forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Novi Zagor u Italiji...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 774

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 20/03/2010 : 09:36:04  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
U svakom slucaju najveci texovi fanovi provode vise vremena po zagorovim topicima nego na texovim.
po onoj staroj, "draže mi je tuđe okaljat, nego moje uzdić"

hajde dobro, vratimo se topicu, ukoliko ima nesto novo
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 20/03/2010 : 15:54:40  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
slab je Tex da bi se poredio sa Zagorom...
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 20/03/2010 : 15:56:07  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by profesor-inz

slab je zagor da bi se poredio sa texom...

mislim da si u pravu.
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 20/03/2010 : 15:57:34  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
ne znam, ne volim Texa, pokušavao sam da ga čitam, ali to je jedini junak za koga nikada nisam uspeo da se vežem bar nakratko...
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 20/03/2010 : 16:02:39  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:

ne znam, ne volim Texa, pokušavao sam da ga čitam, ali to je jedini junak za koga nikada nisam uspeo da se vežem bar nakratko...

ako bi procitao 4-5 texova giganta,imao bi drugo misljenje.potpisujem.
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 20/03/2010 : 16:05:21  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cronos six

quote:

ma pokušavao sam ne ide, prošlog leta sam pročitao čak i Kena celog sa užitkom posle toliko godina, ali ovog nikako...
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 20/03/2010 : 16:08:33  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

ma pokušavao sam ne ide, prošlog leta sam pročitao čak i Kena celog sa užitkom posle toliko godina, ali ovog nikako...

e jebiga.
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 20/03/2010 : 16:10:51  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

e jebiga.

možda kada budem bio u penziji, možda mi tada legne, za uživanje u stripu moraš biti opušten, u današnje vreme to je teško...
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 20/03/2010 : 16:22:08  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

e jebiga.

možda kada budem bio u penziji, možda mi tada legne, za uživanje u stripu moraš biti opušten, u današnje vreme to je teško...

pa zar je tex za penzioneriii,proooffffesssooore!
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 20/03/2010 : 16:25:47  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

e jebiga.

pa zar je tex za penzioneriii,proooffffesssooore!

što da ne, njegova publika su verovatno penzioneri, obzirom da je krenuo'48
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 20/03/2010 : 16:47:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior
Nazvati Zagora u Italiji drugom ligom, strip koji je star 50 godina i koji je zajedno sa Texom sahranio u medjuvremenu nekih 60tak drugih Bonelli stripova, to mozete samo ti, Renky i Curunir.

Što ne znači da nismo u pravu!

PS
Ali san ja svrsta Zagora u drugu ligu. Ili je "Marelica" djelovala tada ili san mislija na regionalnu drugu ligu.

PPS
Marcello je izmislija crtanje za 90% Zagorovog stafa koji nebi pripoznali dobar crtež ni da ih nabije nogon u guzicu. Osim ovih mlađih koji kod nas još nisu objavljeni a pametno izbjegavaju Ferrija kao inspiraciju.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26820 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 20/03/2010 : 18:11:05  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
[quote]Originally posted by King Warrior

U svakom slucaju najveci texovi fanovi provode vise vremena po zagorovim topicima nego na texovim.
po onoj staroj, "draže mi je tuđe okaljat, nego moje uzdić"

Nisam siguran da li si mislio i za mene ovo?
Tuđe?Moje?
Zagora sam čitao i skupljao tokom osnovne i srednje škole i malo poslije.Bio mi je najdraži strip junak i draži mi je od Texa.Dan danas čitam Zagora a poneki strip i kupim(uglavnom gdje su bolji crtači-Marcello,Andreucci,Laurenti),ali to ne mjenja činjenicu da je Zagor druga liga Bonellija i scenaristički i crtački a i prodajom.Normalno u nas je još uvijek broj jedan i vjerovatno će tako ostati.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Džedson
Average Member

534 Posts

Member since 29/04/2008

Posted - 20/03/2010 : 19:02:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Džedson a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

[quote]

PPS
Marcello je izmislija crtanje za 90% Zagorovog stafa koji nebi pripoznali dobar crtež ni da ih nabije nogon u guzicu. Osim ovih mlađih koji kod nas još nisu objavljeni a pametno izbjegavaju Ferrija kao inspiraciju.

Vjerovao ili ne, Marcello je crtao i Zagora, uglavnom na tekst Bosellija, prije svega Prolaz na sjeverozapad, epizodu koja je Zagoru manje više ono što je Texu Carsonova prošlost, a i od istih je autora. Plus, bile su tu još 3 Andreuccijeve epizode, pa od Chiarolle 7 gradova Cibole, od Laurentija Osveta vudu, od Della Monice Vampir. Ajde, odbaci ono " nisam niti ću ", pročitaj si to, nema toga puno. Povremeno su znali i poneki velikan i ponešto umjetnosti zalutati kod Zagora. Motiv više - od većine spomenutih epizoda/crtača se tradicionalistima diže kosa na glavi.
Go to Top of Page

Džedson
Average Member

534 Posts

Member since 29/04/2008

Posted - 20/03/2010 : 19:14:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Džedson a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

[quote] to ne mjenja činjenicu da je Zagor druga liga Bonellija i scenaristički i crtački a i prodajom.Normalno u nas je još uvijek broj jedan i vjerovatno će tako ostati.

Zagor je druga liga, ma i treća, danas, i zadnjih 10-tak godina(u Italiji), ali ne vjerujem da je to bio u razdoblju 345-435 (Boselli) ili 85-200inešto (Nolitta/Sclavi/Castelli/rani Toninelli). Ako je , svaka čast ovima drugima onda.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 20/03/2010 : 19:19:08  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Hm, a sta je danas prva liga od Bonellija?
Go to Top of Page

Džedson
Average Member

534 Posts

Member since 29/04/2008

Posted - 20/03/2010 : 19:53:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Džedson a Private Message  Reply with Quote
Kategorije bi bile po prodaji, crtačima i kvaliteti scenarija, je li?
Po prodaji to su Tex i Dylan.
Po crtačima to su Tex i Dampyr (Magico Vento? ne čitam pa...)
Po kvaliteti priča...khm...neka procijene oni koji sve čitaju. Ja čitam samo Dampyra, Zagora i ponekog Texa. Za mene Dampyr, onda.
Go to Top of Page

Džedson
Average Member

534 Posts

Member since 29/04/2008

Posted - 20/03/2010 : 19:59:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Džedson a Private Message  Reply with Quote
Usput, ako si mislio što je prva liga od Bonellija u usporedbi sa ostalim stripovima, to ne bih znao. Ima negdje desetljeće kad sam zadnji put čitao neki "ostali strip".
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26820 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 20/03/2010 : 20:10:00  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Džedson

Usput, ako si mislio što je prva liga od Bonellija u usporedbi sa ostalim stripovima, to ne bih znao. Ima negdje desetljeće kad sam zadnji put čitao neki "ostali strip".

I kako sad će neko s tobom polemizirati o kvaliteti stripova općenito kad ih ne čitaš osim ove uske niše u niši?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 20/03/2010 : 20:12:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Renky

[quote]

PPS

Vjerovao ili ne, Marcello je crtao i Zagora, uglavnom na tekst Bosellija, prije svega Prolaz na sjeverozapad, epizodu koja je Zagoru manje više ono što je Texu Carsonova prošlost, a i od istih je autora. Plus, bile su tu još 3 Andreuccijeve epizode, pa od Chiarolle 7 gradova Cibole, od Laurentija Osveta vudu, od Della Monice Vampir. Ajde, odbaci ono " nisam niti ću ", pročitaj si to, nema toga puno. Povremeno su znali i poneki velikan i ponešto umjetnosti zalutati kod Zagora. Motiv više - od većine spomenutih epizoda/crtača se tradicionalistima diže kosa na glavi.

Vjerovao ili ne, ne pišem o temama koje baš ne poznajem osim ako nije zajebancija tako da vrlo dobro znam šta je radio Marcello. Zbog toga i mislim da je njegov rad na Zagoru nešto najbolje što se serijalu moglo dogoditi. Da, saga na sjeveru je sjajna. No Prolaz... bi mogli usporediti sa Karsonovom prošlošću samo da je priča završena nakon par Marcellovih epizoda. No kako nije, jer se potjera za Natom ( jel' ono on bijaše ) nastavila do besjesti uz vrlo traljavo odrađenih par brojeva nakon Marcella, možemo samo žaliti što i Zagor nema trilogiju tipa Karsonova prošlost.
Da, usput, nisan lud ni za Texom ali ne mogu osporiti činjenično stanje da ima najjaču crtačku postavu. Jedino MV može parirati kvalitetom crtača.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 20/03/2010 : 20:13:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:

E jbga, da san vidija ovaj post dok san pisa svoj odgovor... nebi se mučija!

Go to Top of Page

Džedson
Average Member

534 Posts

Member since 29/04/2008

Posted - 20/03/2010 : 20:19:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Džedson a Private Message  Reply with Quote
Zašto ne? Dobro si odgovorio. Ako ja ne čitam skoro ništa sada, ne znači da nekad nisam. Enivej, u potpunosti se slažem oko Marcella.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 20/03/2010 : 20:24:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zašto ne? Dobro si odgovorio. Ako ja ne čitam skoro ništa sada, ne znači da nekad nisam. Enivej, u potpunosti se slažem oko Marcella.

Darwin bi se zabrinija. Obrnuta evolucija.

Enivej, ne znači da ja nikad nisan čita Zagora.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 20/03/2010 : 20:34:06  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Marcello se pokazao u trecom pojavljivanju Kandraxa.
Vidilo se kako izgleda njegov crtez kada crta epizodu zajedno sa Ferrijem.
Glupo mi o tome uopste i diskutovati.Cak i vi texovci morate priznati da je u direktnom poredjenju Marcello ispao za Ferrija kao neki skolarac.
Ferri=Zagor, ko ne voli Ferrija, nece voliti ni Zagora, niti taj nacin pripovjedanja prica kakav ima Zagor, a razlikuje se od ostalih Bonellija. Marcello je bio na putu da prikaze Zagora kakvog je kasnije prikazivao Texa, neka zadrzi to za sebe. Ako hocu Texa, citacu Texa, a ne Zagora u texovom fazonu.
Renky, ako Libellus podje da izdaje jednog dana Zagija u boji, vec vidim tebe i Curunira sa zagorovim avatarima.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 20/03/2010 : 20:54:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
ma ti nista ne razumes

meni je zagor DALEKO najdrazi bonellijev lik. ali to ima svoje uzroke, od kojih NIJEDAN nije kvaliteta scenarija i crteza u 95 posto slucajeva.
ima on nekoliko (i nista vise!) predivnih ostvarenja, no upravo tamo gdje je odudarao od sama sebe.
ali uza sve to, ostaje mi najdrazi bonelli... ljubav i pamet nemaju nikave veze samo sto ja nisam slijep pa da ne vidim da to sto volim nije dobro. no volimo toliko toga sto nije dobro za nas... zar ne?

a ono 3. pojavljivanje kandraxa, pa sam sam onomad pisao da je marcellov crtez tamo nevjerojatan i uzasan, kao da je crtao zavezanih ociju ili sto vec... sto naravno ne znaci nista: ferri je za marcella kao zimbabve prema kanadi u hokeju na ledu... a opet, ferri mi je drazi, jer mi je uljepsao djetinjstvo, a marcella sam vidjao samo u dr zistisu i ponekom tada vraski skupom otkricu svijeta (katastrofalno i netocno prevedenom/napisanom, gotovo svi podaci, imena i godine pogresni)...

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 20/03/2010 : 20:59:31  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

ma ti nista ne razumes

kako ne razumijem? Vidis da polako postajem tvoj najbolji ucenik:
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=36905

quote:
Originally posted by Curunir
samo sto ja nisam slijep pa da ne vidim da to sto volim nije dobro.

a rekao sam i ja da je Zagija trebalo ugasiti najkasnije 1992. godine, mozda bi bilo jos bolje da se to desilo sa "Divovima dobra i zla"...ali eto, sta da se radi.

Edited by - King Warrior on 20/03/2010 21:05:48
Go to Top of Page
Page: of 774 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.89 seconds. Snitz Forums 2000