forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Caravan
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 20

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 13/04/2010 : 20:47:33  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darkwood Devil

Pogledaj kolika je naklada, nema sanse da je bilo tu rabata koji spominjes.

Ma nemoj a striparnica AF mukte prodaje karavan i ne uzima ništa sebi?
Normalno da kad kupiš u izdavača da ti on ne prodaje po maloprodajnoj cjeni a koliko je rabat veliki to je druga priča a vjerovatno nije ispod 20%.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 13/04/2010 : 20:49:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Mislim da u puno slučajeva morate/mo biti zahvalni Slobi jer čak ne iskoristi ni kompletan rabat.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40260 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 13/04/2010 : 20:53:13  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Colt, pocni preko neta da valjas stripove.. Ovako ne vredi..

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 13/04/2010 : 20:55:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

quote:

Normalno da kad kupiš u izdavača da ti on ne prodaje po maloprodajnoj cjeni a koliko je rabat veliki to je druga priča a vjerovatno nije ispod 20%.

Jaki.

Sjedni u neko prevozno sredstvo, odi do Beograda, kupi CARAVAN, vrati se kuci pa mi javi koliko te kostalo gorivo, koliko si potrosio na hranu, koliko si sati bacio niz vjetar!?

Pa da vidimo koliko ce te taj strip kostati kad ga platis "super povoljno" u Beogradu i vratis se kuci?

Pokusaj i sa varijantom da nekoga maltretiras da ti nosi svaki pojedinacan broj od tamo. Koliko ces ga cekati i koliko ce ti ljudi biti spremno nositi ili slati postom svaki broj!?

Naravno i postarina ima svoju cijenu, zar ne!?

Nema sanse da upadnem u daljnju raspravu.

Deckima iz PHOENIX PRESSA svaka pohvala na prekrasnom izdanju i velikom iznenadjenju.

BOBA FETT: "WHAT IF HE DOESN'T SURVIVE? HE'S WORTH A LOT TO ME"
Go to Top of Page

feniks
Senior Member

1922 Posts

Member since 08/05/2004

Posted - 13/04/2010 : 21:06:51  Show Profile Show Extended Profile  Send feniks a Private Message  Reply with Quote
Koliko zuci zbog 164 kune

Sacekajte da izadje svih 12 brojeva, kupite kartu za BG i ustedite
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 13/04/2010 : 21:09:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
kako 164? valjda 117.

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 13/04/2010 : 21:11:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
156

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 13/04/2010 : 21:19:59  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message  Reply with Quote
Zašto su troškovi štampanja stripova u Hrvatskoj 50% viši nego u Srbiji?Deluje mi zaista mnogo.
Inače, sreća što su u Darkvudu Libelusovi stripovi iste cene kao u Hrvatskoj, inače zaista ne znam ko bi mogao da ih 50% skuplje uzima (dakle skuplje od Caravana u startu 50% zbog troškova štampanja,plus još 50% zbog transporta i rabata).
No, svakako da se izdavači i prodavci bave svojim poslom, uveseljavaju nas redovnim novim izdanjima i nema potrebe zalaziti dublje u to.

Edited by - tumen on 13/04/2010 21:21:37
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 13/04/2010 : 21:21:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
jbga, sloba je zaista altruist. treba mu dignuti spomenik. no tako ne mozes opstati.

renky, kako su 3 broja po 39 kn 156 kn???

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 13/04/2010 : 21:22:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tumen

Zašto su troškovi štampanja stripova u Hrvatskoj 50% viši nego u Srbiji?Deluje mi zaista mnogo.

Ja bio za vikend. Cigarete su 100% do 150% skuplje.

Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 13/04/2010 : 21:27:23  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by marlowe

quote:
Originally posted by tumen

Ja bio za vikend. Cigarete su 100% do 150% skuplje.

Dobro cigarete su nešto drugo.Koliko znam ovde u Srbiji se daju povlastice duvanskoj industriji, čak su američki proizvođači pretili da će premestiti fabrike ako tako ne bude.
Go to Top of Page

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 13/04/2010 : 21:31:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message  Reply with Quote
Ne znam sta je posredi, ali me je to daleko vise pogodilo nego cena u stamparijama...

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40260 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 13/04/2010 : 21:51:20  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ako mogu samo jos da dodam, a da se niko ne naljuti.. Nemam lose namere...

Da odem ja do Zrenjaninske mlekare da kupim litar mleka za 50 dinara, platim put do ZR-a 200 u jednom i 200 dinara u drugom, izadje me litra 450 dinara i vreme i put itd...
Ali to ne znaci da je to mleko kod mene 450 dinara vec 50.. Zasto? Ne znam.. Valjda ce neko objasniti...

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 13/04/2010 : 21:55:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

jbga, sloba je zaista altruist. treba mu dignuti spomenik. no tako ne mozes opstati.

renky, kako su 3 broja po 39 kn 156 kn???

Daklem slažemo se za prvi dio ( Sloba )

Drugi. Čuj ja san isprid vrimena pa razliku cijene od 26 ( SR ) do 39 ( HR ) množim sa predviđenih 12 brojeva i dobijem razliku za... ma neću biti bezobrazan

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 13/04/2010 : 21:59:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Da odem ja do Zrenjaninske mlekare da kupim litar mleka za 50 dinara, platim put do ZR-a 200 u jednom i 200 dinara u drugom, izadje me litra 450 dinara i vreme i put itd...
Ali to ne znaci da je to mleko kod mene 450 dinara vec 50.. Zasto? Ne znam.. Valjda ce neko objasniti...

Zato što ga dovedu na zaprežnim kolima u onim malim gajbama di boce zvekeću lagano se dodirujući na modernim prometnicama tek toliko da se boce ne razbiju ali dovoljno da se pri vrhu stvore mjehurići tako svojstveni aromi i hranjivoj vrijednosti mlika. Neprocjenjivo! Odnosno procjenjivo na 50 dinara.
Nešto slično rade i Švicarci kod proizvodnjeMilkice Milke, smo što oni dresiraju medvjede u te svrhe.

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40260 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 13/04/2010 : 22:03:47  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Duhovito..

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 13/04/2010 : 22:06:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Duhovito..

Koji dio?

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 13/04/2010 : 22:08:05  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

quote:

Zato što ga dovedu na zaprežnim kolima u onim malim gajbama di boce zvekeću lagano se dodirujući na modernim prometnicama tek toliko da se boce ne razbiju ali dovoljno da se pri vrhu stvore mjehurići tako svojstveni aromi i hranjivoj vrijednosti mlika. Neprocjenjivo! Odnosno procjenjivo na 50 dinara.
Nešto slično rade i Švicarci kod proizvodnjeMilkice Milke, smo što oni dresiraju medvjede u te svrhe.

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

Quebrasco
Stripovi.com suradnik

Croatia
2205 Posts

Member since 26/03/2008

Posted - 13/04/2010 : 22:32:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Quebrasco a Private Message  Reply with Quote
Kupio ih danas! Alal vera SNK na ovako brzoj "reakciji"!

P.S. "Ne pitam za cenu...".

Takav je skot bio Alan
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 13/04/2010 : 23:11:28  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Jaki.

Sjedni u neko prevozno sredstvo, odi do Beograda, kupi CARAVAN, vrati se kuci pa mi javi koliko te kostalo gorivo, koliko si potrosio na hranu, koliko si sati bacio niz vjetar!?

Pa da vidimo koliko ce te taj strip kostati kad ga platis "super povoljno" u Beogradu i vratis se kuci?

Pokusaj i sa varijantom da nekoga maltretiras da ti nosi svaki pojedinacan broj od tamo. Koliko ces ga cekati i koliko ce ti ljudi biti spremno nositi ili slati postom svaki broj!?

Naravno i postarina ima svoju cijenu, zar ne!?

Nema sanse da upadnem u daljnju raspravu.

Deckima iz PHOENIX PRESSA svaka pohvala na prekrasnom izdanju i velikom iznenadjenju.

A još više bi me koštalo da sam platim scenarista i crtača da ih specijalno za mene naprave,ali to ne mjenja činjenicu da je strip skuplji u HR za 50% nego u SR a tako nešto se ne dešava obrnuto.
Za karavan me uopće nije briga i ne bi ga kupova ni da je 5 kn ali sam potaknut napisima da je jeftin samo konstatira da nije točno i da je u rangu sa hr hceovima.Šta se tiče upadanja u raspravu,nisi stvarno ni mora.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 13/04/2010 : 23:22:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message  Reply with Quote
Ne idem u dalnju raspravu jer sam u 10 godina koliko sam ovdje naucio da ne mozes ljudima objasniti da je crno crno ili da je bijelo bijelo, ako oni u startu odluce tvrditi suprotno.

Naveo sam ti par vrlo bitnih stvari, argumenata koji se ne mogu pobiti, ali eto ti i dalje po svome.

Renky se takodjer nadovezao, bez zle krvi, pokusao objasniti, ali ne ide pa ne ide.

Da si mi barem jedan argument, jednu cinjenicu dao zasto bi CARAVAN trebao imati istu cijenu u Zagrebu i Beogradu, jos bih razumio, ali ovako sorry, pucas u prazno.

Svako dobro!

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 13/04/2010 : 23:39:45  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Nisam ni rekao da mora biti ista cijena.Nego su ljudi govorili da je jeftino a ja sam rekao da sačekaju cijenu kad se ugrade striparnice i tako je i ispalo-39 kn (moja prognoza je bila 35 kn).A da je moglo biti i manje moglo je.Cijena u AF je 25 kn tako bi trebala biti i u nas + troškovi transporta i carine(ako se carini)-pdv ako ga ima u Srbiji.
Uostalom baš me briga,čuvam pare za Fort Wheeling.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 13/04/2010 : 23:41:35  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
A zašto hrvatski stripovi ne koštaju 50% više u srpskim striparnicama?Valjda je transport i carina ista?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 13/04/2010 : 23:48:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message  Reply with Quote
quote:

A zašto hrvatski stripovi ne koštaju 50% više u srpskim striparnicama?Valjda je transport i carina ista?

Renky ti je na to odgovorio prije par sati.

Slobi treba podignuti spomenik.

Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 13/04/2010 : 23:48:46  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message  Reply with Quote
quote:

Osim dobre volje prodavaca, možda i zato što je štampa u Hrvatskoj 50% skuplja (samim tim i startna cena), kao i životni standard (kako je Curunir napisao) , pa bi retko ko imao novca da ih uzima.

Edited by - tumen on 13/04/2010 23:49:41
Go to Top of Page
Page: of 20 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.3 seconds. Snitz Forums 2000