forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 OSCAR 2009
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3112 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 01/03/2010 : 11:41:16  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dado

quote:
Originally posted by ponki
ja sam mislio da to ide u trecoj zasebnoj kategoriji...Bonelli kiosk izdanja zajedno sa Bonelli HC izdanjima u jednoj kategoriji...a sva ostala kiosk izdanja u drugoj...dok sve ostale albume u trecu kategoriju...ovo je naravno samo moje razmisljanje

Jadna Bonelli izdanja, nitko ih nece u svoju kategoriju...

Ne nije da ih nitko nece u svoju kategoriju nego je toliki broj izdanja koja izlaze da mozda neka nepravedno ostaju zanemarena...neka izdanja Bonelli HC Libellusa bi od mene dobila glas da su bila u drugoj kategoriji

Be yourself; everyone else is already taken.
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 01/03/2010 : 11:52:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:
ja sam mislio da to ide u trecoj zasebnoj kategoriji...Bonelli kiosk izdanja zajedno sa Bonelli HC izdanjima u jednoj kategoriji...a sva ostala kiosk izdanja u drugoj...dok sve ostale albume u trecu kategoriju...ovo je naravno samo moje razmisljanje

Ne nije da ih nitko nece u svoju kategoriju nego je toliki broj izdanja koja izlaze da mozda neka nepravedno ostaju zanemarena...neka izdanja Bonelli HC Libellusa bi od mene dobila glas da su bila u drugoj kategoriji

Pa ne bih se posve slozio s tvojim prijedlogom da svi Bonelliji imaju svoju kategoriju,
ali da treba drukcije, treba. Isto tako po meni mislim da je previse izdanja opcenito
u izboru za Oskara. Mislim da bi bilo logicnije da postoji neki predizbor za izdanja koja ce
biti u finalu, odnosno da se na taj nacin dodje do nominacija pa da se u finalu odlucuje za pobjednika
u kategorijama... I filmski Oskar ima svoje nominacije, mislim da ne budu svi filmovi u izboru.

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3112 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 01/03/2010 : 11:57:17  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Pa ne bih se posve slozio s tvojim prijedlogom da svi Bonelliji imaju svoju kategoriju,
ali da treba drukcije, treba. Isto tako po meni mislim da je previse izdanja opcenito
u izboru za Oskara. Mislim da bi bilo logicnije da postoji neki predizbor za izdanja koja ce
biti u finalu, odnosno da se na taj nacin dodje do nominacija pa da se u finalu odlucuje za pobjednika
u kategorijama... I filmski Oskar ima svoje nominacije, mislim da ne budu svi filmovi u izboru.

evo i jedne odlicne ideje...

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 01/03/2010 : 12:19:58  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Sveske: Ma daj. Ovo mi budi stvarno sumnje da neko godinu za godinu na neki nacin odradi svoj posao. Mozda neki clan ima ca. 50 nickova ili angazuje za vrijeme glasanja veliki krug poznanika(itekako izvodljivo) koji nemaju veze sa stripom, ali glasaju.Svakakvih psihopata ima. Mislim ipak, preko 100 ljudi je glasalo za taj maxi, cisto sumnjam da se toliko primjeraka prodalo. Neshvatljivo, nezamislivo, jednostavno nemoguce i po treci put zaredom nezaluzeno. Neka kvaka postoji, ne znam sta, ali nesto ima i nije cisto.
@Marko: Jesi li pogledao nickove onih koji su glasali za taj maxi? Je li vecina poznata, ili su neki "lijevi"?

Albumi: Ocekivana i zasluzena pobjeda Mausa!
Malo sam razocaran da je mojih top10 tako lose proslo, ali sve u svemu pobjedio je pravi strip. Sta reci, Maus je vise od stripa.

Edited by - King Warrior on 01/03/2010 12:22:36
Go to Top of Page

Obelix
Average Member

Serbia
537 Posts

Member since 06/04/2009

Posted - 01/03/2010 : 12:32:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Obelix a Private Message  Reply with Quote
Mene vise interesuju albumi, ali i medju sveskama sam mogao da nadjem vise nego dovoljno naslova da bih ja glasao.

Nije lose sto se ovo organizuje, jer je na neki nacin i preporuka sta dalje kupiti. Verujem da kod albuma, sve sto je u prvih 30 naslova, vredi kupiti, osim Dilana, Zagora i ostalih Italijana, meni barem, to nisu albumi.

Teorije nam pomazu da podnesemo nepoznavanje cinjenica
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29363 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 01/03/2010 : 12:46:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior
@Marko: Jesi li pogledao nickove onih koji su glasali za taj maxi? Je li vecina poznata, ili su neki "lijevi"?

Nisam proučvao tko je za što glasao, ali ne vjerujem u neke teorije zavjere.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29363 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 01/03/2010 : 12:47:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:

Gle, i ovako je glasalo jedva 540 ljudi. Da moraju glasati dvaput, prvi put za nominacije, a drugi put "zapravo"...

Trouble will find me
Go to Top of Page

Obelix
Average Member

Serbia
537 Posts

Member since 06/04/2009

Posted - 01/03/2010 : 12:50:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Obelix a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Gle, i ovako je glasalo jedva 540 ljudi. Da moraju glasati dvaput, prvi put za nominacije, a drugi put "zapravo"...

Pa zar je 540 ljudi malo?

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 01/03/2010 : 12:56:08  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Moja ideja je da se ubuduce proglasi jednostavno jedan jedini strip godine, bez dvije kategorije kao do sada( albumi i druga kat. svesci koja ce ionako biti rezervisana za neki Tex maxi.)
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 01/03/2010 : 13:00:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Zato jedva? Mislim, mi tiskamo albume u 500 primjeraka. A ovdje je 540 ljudi naslo vremena za glasovanje.
Meni se to cini odlicna brojka. A zanimljivim izborom mislim da to nebi spalo naprotiv.
Clanova po registraciji ima skoro 6 tisuca, ali koliko je tu pravih ili jos uvijek aktivnih nikova pitanje je.
Ne znam, meni se brojka od 540 osoba ne cini bas malom.

A sto se tice "dva puta glasati" dalo bi se to lako rijesiti, mislim da bi vecina koja je glasovala to bez
problema ucinila dva puta ako vide smisao u onome sto cine. Mislim, nije da sad trebaju izaci na biraliste
ponijeti osobnu i glasovati, cine to ipak iz udobnosti svoje fotelje, stolice ili gdje vec sjede...
No ova tema je svakako komplicirana i siroka da bi se o temeljima moglo ovako na brzinu preko foruma pricati.

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29363 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 01/03/2010 : 13:02:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Je i nije malo, kako se uzme. Nije malo u odnosu na tiraže, malo je u odnosu na broj članova.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 01/03/2010 : 13:03:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Moja ideja je da se ubuduce proglasi jednostavno jedan jedini strip godine, bez dvije kategorije kao do sada( albumi i druga kat. svesci koja ce ionako biti rezervisana za neki Tex maxi.)

Vidim napizdio te Tex maxi...

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 01/03/2010 : 13:13:43  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Vidim napizdio te Tex maxi...

Jos pitas. Ne znam zasto, ali stalno mi se Colt vrzma po glavi
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3296 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 01/03/2010 : 13:31:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
Sta reci... isplatilo se registrovati garreta, sonia bleka, huligana i ostale.
Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 01/03/2010 : 13:57:06  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by jang

pogreška je več u tome da je obavezno izabrati 10 izdanja i obje kategorije.... neki ne kupuju albume, možda su pročitali manje od deset komada, itd.....

što se rezultata tiče: prva tri mjesta šefa bude sumnju :)........šala ;)

Ne moraš obavezno izabrati po 10 kandidata. Mozes po 1 strip iz obje kategorije.

A sumnje se lako daju riješiti. Ako ljudi pristanu da se objave tko je za što i koga glasao, sve se lako provjeri.

ma šalio sam se
Go to Top of Page

drakulloni
Senior Member

1317 Posts

Member since 25/09/2009

Posted - 01/03/2010 : 13:59:21  Show Profile Show Extended Profile  Send drakulloni a Private Message  Reply with Quote
Moj favorit za kiosk izdanja zauzeo je solidno 204. metso Iznenadilo me je da je jos neko glasao za AF epizodu "Cudo"

Sto se tice albuma, nisam mogao da preskocim DD VCKI 1, kad se vec nasao na listi. Mada je po meni mogao da se svrta u tvrdo koricene sveske Pored njega Berk, Cat Claw, Alvar... solidno su pozicionirani. + 10bodova za Technotise, nije ga bilo na listi, znam da je ovo drugo izdanje, ali moglo je da se pojavi u izboru.

Slazem se da bi boneli, kao najpopularniji, mogao da ide na posebnu listu. Tako bi drugi stripovi dobili vise prostora.
Dobro bi bilo i kada bi se Bonelijeve epizode u nastavcima, na listi pojavile kao jedinstvena opcija za glasanje. I kada bi se racunala samo jedna epizoda, nezavisno od izdavaca. Ovako smo imali "Covek koji je dosao sa orijenta" i "Covek koji je dosao sa istoka"
Dakle, ova epizoda zajedno sa "srce i mac" i "vreme osvete", ni jedna sama po sebi nije najbolja, vec je dobra kao celina. Izdavac je nebitan, jer je sadrzaj isti.

Lepo je promenniti se...Jos je lepse promeniti se zauvek.
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 01/03/2010 : 14:01:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:

Je i nije malo, kako se uzme. Nije malo u odnosu na tiraže, malo je u odnosu na broj članova.

Pa bolje da nisu glasali, nego da su glasali za nesto sto nisu citali, zar ne. Brojka od 540 je sasvim ok s obzirom da se vecina toga sto je izglasano stampa u 500 primjeraka.
Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3112 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 01/03/2010 : 14:08:29  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kladim se da bi broj glasaca bio daleko manji da nema nagrada,ali bi tada King Warrior bio mozda rezultatima zadovoljniji

Go to Top of Page

Obelix
Average Member

Serbia
537 Posts

Member since 06/04/2009

Posted - 01/03/2010 : 14:47:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Obelix a Private Message  Reply with Quote
Ne verujem da ima puno onih koji su glasali samo zbog nagrade. Redosled naslova verovatno nije potpuno objektivna slika. Verovatno je vecina procitla manje od polovine izdanja, ali ipak mislim da je ovo blizu neke realnosti. Mozda ne sta je zaista najkvalitetnije, posebno kod koosk izdanja, ali bar sta je najpopularnije. Jer ovaj oskar ipak nije osvrt kritike, vec vecinski prosecnih citalaca.

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26820 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 01/03/2010 : 15:05:03  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Ova anketa je
Prvo bi se trebalo glasati za najbolji premijerni strip i najbolji reprint,onda svi nastavci trebaju se računati kao jedan strip,isti strip od dva i više izdavača da se računaju kao jedan(jer se bira strip a ne izdavač i oprema stripa),Podjela na više kategorija(5):BD,USA,domaći,Bonelli+varijacije,manga.
ovo se može i na manje jer u nekim podkategorijama neće biti tokom godine izdano dovoljno stripova.Uglavnom Bonelli mora biti zaseban.
Za svaku kategoriju dovoljno je 5 mjesta,a može se ispustiti koje mjesto ili cijela kategorija.I na kraju može se ubaciti da se bira najbolje IZDANJE godine iz svih kategorija stripova(Kvaliteta stripa,uvez,dizajn,prijevod,dodatci..).Cijena tu ne bi igrala ulogu.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13459 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 01/03/2010 : 15:36:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Obozavam ovu zemlju (mislim na ex Yu), Mel Gibson iz filma "Teorija zavere" je malo dete za vas. Svaki put se nadje neki pametnjakovic koji vidi zaveru, sta god da je u pitanju...
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7818 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 01/03/2010 : 15:39:01  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
quote:
Neshvatljivo, nezamislivo, jednostavno nemoguce i po treci put zaredom nezaluzeno.

Ne bih rekao da je prošle 2 godine bilo nezasluženo. Zlato juga i Sjeverozapadni teritorij su vrlo dobri stripovi.
Go to Top of Page

zlikovski
Senior Member

Croatia
1090 Posts

Member since 21/03/2008

Posted - 01/03/2010 : 15:46:50  Show Profile Show Extended Profile  Send zlikovski a Private Message  Reply with Quote
a kad će nagradnjača???

Grad - to ste vi.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29363 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 01/03/2010 : 15:51:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Cekam da se BP još javi s popisom nagrada, pa ćemo onda to riješiti.

Trouble will find me
Go to Top of Page

zlikovski
Senior Member

Croatia
1090 Posts

Member since 21/03/2008

Posted - 01/03/2010 : 16:03:37  Show Profile Show Extended Profile  Send zlikovski a Private Message  Reply with Quote
Jupiiii!!!
Mislim, sad će ispast da se ja jedini grebem za nagrade, ali ne mogu si pomoć kad jednostavno obožavam igre na sreću.
I glasovao sam po savjesti, a ne zbog nagradnjače! Ovo je samo šlag na tortu! Joj, samo da dobijem, pa makar i Zagora (ako se uopće dijeli?).

P.S. Sa izborom albuma zadovoljan, a za kiosk nisam niti imao velika očekivanja. Sergej 10. što i nije loše.

Grad - to ste vi.
Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.42 seconds. Snitz Forums 2000