forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Loša godina za strip u Srbiji :(
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 31/03/2010 : 20:12:32  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message  Reply with Quote
tu je poenta! obezbedjen plasman i u startu pokriveni troskovi stampe i ostalih tehnikalija...

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 31/03/2010 : 20:15:09  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message  Reply with Quote
ne moraju da finansiraju zagora, dovoljno je u sferi poreza napraviti pomak, zatim da deo tiraza albuma otkupe biblioteke i voila!

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 31/03/2010 : 20:15:14  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message  Reply with Quote
Pa tako je to kad živiš na selu
Šalim se , ali situacija u čačku je poprilično dobra, kako sam čuo od prodavačica po trafikama - stripovi se lepo prodaju, a kupci su i mlađi i stariji.
Ali definitivno, marketing je loš; masa mojih prijatelja koji su kao mlađi voleli stripovei koji bi ih i sad kupovali , tek su skoro ????? čuli za stripove VČ na trafikama - posle dve godine postojanja !?! Mozda zagor i dilan a ovo drugo ...ne bih da komentarisem....

Nema,nema niko tako lepe dragane.
Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 31/03/2010 : 20:39:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message  Reply with Quote
Dobro, tu je Darkvud

Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
16993 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 31/03/2010 : 21:45:37  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by radulovic marko

Šalim se , ali situacija u čačku je poprilično dobra, kako sam čuo od prodavačica po trafikama - stripovi se lepo prodaju, a kupci su i mlađi i stariji.
Ali definitivno, marketing je loš; masa mojih prijatelja koji su kao mlađi voleli stripovei koji bi ih i sad kupovali , tek su skoro ????? čuli za stripove VČ na trafikama - posle dve godine postojanja !?! Mozda zagor i dilan a ovo drugo ...ne bih da komentarisem....

To mi izgleda nemoguće, mnogo ljudi posjećuje kladionice, bilo je dovoljno reklama.
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 31/03/2010 : 21:48:18  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

naravno kad je dekara iz čačka pa pokupuje sve radi boljeg dojma
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21081 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 31/03/2010 : 22:04:12  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
@Delboj
Pa i meni da neko nešto ovako kaže ja bi rekao, ne seri to je nemoguće ( da se slobodnije izrazim), i pri tom uopšte zanemarujem kladionice.Pa čoveče toliko je trafika na svakom koraku i na svakoj od njih je prosto nemoguće a ne videti grupisanu gomilu VČ stripova; ali zaista (dobro preterao sam kada sam rekao masa , u pitanju su tri četiri čoveka) ljudi koje znam a koji su negdašnji fanovi Mister Noa, Zagora ili Bleka, tek su kao "načuli" da neko ponovo izdaje neke stripove, dok im nisam objasnio da postoji nova strip kuća slična kao nekadašnjidnevnik koja izdaje i Zagora i Teksa i Dilan Doga; i da nisu u pitanju stari stripovi već (skoro) aktuelni stripovi u Italiji
@Romell
Dekara, okoreli Boneli hejter ?
I čoveče, šta ti ovde gubiš vreme, kad treba da završiš prevod novog Riđobradog !

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3296 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 31/03/2010 : 22:07:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
Eh, uvek je dobro kada se naleti na ovako kvalitetan topik, informacije iz prve ruke... nema nikakve sumnje da je autor bio ozbiljan.
Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 31/03/2010 : 22:18:09  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Colt

Eh, uvek je dobro kada se naleti na ovako kvalitetan topik, informacije iz prve ruke... nema nikakve sumnje da je autor bio ozbiljan.

Priznaj vec jednom da imas neke veze sa veselim cetvrtkom...

Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3296 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 31/03/2010 : 22:20:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
Da, svojevremeno sam prevodio izdanja za njih... mislio sam da to svi forumasi znaju.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21081 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 31/03/2010 : 22:22:29  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Marko čoveče, Colt je radio do skoro za VČ, pa to i ptice na grani znaju, uzmi bilo koji starriji broj Zagora i naći ćeš ga na unutrašnjosti prve korice!

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9616 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 31/03/2010 : 22:24:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
nego sta, pise u impresumu - Colt

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 31/03/2010 : 22:31:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Znate li da se Colt prvi učlanio na ovaj sajt (poslije Markosa)?

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3296 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 31/03/2010 : 22:32:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
I posle ipak nisam moderator/administrator/dzelat... strasno.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7961 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 31/03/2010 : 22:32:48  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Lepa je ovo tema, podstiče na razne spekulacije i teoretisanja.

Što se BP tiče, nešto se ne uklapa u priču o izdavaču koji je želeo zaraditi velike pare, pa ukapirao da nema ništa od toga i namerava da se postepeno povlači sa strip scene.

Da im je novac bio malo značajniji u celoj priči (a trebalo je da bude, po mom mišljenju, jer je tako "zdravije" i sigurnije po strip budućnost) vodili bi računa o komercijalnom potencijalu svojih naslova, a to znači forsirali bi nešto poznatije i komercijalnije stripove i autore. One manje poznate (u ovim krajevima) bi ubacali dozirano i više ih promovisali po forumima i uopšte u cilju obaveštavanja većeg broja čitalaca o kakvim se stripovima radi.

Sendmen - koji je stekao nekakav status kod nas - pa i zahvalljujući BP - se uklapa u forsiranje poznatijih naslova, pa i ovi reprinti (Hogar, 300), ali samo to.

Ostale komercijalnije stvari koje bi kod izdavača koji razmišljaju komercijalno činile okosnicu - Betmen naslovi, Torgal, Konan ostaju zanemareni. Hellblazer je zanemaren u startu, a to je strip koji je mogao steći status isti kao Sandman, da nije zapostavljen u startu, kroz neizdavanje i ne-promociju/edukaciju o stripu (kojih ne može ni biti kad nema stripa).

Izdavač je malo više pažnje bacio na Sin City (što je bilo dobro u euforiji oko filma, kao i u 300 slučaju - šteta što nije korišćen i Dark Knight na isti način) i na 100 Metaka i Preacher-a čiji su komercijalni potencijali sumnjivi, mada ne znam kakvi su rezultati prodaje.

Ali ako pogledamo ono što izdaju ili najavljuju:

- Živa meta (odličan, ali nedovoljno promovisan i poznat strip, mnogo manjeg komercijalnoh potencijala od Betmena ili nekog superherojskog naslova)
- Redov Bili (mnogo slabiji komercijalni potencijal od Hogara, rekao bih višestruko)
- Žibra (verovatno odličan strip, ali malog komercijalnog potencijala jer autor ovde nije od ranije poznat, bez promocije i edukacije potencijalnih čitalaca, uz to preklapanje sa Fibrom, ne obećava u komercijalnom smislu, nadam se da grešim)
- Dikan (teško da ovaj strip ima komercijalni potencijal, pozitivno je što je domaći strip, ali komercijalan naslov nije)
- Gaston (prekasno stiže, opet je hrvatski izdavač bio brži, ali to nije najbitnije, obim tih knjiga će im drastično povećati cenu, a preskupa izdanja po definiciji nisu komercijalna)

Šta bi trebalo da izdaju da prodaja ide bolje?

- Betmenove grafičke novele (koristiti filmove i njihove promocije)
- ostale poznatije DC naslove, zašto ne i druge superherojske stripove i graf novele - Supermen, Kingdom Come, Swamp Thing, Hellblazer...
- francusk-belgiske stripove poznatijih autora (Moebius, Bilal, Franken, Uderzo,) i poznate naslove (Torgal, Korto, Škorpija...), domaće autore u Francuskoj
- klasike stripa - najavljivane godinama (Flaš gordon, Rip Kirbi...)
-Konan (njegov komercijalni potencijal je višestruko dokazan, na žalost zbog nepostojećeg ritma izdavanja čitaoci se okreću stranim izdanjima)
- sklapanje ugovora sa Marvelom i njihovi kvalitetniji stripovi
itd
Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 31/03/2010 : 22:33:19  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message  Reply with Quote
Ja nisam ali mi je drago da sam pogodio...sad mi je sve jasno....E sad mogu da ti kazem otvoreno ,hocu MR.no od pocetka pojedinacno,hocu isto to sa Mikijem,pa ponovo hocu Bleka od pocetka,hocu to sve sa Timom i Dastijem.......MA hocu l.m.s i z.s. od pocetka sa orginalnim naslovnicama..AJDE SREDI TO.....Molim te........

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21081 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 31/03/2010 : 22:33:19  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Slobodan Jović - Colt
U slobodno vreme, vlasnik striparnice Darkvud!

Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 31/03/2010 : 22:34:36  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Slobodan Jović - Colt

Lazes...

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9616 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 31/03/2010 : 22:39:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Slobodan Jović - Colt

Lazes...

iskreno se nadam da svesno laze

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21081 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 31/03/2010 : 22:40:07  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Ajde nemoj sad da se foliraš da nisi znao da čovek ima dva nika: Colt za zezanje po forumu i Sloba za poslovnu komunikaciju .
Imao si skoro jedan "duel" sa Slobom (stono-teniserski), a evo imaš ga opet sa istim čovekom!

Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 31/03/2010 : 22:42:15  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ajde nemoj sad da se foliraš da nisi znao da čovek ima dva nika: Colt za zezanje po forumu i Sloba za poslovnu komunikaciju .
Imao si skoro jedan "duel" sa Slobom (stono-teniserski), a evo imaš ga opet sa istim čovekom!

Nemam duel ..kunem se da nisam znao...nije dozvoljeno dva nika folirate....

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21081 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 31/03/2010 : 22:44:46  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Pa nije dozvoljeno meni i tebi, ali vlasniku Darkvuda i prvom čoveku srpske strip scene jeste.
Toliko o ravnopravnosti svih forumaša!

Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3296 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 31/03/2010 : 22:45:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
Jezush Marija...
Go to Top of Page

Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

1920 Posts

Member since 14/11/2001

Posted - 31/03/2010 : 22:46:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dzimi Gitara's Homepage  Send Dzimi Gitara a Private Message  Reply with Quote
Ih bre Anto, jel lupetas ili si se stvarno istripovao?

http://kamenje.blogspot.com/
https://stalker.rs/

https://www.facebook.com/Stalker-izdava%C4%8Dka-ku%C4%87a-139197274650766/
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21081 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 31/03/2010 : 22:48:37  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dzimi Gitara

Ih bre Anto, jel lupetas ili si se stvarno istripovao?

?
Hoćeš da kažeš da Colt nije Slobov nik

Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000