Evo dobiču i zadnju-poslednju sličicu iz albuma Flora i Fauna (broj 288-pomornik)iz 1973 godine,koja kažu da je rijetka. Sve zahvale članu Spletkomata sa otoka Visa!
Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!
evo da i ja pokažem svoju skromnu kolekciju šečera :
ne izgleda puno (na slici se čini da ih ima manje), ali ih ima oko 300 komada, ako ne vjerujete počnite, prebrojavati sa slike a sve je počelo s ovim paketićem:
puno hvala i našem članu foruma; Risaru_69 bez kojeg ne bi imao ovakvu kolekciju! još jednom hvala naravno, ako netko ima viška šečera ili voli ići u kafiće, neka uzme jedan i zna kome se treba javiti ( pogotovo ako je neko iz srbije ili makedonije ili BiH )
Bolje živjeti sto godina kao bogataš nego sedam dana u bijedi!
Bravo za ovaj topic, sve je zesc i zesci, sada mi je zao zasto ga nisam nazvao mala Antikvarnica za kolekcionare. Uvek se nadje po neka retka i zaboravljena stvar. Ove Manarine slicice su savrsenstvo,gde se moze ovo nabaviti uopste.
Ima još, ti samo nabavi album za ovo i svu sreču u nadaljnjem sakupljanju!! Kao što sam i tebi kazao, nikad u životu nisam video toliko različitih šečera na našem prostoru, sad počni sakupljat i srpske, bosanske i makedonske, nadam se da če ti ih neko poslati, pa onda sve zajedno pokaži, a biče toga nadam se i na Collecti, pogledaču i javiti ti. Ja inače razstavljam na ovom sajmu prvi put ikad, albume sa sličicama! Razstaviču samo albume koji su izašli samo na našem ex tlu, od austrougarske pa do danas.
Bravo za ovaj topic, sve je zesc i zesci, sada mi je zao zasto ga nisam nazvao mala Antikvarnica za kolekcionare. Uvek se nadje po neka retka i zaboravljena stvar. Ove Manarine slicice su savrsenstvo,gde se moze ovo nabaviti uopste.
Album Dinosauri objavljen je i u Srbiji od strane firme "Euro press" iz Gornjeg Milanovca pre 7-8 godina. Slicice su iste kao u ovom izdanju NIP "Glas Istre" d.d. Pula, samo sto ih ima vise (180 slicica) i sto su manjeg formata. Album koji je objavila firma "Euro press", u Italiji je objavljen od strane firme "Fol-Bo edizioni" iz Bolonje.
Da li bi mogao neko ko ima album Kapetan Miki da odskenira ili slika i ovde postavi slicice br. 6 i 66? Trebaju mi samo te dve da bih kompletirao ovaj album u digitalnom obliku.
nikad u životu nisam video toliko različitih šečera na našem prostoru, sad počni sakupljat i srpske, bosanske i makedonske, nadam se da če ti ih neko poslati, pa onda sve zajedno pokaži, a biče toga nadam se i na Collecti, pogledaču i javiti ti.
ako ti se sviđa moja kolekcija, moraš pogledati ove kolekcije "profesionalnih kolekcionara", evo linkova pa koga zanima neka baci pogled:
koliko dugo skupljaš ove lego čovječuljke? stvarno odlična kolekcija, svaka čast evo jednog linka sa tim lego čovječuljcima pa pogledaj: http://members.cox.net/djoakes/legogal0.htm
Da li još ima trgovina Kolekcionar na Jurišičevoj 19(Rotonda centar)? i ima još koja slična trgovina u centru grada sa svaštarijom za kolekcionare(sličice,...)? Unaprijed hvala na odgovoru.
---