forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 556

ordell
Senior Member

Slovenia
1899 Posts

Member since 20/08/2006

Posted - 27/04/2010 : 11:04:08  Show Profile Show Extended Profile  Send ordell a Private Message  Reply with Quote
Pogledao sinoc Shutter island.
MALI SPOILER!
Sta znam, zanimljiva prica i film bi ostavio puno bolji dojam kod mene, kad ne bi ubacili tako ruzne i gadljive scene. Mislim, ono sa mrtvom djecom, kad su u krvi i tamo kad ih izvuce iz vode i poreda ih, je totalno nepotrebno. Fuj Debilni Scorsese, ko da film nece biti dovoljno zanimljiv bez tako sokantnih i eksplicitnih scena.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 27/04/2010 : 12:20:15  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Engleski reditelj Ridli Skot izjavio je da će film, koji će snimiti u 3D formatu u sklopu franšize "Osmi putnik", biti "prilično zastrašujuć", objavio je "BBC News".

Film će biti prednastavak serijala - njegova radnja odvijaće se pet godina pre priče prvog filma.

To će biti film "o bogovima i inženjerima. Inženjerima svemira. Biće reči i o tome da li su vanzemaljci stvoreni kao vid biološkog rata", rekao je 72-godišnji sineasta, koji je prvi film iz serijala "Osmi putnik" snimio 1979. godine.

Ridli Skot je ujedno odao priznanje kolegi Džejmsu Kameronu i njegovom naučnofantastičnom hitu "Avatar".
"Kameron je postavio nove granice i ja moram da ih dostignem", rekao je reditelj.

Novi film Ridlija Skota, "Robin Hud" sa Raselom Krouom i Kejt Blanšet u glavnim ulogama, premijerno će biti prikazan 12. maja na festivalu u Kanu.

Skot nije snimio naučnofantastični film još od "Istrebljivača" iz 1982. On nije učestvovao u snimanju nastavaka "Osmog putnika". Njegov "Osmi putnik", u kojem je glavnu ulogu igrala Sigurni Viver, dobio je Oskara za najbolje specijalne efekte.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 27/04/2010 : 15:30:20  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
http://www.guardian.co.uk/film/2010/apr/27/ridley-scott-alien-prequels-3d

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 27/04/2010 : 17:17:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Bezveze. Ja bi htio samo Alien 5, nastavak priče...
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 27/04/2010 : 18:31:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vope

quote:
Originally posted by manhunter

Onaj naivni iz osamdesetih godina je pojam za ovaj film. Ovo je lošije i od Avatara.

Totalno se slažem. Kako sam se grdno razočarao ovim filmom. Stari film je ikona u odnosu na ovo.

Vala, da se i ja složim. Ovoliko brljavu obradu prekrasne grčke mitologije sam rijetko kad vidio...
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 27/04/2010 : 18:47:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote

Ako ne najbolji, onda sigurno najzabavniji film koji sam gledao ove godine. Sve je sjajno u filmu. Priča, likovi, glazba, akcija, a pogotovo glumci. Stvarno su odlični. A Chloe Moretz je briljantna.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 28/04/2010 : 13:53:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Engleski reditelj Ridli Skot izjavio je da će film, koji će snimiti u 3D formatu u sklopu franšize "Osmi putnik", biti "prilično zastrašujuć", objavio je "BBC News".

Film će biti prednastavak serijala - njegova radnja odvijaće se pet godina pre priče prvog filma.

To će biti film "o bogovima i inženjerima. Inženjerima svemira. Biće reči i o tome da li su vanzemaljci stvoreni kao vid biološkog rata", rekao je 72-godišnji sineasta, koji je prvi film iz serijala "Osmi putnik" snimio 1979. godine.

Ridli Skot je ujedno odao priznanje kolegi Džejmsu Kameronu i njegovom naučnofantastičnom hitu "Avatar".
"Kameron je postavio nove granice i ja moram da ih dostignem", rekao je reditelj.

Novi film Ridlija Skota, "Robin Hud" sa Raselom Krouom i Kejt Blanšet u glavnim ulogama, premijerno će biti prikazan 12. maja na festivalu u Kanu.

Skot nije snimio naučnofantastični film još od "Istrebljivača" iz 1982. On nije učestvovao u snimanju nastavaka "Osmog putnika". Njegov "Osmi putnik", u kojem je glavnu ulogu igrala Sigurni Viver, dobio je Oskara za najbolje specijalne efekte.

mogao je prvo to da napravi, pa onda robin huda, ovako moram duze da cekam

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 28/04/2010 : 19:49:12  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
U kinu to ipak puno ljepše izgled, moram priznati...
Doduše, nisam ni očekivao nešto više od Louisa Letteriera (od akcijskog filma), tako da mi je film izašao kao solidna zabava i ništa više za pamtiti duže vrijeme. S Perzejom sam jedva došao na kraj, prokleto nadrkano bahato derište, kako da simpatiziram s ljudima kad ljudi nisu ništa bolji od Bogova! Ženski likovi su bezvezne karikature, tu se moglo isto proraditi malo... Ajde scenaristi!

3D im je promašaj, svako malo sam virkao i 2D pogled skoro da je isti ko i 3D. Mislim, ako već radiš 3d film, onda i napravi 3D.

Stari kraken...

Perzej s Meduzinom glavom...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 29/04/2010 : 16:00:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mhejl

quote:
Originally posted by vope

quote:

Onaj naivni iz osamdesetih godina je pojam za ovaj film. Ovo je lošije i od Avatara.

Totalno se slažem. Kako sam se grdno razočarao ovim filmom. Stari film je ikona u odnosu na ovo.

Vala, da se i ja složim. Ovoliko brljavu obradu prekrasne grčke mitologije sam rijetko kad vidio...

pogledaj percy jackson and olympians
ovo je remek djelo za percyja
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7310 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 29/04/2010 : 16:33:50  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Problem je kod 3d u Clash-u šta je naknadno prebačen, a nije originalno sniman tom tehnikom. Čista mužnja love, jel.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

Billy_the_Kid
Senior Member

1518 Posts

Member since 02/06/2005

Posted - 30/04/2010 : 19:16:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Billy_the_Kid's Homepage  Send Billy_the_Kid a Private Message  Reply with Quote
Tacno, treba uvijek provjeriti da li su zaista snimani za to ili samo konvertovani u 3d

Seeing things differently can open new paths.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 30/04/2010 : 20:14:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
Pogledao sam neki dan

Faust (zaista, reziseri iz 20-ih i 30-ih me sve vise i vise odusevljavaju!!!!!)

Casablanca (vrlo dobar, mada....sta znam, nisam bio nesto previse usplahiren nakon sto sam ga pogledao, kao sto sam ocekivao. ali zadovoljan u svakom slucaju!)

Limelight (magija Carli Caplina!!!!)

Go to Top of Page

Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 01/05/2010 : 10:35:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit Maximuss's Homepage  Send Maximuss a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vice

Problem je kod 3d u Clash-u šta je naknadno prebačen, a nije originalno sniman tom tehnikom. Čista mužnja love, jel.

I mislio sam da je tako.

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 01/05/2010 : 20:47:52  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Legendarni Astroboy mangake Osamua Tezuke i u američkom izdanju, konačno ga pogledao... Priča o tehnološkom Pinokiju iz japanske radionice, mehanički dječak sa srcem na mjestu (i raznim laserskim oružjima ispod haube). Ah, baš mi je bio dobar. Odnos mehaničko-biološko, otac-sin odnos kao filmski subplot i dobra animacija.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 01/05/2010 : 21:12:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Kod mene su se puštali sledeći filmovi:
''Odiseja u svemiru 2001'' - Ahm, veoma čudan film. Razlikuje se od knjige, svakako... Ne bih sada davao ocjenu.
''Tihi Amerikanac'' - meni je ovo klasični primjer filma kome bih dao čistu sedmicu. Najkvalitetniji elemenat je svakako odlična Kejnova gluma, na odličnom nivou... Priča nije naročito dobra, ali pruža jedan zanimljiv pogled Vijetnama prije glavne teme filmova o njemu. Stari, požutjeli novinski članci na kraju su odličan epilog... Dok je čitav film svojevrstan prolog amerskoj invaziji.
''Dobar, loš, zao'' - najbolji vestern. Ikada. Dođavola, onakav završni dvboj se pamti zauvijek. 10/10

Edited by - Mhejl on 01/05/2010 21:13:11
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 01/05/2010 : 22:43:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
ih....setimo se da si knjizi "2001." najpre dao 7,8, koliko bese
Dobar, los, zao....izuzetan, ali od takvijeh vesterna, najvise mi je legao Bilo jednom na Zapadu no....sad bih rekao da su ukusi razliciti, ali mi je klishe alarm zazvonio

Go to Top of Page

Torghal
Senior Member

Croatia
1981 Posts

Member since 27/09/2004

Posted - 02/05/2010 : 06:18:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Torghal a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kod mene su se puštali sledeći filmovi:
''Odiseja u svemiru 2001'' - Ahm, veoma čudan film. Razlikuje se od knjige, svakako... Ne bih sada davao ocjenu.
''Tihi Amerikanac'' - meni je ovo klasični primjer filma kome bih dao čistu sedmicu. Najkvalitetniji elemenat je svakako odlična Kejnova gluma, na odličnom nivou... Priča nije naročito dobra, ali pruža jedan zanimljiv pogled Vijetnama prije glavne teme filmova o njemu. Stari, požutjeli novinski članci na kraju su odličan epilog... Dok je čitav film svojevrstan prolog amerskoj invaziji.
''Dobar, loš, zao'' - najbolji vestern. Ikada. Dođavola, onakav završni dvboj se pamti zauvijek.

Dobar los zao je odlican vestern ali ima ih puno boljih npr.:Nepomirljivi,ples sa vukovima,divlja horda(e taj zavrsni dvoboj se pamti zauvijek),tragaci itd.

Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 02/05/2010 : 16:12:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
@Torgal
''Ples sa vukovima'' je za mene jedna romansirana verzija Indijanaca kakvih ljudi vole da gledaju - kao ''plemenite divljake'', ljude u dubokom srodstvu sa prirodom, koji su uvijek samo branili svoju zemlju i nisu bili veći varvari od bijelaca... A film koji tako idealizuje stvari ne može biti najbolji vestern. Jebiga, takve stvarnosti nigdje nema. Ako uporedimo složeni moral likova iz ''Dobar loš, zao''(naročito Tuka... drago mi je što je preživio okršaj), gdje je granica između ova tri pridjeva vrlo nejasna i neuhvatljiva, sa ''Plesom...'' (koji je svoj rimejk doživio u nabudženom, ali besmislenom ''Avataru'') sve leže na svoje mjesto. ''Nepomirljivi'' je jako dobar film, remek-dijelo, ali mi je Leone bolje ''legao''.
''Divlju hordu'' još uvijek nisam gledao.

Sada sam pogledao IMDb komentare koji se tiču ''Borata'' i našao da su mi podjednako zabavni kao i sam film. Pa, barem neki od njih. ''Borat'' mi se jako dopao. Gledao sam ga ponovo i ponovo, sve dok nije postao jedna od mojih omiljenih satira. Teško je ne diviti se čovjeku koji je napisao ovakav film, u kome se stalno ismijevaju predrasude i zaostalost, a savršeno dobro je znao da će ga odbah obasuti lavina ''politički korektnih'' komentatora koji ne shvataju suštinu u svim šalama o Jevrejima, Azijatima, crncima itd. Sva drugi-treći komentar donosi ovom filmu debilnu ocjenu od jedne zvjezdice, dok pored imena korisnika uvijek stoje ove lokacije:''New Yourk, America, Los Angeles, America, Huston, America itd. Izgleda da Amerikanci ne mogu da se suoče sa jednim satiričnim viđenjem svoje zemlje, viđenjem koje zadire i bolno čačka mentalitet svih grupacija u toj čuvenoj - Americi. Sasha Cohen je i previše dobro uočio sve slabosti i tamne strane Amerike, a ameri to ne vole, jašta. Ne vole da se ismijevaju njihovi stereotipi o ljudima Istočne Evrope i Azije (prljavi seoski divljaci), njihov nedostatak smisla za humor, brojni nacionalisti i ekstremisti u sopstvenim redovima... Da, ponašaju se kao da su primili jedan jak, dobar šamar u lice. Nadam se da će shvatiti da je film dobar primjer satire koje treba barem poštovati i pokušati shvatiti. I posle se čudimo zašto je ''Hurt Locker'' dobio ovogodišnjeg Oskara. ''Daj mi ono što želim da vidim'', izgleda.
Napisao bih ja ovo i na IMBD-u, no treba prevodit na engleski... A lijen sam.

Edited by - Mhejl on 02/05/2010 16:14:54
Go to Top of Page

HC
Average Member

Croatia
943 Posts

Member since 28/11/2006

Posted - 02/05/2010 : 16:31:48  Show Profile Show Extended Profile  Send HC a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mr murdoc

Sin Nombre

Jedan od najboljih filmova koji sam pogledao posljednjih mjeseci..autentican, cist, gol i emotivan..
Nemam vise nista drugo za reci..

http://www.youtube.com/watch?v=xy28rYE8NIw

Odličan, preporuka svima.
Najbolji film koji sam gledao u posljednjih par godina.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 02/05/2010 : 16:40:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

I posle se čudimo zašto je ''Hurt Locker'' dobio ovogodišnjeg Oskara. ''Daj mi ono što želim da vidim'', izgleda.

Ovo mi baš nije jasno.

Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 02/05/2010 : 16:46:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

I posle se čudimo zašto je ''Hurt Locker'' dobio ovogodišnjeg Oskara. ''Daj mi ono što želim da vidim'', izgleda.

Ovo mi baš nije jasno.

''Borat'' je dobio niske ocjene od strane američke publike zbog toga što razotkriva dosta njihovih mana i slabosti i predstavlja bezobzirnu satiru koja udara bez milosti. Sa druge strane, ''Hurt locker'', film koji na (neki) način prikazuje samo jednu dimenziju rata u Iraku, veličajući američke vojnike kao heroje koji spašavaju nedužni narod, dobija prosječnu ocjenu od 7.9 i Oskara.

Edited by - Mhejl on 02/05/2010 16:46:50
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 02/05/2010 : 17:10:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

Ovo mi baš nije jasno.

''Borat'' je dobio niske ocjene od strane američke publike zbog toga što razotkriva dosta njihovih mana i slabosti i predstavlja bezobzirnu satiru koja udara bez milosti. Sa druge strane, ''Hurt locker'', film koji na (neki) način prikazuje samo jednu dimenziju rata u Iraku, veličajući američke vojnike kao heroje koji spašavaju nedužni narod, dobija prosječnu ocjenu od 7.9 i Oskara.

Iskreno, ja uopće nisam doživio taj film na takav način. Upravo mi se i sviđa zbogo ovoga što si rekao, jer prikazuje jednu dimenziju rata u Iraku. Poanta ovog filma odlično je vidljiva već u naslovu. Što znači "hurt locker"? To bi se dalo prevesti kao "ormarić za bol" ili "ladica za bol". James, Sanborn i Eldridge imaju strašno naporan posao. Svaki dan njihove službe može im donijeti nove bombe i nove neprijatelje, oni su konstantno na oprezu. Svaka bomba, svaka žrtva, svaki sukob za njih predstavlja bol. Bol koju oni moraju otrpiti, odnosno spremiti u "ladicu", jer si oni ne mogu priuštiti ni sekundu pauze, ni sekundu opuštanja ili razmišljanja o onome što su pretrpili, jer ako to učine onda su gotovi. No jednom se "ladica" napuni i sva ta bol, stres i patnja izađu na površinu. I svako se nosi sa time kako najbolje zna. Sanborn i Eldridge su pukli, a James je postao što i jest, ovisnik o adrenalinu, do te mjere da mu rat predstavlja jedini smisao o životu.

I ne bih rekao da veliča američke vojnike kao heroje. Oni su obični ljudi smješteni u ekstremne situacije. James ima obitelj, ima sina za kojeg nije siguran da može dati dovoljno ljubavi. Sanborn je na kraju kroz suze priznao Jamesu da sam želi imati obitelj, kako bi svemu što radi dao smisao i kako bi barem djelomično tu bol ostavio iza sebe.

Zato se ne slažem sa time da ovaj film glorificira ikoga, niti da bi trebao osuditi ikoga. Film jednostavno nije o tome, i ne znam zašto bi morao biti o tome.

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 02/05/2010 : 17:10:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
cudno, ja sam mislio da je borat bas dobro prosao

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 03/05/2010 : 17:33:26  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Survival of the dead
Redatelj: George A. Romero, 2009.

Tko zna koji po redu (6. mislim, a u pripremi je i 7.!) "kuma" zombi filmova Georga Romera. Još od davnog Day of the dead pokušava staviti zombije na više razinu, odnosno pokazati da je moguća inteligencija (naspram učestalim instinktivnim karakteristikama zombija). Ovaj film se usredotočuje na "western" temu, obračunu između dva tvrdoglavca, dvije glave obitelj, te malo čudnom filozofijom podjele na dobro i zlo... S druge strane, ideja je potpuno promašena, zombiji su još uvijek glupi, a ljudska glupost i pokvarenost nema granica. Loše.

Go to Top of Page

okudzava
Average Member

500 Posts

Member since 03/06/2009

Posted - 03/05/2010 : 18:13:44  Show Profile Show Extended Profile  Send okudzava a Private Message  Reply with Quote
Hvala na upozorenju, DeeCay.

Kako li će ovo ispasti... http://www.imdb.com/title/tt0905372/

Sama ideja nije loša, da vidimo šta se zbilo u kampu Norvežana, takodje vidim dosta norveških glumaca, no bumo vidli.

Update za manhunterov info, Scott veli da će snimiti DVA dela.

"Just as we were leaving, at the end of our "Robin Hood" Q&A, we mentioned again to him [Ridley Scott] how we were curious to see what sort of prequel he might put together for "Alien," and he corrected us. "Prequels. Two films." He won't shoot them back-to-back, evidently, but they're developing two films that will build to the events of the first "Alien," and hoping to shoot the first one later this year."
Go to Top of Page
Page: of 556 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.07 seconds. Snitz Forums 2000