Author |
Topic |
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4740 Posts
Member since 27/12/2009 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 02/03/2010 : 22:23:56
|
quote: Originally posted by mpavin
Ne znan zašto je zatvorena tema za "pravi" Zagor gigant. Ipak je to neka novost u Zagor serijalu...
fail
tema za novi Zagor u Italiji,ovaj topic, bez obzira da li pravi ili krivi gigant,maxi,specijal ili slicno.
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Posted - 02/03/2010 : 22:25:04
|
quote: Originally posted by jaki
Da li me moje znanje talijanskog vara ili je ovo(Il 2010 sar#224; un anno importante per Zagor, perché traghetter#224; l'eroe di Darkwood verso il fatidico appuntamento del giugno 2011, quando lo Spirito con la Scure festegger#224; i suoi primi cinquanta anni con un albo speciale a colori e con uno "Zagorone") najava za 50 godina Zagora 2011(Hajduk ima 100)specijalni broj u boji i "Zagorone"tj.Gigant? Da li je netko upućen u safovske informacije po tom pitanju?Možemo li očekivati velikog Ferrija u velikom formatu?
|
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7818 Posts
Member since 02/09/2005 |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 03/03/2010 : 00:47:26
|
quote: Originally posted by mpavin
Ajme...
btw. Ferri je sve bolji i bolji
Da, zaista je fantastican, nadam se da ce ovako crtati bar jos 20 godina |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Posted - 03/03/2010 : 00:54:15
|
Pitam se da li ovaj orao ima neko vece znacenje, tj. da li simbolizuje neku povezanost sa pricom o kralju orlova,nesto u tom pravcu |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 03/03/2010 : 01:01:54
|
Prevedi ovo pa cemo znati:
Zagor n. 537, mensile Alla ricerca di Zagor
Soggetto e sceneggiatura: Moreno Burattini Disegni: Esposito Bros Copertina: Gallieno Ferri
Lo Spirito con la Scure viene gettato da una tempesta su una riva sconosciuta e disabitata dell’Huron Lake e, dopo aver urtato contro uno scoglio, #232; a malapena in grado di camminare. Senza aiuto e senza riparo, in un territorio gelido e selvaggio, Zagor lotta per la vita, mentre la neve che comincia a cadere si trasforma in tormenta. Come si salver#224; dal freddo e da chi lo cerca per ucciderlo? Cico, rimasto solo, continua a sperare che l'amico sia vivo... |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Posted - 03/03/2010 : 01:14:54
|
ocajan mi je italijanski,bolje govorim marsovski
koliko sam razumio, Zagor uhvati neka oluja i dovuce do jezera Hourona. Povrijedjen i jedva se pokrece,bez hrane itd. u divljoj okolini,bori se za zivot, a pocinje i snjeg da pada sto mu pravi jos gore muke...Chico se nada da ce mu prijatelj prezivjeti... |
|
|
rgorgiev
Senior Member
2084 Posts
Member since 17/06/2004 |
Posted - 03/03/2010 : 05:11:02
|
quote: Originally posted by King Warrior
koliko sam razumio, Zagor uhvati neka oluja i dovuce do jezera Hourona. Povrijedjen i jedva se pokrece,bez hrane itd. u divljoj okolini,bori se za zivot, a pocinje i snjeg da pada sto mu pravi jos gore muke...Chico se nada da ce mu prijatelj prezivjeti...
i meni moj prijatelj Googlito kaze da ce upravo tako da bude Koliko sam uspeo vidjeti crtez nije Ferrijev? Steta. Prica obecava |
so it shall be written, so it shall be done |
|
|
zagorovac
Junior Member
Germany
318 Posts
Member since 16/06/2005 |
Posted - 03/03/2010 : 17:30:26
|
koliko sam razumio, Zagor uhvati neka oluja i dovuce do jezera Hourona. Povrijedjen i jedva se pokrece,bez hrane itd. u divljoj okolini,bori se za zivot, a pocinje i snjeg da pada sto mu pravi jos gore muke...Chico se nada da ce mu prijatelj prezivjeti...
Prica zvuci jako zanimljiva,jedino steta da ne crta Ferri. |
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4740 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 04/03/2010 : 20:59:57
|
quote: Originally posted by ---dp---
Naslovnica doista govori da si s godinama sve iskusniji; svaka čast Ferriju, čovjek je zagazio u osamdesete , a ovako odlično crta... |
Go kneel and weep
|
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17087 Posts
Member since 25/10/2001 |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 05/03/2010 : 00:29:19
|
quote: Originally posted by zagorovac
Prica zvuci jako zanimljiva,jedino steta da ne crta Ferri.
Nema potrebe kad su Espositovci odlicni |
|
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 05/03/2010 : 19:07:40
|
quote: Originally posted by ---dp---
quote: Originally posted by zagorovac
Prica zvuci jako zanimljiva,jedino steta da ne crta Ferri.
Nema potrebe kad su Espositovci odlicni
Upravo tako.Odlicni su. |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Posted - 15/03/2010 : 12:56:11
|
Dee je napisao jedan tekst na sajtu o izdanjima u Italiji 2010.
Zagor
Kažu ljudi koji znaju da će 2010. biti od velike važnosti jer se približavamo sudbonosnom januaru 2011. odnosno slavljenju prvih 50 godina Duha Sa Sjekirom; koje će biti dostojno proslavljeno specijalnim brojem u boji i "Zagoroneom" (predmnijevam veliki gigantom). Ali, o tom potom, jer će tijekom godine izaći i velik broj redovnih izdanja. U prva tri mjeseca izašla je trodijelna epizoda (#534/536 "Puni mjesec")– prvijenac - novog crtača, Sicilijanca Joevita Nuccija; odnosno dva i pol broja čistokrvne klasične horor priče o vukodlacima (čemu je očito potpomogao i film "Wolfman" čija premijera je ovih tjedana). Sjećamo li se stare priče o vukodlacima od Nolitte i Donatellija? I doktora Metrevelica iz priče o vampiru? E pa siguran sam da je Burattini pripremio moderniju i izazovniju verziju… Priča se dešava u zabačenom planinskom mjestašcu Asher Mill, gdje stanovnici bivaju iskidani na komade kao da ih je napala divlja zvijer. Neki čak pričaju da bi ta divlja zvijer mogla biti – vukodlak!
Nakon toga, u ožujku i travnju vidjet ćemo Espositovce na njihovom drugom broju Zagora u jednom "nenadnaravnom" pustolovnom settingu starog majstora Burattinija – "Zagorova potraga". Počevši od svibnja slijede radovi Marcella Mangiantinija, Marca Vernija i Maura Laurentija. Mangiantini će zajedno s Luigijem Mignaccom odraditi klasičnu western temu, dok će duet Verni/Burattini odraditi povratak Digging Billa, starog lovca na blago. Laurenti i Jacopo Rauch bacit će se pak u horor vode. Autor prvog od dva maxija je također Laurenti. Izašao je u siječnju pod nazivom "Crni osvetnik" #13, u kojem se Zagor sukobio s tajanstvenim ubojicom/ratnikom Black Axe koji slijedi neki svoj osvetnički plan (ubija bijelce da bi zaštitio crvenu braću) i želi preuzeti ulogu Duha Sa Sjekirom kao zaštitnika indijanskih plemena Darkwooda. U lipnju nam dolazi maxi #14 pod crtačkom palicom Giannija Sediolija gdje ćemo saznati tko je čovjek na kojeg se sugerira u naslovu "Čovjek na nišanu". U ožujku izlazi specijalni broj "Mjesec kostura", prva zagorovska pustolovina crtača iz staffa Mister Noa – Oliviera Gramacciona. Almanah u listopadu donosi priču Mirka Perniole (scenarist iz staffa Nathana Nevera), a crtački dio odraditi će veteran Alessandro Chiarolla. Epizoda se zove "Doktor Knox". Say what?!
|
|
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10047 Posts
Member since 17/10/2008 |
Posted - 15/03/2010 : 13:21:02
|
Dobro je
Bolje od ostalih bi trebale biti price: Verni & Buratini "Povratak Diging Bila" Nucio & Buratini "Pun mesec" Espositovci & Buratini "Zagorova potraga"
Plasim se samo ovog Gramacciona u specialu i tandema Perniola & Chiarolla u almanahu.
Sve je ovo cekanje 2011. godine - da se pojavi Andrew Cain |
Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter |
|
|
piquet
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 15/03/2003 |
Posted - 15/03/2010 : 13:55:28
|
quote: pa siguran sam da je Burattini pripremio moderniju i izazovniju verziju
quote: starog majstora Burattinija
|
"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?" |
|
|
emirem
Advanced Member
10814 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 15/03/2010 : 14:02:32
|
Chiarolla je naj razbacaniji i nekako losiji crtac,nije mi nesto ,previse crtkara,sara s kistom kao da kreci zid i plafon.Ne bi volio da taj ista vise crta. Da bar od "Zasjede u sumi" izlazi u boji do nekog broja..ne mora do Djeda mrazova pljackasa..eh..to je Ludens,monopol pa uvjetuje trziste, koji sve vise ima gresaka u stampi ponekad moram koreksom ispravljati tekstove i mijenjati tekst iz balona u balon,malo se zure sa stampom.. |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 15/03/2010 : 14:08:27
|
quote: Originally posted by piquet starog majstora Burattinija
Pa, ako 19 godina i najviše priča iz tog razdoblja u Zagorovom staffu nije staž koji bi ga promaknuo u starog majstora... Najave moraju biti bombastične, jel tako?
Ne znam da li ste primijetili, no i agent Raven iz Zagorove pustolovine s Hellingenom se vraća, samo u Priče iz baze Drugdje.
Link: http://www.stripovi.com/index.asp?page=magazine-view&ID=135 |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
Edited by - DeeCay on 15/03/2010 14:11:10 |
|
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
|
piquet
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 15/03/2003 |
Posted - 15/03/2010 : 14:30:17
|
quote: Originally posted by DeeCay
quote: Originally posted by piquet starog majstora Burattinija
Pa, ako 19 godina i najviše priča iz tog razdoblja u Zagorovom staffu nije staž koji bi ga promaknuo u starog majstora... Najave moraju biti bombastične, jel tako?
Ne znam da li ste primijetili, no i agent Raven iz Zagorove pustolovine s Hellingenom se vraća, samo u Priče iz baze Drugdje.
Link: http://www.stripovi.com/index.asp?page=magazine-view&ID=135
pa nemam problema sa starim...više s majstorom! |
"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?" |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Member since 09/09/2008 |