forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 OSCAR 2009
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

Markos
Webmaster

Croatia
29363 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 01/03/2010 : 09:13:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Naravno da sam jako zadovoljan rezultatima sto se tice mojih izdanja, pogotovo mi je drago zbog OHF. Inače, dalo bi se tu raspravljati o smislenosti nekih rezultata i o tome da li ljudi shvaćaju da trebaju glasati na najbolji STRIP, a ne za najbolje/najdraze izdanje ili za sve epizode svog omiljenog junaka. Jer, npr. Sin vjetra je najgori maxi ikad, bilo koji Tex iz redovne serije ove godine je bolji od njega.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38025 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 01/03/2010 : 09:37:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Inače, dalo bi se tu raspravljati o smislenosti nekih rezultata i o tome da li ljudi shvaćaju da trebaju glasati na najbolji STRIP, a ne za najbolje/najdraze izdanje ili za sve epizode svog omiljenog junaka. Jer, npr. Sin vjetra je najgori maxi ikad, bilo koji Tex iz redovne serije ove godine je bolji od njega.

Potpisujem!
A ni Blindirani vlak nije puno bolji od njega. Ma kakvo prvo mjesto, jao jao...
Nekima je izgleda preslo u naviku da je Tex maxi nesto najbolje, kad je 2 godine zaporijed slavio.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3112 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 01/03/2010 : 09:47:01  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Naravno da sam jako zadovoljan rezultatima sto se tice mojih izdanja, pogotovo mi je drago zbog OHF. Inače, dalo bi se tu raspravljati o smislenosti nekih rezultata i o tome da li ljudi shvaćaju da trebaju glasati na najbolji STRIP, a ne za najbolje/najdraze izdanje ili za sve epizode svog omiljenog junaka. Jer, npr. Sin vjetra je najgori maxi ikad, bilo koji Tex iz redovne serije ove godine je bolji od njega.

Ovakvi rezultati su posljedica toga sto su neki glasali samo da bi ucestvovali radi nagrada a nisu ni procitali pojedina izdanja za koja su glasali

Be yourself; everyone else is already taken.
Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 01/03/2010 : 09:52:37  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message  Reply with Quote
pogreška je več u tome da je obavezno izabrati 10 izdanja i obje kategorije.... neki ne kupuju albume, možda su pročitali manje od deset komada, itd.....

što se rezultata tiče: prva tri mjesta šefa bude sumnju :)........šala ;)
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 01/03/2010 : 09:54:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa vecina kolekcionara ionako ne cita te stripove nego ih slaze na police. U skladu s tim rezultati su itekako smisleni.
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 01/03/2010 : 09:55:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jang

pogreška je več u tome da je obavezno izabrati 10 izdanja i obje kategorije.... neki ne kupuju albume, možda su pročitali manje od deset komada, itd.....

To je istina. Ja recimo u kiosk izdanja uvijek izaberem 10 alan ford klasika i to je to. To je skoro pa jedino sto kupim na kisoku.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29363 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 01/03/2010 : 10:01:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jang

Ne moraš obavezno izabrati po 10 kandidata. Mozes po 1 strip iz obje kategorije.

A sumnje se lako daju riješiti. Ako ljudi pristanu da se objave tko je za što i koga glasao, sve se lako provjeri.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 01/03/2010 : 10:05:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message  Reply with Quote
Da, a ja kupujem HC Klasik, kako da okarakterisem izdanje? Nisam toliko preterivao, ali sam davao ocene onome sto sam citao (deo, ceo) i jedva sam skupio dvaes brojeva Ljudi koji kupuju Teha i Zagora glasuju za njega etc, etc. To su ti kao izbori, ne pobedjuje najbolji, nego najpopularniji. Vox populi Ne moze da se zabrani nekom glasanje zboh loseg ukusa, ja cu njima da prebacujem, oni meni, i sta smo uradili? Neka bude Teks i narednih sezdes godina, bice dobro. To ce znaciti da se strip jos uvek cita

Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube.
Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3112 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 01/03/2010 : 10:11:57  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ponki

Ja ostavljam glasanje za kraj mjeseca dok procitam jos nekoliko naslova iz prosle godine...
meni ce u svakom slucaju i Redov Bili naci svoje mjesto posto je izdanje odlicno iako nisam primjetio da je drugima u top 10...
Koliko vidim neko od Fibrinih izdanja (OHF,Maus,Mort Cindera itd.) bi moglo i ove godine odnijeti Oskara za album godine...samo sto je ove godine situacija mnogo neizvjesnija...prosle je godine From Hell dosta odskocio od ostalih a ove je bilo dosta odlicnih albuma i od drugih izdavaca...nadam se da ce i ova godina biti poput prosle ako ne i bolja sa kvalitetom a ne samo kolicinski...

Zasto bi morao objaviti...nema sumnje bar za mene kod albuma...
jedino mi je iznenadjujuce da je Redov Bili tek 30 a ostala izdanja BP daleko iza...mozda bi ipak trebalo za sljedecu godinu razdvojiti Bonelli serijale od ostalih...

Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 01/03/2010 : 10:14:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message  Reply with Quote
Hm, zanimljivo... AF nije napredovao od prosle godine, 17. je Kako pada kvalitet ili je trebao da nazaduje ili da napreduje zbog nostalgije (Odlazak Superhika). U prvih dvadeset ima 5 Teksa, 4 Dilana i 4 Zagora, sto cini 13 brojeva! Dakle, ne verujem da ce u skorije vreme da se izbor okrene protiv ova tri junaka... Doduse, Mr No ceka iz prikrajka

Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube.

Edited by - Bob Rok on 01/03/2010 10:15:19
Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3112 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 01/03/2010 : 10:17:52  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bob Rok

Da, a ja kupujem HC Klasik, kako da okarakterisem izdanje?

Pa Zagor klasik bez obzira sto je HC je kiosk izdanje

Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 01/03/2010 : 10:23:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Da, a ja kupujem HC Klasik, kako da okarakterisem izdanje?

Pa Zagor klasik bez obzira sto je HC je kiosk izdanje

Trt. Kakav Zagor! Alan Zagor, raus. Zagor, Werde mich für das Auge

Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 01/03/2010 : 10:25:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
Mozda je i tako kako pricate, ali ukusi su razliciti. Ja nisam glasao za nijedan Tex maxi, ali eto, velikoj vecini se nije svideo "Sin vjetra", a meni se dopao. Tri sukobljene strane oko jednog konja. U svakom slucaju nije mi bilo neinteresantno. Naravno da ima i boljih. Ja sam glasao za "Helltown" od LU i "Povratak u Kalver Siti" sto se tice Texa, ali ne mogu da napadam ljude sto su glasali za "Blindirani vlak". Stvar ukusa, mozda.

Druga stvar, ne kupuju svi bas sva izdanja i ne mogu ocekivati npr. od Bob Roka ( Bobe izvini ) koji kupuje samo AF da bude objektivan pri glasanju. Covek voli to i za to glasa. Rezultati su takvi kakvi jesu i to je to.

Tex je odbranio titulu kao i Novak.

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 01/03/2010 : 10:30:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message  Reply with Quote

quote:

Druga stvar, ne kupuju svi bas sva izdanja i ne mogu ocekivati npr. od Bob Roka ( Bobe izvini ) koji kupuje samo AF da bude objektivan pri glasanju. Covek voli to i za to glasa. Rezultati su takvi kakvi jesu i to je to.

Ja i Opti izgleda jedini glasali za njega. Gle, di je Ja bi i kupovao druga izdanja da nemam 3 u 1 AF (3 SC za 1 HC). Okle novci??? To mi je, sto mi je... A i nemam neki izbor, da necu Teksa i Zagora kupujem? Mislim da ovde nije problem izbor junaka, nego epizoda. Pogodilo se, mozda vise ljudi imaju taj broj, pa glasali za njega. Da, kako da ne

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29363 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 01/03/2010 : 10:32:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
jedino mi je iznenadjujuce da je Redov Bili tek 30 a ostala izdanja BP daleko iza...mozda bi ipak trebalo za sljedecu godinu razdvojiti Bonelli serijale od ostalih...

A zlobnika i zlonamjernika nikad ne nedostaje, nazalost.
Stavit cu anketu da li HC bonelli treba ici pod sveske ili albume, pa cemo vidjeti.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 01/03/2010 : 10:40:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
quote:
A i nemam neki izbor, da necu Teksa i Zagora kupujem? Mislim da ovde nije problem izbor junaka, nego epizoda. Pogodilo se, mozda vise ljudi imaju taj broj, pa glasali za njega. Da, kako da ne

Ti bas koristis to da je "Teks u tamnici".

O izboru epizode sam i pricao. Eto, ja nisam glasao za nju uopste. Tex je imao dosta izdanja prosle godine, ali kako se bas pogodi da dobar deo glasa za tu epizodu?! Mozda se ljudima i svidela. Mislim, malo bi mi bilo bezveze da glasam za nesto sto mi se ne svidja. Ipak, to je samo moje misljenje, ne mora da znaci da sam u pravu (mada jesam, kao i uvek ).

Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 01/03/2010 : 10:42:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
quote:

Stavit cu anketu da li HC bonelli treba ici pod sveske ili albume, pa cemo vidjeti.

Mislim da bi trbalo ici pod sveske, bez obzira na HC.

Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 01/03/2010 : 10:44:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message  Reply with Quote
Ma, ne, nego volim da vas zajebuckujem A i, kazem, kivan sam zbog rezultati. Sedamnaesto mesto, kuku i lele. Od sad samo Francuze citam, begam od kiosk izdanja ko djavo od krs. A i Teks razuman covek, doduse kad ga ne uvati kurcslus reakcija

Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3112 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 01/03/2010 : 10:47:50  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

A zlobnika i zlonamjernika nikad ne nedostaje, nazalost.

ja sam mislio da to ide u trecoj zasebnoj kategoriji...Bonelli kiosk izdanja zajedno sa Bonelli HC izdanjima u jednoj kategoriji...a sva ostala kiosk izdanja u drugoj...dok sve ostale albume u trecu kategoriju...ovo je naravno samo moje razmisljanje

Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 01/03/2010 : 10:50:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
quote:
ja sam mislio da to ide u trecoj zasebnoj kategoriji...Bonelli kiosk izdanja zajedno sa Bonelli HC izdanjima u jednoj kategoriji...a sva ostala kiosk izdanja u drugoj...dok sve ostale albume u trecu kategoriju...ovo je naravno samo moje razmisljanje

I eto! I sta ste napravili sad?! I Ponki poceo da razmislja.

Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3112 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 01/03/2010 : 10:54:16  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kit Carson

quote:

I eto! I sta ste napravili sad?! I Ponki poceo da razmislja.

a kad bi doslo stvarno do ovoga morao bi i ti poceti da razmisljas...zamisli samo: Tex Libellus biblioteka,Tex Libellus kolor biblioteka,Tex Libellus almanah,Tex giganti SA,Tex Ludens,Tex VC,Tex maxi...10 mjesta ti treba skoro samo za nabrojati za ova izdanja

Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 01/03/2010 : 11:05:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
Jes malo aprijatno. I ovako sam imao muke.

Salim se. Trudio sam se da budem objektivan i bar u kiosk izdanjima mi je veoma sareno. Cak sam stavio i jednog DD (docA ). Pa samo dva Texa imam u prvih 10.

Eto, da budem konstruktivan, ono sto bih ja promenio kod izbora kiosk izdanja je da se stavi samo jedna epizoda iz serije. Znaci, ako ja glasam za "Helltown", glupo mi je da glasam i za "Sedmorica ubojica", jer su nastavci, prirodno je da mi se i to svidelo.

Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 01/03/2010 : 11:24:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jadna Bonelli izdanja, nitko ih nece u svoju kategoriju...

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7818 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 01/03/2010 : 11:33:31  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
Pogodio sam pobjednika u Album kategoriji, nije bilo uopće teško.
A za kiosk se i nema što reći, svake godine isto.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 01/03/2010 : 11:37:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Možda bi bilo Talijanske u jednu kategoriju (kao najpopularinije), a druga kategorija ostalo - svjetski strip (Franc, Ameri, mange itd.).
I da se ne mora glasati u obje kategorije...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 01/03/2010 11:37:54
Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000