forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ultimate Dampyr - Dampyr fanovi
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 131

Checee
Advanced Member

China
3004 Posts

Member since 17/11/2008

Posted - 26/03/2010 : 23:50:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Checee a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by drogsy
Procitao i petu epizodu te bi odmah pohvalio crtaca Luku Rossija jer dobro napredovao od treceg broja.

ne, nije uopste napredovao, nazalost isti je!
fenomenalan!
Go to Top of Page

PJ24MKD
New Member

Fyro Macedonia
275 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 27/03/2010 : 02:00:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit PJ24MKD's Homepage  Send PJ24MKD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pravedni

quote:
Originally posted by PJ24MKD

Dampyr je zakon serijal posebno nakon prvih 15tak epizoda u kojim je bio prosecan... nakon ta dvodelna prica o bluzu, nadalje Boseli je sve bolji i bolji!
Za mene najbolje izdanje kod VCa i jedino koje citam redovno pored Dilana. ;)

Da,tu si u pravu - od epizoda "Rodjen u mocvari" i "Delta bluz" serijal ide uzlaznom linijom,mada nikako ne smemo zaboraviti na prve "praske" epizode koje su izvanredne. Rossi je odlican,neka samo tako nastavi!

Luca Rossi ili Mario Rossi? Obojica su zakon za sada i nema pricine zasto ne bi bili jos bolji u sledecim epizodama. Ja ipak bi glasao za Luca kao najbolji jer ima svoj stil koji mi nijansa vise odgovara za u strip.
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 29/03/2010 : 07:09:15  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by pravedni

quote:

Dampyr je zakon serijal posebno nakon prvih 15tak epizoda u kojim je bio prosecan... nakon ta dvodelna prica o bluzu, nadalje Boseli je sve bolji i bolji!
Za mene najbolje izdanje kod VCa i jedino koje citam redovno pored Dilana. ;)

Da,tu si u pravu - od epizoda "Rodjen u mocvari" i "Delta bluz" serijal ide uzlaznom linijom,mada nikako ne smemo zaboraviti na prve "praske" epizode koje su izvanredne. Rossi je odlican,neka samo tako nastavi!

Luca Rossi ili Mario Rossi? Obojica su zakon za sada i nema pricine zasto ne bi bili jos bolji u sledecim epizodama. Ja ipak bi glasao za Luca kao najbolji jer ima svoj stil koji mi nijansa vise odgovara za u strip.

Mislio sam na Lucu Rossija. Pozdrav od Pravednog!
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4741 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 29/03/2010 : 21:35:25  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
Luca Rossi doista nije loš; kad sam prvi put vidio njegov crtež u trećem broju i onda najavu za peti , mislio sam si da će to biti neki Dampyrov Pikato(mada ni on nije loš), ali u petom broju sam potpuno promjenio mišljenje o njemu.

Go kneel and weep
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4741 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 29/03/2010 : 21:41:41  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
Evo, taman sam sad malo pročešljao unaprijed po webu da vidim koji će crtaći nadalje crtati Dampyra.Andreucci i Dotti su dosta česti, mljac!

Go kneel and weep
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 30/03/2010 : 11:22:29  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
ispasti ce ti izgleda nathan never iz fore sada ce ti avatar biti dampyr

feka
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 30/03/2010 : 11:22:55  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote

feka
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4741 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 30/03/2010 : 11:52:01  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
Vraga!Samo da se zna;moj prvi strip-junak je još uvijek Zagor, a NN mi je avatar zato što mi je to serijal s najboljim naslovnicama,uz bok Texu , Zagoru i DD-u.

Go kneel and weep

Edited by - drogsy on 30/03/2010 11:52:25
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 30/03/2010 : 13:18:54  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
takodje i moj je zagor i uvijek ce biti njega ne moze niko zamijeniti

zagor rules

feka
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 30/03/2010 : 13:20:43  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
btw i ja cekam ostatak brojeva od dampyra pa cu imati sve sto je izaslo od ovog junaka ....
Meni je ovaj junak pravo osvjezenje od ovih novih junaka , sto se tice price crteza , sve je potpuno

feka
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4741 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 30/03/2010 : 21:05:20  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
Evo, ja sam prestao s Blekom i Malim Rendžerom, pa mi je Dampyr odlična nadopuna.

Go kneel and weep
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 30/03/2010 : 21:26:44  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Sve nas je vishe
Go to Top of Page

Panon
Senior Member

2656 Posts

Member since 16/08/2007

Posted - 30/03/2010 : 21:41:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Panon a Private Message  Reply with Quote
Neka, i meni je drago da sve više ljudi shvaća kako je Dampir kvalitetan serijal kojeg se ne smije suditi na primjeru nekoliko loših brojeva sa početka. Naime, smatram da period odličnih epizoda tek počinje!
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 31/03/2010 : 08:47:29  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Panon

Neka, i meni je drago da sve više ljudi shvaća kako je Dampir kvalitetan serijal kojeg se ne smije suditi na primjeru nekoliko loših brojeva sa početka. Naime, smatram da period odličnih epizoda tek počinje!

Slazem se sa tobom,serijal se lepo razvija i najbolje epizode tek treba ocekivati! Dampyr je trenutno jedan od najvecih aduta "Veselog cetvrtka"! Neka samo tako nastave!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 31/03/2010 : 09:05:39  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Nisam već dugo čitao Dampyra pa sam mrdnuo 2 komada jučer pred spavanje i začudo, bili su mi baš dobri. Vidim tek je #28 izašao, zadnji u Libellusu je #26, tako da i nemam neki strašni zaostatak..

#23 Đavolji napitak/Boselli/Ganzianella
Ispod stvarno bezvezne i obeshrabrujuće naslovnice krije se lijepa mala creepy epizodica iz Praga (atmosfera i motivi pomalo iz Oesterheldova Mort Cindera), sumiranje dosadašnjih događaja iz praških pustolovina, ali i nekolicina hintova za buduće epizode (Vathek će se vratiti tek u #40!). Nisam ni znao da će se češće dešavati radnja u Pragu te da će ovo biti Dampyrova jazbina.
Evo, zanima me kako će se dalje razvijati radnja s bitkama anđela i demona....

#24 Mračna milicija/Colombo/Ganzianella
Doduše, malo se osjeti da je radio Colombo, koliko zbog kvantitete akcije koliko zbog vankontinuitetne priče (zasad!). Dijalozi štekaju na puno mjesta, kao da prevoditelj nije bio baš pri sebi kad je radio prijevod, ili je jednostavno Colombi fulao. Novi archnemezis Ixtlan (#30, #57/58, ?); tvrda, napeta priča u krimi okruženju, malo drame i minimalnog socijalnog angažmana...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."

Edited by - DeeCay on 31/03/2010 09:06:39
Go to Top of Page

nolo contendre
Junior Member

Serbia
411 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 31/03/2010 : 11:48:56  Show Profile Show Extended Profile  Send nolo contendre a Private Message  Reply with Quote
Ovde ne forumu se uglavnom po difoltu pljuje po tim nepretencioznim epizodama koje imaju ulogu intermeca između dva događaja bitna za kontinuitet stripa.
Mislim da baš među njima ima pravih bisera..
Ne sećam se kad sam zadnji put pročitao neku epizodu Dampira i pomislio "uh,ovo je baš sranje".Naravno da ima i onih manje kvalitetnih, ali su u principu sve "čitljive".
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 31/03/2010 : 11:55:36  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nolo contendre
Ovde ne forumu se uglavnom po difoltu pljuje po tim nepretencioznim epizodama koje imaju ulogu intermeca između dva događaja bitna za kontinuitet stripa.

Ako je nesto loshe onda je loshe, ako je nesto dobro onda je dobro i tako se kaze. Vidish ova zadnje epizoda u Arizoni je nepretenciozna, a dobra (ko i ona u Afriku s pocetka serijala). Ne vidim gde je problem, bil mi objasnio?
Licno nalazim da je kljuc svakog serijala dosta nepretencioznih dobrih prica, van okvira kontinuiteta. Dosta Bonelli serijala mi se smucilo bash zbog tog jebenog kontinuiteta....

Edited by - kasper on 31/03/2010 12:03:17
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 31/03/2010 : 13:40:18  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Deset najbolje ocijenjenih Dampyrovih recenzija od strane citalaca:

1. Transilvanijski ekspres 88%
2. Đavolji napitak 83%
3. Pod kamenim mostom 80%
4. Rođen u močvari 80%
5. Pješčane prikaze 80%
6. Izgubljena duša 76%
7. Iz tmine 75%
8. Demonsko platno 74%
9. Obala kostura 73%
10. Sin đavla 71%
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 31/03/2010 : 14:20:08  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Deset najbolje ocijenjenih Dampyrovih recenzija od strane citalaca:

1. Transilvanijski ekspres 88%
2. Đavolji napitak 83%
3. Pod kamenim mostom 80%
4. Rođen u močvari 80%
5. Pješčane prikaze 80%
6. Izgubljena duša 76%
7. Iz tmine 75%
8. Demonsko platno 74%
9. Obala kostura 73%
10. Sin đavla 71%

Moji favoriti su: "Ispod kamenog mosta","Transvilvanijski ekspres" i "Rodjen u mocvari"...Sigurno ce biti jos sjajnih epizoda u bliskoj buducnosti!
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 31/03/2010 : 15:18:51  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

4. Rođen u močvari 80%
9. Obala kostura 73%

Nepravda, pa to ti je . Brzo cu ja to da korigujem, koliko mogu.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 31/03/2010 : 15:41:36  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nolo contendre

Mislim da baš među njima ima pravih bisera..

Neke su dobre, osim nekih Colombovih "nepretencioznih" pucačina koje jednostavno ne želim probaviti. Bosellijeve praške redovito znaju biti odlične...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

nolo contendre
Junior Member

Serbia
411 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 31/03/2010 : 16:27:52  Show Profile Show Extended Profile  Send nolo contendre a Private Message  Reply with Quote
@kasper
Nepretenciozna dvodelna epizoda?Ne bih se baš složio..
U serijalima poput DD ili Dampira na dvodelne epizode se uvek gleda malo drugačije, čak i ako su totalno smeće, pošto samim formatom iskaču iz šablona.
A što se tiče tvoje rečenice "ako je nešto loše..",ukusi su različiti.
Ako je tebi nešto loše,ne mora biti i meni i obrnuto..
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 03/04/2010 : 23:24:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote

na novoj naslovnici dampyr izgleda kao nadrogiran
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4741 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 04/04/2010 : 10:41:11  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
Je li se to samo meni cini ili katkad Riboldi zaista zna Harlanu nacrtati drugciju facu od one pocetne?

Go kneel and weep
Go to Top of Page

Magic Wind
New Member

Serbia
263 Posts

Member since 25/07/2008

Posted - 04/04/2010 : 17:16:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Magic Wind a Private Message  Reply with Quote
Banda živih mrtvaca solidan strip, u duhu akcionog Dampira. Nije loše, ali meni više odgovara mistični Dampyr iz Flamanskog košmara, jednostavno turobna atmosfera ocrtana u tom stripu je nenadjebiva, uživanje nije mogao da mi pokvari ni malo banalan rasplet. Palac gore za takvog Dampira
Go to Top of Page
Page: of 131 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.39 seconds. Snitz Forums 2000