forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Burza Stripova
 Aukcije
 Opomena pred negativni komentar
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

Bachy
Senior Member

Croatia
1795 Posts

Member since 06/05/2009

Posted - 19/03/2010 : 23:03:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Bachy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bihac-una

24 h
Haloooo????
Pa znas li ti da mene nema nekad po 15 dana kuci??Neznas!Sad znas
I sta da ja radim tad??Pa mora postojati neki normalan rok,bar mjesec,minimum

Sta vam je ljudi,kakvi 24 h ili par dana,definitivno premalo,ma jok

Pročitaj prvi post....

Oj, budi svoj!
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 19/03/2010 : 23:03:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Možda će se nekome učini da ovako nešto nije zavrijedilo otvaranje topica na forumu. No, ja se nikako ne bih složio. Treba povremeno baš ovakav topic. Neka se zna da se nemar, odugovlačenje i muljanje neće trpiti. Te da se ovakvo ponašanje nikako ne ohrabruje.
Ja bih čak zamolio jednog od moderatora da kontaktira kupca mailom i lijepo mu objasni da aukcije treba shvatiti ozbiljno te da pod hitno ispuni svoje obaveze.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 19/03/2010 23:05:25
Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 19/03/2010 : 23:08:00  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

Možda će se nekome učini da ovako nešto nije zavrijedilo otvaranje topica na forumu. No, ja se nikako ne bih složio. Treba povremeno baš ovakav topic. Neka se zna da se nemar, odugovlačenje i muljanje neće trpiti. Te da se ovakvo ponašanje nikako ne ohrabruje.
Ja bih čak zamolio jednog od moderatora da kontaktira kupca mailom i lijepo mu objasni da aukcije treba shvatiti ozbiljno te da pod hitno ispuni svoje obaveze.

Samo ne sme da mu spominje pravo od 1000 kuna..

Nema,nema niko tako lepe dragane.
Go to Top of Page

Bachy
Senior Member

Croatia
1795 Posts

Member since 06/05/2009

Posted - 19/03/2010 : 23:09:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Bachy a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja sam ovaj topic otvorio prvenstveno da čujem šta ostali misle...
Ako svi misle da bih trebao čovjeku oprostiti oki nije problem...
Ako ima i onih koji kao bihać misle da bih čovjeku pored 2 mjeseca trebao dati još vremena opet ok... činjenica da se svašta u međuvremanu čovjeku može dogoditi...ali vidim da je neke aukcije realizirao u međuvremenu a mene zavlači iz ne znam kojeg razloga...

Slobodno pogledajte
http://www.stripovi.com/index.asp?page=user-frontpage&UserID=5970

Oj, budi svoj!
Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 19/03/2010 : 23:18:09  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bachy

quote:

Ja sam ovaj topic otvorio prvenstveno da čujem šta ostali misle...
Ako svi misle da bih trebao čovjeku oprostiti oki nije problem...
Ako ima i onih koji kao bihać misle da bih čovjeku pored 2 mjeseca trebao dati još vremena opet ok... činjenica da se svašta u međuvremanu čovjeku može dogoditi...ali vidim da je neke aukcije realizirao u međuvremenu a mene zavlači iz ne znam kojeg razloga...

Slobodno pogledajte
http://www.stripovi.com/index.asp?page=user-frontpage&UserID=5970

Pogresno si razumio,uopste ne mislim tako.Naravno,postoji tu vise solucija o kojima bi se moglo pisati puno,necu o svemu.
Procitao sam tvoj post i razumio ga.Sve je stvar dogovora.Svaki covjek zna sam odluciti dali je neki mulj ili je nsesto drugo u pitanju.U tvom slucaju mislim da nesto ne stima i da nije u redu.Ali ima slucajeva(kao u mom)koji sam napisao,gdje treba stvari gledati sa druge strane,ali......,nebitno,ode ovo sve u nedogled.

Uglavnom,mislim da nije ok sto te zavlaci tako dugo,sad je jasno,nadam se
Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 19/03/2010 : 23:23:12  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message  Reply with Quote
quote:

E ovu nekakvu opreznost,da ne kazem strah cesto gledam zadnjih dana.Ljudi se(stekao sam utisak)i to je 100 % tako, 100 puta pitaju prije nego otvore neku temu .I kad otvore tad ono"ako je bio","neznam da li ima","neka se izbrise" itd......Eto u kojem pravcu se vozimo

Sloboda,opustenost,to se trazi
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 19/03/2010 : 23:26:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

24 h
Haloooo????

Aha,nampade mi sljedece,bas vezano za temu
Moj prvi komentar koji sam dobio bio je negativan
Kako??
Ja kupio nekih Zagora za citanje,oteglo se nekih par dana,nema maila,sta ja znam sta je tacno bilo,i odem ti ja na odmor.Vratio se ja nakon mjesec dana,negativan komentar i sta ces.Ja se javim covjeku i kazem kako je bilo,da to nejde tako,pa ne visimo svi po vazdan za pc itd...,treba imati strpljenja i tolerancije malo vise a ne par dana.Zavrsimo mi to,ja platim,on posalje,promijeni negativni u pozitivni i ja zaplovim ponovo
Kako se zvase??Iz Splita ,cini mi se:damage brain ili tako nekako.Kod njega sam led probio

Evo jedne moje priče.
Ja sam 2005. bio jako bolestan i završio sam na neko vrijeme u bolnici. Kada sam malo došao sebi, objasnio sam ženi da treba poslati 2-3 manje pošiljke kupcima i da jednu trebam dobiti. Bez obzira na moje jadno stanje sve je prošlo u redu sa poslanim, a kupljene stripove su mi donijeli u bolnicu da me malo razvesele. Sjećam se da sam dobio komentar: "Malo je duže trajalo, ali zadovoljan sam jako". Eh, neki drugi ljudi bi u takvoj situaciji zaboravili na tamo neke stripove, ali meni to i nije bilo do stripova već do ljudskog povjerenja koje nisam iznevjerio čak ni u najtežoj situaciji.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 19/03/2010 : 23:29:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

E ovu nekakvu opreznost,da ne kazem strah cesto gledam zadnjih dana.Ljudi se(stekao sam utisak)i to je 100 % tako, 100 puta pitaju prije nego otvore neku temu .I kad otvore tad ono"ako je bio","neznam da li ima","neka se izbrise" itd......Eto u kojem pravcu se vozimo

Otvaranje teme s nazivom : Opomena pred negativni komentar mi dade jednu ideju. Predložit ću u podforumu prijedlozi...

Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 19/03/2010 : 23:30:17  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ja sam optvorio topik o mikiju covek mi zatvorio zbog vronjskog 2 jer je poceo opet da iznosi ono o mirabilisu ...A otvorio sam topik o smesnom videu i to mi je zatvoereno ali to je mislim ispravno jer treba ici pod jedan topik sve takve teme....a Puno ima slicnih tema i ja mislim da ih ne treba zatvarati ali cim ne budu aktuelne treba ih zatvoriti jednom zauvek...pa ako opet neko otvori slicnu sta ima veze....to je moje misljenje....

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25988 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 19/03/2010 : 23:50:28  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Stavite strip na aukcije.
Prodate strip.
Vi se javite kupcu ili se on javi vama.
Ne desava se nista posle toga.
Opet kontaktirate kupca.
Nista se ne desava.
I opet...
30 dana po zavrsetku aukcije (moja preporuka) slobodno vratite strip u prodaju, a kupcu zalepite negativni.

Isto tako i ako ste vi kupac, a neko drugi prodavac.

Ne brinite zbog negativnog iz osvete, koliko se secam, Markos je rekao da ce ih brisati.

Ako se svi budu pridrzavali ovoga, aukcihe ce biti ociscene od sljama, a ozbiljnim i aktivnim ljudima na aukcijama ce kupovina/prodaja biti prijatnija.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25988 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 19/03/2010 : 23:53:06  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by radulovic marko

quote:

quote:

Ja sam optvorio topik o mikiju covek mi zatvorio zbog vronjskog 2 jer je poceo opet da iznosi ono o mirabilisu ...A otvorio sam topik o smesnom videu i to mi je zatvoereno ali to je mislim ispravno jer treba ici pod jedan topik sve takve teme....a Puno ima slicnih tema i ja mislim da ih ne treba zatvarati ali cim ne budu aktuelne treba ih zatvoriti jednom zauvek...pa ako opet neko otvori slicnu sta ima veze....to je moje misljenje....

Sve ovo gore navedeno je na jednom ozbiljnom forumu toliko normalo da je to strasno. Ali nije tema ovog topica. :)

Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 19/03/2010 : 23:57:57  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

quote:
Originally posted by radulovic marko

quote:

quote:

Sve ovo gore navedeno je na jednom ozbiljnom forumu toliko normalo da je to strasno. Ali nije tema ovog topica. :)

Izinjavam se sto koristim ovaj topik ali dok je gazda tu da ga pitam da li se moze otvoriti topik o VELIKOM BLEKU NJEGOVI FANOVI I DA LI JE VEC BIO...da ne saljem na pm mozda opet nece raditi....

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25988 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 20/03/2010 : 00:01:30  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Marko, pogledaj u searchu, mozda i nadjes nesto.

Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 20/03/2010 : 03:02:31  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message  Reply with Quote
Negativni komentar je najbolji lek i ako si već oštećen u ovom slučaju,ne bi smeo da dobiješ isto nazad.Zato je tu Markos,a ovde na forumu možeš da izneseš suštinu problema.
Vidim da se sve ovo gleda iz ugla prodavca,ali i njih ima nesavesnih i tu je onda veći problem jer oni dobijaju novac.Eto nešto kao onaj primer sa aukcija.hr.
Zato oštećenim kupcima ne ostaje nikakva druga opcija do da ostave negativan komentar.I mislim da ne bi trebalo čekati da se nakupi previše tih negativnih komentara da bi neko bio izbačen,a tu su još i oni neutralni.....
Go to Top of Page

osmo
Average Member

Bosnia and Herzegovina
654 Posts

Member since 12/11/2004

Posted - 20/03/2010 : 05:42:08  Show Profile Show Extended Profile  Send osmo a Private Message  Reply with Quote
Mene interesuje koliko vremena treba čekati za realizaciju. Svojevremeno sam sa Dragom imao konflikt jer nismo stripove realizovali više od 5 mjeseci. Kada sam mu upisao negativne komentare jer je u vređemenu postao aktivan na aukcijama a meni se javio kako nema internet. On mi vratio negativnim komentarima i pljuvao je još po meni, pa me interesuje kako se ta nepravda može ispravti ??????
Go to Top of Page

osmo
Average Member

Bosnia and Herzegovina
654 Posts

Member since 12/11/2004

Posted - 20/03/2010 : 05:45:09  Show Profile Show Extended Profile  Send osmo a Private Message  Reply with Quote
isto mi se desilo juče kada sam bio primoran da upišem negativni komentar za nerealizovanu aukciju sa Zlobeci1. Vidim da čovjek prodaje na aukcijama a od mene je kupio 1 strip i poslije više od 2 mjeseca kada sam ga kontaktirao rekao je kako mu je žao ali je odustao. Po meni više nego bezobrazno !
Go to Top of Page

edvin
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 06/10/2002

Posted - 20/03/2010 : 07:35:27  Show Profile Show Extended Profile  Send edvin a Private Message  Reply with Quote
Meni općenito nije baš jasno čemu uopće služe negativni komentari ako se nitko na njih ne obazire.
Kod mene čovjek s 4 negativna komentara kupi nešto i naravno, ne plati, pa da mu stavim 5 negativni a on da i dalje kupuje i prodaje kao da se ništa nije dogodilo.
Čini mi se da su neki debelokošci shvatili da ih tu i tamo koji negativni komentar neće ubiti i to iskorištavaju.

"How long, not long, 'cause what you reap is what you sow!"
Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 20/03/2010 : 07:52:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
quote:

24 h
Haloooo????

Aha,nampade mi sljedece,bas vezano za temu
Moj prvi komentar koji sam dobio bio je negativan
Kako??
Ja kupio nekih Zagora za citanje,oteglo se nekih par dana,nema maila,sta ja znam sta je tacno bilo,i odem ti ja na odmor.Vratio se ja nakon mjesec dana,negativan komentar i sta ces.Ja se javim covjeku i kazem kako je bilo,da to nejde tako,pa ne visimo svi po vazdan za pc itd...,treba imati strpljenja i tolerancije malo vise a ne par dana.Zavrsimo mi to,ja platim,on posalje,promijeni negativni u pozitivni i ja zaplovim ponovo
Kako se zvase??Iz Splita ,cini mi se:damage brain ili tako nekako.Kod njega sam led probio

Ja aber haloooooooooo
Lepo ti covek reko, citaj prvi post.
One je tipa kontaktirao 1.000.000 puta, a ovaj se ne javlja, pa nakon toliko opomena i molbi....
Zna se - na kraju mu ostavis vreme koje je prihvaceno za standardizirano za odgvor na mail (24H) i nakon toga furaj.

A niko ne ocekuje da se aukcije realizira u roku od 24 sata.

so it shall be written, so it shall be done
Go to Top of Page

osmo
Average Member

Bosnia and Herzegovina
654 Posts

Member since 12/11/2004

Posted - 20/03/2010 : 08:10:23  Show Profile Show Extended Profile  Send osmo a Private Message  Reply with Quote
24 sata je stvarno premalo, ali 7 dana je više nego dovoljno za prvi kontakt pa čak i realizaciju...
Ja sam neke čekao i po par mjeseci pa kada sam ih kontaktirao rekli su mi kako sam nekorektan i bezobrazan pa eto ti ( mislim na Draga )....
Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 20/03/2010 : 08:13:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by osmo

24 sata je stvarno premalo, ali 7 dana je više nego dovoljno za prvi kontakt pa čak i realizaciju...
Ja sam neke čekao i po par mjeseci pa kada sam ih kontaktirao rekli su mi kako sam nekorektan i bezobrazan pa eto ti ( mislim na Draga )....

Opet: 24 sata sam predlozio kao rok da tip odgovori na mail koji mu je bio poslan nakon sto je prodavac stupio u kontakt s njime, nakon sto su se dogovorili i nakon svega.

so it shall be written, so it shall be done
Go to Top of Page

osmo
Average Member

Bosnia and Herzegovina
654 Posts

Member since 12/11/2004

Posted - 20/03/2010 : 08:35:42  Show Profile Show Extended Profile  Send osmo a Private Message  Reply with Quote
To već može !
Go to Top of Page

osmo
Average Member

Bosnia and Herzegovina
654 Posts

Member since 12/11/2004

Posted - 20/03/2010 : 08:45:03  Show Profile Show Extended Profile  Send osmo a Private Message  Reply with Quote
Ja sam recimo potpuno protiv bilo kakvog izbacivanja sa sajta zbog negativnih komentara.....
Evo zašto tako mislim, prvo neko nekoga može da prevari samo jednom.
Drugo ako neko ima puno negativnih komenatari i pokuša nešto prodati logično je da niko neće bidati stripove kod njega.
Treće nije isto kada neko proda par hiljada stripova za više godina ( recimo ja ) i skupi 2 negativna ( doduše potpuno nezasluženo ) i 380 pozitivnih i neko ko skupi 2 negativna i recimo 10-tak pozitivnih. I sada bi trebalo i jednog i drugog izbaciti na treći negativni ( mislim da to nema logike ).
Siguran sam da je Markos to i sam shvatio pa zbog toga i ne izbacuje ljude na treći negativni.
četvrto uvijek možete nekog staviti na crnu listu ako ne želite da imate bilo šta sa njim.
Volio bih čuti i druga mišljenja o ovome što ja promišljam !!!!
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 20/03/2010 : 09:46:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mene interesuje koliko vremena treba čekati za realizaciju. Svojevremeno sam sa Dragom imao konflikt jer nismo stripove realizovali više od 5 mjeseci. Kada sam mu upisao negativne komentare jer je u vređemenu postao aktivan na aukcijama a meni se javio kako nema internet. On mi vratio negativnim komentarima i pljuvao je još po meni, pa me interesuje kako se ta nepravda može ispravti ??????

Ovo je Manhunter rekao gore:
Ne brinite zbog negativnog iz osvete, koliko se secam, Markos je rekao da ce ih brisati.
Znači, kontaktiraj Markosa.

Go to Top of Page

osmo
Average Member

Bosnia and Herzegovina
654 Posts

Member since 12/11/2004

Posted - 20/03/2010 : 09:57:56  Show Profile Show Extended Profile  Send osmo a Private Message  Reply with Quote
Morat ću ga kontaktirati, jeste da je tome prošlo više od godinu-dvije ali nikako da se pomirim sa nečim što nije istina i što je bezobrazno....
Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 20/03/2010 : 10:05:45  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by rgorgiev

quote:

Opet: 24 sata sam predlozio kao rok da tip odgovori na mail koji mu je bio poslan nakon sto je prodavac stupio u kontakt s njime, nakon sto su se dogovorili i nakon svega.

Nejde to tako covjece,daj budi realan

Ja i ti pregovaramo,izmjenimo 100 maila i na 101 mi "krepo"kompjutor npr.Sta tad???Ti cekas daljnji mail nema ga,prosla 24 h i ti ostavis negativni.Jeli to tvoja teorija?=?Pogresno drug,vjeruj meni

Ili ja jednostavno dobijem poziv da moram iste sekunde negdje i nema me ,recimo 5 dana,opet dobijem negativni,ili???

Ne,ne,sacekati treba dok se god ne razjasni situacija,pa makar i dva mjeseca trebao cekati..

Ja sam licno imao kupovinu prosle godine u junu koja je realizovana u oktobru(citaj kupovinu).od 100-njak €.PC problemi,sluzbeni putevi,koncerti,svasta je covjek imao pa nije uspio.Na kraju kad se javio ,mislio sigurno da ima negativne,nisam mu dao.Ja sam tu tolerantan,po tom pitanju.Treba imati razumijevanja malo vise,negativna ocjena nece pobjeci.Na kraju smo sve lijepo zavrsili i to je to.Ali dobro,nismo svi isti,mozda je to razlog
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000