forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Je li Bookglobe odustao od BD albuma?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

anto
Advanced Member

Serbia
21720 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 29/04/2010 : 10:30:23  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Apsolutno se slažem sa ovim.I zaista želim vlasnicima svih izdavačkih kuća da se obogate (mada teško), jer bi to značilo nove i nove stripove.
Ali mislim da ljudi koji se bavi ovim poslom moraju barem malo voleti i to sa čime se bave
Opet ne kažem da vlasnik BG i ljudi koji tamo rade ne vole strip, samo se bojim da tu ljubav keš neće potpuno ugasiti.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 29/04/2010 : 11:42:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Neko je skoro rekao da BG ide u širinu , a slabo u dubinu.U stvari deluje kao da BG izdaje masu novih edicija, pa šta se pokaže najisplativije sa tim će nastaviti.Krajnje nefer.

I meni se nazalost cini da je tako
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 29/04/2010 : 12:18:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Bookglobe-ovu želju da zaradi potpuno podržavam, to je sasvim normalno i tako treba biti.
No, ja imam određeno čulo koje se pali na preskupo. I sve češće se pali u zadnje vrijeme (pogotovo kod Bookglobe naslova). Konkretno, smatram da je ova cijena pretjerana i koristim svoje pravo da ne kupim. Zbog slabo određene cijene, na gubitku smo i Bookglobe i ja.
Ja bih za ove albume dao maximalno 79 kn.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 29/04/2010 : 12:20:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Po toj cijeni nikad nebi imali mogućnost kupovine...

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
16694 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 29/04/2010 : 12:28:39  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

nije mi jasno kaj si htio reći

10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.".
AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO
Go to Top of Page

The Hammer of Hell
Average Member

Croatia
945 Posts

Member since 10/12/2006

Posted - 29/04/2010 : 12:29:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit The Hammer of Hell's Homepage  Send The Hammer of Hell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

Bookglobe-ovu želju da zaradi potpuno podržavam, to je sasvim normalno i tako treba biti.
No, ja imam određeno čulo koje se pali na preskupo. I sve češće se pali u zadnje vrijeme (pogotovo kod Bookglobe naslova). Konkretno, smatram da je ova cijena pretjerana i koristim svoje pravo da ne kupim. Zbog slabo određene cijene, na gubitku smo i Bookglobe i ja.
Ja bih za ove albume dao maximalno 79 kn.

99 kn ili ugrubo 13.5 eura je normalna francuska cijena za takve albume. Jbga, došlo takvo vrijeme, ne vjerujem da su domaći papir ili domaći tiskarski strojevi drastično jeftiniji od francuskih, i jedni i drugi su po istim cijenama sa svjetskih tržišta.

Moguće je da su ovi svi albumi onog većeg od 2 "francuska" formata i da bi oni manji bili po 80, ali glupo je šta i nagađamo o tome.

www.stripgen.com
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
16694 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 29/04/2010 : 12:30:55  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
kaj sad da čovjek napravi...prvi integral 160 kuna a drugi smanji nakladu naprimjer i opali 230 i kaj sad...ostalo se fučka

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 29/04/2010 : 12:35:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by risbozg

quote:

Aludira san na smanjeni tiraž koji je jedino objašnjenje za cijenu od 99 kn. Znači ako je izbor ništa ili 99 kn, ovako mi je ipak draže + cijena originala je veća od 79 kn što znači ni to nam nebi bija izbor.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
16694 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 29/04/2010 : 12:37:54  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
ipak libellus jedini (bar tak mislim ) posluje logično...prvo su relativno skupi pa nakon nekog određenog vremena kad se vidi da prodaja nekog stripa dobro ide malo spuste cijenu i zadovolje kupce a gube na tome zanemarivo jer si povečaju prodaju pa su na istom ako ne i u plusu...a logika da je u serialu iduči broj skuplji a nikada jeftiniji tjera puno njih na odustajanje zato je i broj štampanih primjeraka sve manji ali bu na aukcijama sve više prvih i drugih brojeva seriala a kupaca sve manje...nema opravdanja za poskupljenje po meni

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 29/04/2010 : 12:39:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Meni su apsurdne izjave tipa "nema opravdanja za poskupljenje"

Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
16694 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 29/04/2010 : 12:39:27  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Aludira san na smanjeni tiraž koji je jedino objašnjenje za cijenu od 99 kn. Znači ako je izbor ništa ili 99 kn, ovako mi je ipak draže + cijena originala je veća od 79 kn što znači ni to nam nebi bija izbor.

poslovnost i procjena kvalitete stripa ..pa nek onda štampa 50 komada pa bok...

Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
16694 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 29/04/2010 : 12:41:38  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
quote:

Meni su apsurdne izjave tipa "nema opravdanja za poskupljenje"

pa kaj pričaš...svigdje cijene padaju zbog kupovne moći...svi smanjuju svoje marže i profite na korist veće prodaje...osim nakih..

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 29/04/2010 : 12:47:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Hm, možda netko ima prostora za spuštanje cijena. Odnosno, derali su nas ranije a sad im se isplati i po nižim cijenama prodavati. Zato kažem da je apsurdno donositi sud o nečemu di nemamo uvid. Ne znam čemu uzbuđivanje? Ja rezoniram tako, ako imam ili kad budem imao kupit ću, ako nemam šutit ću. Ne znači da netko drugi nema. Ostajem pri tvrdnji da mi je draže da imam mogućnost izbora a dalje je na meni.

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 29/04/2010 : 12:49:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Ako svi budu šutjeli, proći će im nekažnjeno!

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
16694 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 29/04/2010 : 12:49:54  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
quote:

Hm, možda netko ima prostora za spuštanje cijena. Odnosno, derali su nas ranije a sad im se isplati i po nižim cijenama prodavati. Zato kažem da je apsurdno donositi sud o nečemu di nemamo uvid. Ne znam čemu uzbuđivanje? Ja rezoniram tako, ako imam ili kad budem imao kupit ću, ako nemam šutit ću. Ne znači da netko drugi nema. Ostajem pri tvrdnji da mi je draže da imam mogućnost izbora a dalje je na meni.

pa i ja mislim tako osim ...zakaj bi šutil...imam se pravo žalit jer mi to zbilja ide na živce

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 29/04/2010 : 13:02:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
pa i ja mislim tako osim ...zakaj bi šutil...imam se pravo žalit jer mi to zbilja ide na živce

Super, ajd' onda pomozi malo, želja mi je novi auto ali mi skup novi Pasat.
Neopravdano jerbo je kriza i morali bi ga prodavati za cijenu felgi

Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 29/04/2010 : 13:04:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message  Reply with Quote
Nemoj Pasat, mnogo se krade Ima ovde fora... Gde mozes naci Pasat po povoljnoj ceni? U Zemunu

Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 29/04/2010 : 13:05:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Kasko pa nek' kradu

Go to Top of Page

Raymond
Senior Member

USA
1023 Posts

Member since 05/05/2006

Posted - 29/04/2010 : 13:53:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Raymond a Private Message  Reply with Quote
a može se i reći da albumi mogu biti i skuplji od Bookgloba kad se zna da se ide u mali tiraž a kod francuza na pola miliona a slična cijena od recimo 10 do 13 eura od Bookgloba...moje mišljenje je da Bokkglobe i drugi izdavači možda trebaju razmisliti da prodaju albume samo u mekim koricama sem ako nisu integrali tako ce biti jeftinije, a i te se mogu u SC više raje ce baciti koji dinar da probaju i kolektiraju itd i onda se možda i veći tiraž može oprčiti...vidite kako onaj engleski Cinebook izdaje albume dosta kvalitetno u mekim koricama i ne uzimaju puno mjesta na polici...dok namjestim 8 cinebook albuma isto mi uzme recimo 3 bookglobe HC albuma...
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
16694 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 29/04/2010 : 13:55:51  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Raymond

a može se i reći da albumi mogu biti i skuplji od Bookgloba kad se zna da se ide u mali tiraž a kod francuza na pola miliona a slična cijena od recimo 10 do 13 eura od Bookgloba...moje mišljenje je da Bokkglobe i drugi izdavači možda trebaju razmisliti da prodaju albume samo u mekim koricama sem ako nisu integrali tako ce biti jeftinije, a i te se mogu u SC više raje ce baciti koji dinar da probaju i kolektiraju itd i onda se možda i veći tiraž može oprčiti...vidite kako onaj engleski Cinebook izdaje albume dosta kvalitetno u mekim koricama i ne uzimaju puno mjesta na polici...dok namjestim 8 cinebook albuma isto mi uzme recimo 3 bookglobe HC albuma...

da samo kaj ih onda kod nas nemogu prodavati knjižnicama jer u knjižnice uzimaju samo hc-varijantu

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 29/04/2010 : 14:04:14  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by The Hammer of Hell

[quote]

99 kn ili ugrubo 13.5 eura je normalna francuska cijena za takve albume. Jbga, došlo takvo vrijeme, ne vjerujem da su domaći papir ili domaći tiskarski strojevi drastično jeftiniji od francuskih, i jedni i drugi su po istim cijenama sa svjetskih tržišta.

Moguće je da su ovi svi albumi onog većeg od 2 "francuska" formata i da bi oni manji bili po 80, ali glupo je šta i nagađamo o tome.

Cijena u Francuskoj me apsolutno ne interesira jer ne primam francusku plaću.
Budući da na primjerima drugih izdavača možemo vidit koliko novaca koštaju albumi od 48 strana, ipak nekakav metar za mjerenje imamo, a po tome metru ova izdanja koštaju 20 Kn više nego što bi trebala.
To što im je tiraž 300 komada me isto tako ne interesira.
Isključivo je njihov problem što očito loše biraju naslove(Ne mislim da biraju loše naslove, nego jednostavno naslove koji malo koga kod nas interesiraju).
Isto tako je isključivo njihov problem što izdaju 34554 naslova, a za svaki je upitno kad će, i hoće li uopće privesti kraju, pa ih analogno tome kupci izbjegavaju u širokom luku.Ja recimo osin Lincolna i Poussina nisam kupio ništa, a nije da nema interesantnih naslova.
Znam da BG boli kuki za moje mišljenje, kao i za mišljenje bilo kojega forumaša, ali ja od ovoga neću kupit ništa.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Raymond
Senior Member

USA
1023 Posts

Member since 05/05/2006

Posted - 29/04/2010 : 14:12:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Raymond a Private Message  Reply with Quote
od ove ture možda uzmem Markiz od Anaona sve druge je slabo ..cemu onaj shitovi o avionima

trebali su izdati Lincoln 6 i sljedeće brojeve Poussina

Edited by - Raymond on 29/04/2010 14:15:17
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 29/04/2010 : 14:19:31  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Renky nisi u pravu. Nemožeš mi reć da je normalno da kupovna moć sve više pada, cijene rapidno rastu, a proizvođač(u ovom slučaju BG) očekuje neznan kakvu prodaju.
Nažalost živimo u banana republici u kojoj neka opća i ljudska pravila ne vrijede, dapače, umjeto raznoraznih olakšica dobili smo nove poreze.
Kad već vučeš paralelu sa automobilima recimo da je baš zbog krize, konkretno u Njemačkoj, svatko ko je kupio njemački automobil dobio popust od 2500 Eura.
Dakle upravo ovo što govori Risbozg, smanjili su cijenu da bi povećali prodaju.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 29/04/2010 14:25:37
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 29/04/2010 : 15:15:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:

quote:

Renky nisi u pravu. Nemožeš mi reć da je normalno da kupovna moć sve više pada, cijene rapidno rastu, a proizvođač(u ovom slučaju BG) očekuje neznan kakvu prodaju.
Nažalost živimo u banana republici u kojoj neka opća i ljudska pravila ne vrijede, dapače, umjeto raznoraznih olakšica dobili smo nove poreze.
Kad već vučeš paralelu sa automobilima recimo da je baš zbog krize, konkretno u Njemačkoj, svatko ko je kupio njemački automobil dobio popust od 2500 Eura.
Dakle upravo ovo što govori Risbozg, smanjili su cijenu da bi povećali prodaju.

Di san ja napisa išta od onoga što mi impliciraš odnosno tvrdiš da nisam u pravu?
Smanjenjem tiraža BG je jasno poručija da ne očekuje ništa. Izdali su pod njima jedinim mogućim uvjetima i točka.
Kažeš da nećeš kupiti ništa od ovoga a ranije samo dva naslova. Pa tim prije ne vidim razloga za bunu. Zar ne?
Subvenciju na auta je dala vlada. Dakle nije snižena cijena nego vlada snosi dio troška. Možda bi i BG izdanja bila jeftinija kad bi vlada reagirala kao Njemačka kod njihovih auta. Ali vlada ne reagira... Znači opet kriv BG???
I jbga, meni pasat opet skup, da 2500 eura više ili manje. I šta sad?
Da me netko krivo ne shvati... Prvi put u životu u protekloj godini odustajem od nekih izdanja. Ni prije mi se mnoga nisu sviđala ali nisan volija rupe u kolekcijama... Danas, danas mi drago kad netko najavi strip koji mi se ne sviđa.
No ne pozivam na linč...

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 29/04/2010 : 15:26:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Raymond

Opet kriva teorija... Francuzi PLAĆAJU autore za izradu albuma. Ostali troškovi i tisak dolaze tek kasnije. Ode mislim na Francusku produkciju i ne može se uspoređivati sa našom situacijom. Njihov troškovnik je drugačiji. Autorska prava za HR iznose možda trošak dvi do tri table koje se plaćaju autorima. Pa postotak od prodaje itd. Tiraž je najbitniji a puno puta je rečeno da kod HC izdanja cijena raste u prosjeku za 10%, dakle minorno. A tek da tiraži od 1000 komada nešto bitnije minjaju trošak tiska. No tko garantira da bi se SC prodava bolje. Neke stripove nikad nebi kupija da su u SC-u. Zna se šta je album

Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000