forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bande dessinée
 Veseli Četvrtak - Biblioteka Albumi
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 18

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8192 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 24/03/2010 : 20:12:17  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
pa i nije u redu uspoređivati nečije cijene s popustom s nečijim drugima bez popusta
kao ni brojati stranice stripa
možemo ih i vagati

na kraju se sve svodi na to jesmo li zažalili para ili nismo
a to ovisi o kvaliteti stripa, ne o broju stranica ili kilaži

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4773 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 24/03/2010 : 20:26:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
Ja u Srbiji Evropu, na primer, mogu da pazarim za 1300 dinara.
Zigfrida, na primer, za 1350 kao najnižu cenu.

To nema veze sa klubovima čitalaca, da običan čovek sad ode u Darkvud ili Trafiku, on će ga platiti 1350, jer svi imaju taj 10%, bez obzira da li su članovi kluba čitalaca.
A žaljenje da su srpski stripovi skuplji u Hrvatskoj je nerealno, jer je to strana zemlja, te postoje valjda neke takse, uvozi i sl. To bi bilo kao da se ja žalim što su 100 bullets u Akademiji 1600 dinara.

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1955 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 24/03/2010 : 20:26:38  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ken2

pa i nije u redu uspoređivati nečije cijene s popustom s nečijim drugima bez popusta
kao ni brojati stranice stripa
možemo ih i vagati

Upravo tako. S'tim što mladjo poredi cene u drugoj državi što isto tako nije u redu, niti merilo. Recimo ovde Mali princ u striparnici Darkwood (dakle bez kartice VČ, popusta ili sličnog) košta 124 kune. Isto tako može u svakom trenutku da se kaže da Fibrin OHF sa svojih 600 i nešto strana košta 150 kuna, što je prilično povoljno. Nema veze što je Markos rešio da stavi nižu cenu ali taj strip košta toliko. Isto je mene, na primer, Mali Princ koštao 106 kuna na karticu.
Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 24/03/2010 : 20:28:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kreŠa

To nema veze sa klubovima čitalaca, da običan čovek sad ode u Darkvud ili Trafiku, on će ga platiti 1350, jer svi imaju taj 10%, bez obzira da li su članovi kluba čitalaca.
A žaljenje da su srpski stripovi skuplji u Hrvatskoj je nerealno, jer je to strana zemlja, te postoje valjda neke takse, uvozi i sl. To bi bilo kao da se ja žalim što su 100 bullets u Akademiji 1600 dinara.

Kod nas jeftiniji hrvatski kiosk stripovi, nego u Hrvatsku, tako da i ne mora da bude sve logicno

Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube.
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4773 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 24/03/2010 : 20:31:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
To je već do vlasnika strip-klubova, koji su tako odlučili.
U Hrvatskoj su izdanja koja su kod nas 20, kod njih 30 kuna.

Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8192 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 24/03/2010 : 20:35:29  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
quote:

u pravilu su srpski stripovi u hrvatskoj bitno skuplji nego u srbiji, a pretpostavljam da je i obrnuto
tako da opet nema pravedne usporedbe

Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4773 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 24/03/2010 : 20:42:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
Hrvatski stripovi su u 90% slučajeva jeftiniji u Srbiji.
Zagor u HR - 18 kuna, u Srbiji 11,5 kuna.
Spiderman u HR 20 kuna, u Srbiji 11,5 kuna.
Marti u HR 30 kuna, u Srbiji 18 kuna.
Bookglobe albumi u HR 85 kuna, u Srbiji 65 kuna.
Itd... :)

Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8192 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 24/03/2010 : 20:46:40  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
mislim da se kod kiosk stripova radi o remintendi koja onda ide u inozemstvo, pa je zato jeftinije, a možda su kod vas i porezi manji, ne znam, hm, a možda su to neki nenarodni elementi, nas deru da bi srbima jeftinije prodavali ;-))

Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4773 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 24/03/2010 : 20:48:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
Stripovi uvek stižu glanc, i meni je misterija zašto su jeftiniji :)

Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 24/03/2010 : 20:51:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message  Reply with Quote
Darkvud i Alan Ford imaju manju marzu, mislim da je do toga

Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube.
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 24/03/2010 : 20:57:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
quote:

Stripovi uvek stižu glanc, i meni je misterija zašto su jeftiniji :)

Između ostalog zato što nije ubačeno (još uvek) povećanje evra od cca 80 na cca 100 dinara, a biće. Pre ili kasnije doći će do povećanja cena.

Ovo se odnosi na kiosk izdanja.
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8192 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 24/03/2010 : 20:57:20  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bob Rok

Darkvud i Alan Ford imaju manju marzu, mislim da je do toga

ne vjerujem da je to, ili da je samo to, jer nije marža 50% da razlika može biti tolika
neke druge misterije su u pitanju

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25547 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 24/03/2010 : 21:16:53  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Ja razmišljam ovako: u HR strip na kiosku košta 18kn. Distributer traži 40%, što znači da Ludensu ostaje 12kn od stripa.

Pošto striparnice ne nabavljaju stripove na kioscima, već direktno kod izdavača, plaćaju taj strip najviše 12kn. Za dobre saradnike ide neki popust,pa recimo da striparnice u Srbiji plaćaju 8-10kn po stripu. Pošto je Sloba skoro pa ne ugrađuje u cenu novih stripova koje prodaje u Darkwoodu, dolazimo do neke cene od 12kn kod njega. I posle se još neko buni kad čovek pita(!) kako bi bilo da skoče cene zbog kursa evro-dinar...

Naravno, ovo su sve pretpostavke, ko bi ga znao šta je po sredi....

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11095 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 24/03/2010 : 21:37:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Je moderator, ali blizu je...

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29441 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 24/03/2010 : 21:47:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Ja razmišljam ovako: u HR strip na kiosku košta 18kn. Distributer traži 40%, što znači da Ludensu ostaje 12kn od stripa.

Pošto striparnice ne nabavljaju stripove na kioscima, već direktno kod izdavača, plaćaju taj strip najviše 12kn. Za dobre saradnike ide neki popust,pa recimo da striparnice u Srbiji plaćaju 8-10kn po stripu. Pošto je Sloba skoro pa ne ugrađuje u cenu novih stripova koje prodaje u Darkwoodu, dolazimo do neke cene od 12kn kod njega. I posle se još neko buni kad čovek pita(!) kako bi bilo da skoče cene zbog kursa evro-dinar...

Naravno, ovo su sve pretpostavke, ko bi ga znao šta je po sredi....

Ne ostaje Ludensu 12 kuna nego manje, fali ti PDV u jednadzbi. A tij 23% nimalo nije zanemarivo.

Trouble will find me
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25547 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 24/03/2010 : 21:52:28  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Ne ostaje Ludensu 12 kuna nego manje, fali ti PDV u jednadzbi. A tij 23% nimalo nije zanemarivo.

Ma na brzinu sam pisao, nisam ni mislio da Ludensu ostaje čisto 12kn po stripu, već da im je toliki prihod. E sad, kolika je zarada na kraju, kad se sve sabere i oduzme je neka druga priča. Ovde sam samo "skicirao" kako bi po mom mišljenju trebalo da bude rešenje misterije cene HR-SR. Isto tako nisam naveo da Sloba plaća carinu na uvoz robe, koja isto ide u cenu, a i u Srbiji postoji PDV, itd.

Edited by - manhunter on 24/03/2010 21:52:58
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25547 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 24/03/2010 : 21:53:44  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

Je moderator, ali blizu je...

Ovo "moderator" mi se uzima kao otežavajuća okolnost???

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29441 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 24/03/2010 : 21:58:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by shommy

Kad smo vec kod poredjenja vredi napomenuti do kraja Marta:
Kasta Metabarona br.1 broj strana 269, boja + br.2 broj strana 328, boja za samo 135 kunića.

Gle, mogu i ja objaviti godišnje 6-7 albuma u ogromnom tirazu i prodavati ih do iznemoglosti. Ali ja zelim objaviti sto vise naslova, a ne imati sto veci profit. A s druge strane, mozemo postaviti pricu i ovako: kako se BP isplati prodavati za 18 eura knjige koje su, kad su izasle, kostale 44? Mislim, meni je potpuno jasno zasto je tome tako, ali većini očito nije.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29441 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 24/03/2010 : 21:59:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:

Matematika mi odlicno die, drugi sam na republickom :)

Blago republici.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29441 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 24/03/2010 : 22:02:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Barselona u svitanje je bila nešto manje od 90 kuna sa punom cenom kad je izašla.
Kad je izašao Mali Princ kuna je bila 13 i kusur, tako da je puna cena 150 kuna.
Ja u Srbiji mogu da nabavim izdanja Veselog Četvrtka sa popustom, Fibrina i Libellusova ne mogu nigde.

Uvijek me iznova iznenadjuje ljudska naivnost.
Ali očito pali. Ništa, onda ću i ja dignuti cijene 30%, i dati kupcima popust 30%, tako da cijena s popustom bude normalna cijena i sve super:) Cijena je normalna, a ljudi su dobili popust. Vuk sit i koza cijela:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 24/03/2010 : 22:12:22  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
Markose, može li se znati kako je prošao(prolazi) eksperiment sa OFH?
Hoće li u budućnosti biti više Fibrinih izdanja koja će imati veći tiraž/manju cenu?
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 24/03/2010 : 22:24:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ken2

Kada pričamo o vrijednosti stripa, to je subjektivna kategorija. Strip može biti recimo neprocjenjiv (autoru) ili nekome tko ga jako voli, može biti emotivna ili kolekcionarska vrijednost pa da netko pljune dosta novca iz ljubavi.
No, realna cijena je nešto drugo. Naravno da biramo ono što nam se sviđa, ali broj stranica i kilaža itekako igraju ulogu. Ja za strip album od 48 strana u boji, a4, HC dajem određenu sumu novca jer smatram da mu je ta suma realna za cijenu. Ta je suma recimo 75 kn. i ne želim dati ni 100 ni 150 ni 550.
Kupio sam recimo strip Osviješteni, dao sam 70 kn. ne znajući kakvo izdanje ću dobiti. Strip mi je super, ali smatram da sam previše platio za tako malo strana, c/b, sc, mali format. Znači, upravo žalim po osnovi "broja stranica i kilaže", a ne na osnovu kvalitete.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 24/03/2010 22:25:22
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29441 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 24/03/2010 : 22:47:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dessa

Hoće li u budućnosti biti više Fibrinih izdanja koja će imati veći tiraž/manju cenu?

Nije tema za to, ali dobro. Pa, prodaja je, realno, odlična, prodalo se 200 primjeraka u 3 i po mjeseca, što je super za takav tip stripa. Samo, drugi je problem što trebam prodati preko 400 da se pokrijem:) Ali, ne bunim se, nije mi zao. Neka nekako dodje do 300, 350, da minus ne bude toliko ruzan kao sada i ja sretan.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 24/03/2010 : 22:57:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:
Originally posted by dessa

Nije tema za to, ali dobro. Pa, prodaja je, realno, odlična, prodalo se 200 primjeraka u 3 i po mjeseca, što je super za takav tip stripa. Samo, drugi je problem što trebam prodati preko 400 da se pokrijem:) Ali, ne bunim se, nije mi zao. Neka nekako dodje do 300, 350, da minus ne bude toliko ruzan kao sada i ja sretan.

a tko ti je kriv kad nisi bio drugi na republičkom iz matematike

Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu?
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11095 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 24/03/2010 : 23:04:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Jednom smo kuglali u Sarajevu...

90% nas nema pojma o kuglanju! I tako pravimo mi ekipe a
Hejoka kaže, zadnje vrime često kuglam... Bija san nedavno treći i četvrti.
Ja skočim i uzmem ga u ekipu, mislim, bar netko... Kad on, majstor, prva kugla i... ne da je kugla upala u kanal nego je i on upa za njom!

Šta bi? Pitam u šoku, pa kažeš bija si treći, četvrti...

Da, odgovori Hejoka.
Po mom plasmanu uvik možeš znati koliko je ljudi igralo!

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page
Page: of 18 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000