Author |
Topic |
danielp
Senior Member
Serbia
1372 Posts
Member since 29/05/2004 |
Posted - 24/03/2010 : 10:21:27
|
Imam jedan predlog za prodavnice stripova Darkwood Alan Ford. da ga razmotre s obzirom da cemo tako svi imati obostranu korist.
PREDLOG da sklope ugovor sa bankom da npr. korisnik pazari stripove (npr u vrednosti preko 5000 RSD) da striparnici banka odmah isplati tu sumu, a kasnije da sa korisnikovog racuna skida jednake mesecne sume (npr u narednih 6 meseci)bez kamate (nesto fora kao cekovi) To sada imaju vecina banaka i prodavnica.
Moj primer platu primam preko Intese. Zeni sam u Zari pazario haljinu za 8500 rsd. U startu nisam platio nista. U narednih 6 meseci Banka mi skida okruglo 1.417 rsd svakog 17-og u mesecu bez ikakvih kamata.Ovu pogodnost daju jos preko 200 prodavnica.
Ah kako bi bilo dobro da npr. sada uzmem u darkwoodu 2 giganta, 2 knjige NN, dve Agencije Alfa a da mi se narednih 6 meseci skida 1750 kao cena jedne!
da cujem komentare, sta vi mislite o sugestiji i predlogu
|
|
Born To Run
Average Member
901 Posts
Member since 05/01/2009 |
Posted - 24/03/2010 : 10:47:53
|
quote: Originally posted by danielp
Imam jedan predlog za prodavnice stripova Darkwood Alan Ford. da ga razmotre s obzirom da cemo tako svi imati obostranu korist.
PREDLOG da sklope ugovor sa bankom da npr. korisnik pazari stripove (npr u vrednosti preko 5000 RSD) da striparnici banka odmah isplati tu sumu, a kasnije da sa korisnikovog racuna skida jednake mesecne sume (npr u narednih 6 meseci)bez kamate (nesto fora kao cekovi) To sada imaju vecina banaka i prodavnica.
Moj primer platu primam preko Intese. Zeni sam u Zari pazario haljinu za 8500 rsd. U startu nisam platio nista. U narednih 6 meseci Banka mi skida okruglo 1.417 rsd svakog 17-og u mesecu bez ikakvih kamata.Ovu pogodnost daju jos preko 200 prodavnica.
Ah kako bi bilo dobro da npr. sada uzmem u darkwoodu 2 giganta, 2 knjige NN, dve Agencije Alfa a da mi se narednih 6 meseci skida 1750 kao cena jedne!
a sto svaki mesec ne uzmes po jedan strip. dodje te na isto |
Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste |
|
|
no1
Senior Member
Croatia
1322 Posts
Member since 16/06/2005 |
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17832 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 24/03/2010 : 11:30:21
|
Dobar je to predlog,dosta njih bi tako uzimalo,samo pitanje je da li bi im banke to dale,ipak su to mali prometi za njih. |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
|
|
danielp
Senior Member
Serbia
1372 Posts
Member since 29/05/2004 |
Posted - 24/03/2010 : 11:36:31
|
Bilo bi to dobro za lude koji nisu iz BG-a.(a ima nas 70 % kupaca) Moj budzet bi bio 2000-3000 mesecno, al me srce boli kad moram da platim 500 din za post express. A ovo bi bilo super. Odes u BG jednom u 6 meseci, pokupujes sve i super svima |
|
|
osmo
Average Member
Bosnia and Herzegovina
653 Posts
Member since 12/11/2004 |
Posted - 24/03/2010 : 12:24:50
|
Imaš dvije mogućnosti bez banke : 1. skupljaš lovu 6 mjeseci pa kad skupiš odeš do BG pa pokupiš stripove 2. da ti u striparnici daju stripove a tim im uplaćujem mjesečno na račun ( naravno ako to uspiješ dogovoriti sa njima ). |
|
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
Posted - 24/03/2010 : 12:31:45
|
[quote]Originally posted by osmo
Imaš dvije mogućnosti bez banke : 1. skupljaš lovu 6 mjeseci pa kad skupiš odeš do BG pa pokupiš stripove 2. da ti u striparnici daju stripove a tim im uplaćujem mjesečno na račun ( naravno ako to uspiješ dogovoriti sa njima ). [/quote
dje si ba osmo evo i tebe ugledah na forumu je li se to i ti malo druzis sa ovom prekrasno rajom
ovo je malo offtopic ali morao sam ovog dobrog coeka da pozdravim |
feka |
|
|
osmo
Average Member
Bosnia and Herzegovina
653 Posts
|
osmo
Average Member
Bosnia and Herzegovina
653 Posts
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 24/03/2010 : 13:27:34
|
Meni odloženo plaćanje nema nikave logike. Ako nešto moraš platiti u čemu je razlika između odmah ili kasnije / na rate. Ako imaš novca i kada imaš novca kupi, ako nemaš, skupljaj, štedi, zaradi. Npr, televizor košta 2500 kn. Ljudi se ubiše da ga dobiju na 5x500 kn. kao da je to onda kao nešto bolje. Bolje malo sutra, isto izađe 2500. Ja radije odmah platim pa je to iza mene, ne moram više razmišljati o glupostima...
Kupit ću odmah, plaćam sutra, ne plaćam nikada, zadužit ću se, peglam karticu, daj kredit, kamate, daj na rate, namam ali bih kupio, platit će bog jednog dana. Takav način razmišljanja je i doveo čitav svijet pa i naše banana države u krizu iz koje ne možemo izgmizati. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 24/03/2010 14:52:14 |
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
|
talicnitom
Junior Member
Serbia
439 Posts
Member since 12/10/2006 |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 24/03/2010 : 16:22:38
|
Osobno, smatram kartice zlom Ak ne mreš kupit odmah - nemoj. Al dobro, mnogi ih smatraju korisnim... |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
radulovic marko
Senior Member
Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 24/03/2010 : 17:45:48
|
quote: Originally posted by dcopic
I ja slično razmišljam. Jako jako rijetko koristim kartice ili kredite.
Ti si srecan covek.... |
Nema,nema niko tako lepe dragane. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40501 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 24/03/2010 : 17:52:28
|
Ja mislim da bi ovo bilo jako dobro za sve kupce.. Ali bi sebi prodavci navukli bedu na vrat zbog neplacanja koje bi se 101% pojavilo pre ili kasnije kao i svuda... |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
morrison
Advanced Member
Serbia
5142 Posts
Member since 29/01/2008 |
Posted - 24/03/2010 : 17:58:55
|
quote: Originally posted by sawitch
Ja mislim da bi ovo bilo jako dobro za sve kupce.. Ali bi sebi prodavci navukli bedu na vrat zbog neplacanja koje bi se 101% pojavilo pre ili kasnije kao i svuda...
Tako je, u pitanju je pravo vrzino kolo... |
There ain't no grave gonna hold my body down. |
|
|
no1
Senior Member
Croatia
1322 Posts
Posted - 24/03/2010 : 22:58:46
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Meni odloženo plaćanje nema nikave logike. Ako nešto moraš platiti u čemu je razlika između odmah ili kasnije / na rate. Ako imaš novca i kada imaš novca kupi, ako nemaš, skupljaj, štedi, zaradi. Npr, televizor košta 2500 kn. Ljudi se ubiše da ga dobiju na 5x500 kn. kao da je to onda kao nešto bolje. Bolje malo sutra, isto izađe 2500. Ja radije odmah platim pa je to iza mene, ne moram više razmišljati o glupostima...
Kupit ću odmah, plaćam sutra, ne plaćam nikada, zadužit ću se, peglam karticu, daj kredit, kamate, daj na rate, namam ali bih kupio, platit će bog jednog dana. Takav način razmišljanja je i doveo čitav svijet pa i naše banana države u krizu iz koje ne možemo izgmizati.
Ti kao da si pao s Marsa,pa daj bože da ne moraš, niti da si ikad kupio nešto na rate(čisto sumnjam) al ima nas koji eto stalno nešto lomimo preko kartica. Pa da se svijet tako ponaša ne bi nam bila potrebna niti jedna Banka niti bi ijedna i opstala.(kamo sreće) Mislim ne znam šta želiš reći s tim, kako si sajvestan i kako nisi nikad trošio preko svojih mogučnosti. Ako je tako to je stvarno za pohvalu! Jebiga ja nisam takav,al poznat mi je takav profil ljudi i sam želim biti takav:) al nemogu! |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 24/03/2010 : 23:05:51
|
quote: Originally posted by no1
Kupit ću odmah, plaćam sutra, ne plaćam nikada, zadužit ću se, peglam karticu, daj kredit, kamate, daj na rate, namam ali bih kupio, platit će bog jednog dana. Takav način razmišljanja je i doveo čitav svijet pa i naše banana države u krizu iz koje ne možemo izgmizati.
Ti kao da si pao s Marsa,pa daj bože da ne moraš, niti da si ikad kupio nešto na rate(čisto sumnjam) al ima nas koji eto stalno nešto lomimo preko kartica. Pa da se svijet tako ponaša ne bi nam bila potrebna niti jedna Banka niti bi ijedna i opstala.(kamo sreće) Mislim ne znam šta želiš reći s tim, kako si sajvestan i kako nisi nikad trošio preko svojih mogučnosti. Ako je tako to je stvarno za pohvalu! Jebiga ja nisam takav,al poznat mi je takav profil ljudi i sam želim biti takav:) al nemogu!
Ispada da ako si savjestan, kao da si pao s Marsa. A kod nas i je tako. Želim reći da su sva ta "pomagala" pri trošenju samo šarene laže i da na kraju po pravilu potrošiš više na ovaj ili onaj način. Skoro svi žive na kredit i zadužuju se i zato nam je sada teško, a izlaz iz tunela nije na vidiku. A ja to nisam zaslužio pa sam pomalo frustriran. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
no1
Senior Member
Croatia
1322 Posts
Posted - 24/03/2010 : 23:17:37
|
Ti kao da si pao s Marsa,pa daj bože da ne moraš, niti da si ikad kupio nešto na rate(čisto sumnjam) al ima nas koji eto stalno nešto lomimo preko kartica. Pa da se svijet tako ponaša ne bi nam bila potrebna niti jedna Banka niti bi ijedna i opstala.(kamo sreće) Mislim ne znam šta želiš reći s tim, kako si sajvestan i kako nisi nikad trošio preko svojih mogučnosti. Ako je tako to je stvarno za pohvalu! Jebiga ja nisam takav,al poznat mi je takav profil ljudi i sam želim biti takav:) al nemogu!
Ispada da ako si savjestan, kao da si pao s Marsa. A kod nas i je tako. Želim reći da su sva ta "pomagala" pri trošenju samo šarene laže i da na kraju po pravilu potrošiš više na ovaj ili onaj način. Skoro svi žive na kredit i zadužuju se i zato nam je sada teško, a izlaz iz tunela nije na vidiku. A ja to nisam zaslužio pa sam pomalo frustriran.
Ma vidi,prije ili kasnije to te stigne,(ako izgubiš kompas)al nemoj nam još i komplekse nabijat! Ma šalim se,i sam sam svojevremeno bio otvorio sličan topic o plačanju stripova na kartice. Tako nešto mi je omogučio Babilon u Đakovu. Jebiga ima sto razloga za za i protiv,naravno da to što ti govoriš je idealno i da se tako treba ponašat, sam AJ! Ko može kapa dolje! |
|
|
radulovic marko
Senior Member
Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 24/03/2010 : 23:23:01
|
Jel moze neko da mi proda celu zlatnu seriju na rok otplate 30 godina,,,to je prava stvar,,,, |
Nema,nema niko tako lepe dragane. |
|
|
no1
Senior Member
Croatia
1322 Posts
Posted - 24/03/2010 : 23:25:19
|
quote: Originally posted by radulovic marko
Jel moze neko da mi proda celu zlatnu seriju na rok otplate 30 godina,,,to je prava stvar,,,,
Dat ču ti ja,samo mi moraš dat kuću pod hipoteku. Kamata ne velikh 7%,taman za izdržat. |
|
|
rgorgiev
Senior Member
2084 Posts
Member since 17/06/2004 |
Posted - 24/03/2010 : 23:34:27
|
quote: Originally posted by radulovic marko
Jel moze neko da mi proda celu zlatnu seriju na rok otplate 30 godina,,,to je prava stvar,,,,
Dat ču ti ja,samo mi moraš dat kuću pod hipoteku. Kamata ne velikh 7%,taman za izdržat.
Jednom si mi ponudio ZS, ali slike nisi poslao Inace se potpuno slazem s tobom. Ja sam dugo pokusavao da ne koristim kredite (mada sam na ovaj ili onaj nacin to ipak radio), ali ne moze covjek bez njih. A i nije tako lose. Kad koristis kredit, novac moras naci i platiti ratu, a + jos i dobijes sav novac za ono sto ti treba.
@sawitch ne moze to da pukne, jer ipak potpisujes dogovor sa bankom, pa ako pukne, probleme nece imati prodavaci, nego onaj ko ne placa |
so it shall be written, so it shall be done |
|
|
Ignus
Senior Member
1357 Posts
Member since 22/06/2009 |
Posted - 24/03/2010 : 23:40:03
|
kad nekome duguješ 1000kn to je tvoj problem, a kada nekome duguješ milion kn...to je njegov problem :) |
Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu? |
|
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Member since 10/07/2007 |
Posted - 24/03/2010 : 23:42:50
|
quote: Originally posted by Ignus
kad nekome duguješ 1000kn to je tvoj problem, a kada nekome duguješ milion kn...to je njegov problem :)
Tri nule previše u obje cifre. |
Dobro i šta mi sada treba da uradimo? |
|
|
Topic |
|