Author |
Topic |
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
Posted - 31/03/2010 : 20:15:09
|
ne moraju da finansiraju zagora, dovoljno je u sferi poreza napraviti pomak, zatim da deo tiraza albuma otkupe biblioteke i voila! |
Jel to štos iz Minhena? |
|
|
radulovic marko
Senior Member
Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 31/03/2010 : 20:15:14
|
Pa tako je to kad živiš na selu Šalim se , ali situacija u čačku je poprilično dobra, kako sam čuo od prodavačica po trafikama - stripovi se lepo prodaju, a kupci su i mlađi i stariji. Ali definitivno, marketing je loš; masa mojih prijatelja koji su kao mlađi voleli stripovei koji bi ih i sad kupovali , tek su skoro ????? čuli za stripove VČ na trafikama - posle dve godine postojanja !?! Mozda zagor i dilan a ovo drugo ...ne bih da komentarisem.... |
Nema,nema niko tako lepe dragane. |
|
|
Bob Rok
Advanced Member
4922 Posts
Member since 11/03/2009 |
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
16993 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 31/03/2010 : 21:45:37
|
quote: Originally posted by radulovic marko
Pa tako je to kad živiš na selu Šalim se , ali situacija u čačku je poprilično dobra, kako sam čuo od prodavačica po trafikama - stripovi se lepo prodaju, a kupci su i mlađi i stariji. Ali definitivno, marketing je loš; masa mojih prijatelja koji su kao mlađi voleli stripovei koji bi ih i sad kupovali , tek su skoro ????? čuli za stripove VČ na trafikama - posle dve godine postojanja !?! Mozda zagor i dilan a ovo drugo ...ne bih da komentarisem....
To mi izgleda nemoguće, mnogo ljudi posjećuje kladionice, bilo je dovoljno reklama. |
|
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 31/03/2010 : 21:48:18
|
Pa tako je to kad živiš na selu Šalim se , ali situacija u čačku je poprilično dobra, kako sam čuo od prodavačica po trafikama - stripovi se lepo prodaju, a kupci su i mlađi i stariji. Ali definitivno, marketing je loš; masa mojih prijatelja koji su kao mlađi voleli stripovei koji bi ih i sad kupovali , tek su skoro ????? čuli za stripove VČ na trafikama - posle dve godine postojanja !?! Mozda zagor i dilan a ovo drugo ...ne bih da komentarisem....
naravno kad je dekara iz čačka pa pokupuje sve radi boljeg dojma |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21081 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 31/03/2010 : 22:04:12
|
@Delboj Pa i meni da neko nešto ovako kaže ja bi rekao, ne seri to je nemoguće ( da se slobodnije izrazim), i pri tom uopšte zanemarujem kladionice.Pa čoveče toliko je trafika na svakom koraku i na svakoj od njih je prosto nemoguće a ne videti grupisanu gomilu VČ stripova; ali zaista (dobro preterao sam kada sam rekao masa , u pitanju su tri četiri čoveka) ljudi koje znam a koji su negdašnji fanovi Mister Noa, Zagora ili Bleka, tek su kao "načuli" da neko ponovo izdaje neke stripove, dok im nisam objasnio da postoji nova strip kuća slična kao nekadašnjidnevnik koja izdaje i Zagora i Teksa i Dilan Doga; i da nisu u pitanju stari stripovi već (skoro) aktuelni stripovi u Italiji @Romell Dekara, okoreli Boneli hejter ? I čoveče, šta ti ovde gubiš vreme, kad treba da završiš prevod novog Riđobradog ! |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
Colt
stripovi.com kum
3296 Posts
Member since 18/10/2001 |
Posted - 31/03/2010 : 22:07:43
|
Eh, uvek je dobro kada se naleti na ovako kvalitetan topik, informacije iz prve ruke... nema nikakve sumnje da je autor bio ozbiljan. |
|
|
radulovic marko
Senior Member
2826 Posts
Posted - 31/03/2010 : 22:18:09
|
quote: Originally posted by Colt
Eh, uvek je dobro kada se naleti na ovako kvalitetan topik, informacije iz prve ruke... nema nikakve sumnje da je autor bio ozbiljan.
Priznaj vec jednom da imas neke veze sa veselim cetvrtkom... |
|
|
Colt
stripovi.com kum
3296 Posts
|
anto
Advanced Member
Serbia
21081 Posts
Posted - 31/03/2010 : 22:22:29
|
Marko čoveče, Colt je radio do skoro za VČ, pa to i ptice na grani znaju, uzmi bilo koji starriji broj Zagora i naći ćeš ga na unutrašnjosti prve korice! |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9616 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 31/03/2010 : 22:24:10
|
nego sta, pise u impresumu - Colt |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 31/03/2010 : 22:31:57
|
Znate li da se Colt prvi učlanio na ovaj sajt (poslije Markosa)?
|
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Colt
stripovi.com kum
3296 Posts
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7961 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 31/03/2010 : 22:32:48
|
Lepa je ovo tema, podstiče na razne spekulacije i teoretisanja.
Što se BP tiče, nešto se ne uklapa u priču o izdavaču koji je želeo zaraditi velike pare, pa ukapirao da nema ništa od toga i namerava da se postepeno povlači sa strip scene.
Da im je novac bio malo značajniji u celoj priči (a trebalo je da bude, po mom mišljenju, jer je tako "zdravije" i sigurnije po strip budućnost) vodili bi računa o komercijalnom potencijalu svojih naslova, a to znači forsirali bi nešto poznatije i komercijalnije stripove i autore. One manje poznate (u ovim krajevima) bi ubacali dozirano i više ih promovisali po forumima i uopšte u cilju obaveštavanja većeg broja čitalaca o kakvim se stripovima radi.
Sendmen - koji je stekao nekakav status kod nas - pa i zahvalljujući BP - se uklapa u forsiranje poznatijih naslova, pa i ovi reprinti (Hogar, 300), ali samo to.
Ostale komercijalnije stvari koje bi kod izdavača koji razmišljaju komercijalno činile okosnicu - Betmen naslovi, Torgal, Konan ostaju zanemareni. Hellblazer je zanemaren u startu, a to je strip koji je mogao steći status isti kao Sandman, da nije zapostavljen u startu, kroz neizdavanje i ne-promociju/edukaciju o stripu (kojih ne može ni biti kad nema stripa).
Izdavač je malo više pažnje bacio na Sin City (što je bilo dobro u euforiji oko filma, kao i u 300 slučaju - šteta što nije korišćen i Dark Knight na isti način) i na 100 Metaka i Preacher-a čiji su komercijalni potencijali sumnjivi, mada ne znam kakvi su rezultati prodaje.
Ali ako pogledamo ono što izdaju ili najavljuju:
- Živa meta (odličan, ali nedovoljno promovisan i poznat strip, mnogo manjeg komercijalnoh potencijala od Betmena ili nekog superherojskog naslova) - Redov Bili (mnogo slabiji komercijalni potencijal od Hogara, rekao bih višestruko) - Žibra (verovatno odličan strip, ali malog komercijalnog potencijala jer autor ovde nije od ranije poznat, bez promocije i edukacije potencijalnih čitalaca, uz to preklapanje sa Fibrom, ne obećava u komercijalnom smislu, nadam se da grešim) - Dikan (teško da ovaj strip ima komercijalni potencijal, pozitivno je što je domaći strip, ali komercijalan naslov nije) - Gaston (prekasno stiže, opet je hrvatski izdavač bio brži, ali to nije najbitnije, obim tih knjiga će im drastično povećati cenu, a preskupa izdanja po definiciji nisu komercijalna)
Šta bi trebalo da izdaju da prodaja ide bolje?
- Betmenove grafičke novele (koristiti filmove i njihove promocije) - ostale poznatije DC naslove, zašto ne i druge superherojske stripove i graf novele - Supermen, Kingdom Come, Swamp Thing, Hellblazer... - francusk-belgiske stripove poznatijih autora (Moebius, Bilal, Franken, Uderzo,) i poznate naslove (Torgal, Korto, Škorpija...), domaće autore u Francuskoj - klasike stripa - najavljivane godinama (Flaš gordon, Rip Kirbi...) -Konan (njegov komercijalni potencijal je višestruko dokazan, na žalost zbog nepostojećeg ritma izdavanja čitaoci se okreću stranim izdanjima) - sklapanje ugovora sa Marvelom i njihovi kvalitetniji stripovi itd |
|
|
radulovic marko
Senior Member
2826 Posts
Posted - 31/03/2010 : 22:33:19
|
Ja nisam ali mi je drago da sam pogodio...sad mi je sve jasno....E sad mogu da ti kazem otvoreno ,hocu MR.no od pocetka pojedinacno,hocu isto to sa Mikijem,pa ponovo hocu Bleka od pocetka,hocu to sve sa Timom i Dastijem.......MA hocu l.m.s i z.s. od pocetka sa orginalnim naslovnicama..AJDE SREDI TO.....Molim te........ |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21081 Posts
Posted - 31/03/2010 : 22:33:19
|
Slobodan Jović - Colt U slobodno vreme, vlasnik striparnice Darkvud! |
|
|
radulovic marko
Senior Member
2826 Posts
Posted - 31/03/2010 : 22:34:36
|
quote: Originally posted by anto
Slobodan Jović - Colt U slobodno vreme, vlasnik striparnice Darkvud!
Lazes... |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9616 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 31/03/2010 : 22:39:39
|
Slobodan Jović - Colt U slobodno vreme, vlasnik striparnice Darkvud!
Lazes...
iskreno se nadam da svesno laze |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21081 Posts
Posted - 31/03/2010 : 22:40:07
|
Ajde nemoj sad da se foliraš da nisi znao da čovek ima dva nika: Colt za zezanje po forumu i Sloba za poslovnu komunikaciju . Imao si skoro jedan "duel" sa Slobom (stono-teniserski), a evo imaš ga opet sa istim čovekom! |
|
|
radulovic marko
Senior Member
2826 Posts
Posted - 31/03/2010 : 22:42:15
|
Ajde nemoj sad da se foliraš da nisi znao da čovek ima dva nika: Colt za zezanje po forumu i Sloba za poslovnu komunikaciju . Imao si skoro jedan "duel" sa Slobom (stono-teniserski), a evo imaš ga opet sa istim čovekom!
Nemam duel ..kunem se da nisam znao...nije dozvoljeno dva nika folirate.... |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21081 Posts
Posted - 31/03/2010 : 22:44:46
|
Pa nije dozvoljeno meni i tebi, ali vlasniku Darkvuda i prvom čoveku srpske strip scene jeste. Toliko o ravnopravnosti svih forumaša! |
|
|
Colt
stripovi.com kum
3296 Posts
|
Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik
1920 Posts
Member since 14/11/2001 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21081 Posts
Posted - 31/03/2010 : 22:48:37
|
quote: Originally posted by Dzimi Gitara
Ih bre Anto, jel lupetas ili si se stvarno istripovao?
? Hoćeš da kažeš da Colt nije Slobov nik |
|
|
Topic |
|