Author |
Topic |
wolland
New Member
Bosnia and Herzegovina
206 Posts
Member since 18/12/2009 |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
wolland
New Member
Bosnia and Herzegovina
206 Posts
Posted - 02/03/2010 : 15:07:07
|
quote: Originally posted by ---dp---
Ima li nesto od prve table sa Zagorom?
Radi se pomalo, jos malo pa cu finisirati table |
|
|
Hajo
Senior Member
1873 Posts
Member since 26/12/2008 |
Posted - 02/03/2010 : 22:47:32
|
Nešto ne valja sa slikom u wollandovom postu! Ne otvara se... |
''Prijatelji postoje da bi cinili uzaludne stvari'' -Groucho |
|
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 02/03/2010 : 23:44:47
|
quote: Originally posted by Hajo
Nešto ne valja sa slikom u wollandovom postu! Ne otvara se...
Ma ja je vidim, ali mi se desava da ne mogu vidim neke druge. Objasnjavali to ljudi koji se razumeju u to, ali ti ja bas i nisam od tu sortu. |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
Posted - 03/03/2010 : 00:53:13
|
quote: Originally posted by pravedni
quote: Originally posted by drogsy
quote: Originally posted by Simao
Odličan vukodlak, Wolland. Stvarno strašan. A sad, da malo skrenemo temu na zgodnije zverke ;)
Gdje vi pronalazite motivaciju...
Kao stari ljubitelj Hard rocka,gledajuci ovaj crtez setih se omota nekih albuma grupe "Uriah Heep",recimo "Fallen angel"...Slicnost je dosta velika!!
Ako cemo pravo, bas i ne lici... Bice da je ljubitelj Hard rocka previse STARI
|
|
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
Member since 03/12/2009 |
Posted - 03/03/2010 : 10:24:30
|
quote: Originally posted by cat claw
quote: Originally posted by drogsy
quote: Originally posted by Simao
Odličan vukodlak, Wolland. Stvarno strašan. A sad, da malo skrenemo temu na zgodnije zverke ;)
Gdje vi pronalazite motivaciju...
Kao stari ljubitelj Hard rocka,gledajuci ovaj crtez setih se omota nekih albuma grupe "Uriah Heep",recimo "Fallen angel"...Slicnost je dosta velika!!
Ako cemo pravo, bas i ne lici... Bice da je ljubitelj Hard rocka previse STARI
Cat Claw,mislim da smo tu negde,ispisnici (verovatno sam malo mladji)...Crtez nije isti,ali inspiracija verovatno potice odande...Pozdrav od Pravednog iz Beceja!!! |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Posted - 03/03/2010 : 10:40:57
|
@pravedni Tu smo negde po godinama, 8 manje-vise... A tih Red Sondzi imas kolko volis. Cak sam i ja napravio pre 30 godina jednu takvu za ''Nema kraja''. Autoru i nije za zameriti, jer, kako nacrtati Sondzu ako ne s macem ili sekircinom?. Steta sto se suvise zaneo njenim telom pa je sekiru skarabudzio. Da, i lice je premalo, cak i za Marvelove standarde. Svidja mi se potez. Vidi se vestina. Poznavanje anatomije je samo odokativno, bez pravog znanja. |
|
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
Posted - 03/03/2010 : 10:46:07
|
@pravedni Tu smo negde po godinama, 8 manje-vise... A tih Red Sondzi imas kolko volis. Cak sam i ja napravio pre 30 godina jednu takvu za ''Nema kraja''. Autoru i nije za zameriti, jer, kako nacrtati Sondzu ako ne s macem ili sekircinom?. Steta sto se suvise zaneo njenim telom pa je sekiru skarabudzio. Da, i lice je premalo, cak i za Marvelove standarde. Svidja mi se potez. Vidi se vestina. Poznavanje anatomije je samo odokativno, bez pravog znanja.
Cat Claw,kad vec diskutujemo o omotima rock albuma - ko je autor omota za prvi album NS grupe "Griva"? Ako me secanje ne vara,tu se nalazi Konan u krupnom planu? Imas li ti nesto sa tim? |
|
|
wolland
New Member
Bosnia and Herzegovina
206 Posts
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Posted - 03/03/2010 : 14:19:22
|
quote:
Cat Claw,kad vec diskutujemo o omotima rock albuma - ko je autor omota za prvi album NS grupe "Griva"? Ako me secanje ne vara,tu se nalazi Konan u krupnom planu? Imas li ti nesto sa tim?
Omot prvog albuma Grive je kolaz Konana (mislim da je Jusko) i Pepe Gonzalesove Vampirele. Dizajnirao je Toza Tomic, urednik Stripoteke. http://balkan-metal.blogspot.com/2009_09_01_archive.html
Omot za drugi album sam radio ja, ali album nije nikad izasao Kasnije je ta ilustracija iskoriscena za CD projekt Djordja Letica ''Armageddon''
|
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
Posted - 04/03/2010 : 07:48:58
|
quote:
Cat Claw,kad vec diskutujemo o omotima rock albuma - ko je autor omota za prvi album NS grupe "Griva"? Ako me secanje ne vara,tu se nalazi Konan u krupnom planu? Imas li ti nesto sa tim?
Omot prvog albuma Grive je kolaz Konana (mislim da je Jusko) i Pepe Gonzalesove Vampirele. Dizajnirao je Toza Tomic, urednik Stripoteke. http://balkan-metal.blogspot.com/2009_09_01_archive.html
Omot za drugi album sam radio ja, ali album nije nikad izasao Kasnije je ta ilustracija iskoriscena za CD projekt Djordja Letica ''Armageddon''
Hvala na iscrpnom objasnjenju,Cat Claw!!! |
|
|
wolland
New Member
Bosnia and Herzegovina
206 Posts
Posted - 04/03/2010 : 09:36:30
|
quote: Originally posted by wolland
Evo nesto moje
Pa, ovo je vec mnogo bolje od onog Cagor zaludjivanja
U pravu si, ali Zagi me bas opusta i dobro se zezam. |
|
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
Posted - 04/03/2010 : 09:39:44
|
Evo nesto moje
U pravu si, ali Zagi me bas opusta i dobro se zezam.
Dobar rad,Wolland! Vec petnaest godina se druzim sa akademskim slikarima (i ponekim autodidaktom) i umem da prepoznam kvalitetno delo. Samo napred! |
|
|
wolland
New Member
Bosnia and Herzegovina
206 Posts
Posted - 04/03/2010 : 10:34:38
|
Evo nesto moje
U pravu si, ali Zagi me bas opusta i dobro se zezam.
Dobar rad,Wolland! Vec petnaest godina se druzim sa akademskim slikarima (i ponekim autodidaktom) i umem da prepoznam kvalitetno delo. Samo napred!
Zahvaljujem. Original je bolji jer skener ubije raznolikost sive i laviranog tusa koja je ovdje jako bitna. |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Posted - 05/03/2010 : 00:24:11
|
[/quote] U pravu si, ali Zagi me bas opusta i dobro se zezam. [/quote]
Verujem, ali zar ne bi bilo korisnije da tim stilom kojim si radio mocvaru uradis neki svoj strip? Imas puno mladih dobrih scenarista kojima trebaju takvi kao ti. Ako ti je vec do zezanja, zezaj se kvalitetno. Ovo Zagorovanje te bas nikud ne vodi. Nekoliko okorelih Zagormana koji te tapsu po ramenu kada uspesno skines neku Ferijevu neispravnu facu ne treba da ti bude motiv. Ako vec volis Ferija, niko ti ne zabranjuje da spojis njegove manire sa tvojim stilom. Preporucujem ti da procitas par epizoda Springvila i da pokusas sa kracim efektnim pricama. |
|
|
wolland
New Member
Bosnia and Herzegovina
206 Posts
Posted - 05/03/2010 : 08:06:17
|
U pravu si, ali Zagi me bas opusta i dobro se zezam. [/quote]
Verujem, ali zar ne bi bilo korisnije da tim stilom kojim si radio mocvaru uradis neki svoj strip? Imas puno mladih dobrih scenarista kojima trebaju takvi kao ti. Ako ti je vec do zezanja, zezaj se kvalitetno. Ovo Zagorovanje te bas nikud ne vodi. Nekoliko okorelih Zagormana koji te tapsu po ramenu kada uspesno skines neku Ferijevu neispravnu facu ne treba da ti bude motiv. Ako vec volis Ferija, niko ti ne zabranjuje da spojis njegove manire sa tvojim stilom. Preporucujem ti da procitas par epizoda Springvila i da pokusas sa kracim efektnim pricama. [/quote]
Hvala, zadovoljstvo mi je biti komentarisan od tako iskusnog strip autora.Vec sam napisao nesto slicno u prvim postovima, ali ponovicu. Daleko od toga da mi je Ferri uzor u pravom smislu.Ako bi pravili ljestvicu, on bi bio negdje osma liga crtaca.Ja karijeru strip crtaca, a posebno slikara vec gradim u nekom drugom pravcu.Ali Zagor je za mene nesto drugo sto nema veze sa priznanjima na forumu.Sasvim slucajno sam se vratio u godine kada sam pocinjao crtati i citati stripove i bio sam srecan.To je islo malo po malo i postajalo sve ozbiljnije dok iz SBE nisu zatrazili da uradim probne table.Odlucio sam da prihvatim izazov pa cemo da vidimo...mada , priznajem da polako vec gubim zivce Sto se tice ovog stripa on je jedna od sest kratkih prica pod nazivom "Snovi" i svaka je uradjena drugom tehnikom ,prilagodjenoj samoj estetici price. |
Edited by - wolland on 05/03/2010 08:07:46 |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 05/03/2010 : 13:16:51
|
Bravo wollande da imam tvoj talenat, i ja bih radije radio Zagora i ispunio djecacki/zivotni san , nego za par euro vise Spider-Mana i co., gdje covjek ionako prodje neprimjeceno medju masom crtaca.Imas relane sanse da postanes nova ikona zagorovog serijala i pravi Ferrijev nasljednik.
|
|
|
wolland
New Member
Bosnia and Herzegovina
206 Posts
Posted - 05/03/2010 : 13:29:06
|
quote: Originally posted by King Warrior
Bravo wollande da imam tvoj talenat, i ja bih radije radio Zagora i ispunio djecacki/zivotni san , nego za par euro vise Spider-Mana i co., gdje covjek ionako prodje neprimjeceno medju masom crtaca.Imas relane sanse da postanes nova ikona zagorovog serijala i pravi Ferrijev nasljednik.
Hvala, Zagor i Darkwood su za mene vise od stripa. Lakse je naci bezbroj mana, kada bi ih trazili ,nego se namjerno infantilizirati i gledati ocima djeteta.
|
|
|
Checee
Advanced Member
China
3004 Posts
Member since 17/11/2008 |
Posted - 05/03/2010 : 13:29:17
|
a kako onda protumaciti ovu izjavu wolanda u postu iznad: "Daleko od toga da mi je Ferri uzor u pravom smislu.Ako bi pravili ljestvicu, on bi bio negdje osma liga crtaca." |
|
|
wolland
New Member
Bosnia and Herzegovina
206 Posts
Posted - 05/03/2010 : 14:19:04
|
quote: Originally posted by Checee
a kako onda protumaciti ovu izjavu wolanda u postu iznad: "Daleko od toga da mi je Ferri uzor u pravom smislu.Ako bi pravili ljestvicu, on bi bio negdje osma liga crtaca."
Ja Zagora ne ocjenjujem znanjem i razumom nego srcem.Kao klinac sam slusao neke grupe koje su mi sada smesne, ali zasluzuju postovanje jer su obelezile i uticale na taj period zivota.Isto je sa Ferrijem. Ako ga uporedimo sa Brecciom,Bernetom, Moebiusom, Bilalom, Mckeanom.... sve je jasno.Da ne postujem Ferrija, ne bih crtao slicno njemu.Nadam se da sam pojasnio svoj stav.
|
|
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10047 Posts
Member since 17/10/2008 |
Posted - 05/03/2010 : 15:26:42
|
quote: Originally posted by wolland Ja Zagora ne ocjenjujem znanjem i razumom nego srcem.Kao klinac sam slusao neke grupe koje su mi sada smesne, ali zasluzuju postovanje jer su obelezile i uticale na taj period zivota.Isto je sa Ferrijem. Ako ga uporedimo sa Brecciom,Bernetom, Moebiusom, Bilalom, Mckeanom.... sve je jasno.Da ne postujem Ferrija, ne bih crtao slicno njemu.Nadam se da sam pojasnio svoj stav.
|
Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter |
|
|
Rick
Average Member
Serbia
900 Posts
Member since 21/01/2009 |
Posted - 05/03/2010 : 16:08:55
|
Zaista je zanimljiv enorman broj ljudi kojima smeta, u pravom smislu te reci, Zagor i popularnost koju ima na ovim prostorima, i naravno, u Italiji. Kad god je potrebno da se, iz bilo kog razloga, govori o propustima crtaca, manama njihovih radova, da se to isto radi sa scenaristima, pronalaze nelogicnosti u pricama,... nekako se spontano i brzo dodje do Zagora! Retko kada se, usudio bih se da kazem i nikada, govori o polupismenim scenaristima i crtacima s one strane okeana, pa i u Evropi- valjda zato sto stripova o Zagoru ima u svakom drugom ili trecem domu na prostoru ex-Yu! A da meni nije jasno zasto! Niti mi je jasno kako se sa tolikim manama odrzava pola veka! I pored svega sto mi nije jasno, ipak bih se usudio da preporucim svima onima koji ne pronalaze intelektualnu i umetnicku satisfakciju u serijalu o Zagoru, istu potraze na drugom mestu, a da sve one koji, poput Borisa, moje malenkosti i hiljade drugih fanova uzivaju u infantilnom pogledu na istoriju Divljeg Zapada, i onoj neuhvatljivoj magicno-romanticnoj komponenti sage o pravedniku iz Darkvuda, ostave da to i dalje cinimo. |
"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome." |
|
|
Topic |
|