forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Strip: Što je u stripu «original»?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts

Member since 12/10/2004

Posted - 18/03/2010 : 10:48:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit Rico's Homepage  Send Rico a Private Message  Reply with Quote
Drugovi, prijatelji, čak i gospodo!!!!!

Novo vrijeme je došlo, vrlo naglo. Ovo je samo ponavljanje povijesti, kolo se okreče.

Ovako je nekad bilo:
Unga Unga je bio pečinski kipar i slikar, radija je murale sa zivotinjama, boju je dobiva iz blata, krvi, govana i sl. Kipovi su mu bili osnovni oblici također od govana, blata, krvi i izrigotime, mahom organski materijali.
Jednog dana došao je mali Kaga Kaga, Unga Ungin netijak iz susjedne pećine, on mu je bija ujo, jelte.
Kaga Kagina majka, Fafa Fafa znajuči da joj je brat umjetnik, pošalje po malome Kagi Kagi, njezinome sinu, a Unga Unginom netijaku komadić krede, poručivši mu po malome Kaga Kagi ovim riječima: Brate, tvoj zet, moj muž i otac od Kaga Kage imenom Drito Kita ti šalje ovu ilu (crna kreda) da probaš obogatiti svoj umjetnički izričaj.

Unga Unga se namršti, uzme toljagu i opizdi više puta po čelu maloga Kagu Kagu.

Kad je mali Kaga Kaga doša materi i ocu natrag u susjednu pećinu razbijen ka pička, pitaju ga mater i otac, kako, zašto, Drito Kita je popizdija, Fafa Fafa viče ZAŠTO, PIČKA MU MATERINA NEZAHVALNA..... uglavnom nered živi u susjednoj pećini... ali jedna riječ se najviše čula... ZAŠTO?????
Mali Kaga Kaga samo promrmlja kroz ono još malo zuba što mu je ostalo: Veka mi je ujko da to vife ne bi bija oviginav.

https://www.instagram.com/ricomambo_tees/ https://www.facebook.com/brankoricovdesign
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 18/03/2010 : 11:00:24  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Svaka sejvovana slika u Photoshopu je original za sebe, osim naravno slucaja da istu sliku sejvujemo deset puta pod razlicitim imenima.
btw, cudi me da Gand gubi vreme po forumima pored onakve supruge.Bas ima svakakvih ljudi.
ps
sejvovati ili sejvirati je zaista glupa rec, al bojim se nemamo betr.
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 18/03/2010 : 12:55:09  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
quote:
[i]
Bog im dao zdravlja sto nas trpe.

'vako blesave!
Go to Top of Page

no1
Senior Member

Croatia
1322 Posts

Member since 16/06/2005

Posted - 18/03/2010 : 20:24:46  Show Profile Show Extended Profile  Send no1 a Private Message  Reply with Quote
[quote]Originally posted by Dule

"no 1", molim te, prvo vrati oružje.

Jutros sam preletio ovaj post pa nisam ni obracao paznju na tvoj komentar.
(kriv Gand ;))
Vidi drugi put spominjes moj potpis,posto te neznam nezelim
reagirat kako bih mozda trebao.
Imas dovoljno godina da kazes sto mislis.
A ne da se skrivas iza dvosmislenih izjava.
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 18/03/2010 : 22:42:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
"all-ba" ne ljuti se. Drago mi je sve što sam citao od tebe, ali mislim da ti je promaklo da ne postoji samo "autorska" grafika, nego eto i "industrijska"... Naravno, drugacije se procjenjuje kvaliteta, drugacije su numeracije, potpisi etc... No, i o tome cu rado nastaviti, jer stvari ipak nisu tako crno-bijele.
----------------------------------------
Ne ljutim se uopće, malo smo se svi nešto napalili oko svojih svatanja što je original, što nije,šta je grafika šta nije etc. Moja je namjera bila samo da odbranim pojam "grafika" u likovnom smislu. Mislim da sam uspio, ako ništa, da pojasnim taj pojam za one koji ne znaju.

U likovnoj umjetnosti imamo, u tradicionalnom smislu podjelu na 1.grafika, 2.slikarstvo, i 3.vajasrstvo.
Primjenjena umjetnost je nešto drugo : grafički dizajn, ilustracija, fotografija...

Da postoji industrijska grafika postoji (i da si je odmah tako definirao ne bi bilo
nesuglasica) i možemo strip i slične stvari u kontekstu naše priče nazvati takvim imenom.
Eto, na kraju smo izgladili stvar oko nesuglasica.

C'est la vie...
https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
Go to Top of Page

Dule
Average Member

Croatia
546 Posts

Member since 09/05/2003

Posted - 19/03/2010 : 01:32:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dule's Homepage  Send Dule a Private Message  Reply with Quote
Poštovana i draga ekipo, baš mi je drago da je diskusija poprimila oblik zdrave šale; ali i sadržajne. Imam dojam da nekako slušamo jedni druge i to s uvažavanjem, a to nije često slučaj na forumu, doduše ni u životu.
"Gand", koliko vidim/čitam po ovom se pitanju iz naslova topica zapravo slažemo;
"all-ba", što se mene tiče, nemamo nikakvih nesporazuma;
"Rico", imat ćeš hit ako ovaj svoj post pretvoriš u scenarij i realiziraš u stripu.
"no1", ne znam što si ti isčitao iz mog "apela" da vratiš oružje. Ako je tvoj "potpis" neka šala, onda je i moj komentar šala. Nema nikakvih prikrivenih igara. To je samo moja alergijska reakcija na oružje; posebno na mjestima gdje se govori o umjetnosti.

Inaće mislim da smo lijepo prodrmali temu o originalima i "originalima"...
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 20/03/2010 : 11:18:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
@Dule, što se i mene tiče nemamo nikakvih nesuglasica.

@Rico, tebe nisam imao prilike pohvaliti za rad, gledao sam neke tvoje uratke i evo prilike: Doista dobro crtaš, samo tako nastavi i biće nešto od tebe.

C'est la vie...
Go to Top of Page

Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts

Member since 12/10/2004

Posted - 20/03/2010 : 11:37:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit Rico's Homepage  Send Rico a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by all_ba

@Rico, tebe nisam imao prilike pohvaliti za rad, gledao sam neke tvoje uratke i evo prilike: Doista dobro crtaš, samo tako nastavi i biće nešto od tebe.

hvala all_ba, a očel' bit, ve virujen... u svakom slučaju nije važno dok mi je gušt.
Ne bih se trpao nigdje osim u amatere.

https://www.instagram.com/ricomambo_tees/ https://www.facebook.com/brankoricovdesign
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 20/03/2010 : 12:06:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rico

quote:
Originally posted by all_ba

hvala all_ba, a očel' bit, ve virujen... u svakom slučaju nije važno dok mi je gušt.
Ne bih se trpao nigdje osim u amatere.

@Rico, nikad nije kasno, trebaš vjerovati u sebe, u svakom poslu da bi isplivao na površinu mora iza tebe biti dosta rada i truda. Ja sam tvoj rad procijenio na osnovu par uradaka, ali to je dovoljno da se primjeti talenat. Uostalom Sergelles je Najamnika (i uopće) počeo crtati u petoj deceniji. U životu ništa nije kasno. Treba imati cilj i ka njemu stremiti, rezultati će doći kad tad.

C'est la vie...
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000