forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Pitanje vezano za "skok" cena
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

mlLandj3
Average Member

Serbia
680 Posts

Member since 22/09/2009

Posted - 02/03/2010 : 11:43:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit mlLandj3's Homepage  Send mlLandj3 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Sloba

Ljudi, zaista me nesto zanima da cujem vezano za ovu temu.

Ako dinar devalvira, a cene odredjenih artikala koji se proizvode u Srbiji(primer- Beli Put, VC...) ostanu iste, jer izdavac/proizvodjac ne poveca cenu, dok cene artikala koji dolaze iz inostranstva i vezane su iskljucivo za evro, promene vrednost u dinarima, ostavsi u istom odnosu kao ranije sto se tice evra, da li zaista postoji neko ko smatra da je to "cene su opet skocile" ?

Ne govorim o, nazalost, cinjenicno teskoj novcanoj situaciji, o platama koje nisu skocile i koje su u dinarima, ne u evrima, o zemlji gde je valuta na zalost dinar,a ne evro. Govorim o tome da neko ko uvozi nesto, ne moze apsolutno nista samo iz dobre volje da promeni po pitanju politike jedine zemlje koja jos uvek devalvacijom resava neka pitanja.

Da li je pracenje evra, u navedenoj situaciji, za nekoga povecanje cena?

u ekonomiji se inflacija definiše kao opšti porast cena na malo. Prema tome nikoga ne zanima što cene inputa ostaju iste izražene u €. Svaka cena je ionako relativan pojam a u relativnosti kao što svi znamo, svako vidi stvar drugačije.
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2341 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 02/03/2010 : 14:21:56  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
Kad smo vec kod cena i Slobine dileme,samo da primetim da su u Alan Fordu poskupeli sva Marketprintova izdanja jos od 25.02....eto,poskupeli,korigovali,i nikoga nisu pitali...a i sto bi...zato svaka cast Slobi...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4742 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 02/03/2010 : 14:27:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
Meni je neverovatno da strip u Darkvudu košta 35% jeftinije nego u Hrvatskoj.

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

mlLandj3
Average Member

Serbia
680 Posts

Member since 22/09/2009

Posted - 02/03/2010 : 15:52:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit mlLandj3's Homepage  Send mlLandj3 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kreŠa

zašto?
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4742 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 02/03/2010 : 15:57:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mlLandj3

quote:

zašto?

Stripovi koji u Srbiji koštaju 2 evra u Hrvatskoj koštaju 2.5 više.
A stripovi koji u Hrvatskoj koštaju 2.5 i više evra, u Srbiji koštaju 1.6 evra.

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26820 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 02/03/2010 : 16:00:49  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Pitanje je na koje stripove misliš?Hr stripove koji se prodaju u SR ili srpski pandan HR izdanju?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 02/03/2010 : 16:08:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
ako se ne varam, kresha je mislio da hrvatski stripovi u srbiji kostaju jeftinije nego u hrvatskoj, a da srpski stripovi kostaju skuplje u hrvatskoj nego u srbiji.

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4742 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 02/03/2010 : 16:19:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

ako se ne varam, kresha je mislio da hrvatski stripovi u srbiji kostaju jeftinije nego u hrvatskoj, a da srpski stripovi kostaju skuplje u hrvatskoj nego u srbiji.

Logično je da srpski stripovi budu skuplji u Hrvatskoj zbog cene uvoza, prevoza, taksa i ostalog.
A nelogično je da hrvatski strip bude jeftiniji u Srbiji.
Ti jaki platiš Ludensov strip 247 dinara, a ja ga platim 160.
Mister No maxi u boji npr. je u Hrvatskoj 680 dinara, a ja ga platio 450.
To je samo Slobina dobra volja, mogao bi mirne duše da povisi cenu i za 50 dinara, a da niko ne bude imao razloga da mu išta prigovori, sem što je lud što 2010. godine drži cene iz 2001. :)

Go to Top of Page

Born To Run
Average Member

901 Posts

Member since 05/01/2009

Posted - 02/03/2010 : 16:24:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Born To Run a Private Message  Reply with Quote
Ma ima sloba svoju racunicu sigurno. Ne bojim se ja za njega.

Please allow me to introduce myself
I'm a man of wealth and taste
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26820 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 02/03/2010 : 16:31:26  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Možda je to zato šta Sloba kupi taj Hr strip u Ludensa ne za 18 kn već možda za 9 kn?a vjerovatno i za manje.

Ja sam fetišist papira!

Edited by - jaki on 02/03/2010 16:32:23
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4742 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 02/03/2010 : 16:35:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
Razumem ja da su nabavne cene manje, ali zašto onda Libellus i stripovi na kvadrat ne prodaju stripove po tako nižim cenama?

Go to Top of Page

Šovinista
New Member

Serbia
178 Posts

Member since 27/08/2009

Posted - 02/03/2010 : 17:25:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Šovinista a Private Message  Reply with Quote
Možda te knjižare u Hrvatskoj zdravorazumski stavljaju profit na prvo mesto.... Svi znamo da ljudi u Darkwoodu sve to rade zato što su na prvom mestu čitaoci, ljubitelji i poznavaoci tih stripova, pa se trude da stvore najjeftiniju cenu za kupce (verovatno na svoju šteštu). Ja sam siguran da Goran zna da prepriča svaki strip koji je u radnju (dobro, možda ne baš svaki).

You can fool some people sometimes, but you can't fool all the people all the time.
Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 02/03/2010 : 17:37:42  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message  Reply with Quote
Da,zaista je ekipa iz Darkvuda nešto posebno,to su pravi ljudi što se kaže.
Što se tiče kursa i odnosa eura i dinara,svakako da šta god Sloba odluči niko mu nema pravo bilo šta zameriti.
Ako je zabrinut zbog toga kako će kupci reagovat,možda da se neke stvari urade postepeno i to je to.Neki stripovi u Darkvudu su zaista jeftini,pretežno neka kiosk izdanja iz Hrvatske i ne verujem da bi se tu nešto previše osetila korekcija cene.
Go to Top of Page

mlLandj3
Average Member

Serbia
680 Posts

Member since 22/09/2009

Posted - 02/03/2010 : 19:25:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit mlLandj3's Homepage  Send mlLandj3 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Lord Vader89

Logično je da srpski stripovi budu skuplji u Hrvatskoj zbog cene uvoza, prevoza, taksa i ostalog.
A nelogično je da hrvatski strip bude jeftiniji u Srbiji.
Ti jaki platiš Ludensov strip 247 dinara, a ja ga platim 160.
Mister No maxi u boji npr. je u Hrvatskoj 680 dinara, a ja ga platio 450.
To je samo Slobina dobra volja, mogao bi mirne duše da povisi cenu i za 50 dinara, a da niko ne bude imao razloga da mu išta prigovori, sem što je lud što 2010. godine drži cene iz 2001. :)

najnoviji mercedes kosta 150.000 e a realno, fabrička cena mu nije ni 20% od toga. prema tome švaba je dobar i ako ga proda za 30.000 e. Ako je već u poziciji da ga prodaje za 150.000 e, zašto bi pristajao na manje? To ovi mudroseri teoretičari zovu maksimiziranje profita.
Zašto je u Zagrebu strip ovoliko a u Beogradu onoliko? Otkud znam? Zagreb nema ni milion stanovnika, Beograd ima oko 2.000.000. Ekonomija obima čini svoje. Ili prosto zagrepčani imaju viši standard pa im ne smetaju više cene
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 02/03/2010 : 21:10:59  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Takodje,nikad mi to nece biti jasno.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

mlLandj3
Average Member

Serbia
680 Posts

Member since 22/09/2009

Posted - 02/03/2010 : 21:37:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit mlLandj3's Homepage  Send mlLandj3 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by okiboki

quote:

Takodje,nikad mi to nece biti jasno.

Zato što je Zagor mnogo jaka faca, što bi rekli VIP, pa mu svi dobavljači daju popust 35%
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4740 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 02/03/2010 : 22:06:40  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
Zna li netko koliko je jedna kuna dinara? Pitam radi usporedbe u cijeni.

Go kneel and weep
Go to Top of Page

mikado
Senior Member

Serbia
1710 Posts

Member since 01/06/2009

Posted - 02/03/2010 : 23:07:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit mikado's Homepage  Send mikado a Private Message  Reply with Quote
oko 14:1

https://religiopedija.blogspot.com/
https://bonelistripovi.blogspot.com/
Go to Top of Page

Collector
Junior Member

Serbia
338 Posts

Member since 12/06/2007

Posted - 03/03/2010 : 00:05:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Collector a Private Message  Reply with Quote
quote:

Razumem ja da su nabavne cene manje, ali zašto onda Libellus i stripovi na kvadrat ne prodaju stripove po tako nižim cenama?

Za tebe možemo da uvedemo po 2,5 evra...pa da razumeš
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 03/03/2010 : 00:24:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Sloba

Ljudi, zaista me nesto zanima da cujem vezano za ovu temu.

Ako dinar devalvira, a cene odredjenih artikala koji se proizvode u Srbiji(primer- Beli Put, VC...) ostanu iste, jer izdavac/proizvodjac ne poveca cenu, dok cene artikala koji dolaze iz inostranstva i vezane su iskljucivo za evro, promene vrednost u dinarima, ostavsi u istom odnosu kao ranije sto se tice evra, da li zaista postoji neko ko smatra da je to "cene su opet skocile" ?

Ne govorim o, nazalost, cinjenicno teskoj novcanoj situaciji, o platama koje nisu skocile i koje su u dinarima, ne u evrima, o zemlji gde je valuta na zalost dinar,a ne evro. Govorim o tome da neko ko uvozi nesto, ne moze apsolutno nista samo iz dobre volje da promeni po pitanju politike jedine zemlje koja jos uvek devalvacijom resava neka pitanja.

Da li je pracenje evra, u navedenoj situaciji, za nekoga povecanje cena?

Onaj tko prima platu u dinarima (platu koja naravno nije otišla gore prateći euro), može konstatirati da je cijena skočila.
Onaj tko prima platu u eurima to ne može reći jer je njemu isto.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 03/03/2010 : 09:31:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by drogsy

Zna li netko koliko je jedna kuna dinara? Pitam radi usporedbe u cijeni.

1 kuna je 14 dinara, otprilike Zajebao se pomesao evre i kune

Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube.

Edited by - Bob Rok on 03/03/2010 09:43:54
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3296 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 03/03/2010 : 09:35:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
1 kuna je 14 dinara. Euro je oko 8 kuna.
Go to Top of Page

mlLandj3
Average Member

Serbia
680 Posts

Member since 22/09/2009

Posted - 03/03/2010 : 10:08:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit mlLandj3's Homepage  Send mlLandj3 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Colt

1 kuna je 14 dinara. Euro je oko 8 kuna.

1 € = 8 Kn; 1 € = 100 din
100,00 din = 8 Kn
12,5 din = 1 Kn
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 03/03/2010 : 11:00:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Euro je 7.3 kn. već jako dugo.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 03/03/2010 11:00:20
Go to Top of Page

danielp
Senior Member

Serbia
1365 Posts

Member since 29/05/2004

Posted - 03/03/2010 : 11:05:16  Show Profile Show Extended Profile  Send danielp a Private Message  Reply with Quote
Podrzavam Slobu, treba podici cene iako ce to udariti po nasem dzepu. I ja se bavim nekom vrstom uvoza i znam akako je to.
Cene u Darkwoodu su vise nego OK
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000