forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ultimate Dampyr - Dampyr fanovi
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 131

misterx381
Average Member

Serbia
920 Posts

Member since 17/02/2007

Posted - 20/02/2010 : 14:38:35  Show Profile Show Extended Profile  Send misterx381 a Private Message  Reply with Quote
Pojavio se scanlation broja 100. Pročitao sam ga. Epizoda je poprilično konfuzna i dosadna. Ima dosta osvrta na predhodne epizode. Boja i crtež su poprilično loši. Ocena 4/10.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21119 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 20/02/2010 : 15:44:06  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mikado

Mhejl, iako sam glasao za Breda od jutros Dampir od mene ima ocenu više. Naime kupio sam novog Dampira i priča je ODLIČNA. Kada bi bar produžio ovako. Ovakvog Dampira želim da čitam: razvijena priča, likovi razrađeni, pa i sam Dampir koji je do sada bio "bledunjav", crtež odličan i primeren priči.
Anto napredak je vidljiv, kada pročitaš novog Dampira voleo bih da čujem i tvoje mišljenje jer su nam swe do sada strip ukusi poklapali.

Auuuuuu, jebem li ti (oprostite na jeziku), kakva priča.Razbija!
Evo završio sam je pre par minuta i morao sam da skočim na forum da bih dao komentar.A kad videh Mikadov post ( mi smo izgleda telepatski povezani kao MM i Orli) taman da se nadovežem na njega.
Čitam sve vreme strip, i uživam u njemu, ali samo čekam kada će nešto Boselli da zasere.Ali, srećom, matori Mauro je ovo doveo do kraja na maestralan način a kraj je predobar.Ova priča je definitivno tri stepenika iznad klasičnih Bonelli priča.E da je svaki Dampir pola od ovoga, postao bi kultni strip.
Ali, da se razumemo, BB mi je i dalje dosta bolji (mada ako Dampir ovako nastavi ...)
Drugo, prvi put da mi je Dampir BAŠ LEGAO; ranije priče , koje ste vi ishvalili do neba meni su bile tek iznad proseka, ali ova epizoda - stvarno sam ostao bez teksta! Ali mi je stvarno drago da (nadam se ) dobijamo još jednog junaka koji može da pruži istinski ugođaj
Pozdrav Dampirovcima

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 20/02/2010 : 16:18:14  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Jesi li citao brojeve 21 i 22? Ako ne obavezno !
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21119 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 20/02/2010 : 16:44:24  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Nisam čitao od 11 do 17, mada ih imam, sve druge sam čitao uključujući i te dve.Ok su nisu loše, zadovoljavajuće.Ali ova zadnja, baš po mom ukusu !

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 20/02/2010 : 16:56:38  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
@ anto
Lepo je sto si se oglasio posle one ujdurme Dampyr vs. BB ;)
Naravno, epizoda je razbijacki dobra! Trebalo bi da se vratis i na te epizode koje nisi citao (11-17)..i obavezno procitaj 12-icu "Izgubljena dusa"...
A sto se nastavka tice, kako kazes "mada ako Dampir ovako nastavi ..."..verujem da hoce, nastavice jos bolje, i mislim da serijal tek pocinje da dobija pravi smek...
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 20/02/2010 : 16:58:55  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
od 11-17 valja samo 12. Ostalo je uglavnom boze me sacuvaj.
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 20/02/2010 : 17:02:22  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
Pa nisu bas lose ni 15/16 "Delta bluz" i "Rodjen u mocvari", naravno da nisu ne znam sta, ali su pristojne..ove ostale su stvarno slabije...
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 20/02/2010 : 17:04:20  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
auh, zaspao sam na delta bluzu. Nikad nisam procitao drugi nastavak.
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 24/02/2010 : 00:28:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
http://www.ubcfumetti.com/dampyr/?IT-DP-119

Inače, na UBC-u je, između ostalog, recenziran i novi Tex almanah.
Nizzi se natjeće za najvećeg redikula SBE.

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 24/02/2010 : 11:27:58  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by docA

Pa nisu bas lose ni 15/16 "Delta bluz" i "Rodjen u mocvari", naravno da nisu ne znam sta, ali su pristojne..ove ostale su stvarno slabije...

U pravu si Dok,"Delta bluz" je po mom ukusu...Po meni je Dampyr za tri koplja kvalitetniji serijal od BB,koji ne moze da dogura ni do donje granice proseka izdanja SBE...Obrazac BB je toliko puta vec recikliran da mi deluje prilicno istroseno. To je moje misljenje. No,o ukusima ne vredi raspravljati...
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4746 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 24/02/2010 : 19:08:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
@pravedni:
Koji je to strip nadprosecan u odnosu na Breda?

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 26/02/2010 : 11:00:29  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

auh, zaspao sam na delta bluzu. Nikad nisam procitao drugi nastavak.

"Rodjen u mocvari" ide pre "Delta bluza"...
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 26/02/2010 : 11:32:31  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by docA

Dok,apsolutno se slazem sa tobom! "Rodjen u mocvari" i "Delta bluz" su neopravdano zapostavljene epizode u serijalu o Dampyru. Po meni,spadaju u red uspelijih ostvarenja u sagi o nasem polu-vampiru...
Edukativni znacaj ovih epizoda se moze mewriti sa cuvenim "praskim" avanturama. Ti kao iskusniji stripofil to uvidjas,ali ovo pisem zbog mladjih kolega.
U pomenutim stripovima je u okviru price i predgovoru spomenuto mnogo dragocenih podataka o najpopularnijoj muzici XX veka,pored dzeza,BLUESU,i njegovim najznacajnijim predstavnicima,kao sto su Robert Dzonson i Son House.
Autori stripa su se srecno dosetili prica mnogih svestenika sa americkog Juga koji su bili zestoko protiv ove vrste muzike,govoreci da ona kvari omladinu,vuce je u nemoral i razvrat,i da su svi koji je sviraju i slusaju vec PRODALI DUSU DJAVOLU...Medjutim,ove tvrdnje nisu zasmetale da Blues osvoji svet i iznedri svoje najpopularnije dete - Rock and roll!!!
Samn Blues je,u izvesnom smislu,umetnost dvadesetog veka...Sama njegova istorija seze do daleke proslosti,i u njemu se preplicu mocni,arhaicni ritmovi Afrike i folk nasledstvo starog kontinenta - Evrope,odakle je dosla vecina naseljenika u SAD.
Vrlo je verovatno da se prvi zaceci Bluesa mogu potraziti u americkoj muzici osamnaestog veka,nastaloj sudarom i preplitanjem ove dve kulture (evropske i africke)...ali,sasvim je sigurno da je tek XX vek doneo Bluesu punu afirmaciju. Ova muzika,nastala u juznim drzavama SAD,imala je drugacija svojstva od vec poznatih spirituala i crnackih evangelistickih pesama ("gospel songs"),kao i od prostih pesama o radu na poljima. Umesto o biblijskim licnostima i ulozi Isusa,Blues pesme su govorile o sirini juznjackih blatnjavih reka,neprospavanim nocima,viskiju,neuzvracenoj ljubavi...
Pocetkom proslog veka Blues se pretvara u mocnu muzicku tekovinu i kulturnu cinjenicu naseg vremena. Iz usamljene tugovanke crnca koji gleda u mesec nad Misisipijem,Blues polako prerasta u dominantan zvuk savremene muzike...
Sama rec "Blues" nije iskljucivo pojam kojim se aludira na nesto "tuzno" - on oznacava i jad,cemer,tugu,sramotu i slicna dusevna stanja. U Blues pesmama se govori i o putovanjima,lutalastvu,traganju za nepoznatim,mracnom paklu droge i alkohola,halucinacijama,prikazima SOTONE,prodaji duse Djavolu...
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 26/02/2010 : 11:39:41  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kreŠa

@pravedni:
Koji je to strip nadprosecan u odnosu na Breda?

Vec sam objasnjavao zasto je Dampyr mnogo kvalitetniji strip u odnosu na BB...Kao deo objasnjenja procitaj i moj prethodni post koji se odnosi na epizode "Rodjen u mocvari" i "Delta bluz". Mozes procitati i post o "praskim" avanturama Dampyra. Pozdrav!
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4746 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 26/02/2010 : 11:44:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
Sve sam ja to procitao, ali me zanima koji su to, pored Dampyra, nadprosecni serijali.

Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 26/02/2010 : 11:49:50  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
Mozda cu biti pristrasan,ali za mene kao istoricara,to je,recimo,Marti Misterija. Uzivam u skoro svakoj njegovoj epizodi,mada su mu starije epizode na visem nivou.
Serijal kome se uvek vracam je i "Price sa Divljeg zapada",koje su po meni sam vrh SBE. To ti je moja preporuka za citanje,iako o ukusima ne vredi raspravljati...
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4746 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 26/02/2010 : 11:55:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
Slažem se za Martija, za PSDZ malo manje ;)

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6034 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 26/02/2010 : 12:10:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Ja 'Delta blues' nikako ne mogu potpuno svariti, zbog crteža... Dotti mi nikako ne leži... Kad vidim da on crta, uf... Da je tu priču nacrtao jedan od Rossija, ili recimo Andreucci, mislim da bi mi puno bolje sjela...

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 26/02/2010 : 12:17:45  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

Ja 'Delta blues' nikako ne mogu potpuno svariti, zbog crteža... Dotti mi nikako ne leži... Kad vidim da on crta, uf... Da je tu priču nacrtao jedan od Rossija, ili recimo Andreucci, mislim da bi mi puno bolje sjela...

Za dva Rossija si u pravu,a i Doca je istog misljenja. Oni su izvanredni crtaci,svaka vinjeta je prava umetnost...Praznik za oci!
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 26/02/2010 : 12:20:03  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

A vidis, sledecu pricu su radili bash oni. Dva nastavka ciste Bosellijevske akcije bez mnogo teksta .
Na zalos, Andreucija cekamo jos neke 2 godine
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4342 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 01/03/2010 : 08:27:31  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
evo novog dampira u italiji... http://www.sergiobonellieditore.it/auto/componi_sbeweb1?ID_giornale=56&pers=DAMPYR
Go to Top of Page

Checee
Advanced Member

China
3004 Posts

Member since 17/11/2008

Posted - 01/03/2010 : 15:37:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Checee a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dzoni

evo novog dampira u italiji... http://www.sergiobonellieditore.it/auto/componi_sbeweb1?ID_giornale=56&pers=DAMPYR

a zna li ko gde se odvija radnja i z ovog novog Dampyra? Iz privjua se da zakljuciti da je neka prica slicna "izgubljena dusa"? Opet se vide neki spukovi, ali koji je ovo grad ne bih rekao da je prag?
Svidja mi se i primamljivo deluje.
Go to Top of Page

masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 01/03/2010 : 15:52:35  Show Profile Show Extended Profile  Send masni a Private Message  Reply with Quote
Dampir prica vukodlaci me odusevila, zaista VOLIM ovakve price, po meni najbolji dampir do sada.

Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens
Go to Top of Page

REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts

Member since 17/03/2008

Posted - 02/03/2010 : 15:25:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit REJS's Homepage  Send REJS a Private Message  Reply with Quote
Prilicno tanak do sada,ali zbog par epizoda kupio sa sve do sada.
Svidja mi se sto u prvih par epizoda pokazuje Srbe kao mocne vikinge,jebi ga lepo je kada vidis to u stripu,tu smo drugi put posle doktora Metervelica dodje i nas Kurjak.

http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk

Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 02/03/2010 : 15:53:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Checee

a zna li ko gde se odvija radnja i z ovog novog Dampyra? Iz privjua se da zakljuciti da je neka prica slicna "izgubljena dusa"? Opet se vide neki spukovi, ali koji je ovo grad ne bih rekao da je prag?
Svidja mi se i primamljivo deluje.

#121 definitivno jeste Prag, ono na druoj strani je Stara nova sinagoga. U vreme dok je bila samo "Nova sinagoga", izgleda. ;)

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page
Page: of 131 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.41 seconds. Snitz Forums 2000