Author |
Topic |
BO
Junior Member
Croatia
352 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 12/03/2010 : 10:16:46
|
1) Koliko planirate izdate knjiga MV(okvirno). Koliko sam upoznat od broja 100 prelazi na veci broj stranica. Hoce li onda oci po dvije ili tri epizode u knjizi? Da sad ne trazim po starim topicima,koliko Talijani planiraju izdati epizoda i/ili je serijal vec zavrsen? 2) Pitanje vezano za almanahe - buduci da je rijec o dvobrojima,uskoro cete stici talijanske originale - e sad kad se izjednacimo hocete li ih izdavati kao Talijani ili cete cekati dvije godine da dva broja stavite u jednu knjigu? 3) Do kojeg broja cete izdavati Martija i Mister No-a? Da li imate prava na epizode koje je izdavala SD,tj. danas Ludens? 4) Buduci da ste gigantima Martija i Nathana stigli Talijane,hocete li naustrb njih ubrzati neke druge edicije,recimo Zonu X(koje je puno izaslo u Italiji) 5) Kada ce reprinti prvih brojeva Nathana? Da li se planira jos koja edicija iz Nathanovog svijeta - Legs,Asteroid Argo,Nathan maxi?
|
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17832 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19034 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 12/03/2010 : 11:01:46
|
evo posla za Dade, neke odgovore i mogu zamislit ali neka pojasne gospoda... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
rgorgiev
Senior Member
2084 Posts
Member since 17/06/2004 |
Posted - 12/03/2010 : 11:05:03
|
quote: Originally posted by teller
evo posla za Dade, neke odgovore i mogu zamislit ali neka pojasne gospoda...
Super bi bilo da dobijemo odgovore na sva ova pitanja. - telleru vrati stari avatar. bio je puuuuno bolji |
so it shall be written, so it shall be done |
|
|
kasper
Advanced Member
10902 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 12/03/2010 : 11:07:09
|
Nalazim da su Dade u dobroj nameri razmazile strip publiku. Tipa ono prica oko Texa u boji, moze se stvoriti pogresan utisak da je tu neka ekipa sa foruma svojim peticijama dovela do izdavanja tog stripa i slicno. Mislim da bi retko ko bio tako dobar na njihovom mestu. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19034 Posts
Posted - 12/03/2010 : 11:11:23
|
dobričine su naravno i što je najvažnije imaju kontakt i sluha za čitateljstvo, ja mislim da su pitanja na mjestu i da jih neće mrzit odgovorit...ljudine i po su Dade, a da nas razmazili i to stoji, a kome to ne paše? |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
kasper
Advanced Member
10902 Posts
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19034 Posts
Posted - 12/03/2010 : 11:21:59
|
hmmmm,tu se slažem...ali ljudima je lakše pitat ko tražit na forumu odgovore na 15-puta pitano i odgovoreno... ljenost je ljudska osobina dosta česta, strip čitateljstvo nije iznimka...
ps: kad če reprint MM G3?...zna netko?
|
|
|
|
kasper
Advanced Member
10902 Posts
|
rgorgiev
Senior Member
2084 Posts
Posted - 12/03/2010 : 11:56:03
|
quote: Originally posted by kasper
Elem, onaj tvoj avatar Paja Patak mi je bio odlican, taj ti bio najbolji . Jednog dana poll Telerovi avatri ;)
Haska mu je najprepoznatliviji. I sta se desilo sa odgovorima na postavljena pitanja??? |
|
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Posted - 12/03/2010 : 14:30:18
|
quote: Originally posted by BO
1) Koliko planirate izdate knjiga MV(okvirno). Koliko sam upoznat od broja 100 prelazi na veci broj stranica. Hoce li onda oci po dvije ili tri epizode u knjizi? Da sad ne trazim po starim topicima,koliko Talijani planiraju izdati epizoda i/ili je serijal vec zavrsen? 2) Pitanje vezano za almanahe - buduci da je rijec o dvobrojima,uskoro cete stici talijanske originale - e sad kad se izjednacimo hocete li ih izdavati kao Talijani ili cete cekati dvije godine da dva broja stavite u jednu knjigu? 3) Do kojeg broja cete izdavati Martija i Mister No-a? Da li imate prava na epizode koje je izdavala SD,tj. danas Ludens? 4) Buduci da ste gigantima Martija i Nathana stigli Talijane,hocete li naustrb njih ubrzati neke druge edicije,recimo Zonu X(koje je puno izaslo u Italiji) 5) Kada ce reprinti prvih brojeva Nathana? Da li se planira jos koja edicija iz Nathanovog svijeta - Legs,Asteroid Argo,Nathan maxi?
1) Onoliko koliko je potrebno da se objavi cijeli serijal, a to je okvrino oko 49-50 knjiga. Nakon broja 100 serijal je na 128 stranica umjesto dotadasnjih 96. Nismo jos finalno odlucili, jer ima jos vremena, no blizi smo opciji da ce ici po 2 price u jednu knjigu. Serijal nije zavrsen, ali samo sto nije, mislim da ce oko broja 130 biti kraj.
2) Zadrzat cemo istu formu almanaha. Dakle planiramo i dalje raditi po dvije price u jednoj knjizi.
3) Mi imamo zelju objaviti sve od MMa i Mister Noa, no daleko u buducnost tesko je nesto predvidjati i sa sigurnoscu reci. Radimo redom, i sa strpljenjem a mislim da smo vec do sad objavili od oba junaka toliko knjiga da su to vec lijepe kolekcije. Bilo bi nezgodno kupiti prava toliko brojeva unaprijed.
4) Mislim da mi izdajemo jako puno izdanja godisnje, puno brze nego se prodaju, i nemamo namjeru nesto ekstra ubrzavati, jer iako nema MM giganata ima puno drugih izdanja koje radimo poprilicno brzo i puno. Sto se tice Zone X, idemo prvo odraditi ove knjige u kojima je i MM, a poslije ako bude ineteresa nastavljamo i s ostalim brojevima. Sto je naravno nasa zelja.
5) Prva knjiga planirana je za Mafest. Za sada nemamo u planu nove edicije iz NN svijeta, no neke poput MAXI izdanja planiramo raditi kad kronoloski dodju na red.
Za sva daljnja pitanja stojim na raspolaganju. |
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Posted - 12/03/2010 : 14:31:07
|
quote: Originally posted by rgorgiev I sta se desilo sa odgovorima na postavljena pitanja???
A sto mislis, mi 24 sata buljimo u ekran i cekamo da nam netko postavi neko pitanje... |
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40498 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
BO
Junior Member
Croatia
352 Posts
Posted - 12/03/2010 : 14:49:28
|
quote: Originally posted by Dado
quote: Originally posted by BO
1) Onoliko koliko je potrebno da se objavi cijeli serijal, a to je okvrino oko 49-50 knjiga. Nakon broja 100 serijal je na 128 stranica umjesto dotadasnjih 96. Nismo jos finalno odlucili, jer ima jos vremena, no blizi smo opciji da ce ici po 2 price u jednu knjigu. Serijal nije zavrsen, ali samo sto nije, mislim da ce oko broja 130 biti kraj.
2) Zadrzat cemo istu formu almanaha. Dakle planiramo i dalje raditi po dvije price u jednoj knjizi.
3) Mi imamo zelju objaviti sve od MMa i Mister Noa, no daleko u buducnost tesko je nesto predvidjati i sa sigurnoscu reci. Radimo redom, i sa strpljenjem a mislim da smo vec do sad objavili od oba junaka toliko knjiga da su to vec lijepe kolekcije. Bilo bi nezgodno kupiti prava toliko brojeva unaprijed.
4) Mislim da mi izdajemo jako puno izdanja godisnje, puno brze nego se prodaju, i nemamo namjeru nesto ekstra ubrzavati, jer iako nema MM giganata ima puno drugih izdanja koje radimo poprilicno brzo i puno. Sto se tice Zone X, idemo prvo odraditi ove knjige u kojima je i MM, a poslije ako bude ineteresa nastavljamo i s ostalim brojevima. Sto je naravno nasa zelja.
5) Prva knjiga planirana je za Mafest. Za sada nemamo u planu nove edicije iz NN svijeta, no neke poput MAXI izdanja planiramo raditi kad kronoloski dodju na red.
Za sva daljnja pitanja stojim na raspolaganju.
Hvala na odgovorima! još imam pitanje za točku 3 koliko sam shvatio nemate prava za specijalne brojeve ova dva junaka (njih drzi ludens?). znaci brojeve koje je izdala sd,a danas ih stampa Ludens mozete dobiti jedino ako vam Bernard prepusti prava za njih? ili? p.s.odokativno koliko izdanja spremate za predstojeći Mafest? |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40498 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 12/03/2010 : 14:51:49
|
I mene bi zanimalo sta ce sve izaci za sledeci Mafest, jer moram dobro izracunati sve troskove... A verujem i dosta ljudi jos... |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17832 Posts
|
Sekta
Average Member
Bosnia and Herzegovina
768 Posts
Member since 26/11/2009 |
Posted - 12/03/2010 : 15:59:57
|
E ovakvu komunikaciju volim. Jasna pitanja, jasni odgovori. Mrzim što se često, na ovom forumu sve pretvori u priču gluvih telefona. Ova pitanja su otprilike i mene zanimala. Hvala na odgovorima. |
???? ????? ???? 100, ??? ?? ?? ?????? ??? |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Posted - 12/03/2010 : 16:08:26
|
quote: Originally posted by BO Hvala na odgovorima! još imam pitanje za točku 3 koliko sam shvatio nemate prava za specijalne brojeve ova dva junaka (njih drzi ludens?). znaci brojeve koje je izdala sd,a danas ih stampa Ludens mozete dobiti jedino ako vam Bernard prepusti prava za njih? ili? p.s.odokativno koliko izdanja spremate za predstojeći Mafest?
Koliko znam ludens ne izdaje ni MM a ni MNO, nego Strip Agent. A to sto je izdala SD nema veze s njima ni s nama niti su prava, koliko znam, na te brojeve zauzeta. Ne rade se ugovori na takav nacin. Niti ima logike da mi sad trazimo ili kupimo prava na nesto sto bi objektivno objavili za, lupam, 7-8 godina.
Mislim da bi cirka oko 12 izdanja trebalo biti za Mafest. |
|
|
rgorgiev
Senior Member
2084 Posts
Posted - 12/03/2010 : 16:10:09
|
quote: Originally posted by rgorgiev I sta se desilo sa odgovorima na postavljena pitanja???
A sto mislis, mi 24 sata buljimo u ekran i cekamo da nam netko postavi neko pitanje...
Ma top ste. Ja sam se bas navukao na vasa izdanja i sad mi je to prioritet u svjetu stripa. BRAVO Super mi je kad drzim takvo dobro izdanje u rukama. A tek UV lak kod demiana. |
|
|
Vorador
Senior Member
Croatia
1584 Posts
Member since 29/09/2004 |
|
BO
Junior Member
Croatia
352 Posts
Posted - 12/03/2010 : 16:15:40
|
quote: Originally posted by BO Hvala na odgovorima! još imam pitanje za točku 3 koliko sam shvatio nemate prava za specijalne brojeve ova dva junaka (njih drzi ludens?). znaci brojeve koje je izdala sd,a danas ih stampa Ludens mozete dobiti jedino ako vam Bernard prepusti prava za njih? ili? p.s.odokativno koliko izdanja spremate za predstojeći Mafest?
Koliko znam ludens ne izdaje ni MM a ni MNO, nego Strip Agent. A to sto je izdala SD nema veze s njima ni s nama niti su prava, koliko znam, na te brojeve zauzeta. Ne rade se ugovori na takav nacin. Niti ima logike da mi sad trazimo ili kupimo prava na nesto sto bi objektivno objavili za, lupam, 7-8 godina.
Mislim da bi cirka oko 12 izdanja trebalo biti za Mafest.
Hvala na promptnim odgovorima |
|
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4344 Posts
Member since 11/09/2006 |
Posted - 12/03/2010 : 16:28:44
|
kada i dali se planira izdavanje volta nascosta odnosno skrivenog lica ? i u kojoj formi ce biti bilo je price da se planir 7 knjigaa po dve epizode i to sve odjednom za mafest jel to istina ili ne ? |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Posted - 12/03/2010 : 16:56:59
|
quote: Originally posted by Vorador
Da li planirate nastaviti izdavanje Klare? Hvala!
Naravno. Najvjerojatnije u iducih 12-18 mjeseci izbacit cemo sve sto postoji od Klare. Prva knjiga bi mogla uskoro. |
|
|
ponki
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3113 Posts
Member since 20/09/2008 |
Posted - 12/03/2010 : 16:58:52
|
quote: Originally posted by dzoni
kada i dali se planira izdavanje volta nascosta odnosno skrivenog lica ? i u kojoj formi ce biti bilo je price da se planir 7 knjigaa po dve epizode i to sve odjednom za mafest jel to istina ili ne ?
ja sam nesto cuo pa cu prenijeti ali nisam 100% siguran naravno da se planira,nesto ce izaci za Mafest ali ne sve posto bi to bilo previse za nas budzet da izadje odjednom |
Be yourself; everyone else is already taken. |
|
|
Topic |
|