo i to moram nekako promeniti. Sad znas kako izgleda cela kancelarija (u stvari ne bas) mozda danas poslikam da je aktuelno pa zakacim slike (ili daj mi mail, pa tamo pratim), pa mozes dati predlog za boje.
moze nema nikakvih problema ... tvoja kancelarija moze biti u drugim bojama ako je zatvorenog karaktera nije ko neki desk sistem . Boje ako imas dosta otvora i koja ti je orijentacija prostora ako ulazi dosta sunca da bojis nekim sivim koloritom odnosno zid iza police moze biti bas taj a jedan zid nekom tamnijom nijansom da se naglasi oziljnost kancelarije ... takodje mozes i ti ofarbati u nijansu ljubicaste ali njeznije zid on pozitivno utice na rad .... koje su ti dimenzije prostora ako ti je kancelarija manja definitivno svijetlijim bojama i ta ona taj nacin da ih srimujes da ne bude ovih nepodudaranja sa namjestajem . ako je prostranija kancelarija onda ovako kao sto sam ti gore naveo moze ici nekih tamnih tonova .... mozes staviti neku podnu lampu koja bi bacala svijetlost na taj tamni zid iza nje moj email je : arhfedja1982@gmail.com
poslacu danas nesto, inace nije mala, kancelarija je nekoh 50 m2. Ali slikacu danas, pa cu ti poslati vise slika da to to vidis, pa das ideje |
|
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Posted - 25/02/2010 : 11:21:32
|
@feka82
da, da kolega Samo ne znam na koje "nas" si mislio posto mi se cini da smo mi jedini na forumu.
I meni je jedno vreme na Occupation pisalo arhitekta, samo sam kasnije promenio, posto skoro svaki dan bacim pogled na forum
Nisam cuo za taj I-render, ali probacu Do sad sam koristio samo VIZ. A probacu i novi Max, samo da ga nabavim
drago mi je sto smo se upoznali , ako bude nekada trebalo nekih savjeta javi se
Inace, u pauzi izmedju foruma i citanja stripova , i ja ovih dana radim enterijer za neku radnu sobu.
|
feka |
|
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
|
rgorgiev
Senior Member
2084 Posts
Posted - 26/02/2010 : 09:07:26
|
@feka prijatelju, juce sam se kasno vratio, pa nisam stigao da slikam, ali danas imam i vremena i vreme je lepo, pa cu slikati i poslati ti. |
|
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Posted - 26/02/2010 : 09:36:08
|
@feka prijatelju, juce sam se kasno vratio, pa nisam stigao da slikam, ali danas imam i vremena i vreme je lepo, pa cu slikati i poslati ti.
Nema problema , nego je li sve pod kontrolom |
feka |
|
|
rgorgiev
Senior Member
2084 Posts
Posted - 26/02/2010 : 10:15:41
|
ne znam, juce nisam stigao da se vidim s majstorom, pa ostalo za danas. Trebao bi da prodze za nekih sat vremena |
|
|
Topic |
|