forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Burza Stripova
 Aukcije
 Pospremanje aukcija!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 26/03/2010 : 10:01:07  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message  Reply with Quote
Isto smeta i meni,vjecno stoje jedne te iste aukcije koje te cine mrzovoljnim i koje ti oduzimaju volju da uopste dalje pretrazujes po aukcijama.Kupus stripovi koji se trpaju na ovaj sajt kao da je neka kanta za smece,vjecno su tu,niko ih ne kupuje i samo guse ono sto ima nekog smisla.Radi tih stvari sam negdje predlagao da se svaka pocetna cijena koja nije 1 kuna naplati.Time bi se dobilo na vecoj posjecenosti i kvaliteti aukcija.Nazalost nije taj moj prijedlog prosao .Npr ...na Zagor aukcijama je konstantno 2,5-3,5 hiljade primjeraka,od tih 3,5 hiljada vjerovatno samo nekih 1500 su zanimljivi,ostale ne gleda niko.Mozda grijesim,tako mislim .

Pa mozda da se to olaksa i napravi efikasnijim bi bilo dobro da se kao npr.na striparna.com pretrazivanje podijeli i po edicijama,a ne kao sto je slucaj u momentu .....aucije-Bonelli--Zagor...to je to.
Bolje bi bilo sigurno da ide aukcije-Bonelli-Zagor-Zlatna serija ili LMS,pa zatim SD ili Ludens...to bi bilo super ali eto slucaj nije.
U svakom slucaju bi bilo puno lakse i preglednije nego ovako kako je u momentu
Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 26/03/2010 : 11:46:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bihac-una

Isto smeta i meni,vjecno stoje jedne te iste aukcije koje te cine mrzovoljnim i koje ti oduzimaju volju da uopste dalje pretrazujes po aukcijama.Kupus stripovi koji se trpaju na ovaj sajt kao da je neka kanta za smece,vjecno su tu,niko ih ne kupuje i samo guse ono sto ima nekog smisla.Radi tih stvari sam negdje predlagao da se svaka pocetna cijena koja nije 1 kuna naplati.Time bi se dobilo na vecoj posjecenosti i kvaliteti aukcija.Nazalost nije taj moj prijedlog prosao .Npr ...na Zagor aukcijama je konstantno 2,5-3,5 hiljade primjeraka,od tih 3,5 hiljada vjerovatno samo nekih 1500 su zanimljivi,ostale ne gleda niko.Mozda grijesim,tako mislim .

Pa mozda da se to olaksa i napravi efikasnijim bi bilo dobro da se kao npr.na striparna.com pretrazivanje podijeli i po edicijama,a ne kao sto je slucaj u momentu .....aucije-Bonelli--Zagor...to je to.
Bolje bi bilo sigurno da ide aukcije-Bonelli-Zagor-Zlatna serija ili LMS,pa zatim SD ili Ludens...to bi bilo super ali eto slucaj nije.

Nemam sta dodati, sve si rekao
Posebno sto se tice pocetne cene 1kn i kraj.
Hoces vise, onda platis za to ili jednostavno da se neda druga mogucnost sem
1. 1kn
2. 1kn + rezervne cene
3. 1kn + cena "kupi odman"
sa tim 3 mogucnostima sajt bi dobio na kvalitet.

Sto se drugop predloga tice, i taj ti je sasvim ok, ali onda ce biti puno ljudi sto ce SD ili LUD staviti na bonell_zagor_ZS. Sem ako se i za to ne stave banovi.

so it shall be written, so it shall be done
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 26/03/2010 : 12:22:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Oprostite ali koje gluposti!

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 26/03/2010 : 12:34:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

Zasto gluposti
Kad ti svoje stripove recimo stavis sa rezervnom cjenom, opet mozes da postavis cjenu koju si htia. Isto vazi i za kupi odmah
Ali sve ima 2 strane

Go to Top of Page

hua
Average Member

Serbia
768 Posts

Member since 04/01/2003

Posted - 26/03/2010 : 12:42:54  Show Profile Show Extended Profile  Send hua a Private Message  Reply with Quote
Istina, tako bi se pročistile aukcije, ali...

Ipak mislim da je ovo što vas dvojica predlažete extremno skupo za male i NErenomirane prodavce... Ne mogu svi stripovi da imaju početnu cenu 1kn. Nije sve traženo i retko. Često bi samo 1 kupac osvajao za 1kn. Ovo su ipak aukcije "svih stripova", a ne aukcije samo "antikvarnih supertraženih stripova".

Niko novi, niko "mali" se ne bi usudio da prodaje stripove koji vrede 5-20 kuna, jer ne vredi im da plaćaju na primer 5 kn za varijante REZERVA ili KUPI ODMAH... a opet ako stave 1kn neće to mnogo otići uvis za stripove koji vrede 15kn jer nisu retki. Prodaće se za na primer 7kn, što je ispod cene.

Bolja popularizacija cene od 1kn bila bi na primer provizija od 1% umesto 3% za takvu minimalnu početnu cenu od 1kn, ali da sam ja vlasnik sajta to ne bih uradio jer se upravo najtraženiji i najskuplji stripovi bezbolno stavljaju na aukcije s početnom cenom od 1kn.

Opcija za ZS i SD i LMS i LUDENS odvojeno ima smisla, ali tu bi trebalo prekrajali sva stara sortiranja jer ima podele na kategorije. Sada jednostavno u pretrazi dodate reč "SD" ili "Slobodna Dalamacija". Dobra vam je ideja, ali traži promenu baze podataka. Markos nek odluči.

Ova moja opcija mislim da je najamnje zahtevna. Par "flegova" (bitova) se proveri... if.. then... i eto novog kriterijuma za pretraživanje. Dakle, za početak da ne bi gledali istoriju bezuspešno postavljenih istih aukcija ako to ne želimo, da nam se ugradi opcija u pretraživanju:

Što se tiče nezavršenih aukcija, još uvek aktivnih, ovom opcijom perverznjaci koji vole da BIDUJU BIDOVANE aukcije, mogu lakše da pretražuju i zadovolje svoju potrebu.
Ovo razmišljanje "Što da tražim neotkrivenu ženu kad su tuđe proverene".

Hoće li biti ove opcije, Markose ??? :))
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4790 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 26/03/2010 : 12:45:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
Vama dvojici smetaju ti stripovi, meni smeta što ima toliko ludaka koji daju hiljade i hiljade evra za stari papir.

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 26/03/2010 : 12:54:53  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message  Reply with Quote
quote:

Hvala lijepa
Ali ako je tebi glupost podijeliti aukcije po edicijama npr.,da bi bilo preglednije,tad se pitam u kojem ti svijetu zivis pa da mislis da je to glupost

Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 26/03/2010 : 13:03:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kreŠa

Vama dvojici smetaju ti stripovi, meni smeta što ima toliko ludaka koji daju hiljade i hiljade evra za stari papir.

uh, uh, uh.
Ja za svoj novac ubijam ljude, i to radim veoma dobro
Znaci taj novac je moj i mogu ga trositi kako hocu.
Zamerka ti je mozda u redu, jer ti to mislis, ali nazvati nas ludim, to ti mali nije u redu.
Pripazi malo, jer - prociato si kako zaradzujem novac

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 26/03/2010 : 13:20:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Hvala lijepa
Ali ako je tebi glupost podijeliti aukcije po edicijama npr.,da bi bilo preglednije,tad se pitam u kojem ti svijetu zivis pa da mislis da je to glupost

He he he ( da ne bude uobičajeno hi hi hi )
Izvuka si iz cilog posta detalj koji već postoji samo bi ga možda tribalo nadograditi.

Glupost(i)... recimo...

Da te čini mrzovoljnim pretraživanje ( ma nemoj! )
Kupus stripovi ( začudija bi se koliko ljudi nema para za kupiti ultra mega giga glancer a ŽELE kupiti strip za čitati što bi mu i tribala biti osnovna namjena )
Naplata svega što nije od 1 kune ( Hua je ima više živaca pa je ovo objasnija )
Nepotrebne aukcije ( opet, jesi siguran da ih nitko ne gleda )

Eto par primjera. Ako smeta izraz glupost, znaš da nisan mislija u uvredljivom smislu ( ako misliš, u tom slučaju se ispričavam ) nego je jednostavno... glupost ili besmislica, ako simpatičnije zvuči.

A makedonče momče je samo sve potvrdija i pridoda još nekoliko gluposti besmislica no opet Hua ima živaca pojasniti neke detalje

PS
Živin u usranom svitu ali uživam u blagoj klimi.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 26/03/2010 : 13:29:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Hvala lijepa

He he he ( da ne bude uobičajeno hi hi hi )
Izvuka si iz cilog posta detalj koji već postoji samo bi ga možda tribalo nadograditi.

Glupost(i)... recimo...

Da te čini mrzovoljnim pretraživanje ( ma nemoj! )
Kupus stripovi ( začudija bi se koliko ljudi nema para za kupiti ultra mega giga glancer a ŽELE kupiti strip za čitati što bi mu i tribala biti osnovna namjena )
Naplata svega što nije od 1 kune ( Hua je ima više živaca pa je ovo objasnija )
Nepotrebne aukcije ( opet, jesi siguran da ih nitko ne gleda )

Eto par primjera. Ako smeta izraz glupost, znaš da nisan mislija u uvredljivom smislu ( ako misliš, u tom slučaju se ispričavam ) nego je jednostavno... glupost ili besmislica, ako simpatičnije zvuči.

A makedonče momče je samo sve potvrdija i pridoda još nekoliko gluposti besmislica no opet Hua ima živaca pojasniti neke detalje

PS

Ma to ti je Renky sve samo perspektiva
Niko nije rekao da je to ili to ispravnije. Samo sto si ti reko da su gluposti besmislice. Kakav bi ovo svjet bia ako svako prica ono sto drugima odgovara. Onda bi ja nemao svoje, nego bi imao tvoje ili necije drugo misljenje. Meni licno prijedlog Elvisa odgovara, ali to ne znaci da ce tako i biti. Uh, previse je sunca danas da se tema odvuce u blesavi pravac.

Go to Top of Page

hua
Average Member

Serbia
768 Posts

Member since 04/01/2003

Posted - 26/03/2010 : 13:35:03  Show Profile Show Extended Profile  Send hua a Private Message  Reply with Quote
Ipak, slazete li se da nam je ovo potrebno:
?
(ja se slazem samnom)
Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 26/03/2010 : 13:37:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by hua

?
(ja se slazem samnom)

Ako hoces da uporedis cene - da.
Ali ipak kad nadzes stripove koje trazis, mozes da vidis sta se prodalo, sta nije.
A da nervira 10 stranica neprodanih stripova kod potraznje - nervira.

Go to Top of Page

hua
Average Member

Serbia
768 Posts

Member since 04/01/2003

Posted - 26/03/2010 : 13:46:27  Show Profile Show Extended Profile  Send hua a Private Message  Reply with Quote
Zato bi i bila opcija "SVE" ili "SAMO PRODANE"... i jos moze da se doda "SAMO NEPRODANE" :-D

Samo da se Markos oglasi...
Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 26/03/2010 : 13:50:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by hua

Zato bi i bila opcija "SVE" ili "SAMO PRODANE"... i jos moze da se doda "SAMO NEPRODANE" :-D

Samo da se Markos oglasi...

Otvori grupu na FB "sakupimo se svi clanovi foruma i ubedimo Marko"

Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 26/03/2010 : 13:59:51  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Hvala lijepa

PS

Hvala lijepa

Sad mi je puno jasnije zasto mislis da su/je glupost/i
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 26/03/2010 : 14:04:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 26/03/2010 : 17:15:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da se stavi provizija na svaku postavljenu aukciju, broj ponuda bi se sa 25000, vrlo brzo smanjio na 250. Samim tim bi ti kao kupac imao manji izbor. Prodavači ne bi stavljali pa ne bi ni prodali. I na kraju, provizija za održavanje sajta bi se drastično smanjila.
To je situacija u kojoj apsolutno nitko ne dobija. Ne možeš aukcije prilagoditi samo jednom čovjeku ili malom broju ljudi, tu treba biti pogodnosti za sve koji žele nešto kupiti ili prodati, a sada je upravo tako...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 26/03/2010 17:16:51
Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 26/03/2010 : 19:37:47  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message  Reply with Quote
Imas pravo Obiwanu
No,razlika je u tome da ja mislim da vise nebi bilo ni jedne aukcije

Idemo dalje.....propao pokusaj Komrad revolucije
Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 26/03/2010 : 20:14:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
quote:

Imas pravo Obiwanu
No,razlika je u tome da ja mislim da vise nebi bilo ni jedne aukcije

Idemo dalje.....propao pokusaj Komrad revolucije

ali krcka se se!!!

Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 27/03/2010 : 16:10:06  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message  Reply with Quote
Posto neznam gdje da postavim ovo,evo ovdje cu
Kako bi bilo da neko na ovom sajtu napravi neki okvirni opis o realnom ocjenjivanju.Npr...moderatori da naprave neki topic gdje svatko moze uci i pogledati sta je npr. ocjena 3,4,5 i glanc...
Naravno da moderatori to samo urade u suradnji sa expertima sa ovog sajta.Da se nekolicina ljudi dogovore o kriteriju ocuvanosti i kako se treba ocjenjivati a moderatori samo prenesu u djelo i odrade svoj dio posla.Mislim da bi to bilo super,jer ovako ovo je stvarno bez veze,neko ocjenjuje sa ocjenom 5 a u stvari je ocjena 3 itd...
Jednostavno,topic sa pravilima kako i sta je otprilike ocjena 3,4 ili 5,pa neka ljudi pogledaju i pokusaju se priblizno drzati tih kriterija,koliko toliko
Hvala lijepa
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29699 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 28/03/2010 : 22:31:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by hua

?
(ja se slazem samnom)

Umoran sam, odvozio 1500 km u 3 dana, pa mozda zato nisam najbolje shvatio sto točno hoćeš. Ajd, ako ti nije problem, objasni mi još jednom, onako, ko malom djetetu :)

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29699 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 28/03/2010 : 22:35:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Aha, sad sam shvatio. Hm. Nije tako trivijalno kao što misliš.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29699 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 28/03/2010 : 23:43:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
pa i sad svatko moze staviti bilo koju sliku koja postoji negdje na webu.

Trouble will find me
Go to Top of Page

hua
Average Member

Serbia
768 Posts

Member since 04/01/2003

Posted - 28/03/2010 : 23:46:32  Show Profile Show Extended Profile  Send hua a Private Message  Reply with Quote
Cilj je da se ne događa ovo: 2 od 44 aukcije bidovane na stranici, kako tu da pretražujem išta u proslosti
http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Name=kineska%20sekta&City=&Sort=&SortOrder=asc&Country=&Seller=&Action=1&Buyer=&SearchType=2&NameDesc=0&SearchTypeCriteria=AND&aucCategoryID=10&SearchTypeDesc=2&SearchTypeTimeValue=0&SearchTypeTime=0&PageCount=4

Napisao sam i na prethodnoj strani, ali evo da ponovim:

Edited by - hua on 28/03/2010 23:48:13
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29699 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 28/03/2010 : 23:52:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
A dobro, u cemu je problem ovdje? Prikazao ti je sve kineske sekte, tj. sve što si tražio. Ne vidim zasto bi te zanimale samo one koju su prodane. Ali i to mozes lako dobiti, pa sortiras sve po broju ponuda i voila.

Trouble will find me
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.73 seconds. Snitz Forums 2000