forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Guillermo del Toro režira Hobita
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 12

sawitch
Advanced Member

Serbia
41035 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 31/01/2008 : 14:38:11  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Meni je Blade 2 super, a Mimic nisam gledao...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 31/01/2008 : 14:39:25  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Blade 2, Hellboy i Mimic nisu bas filmovi kojima se moze pohvaliti, ali ko zna,nije ni Jackson imao neku dobru filmografiju prije LOTR

itsyourworldyoucanchangeit
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 31/01/2008 : 15:25:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Blade 2, Hellboy i Mimic nisu bas filmovi kojima se moze pohvaliti, ali ko zna,nije ni Jackson imao neku dobru filmografiju prije LOTR

Ju, šta mi napriča!
Bad Taste, Meet The Feebles, Braindead, a posebno Heavenly Creatures. Peter Jackson je izarzito talentirana i osebujna konstanta od početka karijere pa do danas...
Go to Top of Page

darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts

Member since 05/10/2002

Posted - 31/01/2008 : 17:02:53  Show Profile Show Extended Profile  Send darth-vader a Private Message  Reply with Quote
quote:

mi sada tu možemo razglabati danima o kvaliteti ovih filmova, ali kod del Tora se vidi ta umjetnička crta koja nije iznevjerena niti u jednom od njegovih filmova. On je umjetnik, i njegovi svi filmovi su vizualno jaaaki... o atmosferi da ne govorim. Čovjek ima dara i to je to.
Ne možemo sada ovdje prizivati Mimic, to je bilo odavno. Pogledajmo samo filmografiju nakon toga.

Meni je Hellboy jedna odlična ekranizacija sa super pogođenim karakterima i vizualnim štimungom stripa.

Panov labirint mi je definitivno najbolji film prošle godine, ako ne i zadnjih nekoliko godina.
Čovjek ima dara za to nadnaravno, bajkovito, šareno... on je najbolji izbor.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 31/01/2008 : 17:51:01  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kiky

quote:

Ju, šta mi napriča!
Bad Taste, Meet The Feebles, Braindead, a posebno Heavenly Creatures. Peter Jackson je izarzito talentirana i osebujna konstanta od početka karijere pa do danas...

i ti su tebi filmovi izrazito dobri?
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 31/01/2008 : 19:10:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
Yup! Sve odlični, efektni, reprezentativni primjerci svoga žanra!
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 31/01/2008 : 20:59:48  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by darth-vader

quote:

mi sada tu možemo razglabati danima o kvaliteti ovih filmova, ali kod del Tora se vidi ta umjetnička crta koja nije iznevjerena niti u jednom od njegovih filmova. On je umjetnik, i njegovi svi filmovi su vizualno jaaaki... o atmosferi da ne govorim. Čovjek ima dara i to je to.
Ne možemo sada ovdje prizivati Mimic, to je bilo odavno. Pogledajmo samo filmografiju nakon toga.

Meni je Hellboy jedna odlična ekranizacija sa super pogođenim karakterima i vizualnim štimungom stripa.

Panov labirint mi je definitivno najbolji film prošle godine, ako ne i zadnjih nekoliko godina.
Čovjek ima dara za to nadnaravno, bajkovito, šareno... on je najbolji izbor.

definitivno, a dobit ce i onu mracnu crtu koja je potrebna, ne vizualno vec onako podmuklo skrivena ..sluurp..jedva cekam

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts

Member since 05/10/2002

Posted - 31/01/2008 : 21:43:29  Show Profile Show Extended Profile  Send darth-vader a Private Message  Reply with Quote
quote:

apsolutno točno
Kod njega se od početka vidi osjećaj za vizualno, za emocije, pričanje priče...
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 31/01/2008 : 21:49:23  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by darth-vader

quote:

apsolutno točno
Kod njega se od početka vidi osjećaj za vizualno, za emocije, pričanje priče...

Da emocije,vizualnost te pricanje price se najbolje vidi u njegovom najpoznatijem djelu prije LOTR
Bad Taste:
http://www.youtube.com/watch?v=V1QPkx6lLAY
Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 31/01/2008 : 21:52:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message  Reply with Quote
King warrior menja ime!!!

Whenever You need hard center, I will be there...
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 31/01/2008 : 22:02:24  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Man_of_Steel

...i to u ?
Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 31/01/2008 : 22:03:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

...i to u ?

...u nesto sto vise nece biti King Warrior...

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 31/01/2008 : 22:04:57  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

...i to u ?

GOD?
Go to Top of Page

darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts

Member since 05/10/2002

Posted - 01/02/2008 : 07:50:51  Show Profile Show Extended Profile  Send darth-vader a Private Message  Reply with Quote
quote:
Da emocije,vizualnost te pricanje price se najbolje vidi u njegovom najpoznatijem djelu prije LOTR
Bad Taste

Em nije njegovo najpoznatije djelo ( u filmskim krugovima ), em se vizualnost vidi ( za male pare ).
Uzmi njegova prva dva filma i kreni neke scene uspoređivati s King Kongom npr.
a recimo nebeska stvorenja ??????
Ako tamo nije bilo emocija, pričanja priče i vizualnosti, onda ne znam gdje ih ima... isto za male pare. Još je i lansirao Kate u orbitu
Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 01/02/2008 : 14:32:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

...i to u ?

GOD?

Pa sad nisam bas to imao u planu, ali ako tebi odgovara ja sam kul...

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 22/03/2010 : 16:48:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Nove vijesti:
Snimanje počinje za par mjeseci, prvi dio filma se očekuje u drugoj polovini 2012. godine.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

regar
Senior Member

Serbia
1187 Posts

Member since 15/02/2008

Posted - 22/03/2010 : 18:30:55  Show Profile Show Extended Profile  Send regar a Private Message  Reply with Quote
Ne znam sta je ko ocekivao od filma, ali meni je LOTR ispunio sva ocekivanja. Ne znam sad kako bi neko drugi od vas to uradio, sta je tu trebalo da se promeni. Knjiga je takva kakva je, pa film je snimljen po njoj, nisu sada mogli da izmisljaju toplu vodu.

Ono sto bi ja voleo da vidim u bioskopu je ekranizacija romana Deca Hurinova. Sjajna prica o najtragicnijem junaku Tolkinove price. E to nije za decu. Mislim da je Tolkinov sin zavrsio taj ep na osnovu crtica i delova teksta koje je otac ostavio. Jedan mracan i tezak deo istorije srednjeg sveta.

Žene imaju PROBLEM za svako rješenje!-
Stephen W. Howking
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 22/03/2010 : 19:21:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by regar

Ne znam sta je ko ocekivao od filma, ali meni je LOTR ispunio sva ocekivanja. Ne znam sad kako bi neko drugi od vas to uradio, sta je tu trebalo da se promeni. Knjiga je takva kakva je, pa film je snimljen po njoj, nisu sada mogli da izmisljaju toplu vodu.
Filmovi su savršeni. Tko god mi kaže da nije tako, od mene dobija samo nerazumijevanje.

Ono sto bi ja voleo da vidim u bioskopu je ekranizacija romana Deca Hurinova. Sjajna prica o najtragicnijem junaku Tolkinove price. E to nije za decu. Mislim da je Tolkinov sin zavrsio taj ep na osnovu crtica i delova teksta koje je otac ostavio. Jedan mracan i tezak deo istorije srednjeg sveta.
Potpuno se slažem s tobom. Poslije Hobita, upravo priča o Hurinovoj djeci mi djeluje najcjelovitije, te je logičan sljedeći korak u snimanju filmova iz Tolkinovog svijeta.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41035 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 22/03/2010 : 19:38:29  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ja Decu Hurinovu imam vec 2 godine, od kada je objavljena kod nas i nikako da je procitam.. Uvek nesto drugo iskrsne.. A daleko mi Hobit.. To treba docekati...
Sto se LOTR-a tice, meni je perfektan... Nemam nikakve zamerke.. Ako Hobit bude na tom nivou bice to raj za oci...

Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 22/03/2010 : 19:47:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by regar

Gledaj, upravo je moj problem sa filmom to što je Džekson pokušao da izmisli toplu vodu. I ja sam imao velika očekivanja od filma ali pored mnogo dobro napravljenih stvari ima i nekoliko više nego nepotrebnih i glupih razlika izmedju knjige i scenarija preko kojih ne mogu tek tako da predjem.
- izbacivanje cijelog dijela priče sa Bombadilom ( to donekle i mogu da shvatim jer se on kasnije ne pojavljuje)
- izbacivanje Glorfindela i davanje prevelike uloge Arwen ( ok i ovo ali samo ako se posmatra kao želja da se nadomjesti nedostatak ženskih likova u priči)
- pretvaranje lika Gimlija u comic relief ( velika glupost)
- pretvaranje Legolasa u neku vrstu super vilenjaka, čime je Džekson pokušao da se dodvori mladjoj publici (još jedna velika glupost)
- Enti i njihovo mijenjanje odluke ( to je dovelo do najgluplje scene u cijeloj trilogiji)
- nemogućnost Faramira da odoli prstenu ( ajde ovo je i donekle opravdano jer nebi bilo lako objasniti zašto se jedino Faramir mogao oduprijeti privlačnoj moći prstena)
- pokazivanje prstena utvarama u Ozgilijatu ( i ovo je donekle prihvatljivo jer je moguće da je Džekson zamislio to kao inicijalnu kapislu, tj. ono što će natjerati Saurona da krene svim silama na Gondor, ali opet glupavo)
- tjeranje Sema od strane Froda (još jedna velika glupost)
- kremeljavi Frodo( uh, kako me nervira onaj glumac )
- Aragornovo padanje u provaliju ( pih, besmisleno)
- Gandalfovo vršenje egzorcizma nad Teodenom
- nepotrebno razvučen i dosadan kraj ( kad Džeksonu sve ove promjene nisu predstavljale problem, nije mi jasno zašto film nije završio scenom odlaska broda, već nas je sve brutalno spustio na zemlju i vratio nas u realnost Semovim vraćanjem kući. Totalno nepotrebno i glupavo.
Kad ovako pogledam film mi nije ispunio očekivanja . Damn.
Ali opet, drago mi je što su ovi filmovi snimljeni i volim da ih pogledam. Medjutim, iz vizure Tolkinovog fana, moglo je to i bolje.

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41035 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 22/03/2010 : 19:57:13  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Pazi, u vezi skoro svih crtica si u pravu, ali ja sam i dalje odusevljen.. Knjigu sam procitao nekoliko puta i znam je na pamet ali film mi je svaki put sve bolji i bolji.. Jednostavno ne obracam paznju na te stvari...
Meni je jedino malo krivo sto nema Berena, jer sam nekako sa nestrpljenjem ocekivao coveka medveda (nesto kao Globinjo )...
Frodo i mene uzasno nervira.. Kakva je to odvratna faca, kompletna pojava me nervira... Pipin i Veseli su mi ekstra.. Boromira sam ocekivao kao nekog krsnog vikinga, mozda i zbog onog pokusaja filma, starog crtanog... Ovako mi je smesan...
Cak mi je i Aragorn parodija na snagatora i odlicnog macevaoca.. Posle prvog pojavljivanja u onoj krcmi sa kapuljacom na glavi mi je bezveze...
Kraj je trebao da bude ciscenje Okruga.. Kao u knjizi, ali ovako su malo komercijalizovali sve to.. Taj Aragornov pad u provaliju, Semov happy end nakon svega itd...
Ali realno, mislim da sam blizu 100 puta odgledao prvi deo..
Vecera mi nije pri ruci, ali sutra cu ga gledati opet.. Tacnije celu trilogiju...

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41035 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 22/03/2010 : 19:58:17  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Da, zaboravih.. Mislim da bi Silmarilion mogao biti nepresusan izvor prica i scenarija za snimanje filmova... Jer ga ne vidim kao jednu celinu...

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 22/03/2010 : 19:59:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
Boromir i Aragorn su odlicni u filmovima, narocito Boromir!

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

regar
Senior Member

Serbia
1187 Posts

Member since 15/02/2008

Posted - 22/03/2010 : 20:02:28  Show Profile Show Extended Profile  Send regar a Private Message  Reply with Quote
Uostalom smatram da kome god se ne svidja film, njega treba streljati . Nisam nikada toliko duboko zalazio u neki film da bi mi te stvari smetale, ali razumem one kojima smeta.

Meni su recimo filmovi Stivena Kinga sjajni, ali tek kada sam procitao knjige video sam koliko su ti filmovi u stvari unakazeni.

Kudzo, gde je izmenjen ceo kraj (da ne pricam, onaj ko je citao i gledao film zna sta mislim, da nekom nije citao ili gledao ne bi pokvario ugodjaj). Onda kada sam gledao film IT ili TO. Kao napaljeni klinac kupio sam knjigu i tek onda provalio da film iako je sjajan nije pogodio samu sustinu. Skoro sam procitao prvi deo knjige Uporiste. Secam se kada sam gledao film od cetiri dela da sam bio oduseveljen, a tek ovde vidim koliko je film jadan u odnosu na delo.

Dakle jasno mi je kada neko ceprka po nekom delu, ali sustina LOTR je ostala ista, bar knjiga ima holivudski zavrsetak gde pobedjuje dobro. Kod Stivena Kinga, koji ima neholivudske, ili bolje receno neke brutalne zavrsetke, sve se na kraju pretvori da publika moze da proguta, odnosno doda se hepiend iako u knjizi nije ni na vidiku.

To su neki materijalni propusti koji meni jako smetaju.

Žene imaju PROBLEM za svako rješenje!-
Stephen W. Howking
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 22/03/2010 : 20:03:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Pazi, u vezi skoro svih crtica si u pravu, ali ja sam i dalje odusevljen.. Knjigu sam procitao nekoliko puta i znam je na pamet ali film mi je svaki put sve bolji i bolji.. Jednostavno ne obracam paznju na te stvari...
Meni je jedino malo krivo sto nema Berena, jer sam nekako sa nestrpljenjem ocekivao coveka medveda (nesto kao Globinjo )...
Frodo i mene uzasno nervira.. Kakva je to odvratna faca, kompletna pojava me nervira... Pipin i Veseli su mi ekstra.. Boromira sam ocekivao kao nekog krsnog vikinga, mozda i zbog onog pokusaja filma, starog crtanog... Ovako mi je smesan...
Cak mi je i Aragorn parodija na snagatora i odlicnog macevaoca.. Posle prvog pojavljivanja u onoj krcmi sa kapuljacom na glavi mi je bezveze...
Kraj je trebao da bude ciscenje Okruga.. Kao u knjizi, ali ovako su malo komercijalizovali sve to.. Taj Aragornov pad u provaliju, Semov happy end nakon svega itd...
Ali realno, mislim da sam blizu 100 puta odgledao prvi deo..
Vecera mi nije pri ruci, ali sutra cu ga gledati opet.. Tacnije celu trilogiju...

Kakvog bre Berena?
A rekoh, pogledam i ja trilogiju makar jednom godišnje, ali svaki put me ovo iznervira.

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page
Page: of 12 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000