forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bande dessinée
 Razvoj (crteža) Lucky Lukea
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 25/04/2010 : 12:32:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

Ova šesta je rađena prije osme pa je možda "zaboravija" koja je sljedeća.

Ah, ne izdržah...

Srica da tako zaboravan nije koju i podupla jos. Da imamo npr. dvije osmice i tri devetke.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 25/04/2010 : 12:37:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bachy

Ja ih imam 9...hahahahahahahahaha

Taj sigurno nije BG
BTW,super topic. Gledacu da ne ometam mnogo znalce,samo cu da citam
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 25/04/2010 : 12:38:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
@Bachy
Ne povećavaj, kužimo... 48 pa 50 ( a imam/o i u živo )

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Bachy
Senior Member

Croatia
1776 Posts

Member since 06/05/2009

Posted - 25/04/2010 : 12:38:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Bachy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tex Willer

quote:

Ja ih imam 9...hahahahahahahahaha

Taj sigurno nije BG
BTW,super topic. Gledacu da ne ometam mnogo znalce,samo cu da citam

U pravu si, ja sam se samo našalio - to si skužio!

Oj, budi svoj!
Go to Top of Page

Bachy
Senior Member

Croatia
1776 Posts

Member since 06/05/2009

Posted - 25/04/2010 : 12:44:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Bachy a Private Message  Reply with Quote
2. album Rodeo (treća priča): znači fali tabla 105

Oj, budi svoj!
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 25/04/2010 : 12:49:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Bachy, odakle ti svi ti skenirani prijevodi?
Go to Top of Page

Bachy
Senior Member

Croatia
1776 Posts

Member since 06/05/2009

Posted - 25/04/2010 : 12:59:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Bachy a Private Message  Reply with Quote
Hehehehehehe!
Nešto iz Denisa, a nešto mutnim putevima!
Šalim se nabavio sam nizozemska izdanja, uhvatio jednu prijateljicu koja zna nizozemski, potrudio se u Photoshopu i eto!

Naravno to se odnosi na 1. i 3. album jer oni nisu kod nas objavljeni nigdje...da na zaboravim 6.!

Oj, budi svoj!

Edited by - Bachy on 25/04/2010 13:01:37
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 25/04/2010 : 13:00:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:

Hehehehehehe!
Šalim se nabavio sam nizozemska izdanja, uhvatio jednu prijateljicu koja zna nizozemski, potrudio se u Photoshopu i eto!

Ima to negdje za skinuti?
Go to Top of Page

Bachy
Senior Member

Croatia
1776 Posts

Member since 06/05/2009

Posted - 25/04/2010 : 13:02:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Bachy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mord

quote:

Hehehehehehe!

Ima to negdje za skinuti?

Kako ne bi bilo! Pošaljem ti PM!

Oj, budi svoj!
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 25/04/2010 : 13:13:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kako ne bi bilo! Pošaljem ti PM!

Ajde i meni,ne volim skenove al' neka ih za slucaj da nesto zabrljaju
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 25/04/2010 : 13:37:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mord

quote:

Ova šesta je rađena prije osme pa je možda "zaboravija" koja je sljedeća.

Ah, ne izdržah...

Srica da tako zaboravan nije koju i podupla jos. Da imamo npr. dvije osmice i tri devetke.

pa imao bi full house, sto se bunis
a onda renky izvuce as iz rukava

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Bachy
Senior Member

Croatia
1776 Posts

Member since 06/05/2009

Posted - 25/04/2010 : 14:28:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Bachy a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nagradna pitalica:
U KOJOJ EPIZODI JE JOLLY JUMPER PRVI PUT PROGOVORIO?

NITKO

Oj, budi svoj!
Go to Top of Page

Raymond
Senior Member

USA
1023 Posts

Member since 05/05/2006

Posted - 25/04/2010 : 19:54:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Raymond a Private Message  Reply with Quote
evo nekoliko videa majstora Morrisa (malo cekaj ako zatreba da se video ubaci)
http://www.ina.fr/art-et-culture/litterature/video/CAC97127302/sortir-50-ans-de-lucky-luke.fr.html

na istoj stranici ima i Uderzo i neki drugi autori, samo se ne sjecam kako sam naso...
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4768 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 25/04/2010 : 21:06:12  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
E, za ovo zaista nisam znao, kao ni za to da su Daltonima mijenjali imena. @Bachy svaka čast !

Go kneel and weep
Go to Top of Page

Bachy
Senior Member

Croatia
1776 Posts

Member since 06/05/2009

Posted - 25/04/2010 : 21:14:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Bachy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by drogsy

E, za ovo zaista nisam znao, kao ni za to da su Daltonima mijenjali imena. @Bachy svaka čast !

Nisu mijenjali...oni prvi su originalini daltoni, a ovi "naši" su im rođaci!

Oj, budi svoj!

Edited by - Bachy on 25/04/2010 21:14:50
Go to Top of Page

Bachy
Senior Member

Croatia
1776 Posts

Member since 06/05/2009

Posted - 25/04/2010 : 21:23:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Bachy a Private Message  Reply with Quote
quote:

@Bachy
Ne povećavaj, kužimo... 48 pa 50 ( a imam/o i u živo )

Neka, neka, nek se vidi, da neko ne bi rekao da varam namjerno zbog publiciteta...

Oj, budi svoj!
Go to Top of Page

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 26/04/2010 : 01:16:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message  Reply with Quote
U pocetku je Lucky Luke izlazio u novinama ,,Spirou,,
Prvi album sto je izbacio Dupuis 1949 je ,,La mine d`or de Dick Digger,,
Arizona 1860 nije izasao kao album samo u Spirou ovo je pocetak Lucky Luke 1945 i ima 20-tak stranica.
Album Arizona koji je u Dupuisu izasao pod brojem 3 je crtan 1949 i prica pocinje sa Cigaret-Caesar sjedi u zatvoru i dilja drveni predmet,stvarajuci drveni kljuc da pobjegne iz zatvora.
Prica se i zove Lucky Luke protiv Cigaret-Caesara,znaci nema nista sa pocetkom junaka i pricom Arizona 1860.
Sto se tice izbacenih pasica tu je bio problem zbog skeniranja,posto su neke stvari morali direktno uzimati iz Spiroua,tako da su izbacene neke stvarcice vjerovatno zbog nemogucnosti skeniranja.
Go to Top of Page

Bachy
Senior Member

Croatia
1776 Posts

Member since 06/05/2009

Posted - 26/04/2010 : 13:19:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Bachy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Porter

U pocetku je Lucky Luke izlazio u novinama ,,Spirou,,
Prvi album sto je izbacio Dupuis 1949 je ,,La mine d`or de Dick Digger,,
Arizona 1860 nije izasao kao album samo u Spirou ovo je pocetak Lucky Luke 1945 i ima 20-tak stranica.
Album Arizona koji je u Dupuisu izasao pod brojem 3 je crtan 1949 i prica pocinje sa Cigaret-Caesar sjedi u zatvoru i dilja drveni predmet,stvarajuci drveni kljuc da pobjegne iz zatvora.
Prica se i zove Lucky Luke protiv Cigaret-Caesara,znaci nema nista sa pocetkom junaka i pricom Arizona 1860.
Sto se tice izbacenih pasica tu je bio problem zbog skeniranja,posto su neke stvari morali direktno uzimati iz Spiroua,tako da su izbacene neke stvarcice vjerovatno zbog nemogucnosti skeniranja.

Hvala na objašnjenju, no nismo li to sve već konstatirali u raspravi?
Sve je dokumentirano, čak sam i ubacio skenirane ulomke, tako da...

Oj, budi svoj!
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 26/04/2010 : 13:27:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Pa da, s tim da je pretpostavka da se nije moglo skenirati, samo pretpostavka i na klimavim nogama jer 5 godina ipak nije veliki period u kojem bi se zagubili originali ili moralo skenirati iz magazina.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 26/04/2010 : 13:29:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message  Reply with Quote
Pa ovo sam i prepisao iz rasprave i stavio
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9145 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 26/04/2010 : 15:55:03  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Evo jedne teorije:
pošto radnja ne nedostaje kod "preskočenih" strana, to znači da one ne postoje.
Zašto je onda preskočena numeracija?

U ranijim francusko-belgijskim stripovima su crtači radili table iz dva dela - gornje i donje polovine. Obično su ih numerisali sa 1a i 1b, 2a i 2b...itd. Ali bilo je i slučajeva da su numerisali 1 i 2 na jednoj strani, pa 3 i 4 na drugoj itd, pa su numeracije na dnu bile parne. Možda je Moris, recimo 106-u tablu iz primera gore, radio iz delova 105 i 106.

Slaba tačka ove teorije je zašto nema numeracije 105 u gornjoj polovine 106-e table? Možda je izbrisana, mada zašto?
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 26/04/2010 : 16:02:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Ima san priliku viditi neke brojeve Spiroua i Pilotea di je išla reklama za pojedine stripove kao ilustracija. Neki autori su te ilustracije numerirali no opet, samo nagađamo.

Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 26/04/2010 : 16:32:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Sumnjam da je problem sa skeniranjem ili necim, jer fale tocno 3 cijele stranice. Nema nikakvog preslagivanja pasica. Vjerojatno je objasnjenje puno banalnije. Ili su te 3 stranice zavrsile u smecu, ili je na njima nekakva ilustracija a ne strip, kao sto je renky rekao. Uglavnom nije da smo ostali uskraceni za nesto bitno.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 26/04/2010 : 16:47:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Prema popisima, nakon jedne priče često bi između upadala reklama, nekad geg tabla a kako onda nije rađeno za albumsko objavljivanje nego za reviju ima mi logike da su upale neke table kao geg najava a kasnije nisu uvrštene u album jer je na njima čak bila i direktno ispisana reklama magazina. Dakle tribalo bi i retuširati a i glupo je bilo ubacivati u srid stripa nešto što nema direktne veze sa radnjom. Neke geg table uvrštene su ali između različitih epizoda ako se dobro sićan.
No, nagađam, opet

Go to Top of Page

Bachy
Senior Member

Croatia
1776 Posts

Member since 06/05/2009

Posted - 26/04/2010 : 17:06:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Bachy a Private Message  Reply with Quote
quote:

glupo je bilo ubacivati u srid stripa nešto što nema direktne veze sa radnjom.
No, nagađam, opet

Da to je činjenica, jer nije to kraj priče ili nečega nego baš sredina ili tri stranice pred kraj i tako...

Meni se više sviđa teorija da ih je Morris bacio u smeće jer mu se nisu sviđale iz određenih razloga...

Oj, budi svoj!
Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000