forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Alan Ford
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 60

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4741 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 04/04/2010 : 22:17:56  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
Je li netko ovdje čitao Družinu od vješala; imaju li oni možda nešto više zajedničkih pojedinosti s AF-om ?

Go kneel and weep
Go to Top of Page

srleb
Average Member

Serbia
634 Posts

Member since 08/11/2006

Posted - 04/04/2010 : 22:21:34  Show Profile Show Extended Profile  Send srleb a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by drogsy

Je li netko ovdje čitao Družinu od vješala; imaju li oni možda nešto više zajedničkih pojedinosti s AF-om ?

Razocarenje!
Daleko od AF

Pozdrav!!!
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 04/04/2010 : 22:31:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nemaju, osim sličnog crteža (isti kao u Hik Hik Hura) i Magnusovog lika koji se povremeno pojavljuje.
Again,ako te baš jako zanima skini s rapidshare-a, ali AF je puno bolji

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!!
Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 04/04/2010 : 23:33:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Opti

quote:
Originally posted by Bob Rok

Procitao sam nedavno sken Zagorove epizode "Zagor prica", koja je, kao jedna od boljih. Smesna je I vrloooooooooo dosadna.

To je jedina koju si pročitao?
A čuj,probaj Demone ludila, Svemirsku braću ili tako nešto. Zagor priča je jedna od onih koje su zauvijek ostale izgubljene u vremenu i nostalgiji mnogih, tako da...

Ali meni će svejedno bilo koja epizoda Zagora ostati bolja nego "Klodovikov podvig".

Klodovikov podvig ima rupe, u stvari, epizoda ne bi bila slabija da se Klodovik ne uplice Ali nije katastrofa, slabija da... Prihvatljiva

Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube.
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 04/04/2010 : 23:55:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Procitao sam nedavno sken Zagorove epizode "Zagor prica", koja je, kao jedna od boljih. Smesna je I vrloooooooooo dosadna.

To je jedina koju si pročitao?
A čuj,probaj Demone ludila, Svemirsku braću ili tako nešto. Zagor priča je jedna od onih koje su zauvijek ostale izgubljene u vremenu i nostalgiji mnogih, tako da...

Ali meni će svejedno bilo koja epizoda Zagora ostati bolja nego "Klodovikov podvig".

Klodovikov podvig ima rupe, u stvari, epizoda ne bi bila slabija da se Klodovik ne uplice Ali nije katastrofa, slabija da... Prihvatljiva

lol
slažem se s bobom...
baš sam to downloadao danas. ono, nije katastrofalna, kako reče kolega, ali je lošija. iskreno, ja sam recimo očekivao da će se epizoda fokusirat prvenstveno na klodovika (s obzirom da je naslov epizode klodovikov podvig), ali od toga KLODOVIKOV PODVIG ima cca 20 stranica. isto tako, sam cover bi te naveo na zaključak da se klo bacio u pljačku banke ili nešto slično, a ustvari je samo ukrao novac od starkelje. sve u svemu, ima po meni još i gorih piffarerijevih epizoda od ove.

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 05/04/2010 00:03:02
Go to Top of Page

Magico_Vento
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1181 Posts

Member since 10/01/2010

Posted - 05/04/2010 : 03:52:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Magico_Vento a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pokusaj sa maxmagnusom on je bar smijesan

Nemam potpis...
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 05/04/2010 : 08:55:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Magico_Vento

quote:

ali ne sa stripagentovim prijevodom

Go to Top of Page

srleb
Average Member

Serbia
634 Posts

Member since 08/11/2006

Posted - 05/04/2010 : 10:10:10  Show Profile Show Extended Profile  Send srleb a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Magico_Vento

quote:

ali ne sa stripagentovim prijevodom

@ opti
sa SA prevodom lici na "druzinu od vjesala"?

Pozdrav!!!
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 05/04/2010 : 10:35:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
Družina od vješala ima puno bolji prijevod.
SA Maxmagnus pun je nekakvih zagrebačkih slengova, koji nikako ne pristaju uz žanr stripa,plus tome imena likova su grozna

Go to Top of Page

Billy_the_Kid
Senior Member

1518 Posts

Member since 02/06/2005

Posted - 05/04/2010 : 10:59:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Billy_the_Kid's Homepage  Send Billy_the_Kid a Private Message  Reply with Quote
heh sad kad si vec spomenuo bas zbog tih slengova mi je bio necitljiv, ne zelim ovim da uvrijedim nikoga, al nista nisam kontao...

Seeing things differently can open new paths.
Go to Top of Page

drakulloni
Senior Member

1317 Posts

Member since 25/09/2009

Posted - 05/04/2010 : 12:32:59  Show Profile Show Extended Profile  Send drakulloni a Private Message  Reply with Quote
@Bob Rok

A jel si citao nesto drugo od Bonelija?

Pitam onako bez namere da dalje uporedjujem sa AF. Probaj sa Mr. No-om

Mozda ti jednostavno ne volis avanturu i slicne stvari. Zagor ima raznih mana, ali ako volis price o indijancima, neistrazenim prostranstvima, zaboravljenim gradovima, itd, onda ti dobro dodje Zagor u trenucima relaksacije (ko i svaki drugi strip ).
Ali, razlog njegove velike popularnosti lezi u tome sto su mnogi citali Zagora dok su bili klinci.

Mada, jeste malo cudno zasto nema vise ljudi koji citaju AF,s' obzirom da je, uz Zagora, sinonim za strip na ovim prostorima.

Lepo je promenniti se...Jos je lepse promeniti se zauvek.
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 05/04/2010 : 12:40:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
Najbolji Bonelli je MM po mom mišljenju.

Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 05/04/2010 : 12:44:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message  Reply with Quote
Mr No? Jesam, glup mi je Ne volim stripove gde su na 10 strana neke nebulozne pucacine, junaci koji nikad ne umiru (besmrtni), glupavi dijalozi, isprazni i plitki, ne volim americku kulturu 19. veka, kaubojce i indijance (ni filmove sa tom tematikom). Nije meni Alan Ford dobar strip zato sto sam ga citao kao klinac, ja sam citao i Tin Tina, pa posle mi je postao neopisivo bezvezan Meni Alan Ford posle 200. broja, ne lezi, nije to to. Sad, ja nemam problem da kazem da nesto nije po mom ukusu, pokusao sam, ne ide. Ja gledam po sebi, mislim da sa citaocima Zagora (bas fanovima, koji ne priznaju Alana i velicaju Zagora) nemam ama bas ni promil istog ukusa i shvatanja zivota. Kazite mi, koliko od vas ceni seriju Mucke i Monti Pajtonovce?

Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 05/04/2010 : 12:48:14  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kazite mi, koliko od vas ceni seriju Mucke i Monti Pajtonovce?

Mucke su na nasim prostorima popularne kao nigdje na svijetu, MP uziva svjetsku popularnost. Pretpostavljam da najmanje 90% forumasa voli obje stvari.
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 05/04/2010 : 12:48:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
ja recimo sam gledao mućke (legendarna serija) dok monty pythonovci su potpuno suprotno od mućki (opet, nisu baš ono katastrofa, ali mi se ne sviđaju ni približno onoliko koliko mućke). iako, sve to ovisi o tome kako će ti to leći jer britanci imaju onaj suhoparni humor.

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 05/04/2010 12:49:47
Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 05/04/2010 : 12:51:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:

Mucke su na nasim prostorima popularne kao nigdje na svijetu, MP uziva svjetsku popularnost. Pretpostavljam da najmanje 90% forumasa voli obje stvari.

Alan Ford je mesavina ta dva humora, apsurda i socijalnog humora. Onda 90% forumasa bi trebalo da citaju Alana Forda, a nije bas tako

Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 05/04/2010 : 12:58:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

ja recimo sam gledao mućke (legendarna serija) dok monty pythonovci su potpuno suprotno od mućki (opet, nisu baš ono katastrofa, ali mi se ne sviđaju ni približno onoliko koliko mućke). iako, sve to ovisi o tome kako će ti to leći jer britanci imaju onaj suhoparni humor.

Obozavam i jednu i drugu seriju. Pajtonovci su bili uzor Nadrealistima. Ako su vam Pajtonovci nerazumljivi, sta mislite o Nadrealistima? To je ta vrsta humora koja je prisutna u Alanu, koji je namerno propagiran, jer se u Evropi tada javlja humor apsurda (kao kopije Beketa i Joneskua), sa kritikom kapitalizma i zbijanjem sala na rat dva bloka. Mucke predstavljaju seriju koja je imala uspeh kod nas iz istog razloga kao Alan Ford. Britanska kultura je uvek meni bila bliza od plitke americke. Mucke pogadjaju srz, to je ono sto je realno, takvi ljudi STVARNO postoje. I kritikuj drustvo preko apsurda, dobio si Alana. Spiru ima slicne elemente, Asteriks. Talicni je strip smesten na divljem zapadu i to mu je jedina mana, po meni Bonelli stripovi nisu to, to mi je mesavina americkih akcionih filmova osamdesetih i spageti vesterna. Nemam misljenje o tome, jer me ic ne interesuje

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 05/04/2010 : 12:59:34  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
@Bobe , ne mozes to tako porediti.
Pa i AF varira od genijalnih epizoda do samog smeca.
Ja npr. ne volim western zanr,filmove ili bilo sta ekranizovano u tom pravcu, ali citam Zagora.
Radi se o drugim medijima, samo poredjenje je tesko.
Ja npr. ne volim jabuke, ali volim sok od jabuka.
Obozavam sir, ali ne volim pitu sirnicu.
Go to Top of Page

drakulloni
Senior Member

1317 Posts

Member since 25/09/2009

Posted - 05/04/2010 : 13:03:27  Show Profile Show Extended Profile  Send drakulloni a Private Message  Reply with Quote
Ja sam se prvo upoznao sa TNT-jevcima pa tek posle sa Pekamovcima, a Pajtonovce nisam bas najbolje ni upoznao

Ipak, nisu svi Bonelijevi junaci na foru "trci i pucaj". Ima tu dosta zanimljivih stvari, ali moras malo vise da se upoznas sa serijalom.

Citas li ti bilo sta od Bonelija Ajde ajde, priznaj

Lepo je promenniti se...Jos je lepse promeniti se zauvek.
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 05/04/2010 : 13:05:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
quote:

My voice is here, mate :)

Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 05/04/2010 : 13:07:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Obozavam i jednu i drugu seriju. Pajtonovci su bili uzor Nadrealistima. Ako su vam Pajtonovci nerazumljivi, sta mislite o Nadrealistima? To je ta vrsta humora koja je prisutna u Alanu, koji je namerno propagiran, jer se u Evropi tada javlja humor apsurda (kao kopije Beketa i Joneskua), sa kritikom kapitalizma i zbijanjem sala na rat dva bloka. Mucke predstavljaju seriju koja je imala uspeh kod nas iz istog razloga kao Alan Ford. Britanska kultura je uvek meni bila bliza od plitke americke. Mucke pogadjaju srz, to je ono sto je realno, takvi ljudi STVARNO postoje. I kritikuj drustvo preko apsurda, dobio si Alana. Spiru ima slicne elemente, Asteriks. Talicni je strip smesten na divljem zapadu i to mu je jedina mana, po meni Bonelli stripovi nisu to, to mi je mesavina americkih akcionih filmova osamdesetih i spageti vesterna. Nemam misljenje o tome, jer me ic ne interesuje

Probaj Dylana ili Martina.
Ako ništa drugo, oni su jedini u Bonelliju gdje je autor znao šta da s njima radi

Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 05/04/2010 : 13:08:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja npr. ne volim western zanr,filmove ili bilo sta ekranizovano u tom pravcu, ali citam Zagora.

Varira, to je tacno. Gubi koncepciju isuvise. Ali i Mucke gube nit posle 15 godina, promasuju i oni humor. Pajtonovci (Nadrealisti) imaju skeceve izgubljenog smisla. To ide tako. Ipak, celokupna slika se ne menja. To je taj zanr, mesavina, u stvari. Postoje ljudi koji gledaju i Ratove zvezda (ja zaobilazim) i akcione filmove (ja zaobilazim) i vestern (zaobilazim), a citaju Alana . A da ne gledaju Pajtonovce i Mucke ? Mozda, ali mi ne ide jedno bez drugoga

Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 05/04/2010 : 13:09:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
U vezi Maxmagnusovog prijevoda, prebacite do 18-og posta:
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=34638

Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 05/04/2010 : 13:09:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Varira, to je tacno. Gubi koncepciju isuvise. Ali i Mucke gube nit posle 15 godina, promasuju i oni humor. Pajtonovci (Nadrealisti) imaju skeceve izgubljenog smisla. To ide tako. Ipak, celokupna slika se ne menja. To je taj zanr, mesavina, u stvari. Postoje ljudi koji gledaju i Ratove zvezda (ja zaobilazim) i akcione filmove (ja zaobilazim) i vestern (zaobilazim), a citaju Alana . A da ne gledaju Pajtonovce i Mucke ? Mozda, ali mi ne ide jedno bez drugoga

Pajtonovci su sve izgubili kod 4-te sezone, ne računajući filmove naravno

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 05/04/2010 : 13:11:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

da, ovo što se monty pythonovaca tiče, napomenuo sam da nisu oni meni baš katastrofa, nego mi nisu baš legli. nemam pojma zašto. iako, skupina tih komičara je velika (john cleese, eric idle, michael palin...) i svaki od njih se može drugačije doživjeti.
nego, ja bi evo htio napomenut da ja obožavam divlji zapad i westerne (naročito one s clintom eastwoodom), a evo zagora ne čitam. premda, kako sam spomenuo, zagora sam čitao dok sam bio mlađi, a westerne sam zavolio sad u starijoj dobi, tako da...morao bi opet počet čitat zagora xD
nego, bobe, mene zanima po čemu (ili zbog čega) ti misliš za je američka kultura plitka? isto tako, koliko sam ja shvatio, lucky luke (iliti talični tom) ti se ne sviđa samo zato što ti se ne sviđa mjesto radnje na kojem se događa. to je isto na neki način satira na tad popularne westerne. isto tako, ako se sjećate at strašnomlata (quick draw mcgraw u originalu), to je isto bio crtić-satira na divlji zapad.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page
Page: of 60 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.33 seconds. Snitz Forums 2000