Author |
Topic |
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4742 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38022 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 01/03/2010 : 16:25:57
|
quote: Originally posted by King Warrior Neshvatljivo, nezamislivo, jednostavno nemoguce i po treci put zaredom nezaluzeno. Neka kvaka postoji, ne znam sta, ali nesto ima i nije cisto.
Pa dobro, svako ima pravo na misljenje, ali oskara za 2007 i 2008 je Tex maxi po meni dobio zasluzeno. Ove godine nikako... Jesi li (slucajno) citao Zlato juga i Sjeverozapadni teritorij? |
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 01/03/2010 : 17:48:35
|
quote: Originally posted by Poli
quote: Originally posted by King Warrior Neshvatljivo, nezamislivo, jednostavno nemoguce i po treci put zaredom nezaluzeno. Neka kvaka postoji, ne znam sta, ali nesto ima i nije cisto.
Pa dobro, svako ima pravo na misljenje, ali oskara za 2007 i 2008 je Tex maxi po meni dobio zasluzeno. Ove godine nikako... Jesi li (slucajno) citao Zlato juga i Sjeverozapadni teritorij?
King nije ljubitelj Teksa, tako da sumnjam da je ovo čitao. King, znam da ne voliš Teksa, ali ''Zlato juga'' i ''Sjeverozapadni teritorij'' su predobri stripovi. Preporučujem ti ih.. Mene je najviše razljutio nezasluženi plasman ''Sina vjetra'', koji je, da budemo bolno iskreni, govno. Gomila vojnika ćera konja po planini, i to se nastavlja u nedogled, sve sa prisluškivanjima. Ostaću suzdržan po pitanju pobjedničkog stripa, budući da nisam čitao ''Blindirani vlak''. Moguće je da je lobi teksovaca žarko želio da se nastavi tradicija Teksovih maksija, a bogami su bili dovoljno brojni da ga izglasaju. I, da nije bilo fenomenalnog ''Mausa'', mislim da bi ''Sharaz-de'' pobijedio u izboru za najbolji album... Ili se samo nadam, ko će ga znati. |
Edited by - Mhejl on 01/03/2010 17:49:50 |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 01/03/2010 : 17:49:05
|
quote: Originally posted by Poli
Pa dobro, svako ima pravo na misljenje, ali oskara za 2007 i 2008 je Tex maxi po meni dobio zasluzeno. Ove godine nikako... Jesi li (slucajno) citao Zlato juga i Sjeverozapadni teritorij?
Ovaj drugi jesam. Ma sta ja znam, Bonelli prosjek ,ako uopste. Nikako strip godine, samo prekog "mrtvog" Nekropolisa i jos nekoliko njih, da ih ne nabrajam. A ako uzmemo jos i cinjenicu da su Zagor i DD visestruko popularniji od Texa na nasim prostorima, pa da u maxi idu nesto losije epizode ,koje ne nadju mjesta u redovnoj seriji, jos uz to da je ovo treci put zaredom.Prvi put pa hajde inekako, drugi put, hajde opet, mada tako nesto bi se moglo ocekivati mozda od Dylana i Zagora, mada bi i kod njih pitanje bilo ako se radi o tako jednoj prosjecnoj epizodi,ali po treci put i to koliko znam ni texovci nisu hvalili ovu epizodu, a po onoj na petom mjestu su najvise oni i pljuvali, svih pet fanova na forumu.Sto se tice "zavjere", najkasnije od afere misaribilis smo vidjeli da neki ljudi imaju i previse vremena da odrade neke stvari sto normalnom covjeku ne pada na pamet. Sve to zajedno kada se sabere, nema logike, pa neka prica ko sta hoce. Ali eto, glupo mi vise o tome diskutovati. |
|
|
bacho
Junior Member
Croatia
439 Posts
Member since 19/08/2007 |
Posted - 01/03/2010 : 17:53:36
|
quote: Originally posted by Markos
Naravno da sam jako zadovoljan rezultatima sto se tice mojih izdanja, pogotovo mi je drago zbog OHF. Inače, dalo bi se tu raspravljati o smislenosti nekih rezultata i o tome da li ljudi shvaćaju da trebaju glasati na najbolji STRIP, a ne za najbolje/najdraze izdanje ili za sve epizode svog omiljenog junaka. Jer, npr. Sin vjetra je najgori maxi ikad, bilo koji Tex iz redovne serije ove godine je bolji od njega.
Ako ovako razmišljaš onda bi nam trebao dati i definiciju što znači najbolji strip.
Ja osobno držim (i tako sam glasovao) da je meni najbolji (dakle, nužno je subjektivno mišljenje) onaj koji mi je bio najinteresantnije te godine, bez obzira na njegovu književnu ili možda crtačku kvalitetu, službenu kritiku, predrasude i sl..
Iskerno, baš me brige za kritiku ili čak obično tuđe mišljenje u pogledu izbora za strip godine.
Dakle, vodim se isključivo subjektivnim kriterijima.
Možda bi se stvarno ovome moglo doskočiti da se vi (svi, većina) izdavača dogovorite i da svako nominira po nekoliko svojih izdanja te godine za koja drži da su najbolja, pa se među njima bira...
Ili trpite mišljenja (i kriterije) kao što je ovo moje...
|
I´m too old for this shit. |
|
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 01/03/2010 : 18:06:56
|
Mislim da su s obzirom na kategorije rezultati jako dobri. Liste su dovoljno sarene, ima svega. Daleko najprodavaniji stripovi kao af i zagor nisu zagusili sve ostalo, cak naprotiv. Ovo s maxijima moze govoriti i da ljudi stvarno vole uzeti knjizurinu od 300 i kusur stranica za male pare na kiosku i uzivati u citanju. |
|
|
bitola
Average Member
USA
821 Posts
Member since 22/02/2003 |
Posted - 01/03/2010 : 18:44:38
|
Drago mi jeda je pobedio Blindirani Vlak. Treca godina za redom Tex pobjedjuje u kiosk izdanja, i sve su to bili super epizode, sve zasluzeno. Za razliku od mog zagora koji nije ni blizu po kvaliteta Texu :( Zato sam i glasovao za Blindirani vlak. |
Edited by - bitola on 01/03/2010 18:45:23 |
|
|
Magico_Vento
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1181 Posts
Member since 10/01/2010 |
Posted - 01/03/2010 : 19:12:04
|
Glasao za blindirani vlak i zaveru i zavrsili su na prva dva mjesta zasluzeno :)
Gdje se moze vidjeti ko je dobio nagrade? |
Nemam potpis... |
|
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 01/03/2010 : 19:23:47
|
meni je najbolje izdanje protekle godine tex-sedmorica ubojica,i helltown.neznam na kom su mestu,ali znam da sam posle duzeg vremena te stripove procitao po 2puta,a to mi se retko desava.prava poslastica. |
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7818 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 01/03/2010 : 19:29:43
|
12. TX LU 96: Helltown 291 46 13. TX LU 95: Sedmorica ubojica 283 45
Evo, 584 boda. Bolje i od Blindiranog vlaka. Isto je i sa Mescalerosima. To je ono o čemu je nekolicina nas govorila da ne valja. Rasprše se glasovi. Zato uvijek maxiji i specovi budu bolje rangirani, ovi u dijelovima nemaju skoro nikakve šanse za pobjedu. |
Edited by - mpavin on 01/03/2010 19:30:06 |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8164 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 01/03/2010 : 20:18:06
|
drago mi je da je ofucani holivudski film dobro prošao, pročitao sam ga nakon što sam glasao pa je ostao bez 10 bodova koje bih mu dao, što znači da bi maus imao bod manje a čekao sam s čitanjem jer me njegova debljina odbijala, ma pročitat ću ga slijedeći vikend, kad ne budem imao posla, pa slijedeći... ovaj ću nešto tanje... |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Member since 10/06/2002 |
Posted - 01/03/2010 : 20:20:04
|
quote: Originally posted by Magico_Vento
Gdje se moze vidjeti ko je dobio nagrade?
Nije niko još, izvlačenje se obavlja preko foruma, strpite se. |
|
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 01/03/2010 : 20:36:07
|
Iznenadjujuce stvarno,bio sam ubedjen da ce Velika zavera biti na prvom mestu,no dobro. Nisam lose ni glasao moja tri favorita su u prvih 5-Velika zavera,Preko praga i Dylan kol.izdanje1. A jel nagrade dobijaju samo oni koji su pogodili ili moze dobiti bilo ko je glasao?Da znam da li da se uopste nadam. |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8164 Posts
Member since 30/07/2002 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29363 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 01/03/2010 : 20:48:35
|
quote: Originally posted by bacho Ako ovako razmišljaš onda bi nam trebao dati i definiciju što znači najbolji strip.
Ja osobno držim (i tako sam glasovao) da je meni najbolji (dakle, nužno je subjektivno mišljenje) onaj koji mi je bio najinteresantnije te godine, bez obzira na njegovu književnu ili možda crtačku kvalitetu, službenu kritiku, predrasude i sl..
Iskerno, baš me brige za kritiku ili čak obično tuđe mišljenje u pogledu izbora za strip godine.
Možda bi se stvarno ovome moglo doskočiti da se vi (svi, većina) izdavača dogovorite i da svako nominira po nekoliko svojih izdanja te godine za koja drži da su najbolja, pa se među njima bira...
Ma krivo si me razumio. Tvoji kriteriji koje si ovdje nabrojio su sasvim dobri. Sto te briga sto neki kriticar misli o nekom stripu, glasas za ono sto volis. Samo mi se cini da neki ljudi ne glasaju za neki strip zato sto im je bas taj konkretan strip dobar, nego jer je to neki maxi njihovog omiljenog junaka ili sta ja znam. Konkretno, Zlato juga, a pogotovo SZ teritorij su odlicni Texovi. Bas odlični. Ali Sin vjetra... ne mogu vjerovati da je 63 čovjeka stavilo taj strip u svojih top 5 prošle godine i da im je taj Maxi bolji od bilo kojeg drugog Texa koji je izasao prosle godine. Ili kod albuma, recimo Crvena ruka je prekrasno izdanje, ali mislim da će teško tko reći da je to bolji strip (dakle, priča i crtež) od npr. Maxija Seminole. Ili, da ne bude da pričam o drugim izdavačima, to je kao da netko glasa za Kena #1, a ne za Lilly, Baladu, Dah i san ili nešto slično. Kuzis sto hocu reci? |
Trouble will find me |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29363 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 01/03/2010 : 20:59:36
|
quote: Originally posted by mpavin
12. TX LU 96: Helltown 291 46 13. TX LU 95: Sedmorica ubojica 283 45
Evo, 584 boda. Bolje i od Blindiranog vlaka. Isto je i sa Mescalerosima. To je ono o čemu je nekolicina nas govorila da ne valja. Rasprše se glasovi. Zato uvijek maxiji i specovi budu bolje rangirani, ovi u dijelovima nemaju skoro nikakve šanse za pobjedu.
To su glasali isti ljudi, a ne različiti:) |
Trouble will find me |
|
|
bacho
Junior Member
Croatia
439 Posts
Member since 19/08/2007 |
Posted - 01/03/2010 : 21:00:25
|
quote: Originally posted by bacho Ako ovako razmišljaš onda bi nam trebao dati i definiciju što znači najbolji strip.
Ma krivo si me razumio. Tvoji kriteriji koje si ovdje nabrojio su sasvim dobri. Sto te briga sto neki kriticar misli o nekom stripu, glasas za ono sto volis. Samo mi se cini da neki ljudi ne glasaju za neki strip zato sto im je bas taj konkretan strip dobar, nego jer je to neki maxi njihovog omiljenog junaka ili sta ja znam. Konkretno, Zlato juga, a pogotovo SZ teritorij su odlicni Texovi. Bas odlični. Ali Sin vjetra... ne mogu vjerovati da je 63 čovjeka stavilo taj strip u svojih top 5 prošle godine i da im je taj Maxi bolji od bilo kojeg drugog Texa koji je izasao prosle godine. Ili kod albuma, recimo Crvena ruka je prekrasno izdanje, ali mislim da će teško tko reći da je to bolji strip (dakle, priča i crtež) od npr. Maxija Seminole. Ili, da ne bude da pričam o drugim izdavačima, to je kao da netko glasa za Kena #1, a ne za Lilly, Baladu, Dah i san ili nešto slično. Kuzis sto hocu reci?
Ma naravno, ali netko prije mene je bio potpuno u pravu - kad možeš glasati za sve, dobiješ razvodnjen rezultat i na razini ukusa mase.
Stojim na tome da bi vi izdavači, bar oni koji Oskar organizirate, ipak trebate od svojih izdanja nominirati one za koje se može glasati.
Ovakva kombinacija će sigurno polučiti puno realniji i bolji rezultet. Moram priznati, upravo radi i svog mišljenja, da nisam baš (do kraja) pristalica onog - kako narod odluči.
|
I´m too old for this shit. |
|
|
weljko94
Advanced Member
Serbia
3015 Posts
Member since 08/02/2008 |
Posted - 01/03/2010 : 21:32:33
|
Hehe, ovi maxi Texovi zaista cepaju. Vidi se dokaz od prosle godine, a bogami i onu pre kada je bilo Zlato juga. Odlichan strip, ali ne tako dobar crtezh. Po meni jedan od boljih ove godine, ali nikako najbolji. Tako da malo razocharenje ovde. No ipak mi je drago shto je TEX :D A sto se MAUS-a tiche, ne znam. Nisam chitao niti cu, ali po preporukama sam chuo da je strip vrhunski, tako da mu to dodje kao potvrda :D |
Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju |
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4740 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 01/03/2010 : 21:45:24
|
Pa nemogu vjerovati da je vec po treci put maxi tex bio oscar godine.Sto se mojih izbora tiche, broj kojemu sam dao 10 bodova DD rekvijem za cudoviste zavrsio je na 22. mjestu, a moj najbolji izbor su Tex Mescalerosi na 8. ,a najlosiji mi je Zagor Tron bogova na 233. mjestu |
Go kneel and weep
|
|
|
Colt
stripovi.com kum
3296 Posts
Member since 18/10/2001 |
Posted - 01/03/2010 : 21:55:17
|
quote: Ovaj drugi jesam. Ma sta ja znam, Bonelli prosjek ,ako uopste. Nikako strip godine, samo prekog "mrtvog" Nekropolisa i jos nekoliko njih, da ih ne nabrajam. A ako uzmemo jos i cinjenicu da su Zagor i DD visestruko popularniji od Texa na nasim prostorima, pa da u maxi idu nesto losije epizode ,koje ne nadju mjesta u redovnoj seriji, jos uz to da je ovo treci put zaredom.Prvi put pa hajde inekako, drugi put, hajde opet, mada tako nesto bi se moglo ocekivati mozda od Dylana i Zagora, mada bi i kod njih pitanje bilo ako se radi o tako jednoj prosjecnoj epizodi,ali po treci put i to koliko znam ni texovci nisu hvalili ovu epizodu, a po onoj na petom mjestu su najvise oni i pljuvali, svih pet fanova na forumu.Sto se tice "zavjere", najkasnije od afere misaribilis smo vidjeli da neki ljudi imaju i previse vremena da odrade neke stvari sto normalnom covjeku ne pada na pamet. Sve to zajedno kada se sabere, nema logike, pa neka prica ko sta hoce. Ali eto, glupo mi vise o tome diskutovati.
Zaboravio si da kako stoje stvari u "zemlji proizvodnje", tamo se najbolje price rezervisu za Texa a Zagoru ide skart. Ne znam zasto te onda cudi sto je i nesto slabija Texova epizoda bolje plasirana od svih Zagorovih. |
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4740 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 01/03/2010 : 22:06:44
|
Na 6. mjestu je mojwi strip albm, Tex Lib Crvena ruka,a NN lib feniks kojemu sam dao 10 bodova na 26. Nije loshe. |
Go kneel and weep
|
|
|
vlaki
New Member
218 Posts
Member since 24/10/2003 |
Posted - 02/03/2010 : 00:27:22
|
quote: Originally posted by jang
pogreška je več u tome da je obavezno izabrati 10 izdanja i obje kategorije.... neki ne kupuju albume, možda su pročitali manje od deset komada, itd.....
što se rezultata tiče: prva tri mjesta šefa bude sumnju :)........šala ;)
Ne moraš obavezno izabrati po 10 kandidata. Mozes po 1 strip iz obje kategorije.
A sumnje se lako daju riješiti. Ako ljudi pristanu da se objave tko je za što i koga glasao, sve se lako provjeri.
Tačno, ja sam u obje kategorije izabrao manje od 10 naslova, s obzirom na to da mnoga izdanja ne dolaze direktno u Makedoniji, pa nije bilo fer samo da dam svoj glas nekom junaku samo da je meni drag il slično. Vidim da je par godina unazad Tex vrlo popularan kod kiosk izdanja (iako mislim da na ovim prostorima nema tu popularnost kao u Italiji - prema Zagoru, možda i DD-u), a od Top 10 što sam video, junaci su gore-dole ti (s obzirom da većina kiosk izdanja je Bonelli). I MNo je opet dosta popularan (i kod strip albuma)... Slažem se da su neki naslovi i meni čudan izbor, ali to je to, glasovalo je mnogo ljudi, ovo je samo sublimat glasovanja. A i prošle je godine možda i ponuda bila takva, pa to je to. Svakako, svaki glas(ovi) su subjektivni, tako da ne treba čuditi ako se neko ne slaže sa finalnim izborom, ono što je nekom vrhunsko, drugome nije... I posle prvog mesta nekoliko godina zaredom, vredelo bi da se pročita neki Tex Maxi, da vidimo o čemu se radi. Mislim da je prvo mesto kod strip albuma zasluženo, odličan strip, remek delo (verujem da je i top 10 albuma pun dobrih priča, ali nažalost nisam imao prilike kupiti i pročitati - ko zna, jednog dana možda dođe vreme i za to). Dobro je da postoji ovakva tema, gde se može diskutirati o samom izboru i rezultatima, dobro je pročitati više različitih mišljenja |
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7818 Posts
Member since 02/09/2005 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18868 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 02/03/2010 : 08:34:10
|
Blindirani vlak je zasluženo pobjedio, tu nema dileme iako me čudi da nije Zagorov maxi RATNICI,po meni vrhunski maxi u režiji odličnog Prisca...još kad se zna da je Zagor popularniji od Texa...odličan je i "umjetni"maxi Mister No NEŠTO SE PROMJENILO, tako da je konkurencija bila dosta jaka... Kod albuma je konkurencija bila još jača, iako Mausa baš i ne volim-čestitke, po meni najbolje izdanje OČI I TAMA. Koja godina samo sa koliko prekrasnih izdanja,dao bog da se ponovilo i u 2010-toj. Imamo krasne izdavaće za sve ukuse...samo naprijed. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38022 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Topic |
|
|