forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Alan Ford
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 60

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 12/04/2010 : 00:57:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
u francuskoj je izdano samo negdje desetak brojeva (1975), a kada je magnus postajao poznatiji u toj državi, ovi brojevi su postali pouplarniji, danas su recimo dobre za sakupljače.nedavno su se epizode počele ponovno izdavat (neki neovisni izdavač mislim da je u pitanju).
isto je i ovaj strip izdan u brazilu (negdje tri broja su samo izdana).

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

drakulloni
Senior Member

1317 Posts

Member since 25/09/2009

Posted - 12/04/2010 : 01:09:36  Show Profile Show Extended Profile  Send drakulloni a Private Message  Reply with Quote
Podrzavam Da mu mi lepo srocimo sve sto mislimo o novim epizodama, pa nek vidi sta ce i kako ce dalje

Ne, ozbiljno. Mozemo nesto da posaljemo Mada, ako su kao ovi nasi (svet) necemo bas da se proslavimo

Mislim da je i on sam svestan da to vise nije isti strip. I da je tu promenu namerno odradio. Ko zna kakve su im namere bile na pocetku. Od tada se svet promenio, ali ne u onom pravcu u kojem su oni zamisljali. Danas tek ima svega onog sto AF kao strip kritikuje, ali izgleda da su se ljudi pomirili sa tim. Sad je sve "fensi" i "kul", pa izmedju ta dva nema puno mesta za neke prave vrednosti. Te on kao autor samo prati trendove citalaca. Po sistemu "ako ne mozes da ih pobedis, pridruzi se".

Lepo je promenniti se...Jos je lepse promeniti se zauvek.
Go to Top of Page

bvagner3
Senior Member

Croatia
2323 Posts

Member since 13/01/2009

Posted - 12/04/2010 : 01:56:40  Show Profile Show Extended Profile  Send bvagner3 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by drakulloni

Podrzavam Da mu mi lepo srocimo sve sto mislimo o novim epizodama, pa nek vidi sta ce i kako ce dalje

Ne, ozbiljno. Mozemo nesto da posaljemo Mada, ako su kao ovi nasi (svet) necemo bas da se proslavimo

Mislim da je i on sam svestan da to vise nije isti strip. I da je tu promenu namerno odradio. Ko zna kakve su im namere bile na pocetku. Od tada se svet promenio, ali ne u onom pravcu u kojem su oni zamisljali. Danas tek ima svega onog sto AF kao strip kritikuje, ali izgleda da su se ljudi pomirili sa tim. Sad je sve "fensi" i "kul", pa izmedju ta dva nema puno mesta za neke prave vrednosti. Te on kao autor samo prati trendove citalaca. Po sistemu "ako ne mozes da ih pobedis, pridruzi se".

Slažem se,mislim da si pogodio bit,jer u Italiji strip i dalje izlazi,nama još možda treba neko vrijeme da se prilagodimo,nije život u Italiji i ovdje ista stvar,kao i poimanje svijeta,umjetnosti i sl.Alan Ford je nastao kao satira na tadašnje prilike u svjetu,hladni rat,sovjeti i sl.ničega od toga više nema,možda se mogao Bunker više pozabaviti današnjim prilikama(terorizam i sl.),ali čovjek je star treba ga razumjeti,mislim da je Svijet danas manje sigurno mjesto za život nego,u ono vrijeme-nažalost.Neda se Bunkeru petljati sa takvim stvarima više,ubacio je Minuette,strip vuče na laganu erotiku,sadržaj je besmislen,i strip živi na staroj slavi,eto nažalost je tako,a vjerujem da je i on toga svjestan.

#!??

Edited by - bvagner3 on 12/04/2010 01:59:48
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 12/04/2010 : 12:07:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
ma i sam bunker je rekao da je vrijeme satire već odavno prošlo, tak da...
isto, mnogi likovi (broj 1 npr.) su potpuna suprotnost onome što su bili ranije u stripu.

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 12/04/2010 12:08:24
Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 12/04/2010 : 12:09:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message  Reply with Quote
Jeste li? Ne, vreme satire je u zamajcu (pogledaj South Park, recimo). To sto je njemu proslo, to je druga stvar

Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube.
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 12/04/2010 : 12:12:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
istina, south park je bio i ostao satiričan sve do danas, ali po meni današnje epizode south parka nisu ni približno dobre kao one mlađe.
isto tako, ono što jest, bunker je već stari deda i nema on više onog humora kojeg je imao nekad.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 12/04/2010 : 12:13:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message  Reply with Quote
Ono sto vidim je adresa njegova ili njegove redakcije

maxbunker@maxbunker.it

Sad, mozemo da pokusamo. Da sastavimo i prevedemo na italijanski. Mozda je i neumesno, ne znam kakav je covek, ljudi koji saradjuju sa njim ga znatno bolje poznaju

Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube.
Go to Top of Page

drakulloni
Senior Member

1317 Posts

Member since 25/09/2009

Posted - 12/04/2010 : 13:10:03  Show Profile Show Extended Profile  Send drakulloni a Private Message  Reply with Quote
Sad sam se setio nekog teksta iz novina. Radi se o nekoj nasoj firmi, jedan od (po svemu sudeci) malobrojnih pozitivnih primera privatizacije.

"Ljudi koji su dosli sa zapada" postali su vlasnici preduzeca i resili da stvari promene iz korena. Zasukali rukave i poceli da rade. U svemu je prednjacio novi direktor. Covek je predan poslu i maksimalno odgovoran. Njegova posvecenost otisla je toliko daleko, da je ostajao i po 5-6 sati duze od predvidjenog radnog vremena. Na prvi pogled, reklo bi se da su svi bili zadovoljni, jer to, na neki nacin, predstavlja sustinu promena kojima se tezi. Ali nije bas tako...
Mane novog sistema najvise je uocio portir, koji je zbog direktorove "opsednutosti" morao da produzi svoje radno vreme za isti broj sati. To mu je toliko zasmetalo da je ulozio javni protest i zahtevao od novog "gazde" da ide kuci "kao i sav normalan svet".

I eto nam price za nekog novog AF Bogati vlasnik fabrike odlicno vodi posao. Firma napreduje, svi srecni i zadovoljni. Odjednom pocinju misteriozne opstrukcije. Vlasnik reaguje tako sto raspise nagradu za onog ko pronadje krivca. Stari lisac NO.1 svojim proverenim metodama, ubedi vlasnika da poveca nagradni fond za par nula, i istraga moze da pocne.
Rasplet sa komicnim portirom, koji zanemaruje "vise" ciljeve, vec stvari posmatra iz svoje perspektive uz parolu "ne mogu mene toliko malo da plate, koliko ja mogu malo da radim"

Go to Top of Page

superhik-osvetnik
Starting Member

Croatia
46 Posts

Member since 07/04/2010

Posted - 12/04/2010 : 18:23:30  Show Profile Show Extended Profile  Send superhik-osvetnik a Private Message  Reply with Quote
ko da su svi likovi bili na ispiranju mozga i da imaju druge duse i drugi nacin razmisljana
Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 12/04/2010 : 19:59:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message  Reply with Quote
Prvo sto bi scenaristicki trebalo uraditi jeste da se svi vrate u grupu u vise epizoda. Zajedno sa Nosonjom. Drugo, Minuet treba nekako da otprli... Kako i zasto, lako moze da se sredi. Trece, da se izbace svi nelogicni neprijatelji (Supersirko, XL dimenzije i slicno). Kako dalje? Jeremija neka i dalje bude bolesnik koji se ubacuje u akcije samo iz krajnje nuzde, dok Sef mora da bude - sef. Da mu se vrati stara uloga (nista preterano, ne mora kao u prvim brojevima, ali moze kao u Centurionu ili Klavirskom koncertu ). Filijala vise ne postoji, skoncentrisati se na Njujork. Mogao bi da se Aseptik ponovo iskoristi (ne mora licno on, tema je toliko aktuelna, da moze da se pojavi jos koji anti-junak), Konspirator (malo se vise posvetiti njemu i odgonetnuti ko je on). Zaboravio sam reci, Broju 1 vratiti lik, jeste gramziv, ali ne preko ukusa. Preterano je promenjen. Saga ili ti scenaristicki vratiti Grupu u tok, moze se preko generala Wara (koji je poslednji potomak Mangie, neiskorisceno, a Pentagon je ustanova sa izrazitom dvolicnoscu) ili se moze pojaviti potpuno novi lik koji je pravi problem za samu grupu. Naravno, izbaciti i Srcanu (glupog li lika ), vratiti Sir Olivera. Bas je pretumbao, najmanje 10 epizoda bi trebalo da se prvo sve sredi, a da bude kudikamo logicno . Mozda nije losa ideja izmestiti mesto radnje, povuci ih u ilegalu, ako Bunker vec zeli promenu. Drugu zemlju, Amerika nije ono sto bi trebalo da bude (mada rusi se koncepcija). Superhika obavezno vratiti. Milijardu ideja imam, gde li njemu pade na pamet najgluplja?

Edited by - Bob Rok on 12/04/2010 20:01:12
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4741 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 12/04/2010 : 21:20:58  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bob Rok

Jeste li? Ne, vreme satire je u zamajcu (pogledaj South Park, recimo). To sto je njemu proslo, to je druga stvar

Ma, South Park se promjenio jer su se vremena od 1997. promjenila. Npr. u pocetku je ta crtana serija uglavnom ismijavala politiku, a danas facebook,disney channel, jonas brotherse,Hannu Montanu i ostala sranja za djecu bez mozga...

Go kneel and weep
Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 12/04/2010 : 21:41:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message  Reply with Quote
Jeste, na bolje Samo sam hteo da pokazem koliko mu je bezvezna izjava

Go to Top of Page

danielp
Senior Member

Serbia
1367 Posts

Member since 29/05/2004

Posted - 13/04/2010 : 08:50:01  Show Profile Show Extended Profile  Send danielp a Private Message  Reply with Quote
Jeste da se AF prodaje u Italiji, ali ipak imamo i mi nekog udela u prodaji. Zna li neko koliko se stripova proda u Italiji, a koliko ukupnp kod nas (Srbija, Hrvatska, BIH..._
Go to Top of Page

superhik-osvetnik
Starting Member

Croatia
46 Posts

Member since 07/04/2010

Posted - 13/04/2010 : 18:35:28  Show Profile Show Extended Profile  Send superhik-osvetnik a Private Message  Reply with Quote
kako bonelli i manga imaju poseban podforum triba napraviti i max bunker
Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 13/04/2010 : 21:53:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message  Reply with Quote
Ono sto sam ja uradio da pokrenem ideju i da saznam koju god informaciju, jeste da sam otvorio temu o nasim izdanjima na italijanskom forumu Valjda cemo da saznamo sto god. Ako imate pitanja, postavite, ja cu to da prenesem Italijanima, oni ce se sigurno potruditi da nam odgovore

Edited by - Bob Rok on 13/04/2010 21:55:10
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4741 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 13/04/2010 : 22:00:36  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
Mene zanima da li im se ove epizode s Minutte sviđaju više nego one stare i koliko se AF mjesečno prodaje u Italiji; ako ti nije problem pitati ih...

Go kneel and weep
Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 13/04/2010 : 22:02:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message  Reply with Quote
Evo, evo, bas to pisem

Go to Top of Page

drakulloni
Senior Member

1317 Posts

Member since 25/09/2009

Posted - 13/04/2010 : 23:55:47  Show Profile Show Extended Profile  Send drakulloni a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ako imate pitanja, postavite, ja cu to da prenesem Italijanima, oni ce se sigurno potruditi da nam odgovore

Postavi pitanje nekim Italijankama

Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 14/04/2010 : 11:14:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message  Reply with Quote
Ovako... Postoje zanimljiva razmisljanja i samo cu da prenesem odgovore od Italijana preko google translatora (nemaju pojma engleski! )

Na pitanje sta misle o novim epizodama...

In practice it was thought to close with n.400, so it was not but after an uncertain period, with some really bad stories, then suddenly there was a kind of "change management", I think we wanted make the series more modern, coming up to some recent U.S. productions, one sees that the old model "shabby parody of 007 & 7 men of gold" was considered dead and buried, forty years and more by the number 1 by Alan Ford. In fact the series was altered, demolished to build very little, and while remaining uncertain about plot and characterization.
However Minuet does not seem quite as bad character, thankfully, still writes and Max Bunker of fun things. Hi hi hi

Na moju opasku da je Alan Ford remek delo do 200. epizode...

Magnus was the last of the 75 (the 200 was a happy return but unfortunately limited to that number), followed the good Piffarerio Paul (his numbers of "Special Classic Edition" above), most often inked admirably by the late Paolo Chiarini, until n.176.
In my "real" Alan Ford ends up n.179, n.180 starts from a run down (but not because of the drawings, even from Monica and Piccininno were good) attenuated by the saga of the fake death of No 1 and a new season that starts good but different to the 220, including the saga of good eats, then to 400 and it starts declining ...

Da li Bunker zavrsava sa 500. brojem?

According to me, with 500 closes, even if Max Bunker far says otherwise. Always Max Bunker said repeatedly that no other writer writes Alan Ford, the series will end up without the author's decision to recovery

I jos jedno misljenje...

In recent years the Big Max has taken a narrative that gave him new ideas!
Obviously a good portion of players struggled to identify with the new course by Alan Ford, but the exchange of stories seems to have helped sales (words of Max).
Lately however it seems there are signs of a return to origins, or at least one reunion group TNT.

Lastly, I DO NOT BELIEVE THAT ALAN FORD end with number 500 ..

I jos jedno

We have our good deal of problems with the new wave of Alan Ford. I don't hate Minuette, but the real problem is Max's decision to kick the Gruppo TNT outside the comic. Unfortunately, Max has already said that no one will inherit Alan after his retirement, he doesn't like the idea at all. We still don't know if Alan will end with issue #500, but there's a recent trend in the last issues, which feature many old members of Gruppo TNT (though a bit distorted in their usual behaviour). There's a precious reprint here in Italy, it's called "Alan Ford Story": the project reprints all the comic books from #1 up to #120. "Alan Ford Story" is getting a lot of attention, so we all hope that this renewed interest in Bob, Grunf, N.1 and so on will force Max to get the good ol' Gruppo TNT back into the Alan Ford continuity.

Osobe koje odgovaraju nisu deca, imaju preko 30 godina...

Edited by - Bob Rok on 14/04/2010 11:18:40
Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 14/04/2010 : 12:15:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message  Reply with Quote
Na nasu inicijativu da napisemo pismu Bankeru
He will read it, but he will also ignore it, I'm afraid. He's not the sweetest guy in the comic book world, you know. He says that the new "Minuette" trend saved Alan Ford from collapsing, so I doubt he'll erase Minuette completely from the comic. But there is some hope to see the Gruppo TNT back together, but that's only a vague sensation.

O Peruci
Perucca is great, we all love him here! :-)

Pustanju drugom autoru da radi Alana
Max has recently said in a radio interview (november 2009) that he will never-ever let someone else write Alan Ford, so...

By the way, if you want help with the translation, we are here. Perhaps he will be more interested in your opinions, because I think Alan Ford sells more copies in ex-Jug than in Italy!

Edited by - Bob Rok on 14/04/2010 12:16:32
Go to Top of Page

Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 25/03/2009

Posted - 14/04/2010 : 12:21:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Rock.Bob Rock a Private Message  Reply with Quote
quote:

Tebi Nisu jos stigli do novih, 330 epizoda je Mislim da ne, bila je i Francuska, ali davno i samo prve epizode

Krivo si shvatio. Mislio sam reći da se Alan Ford u novim epizodama prodaje jedino u Italiji i Hrvatskoj, a rekao dam da ne znam izlazili igdje osim i ove dvije zemlje i u Srbiji.

.
Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 14/04/2010 : 12:28:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message  Reply with Quote
Mislim da ne... Bilo je price za Brazil, ali ne znam dokle se stiglo

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 14/04/2010 : 16:12:00  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Dobio sam one AF u boji o kojima sam pricao.
Na prvi pogled fenomenalno izgledaju.
Boja i format razvaljuju, mnogo bolje nego c/b.
Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 14/04/2010 : 16:26:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message  Reply with Quote
Da, ali ostaces uskracen za dobre epizode Istina, i ja sam mislio u prvi mah da su kolorci bolji. Ali nije tako. AF c/b ima kontinuitet i znatno je lepsi crno beli U svakom slucaju, uzivaces. Dobre su price, kolor nije los (original je pak bolji ), tako da se mozda i navuces da kupis ostale

Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 14/04/2010 : 17:29:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message  Reply with Quote
Ko je crtao Dzonija Logana i Timotija Tacera? Pitaju Italijani nesto za Briksija, ali nemam potpunu informaciju o tim stripovima

Tema je jos uvek aktuelna

Italijani su se ponudili da prevedu (i pomognu). Sta da pitamo Bunkera i kako da formulisemo pismo? Uctivo, neuctivo, ljubazno, neljubazno, kao zagrizeni ljubitelji, ogorceni ljubitelji?

Edited by - Bob Rok on 14/04/2010 18:12:08
Go to Top of Page
Page: of 60 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000