forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Više stripa u knjižnicama?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

stella
Starting Member

10 Posts

Member since 03/05/2010

Posted - 03/05/2010 : 16:37:03  Show Profile Show Extended Profile  Send stella a Private Message  Reply with Quote
Pozdrav svima, prvi ulet pa odmah nešto tražim :-)
Ovako stvari stoje...

Nisam kolekcionar (i nadam se da će tako i ostati ;-) točnije početnik sam i stripove posuđujem u knjižnici, ono vrednije kupim za imat doma.. Ali sam i knjižničarka i spremam se pisati diplomski pa me zanima da li biste rado da vam je zbirka stripa u lokalnoj knjižnici veća, i ona za klince i ona na odjelu za odrasle..
Uz to da li bi vas zanimalo da se češće priređuju popratna događanja i aktivnosti vezana uz strip kao tribine, gostovanja autora, radionice/škole crtanja za djecu, izložbe, promocije izdanja. Nije da toga nema uopće, ali, bi li po vama bilo korisno da ti neki sadržaji budu vezani(češće)uz knjižnicu?

Ja osobno bi, jako rado.
Slobodno dodajte kakav prijedlog..

Edited by - King Warrior on 03/05/2010 17:18:07

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 03/05/2010 : 16:48:59  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
U kojoj knjižnici radiš?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

stella
Starting Member

10 Posts

Member since 03/05/2010

Posted - 03/05/2010 : 16:57:34  Show Profile Show Extended Profile  Send stella a Private Message  Reply with Quote

Jošte nijednoj :-) ali ako mi pomognete možda i dođem do jedne
Go to Top of Page

Shiva314
Junior Member

Croatia
336 Posts

Member since 16/07/2004

Posted - 03/05/2010 : 18:00:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Shiva314 a Private Message  Reply with Quote
Svakako sam za to da bude veći izbor stripova u knjižnicama, i za odrasle i za djecu.
Ljubav prema pisanoj riječi se izgrađuje malo po malo, a djetetu je svakako lakše počet pratit radnju putem sličica sa oblačićima. Od jednostavnijeg stripa preko zahtjevnijeg pa sve do knjige.

Gostovanja autora bi bila poželjna, već koliko to lokalne financijske prilike dopuštaju.

Radionice crtanja za djecu svakako! Bez ikakvih očekivanja na klince, osim da se dobro zabave i možda nauče nešto novo.
Meni su radionice na CRŠ (jedino sam na tom festivalu bio dosad) bile prva liga. Npr. učiti kako se crtaju zli i dobri likovi u Disney svijetu mi je bilo nezaboravno iskustvo.
Nije da bih ga mogao ponoviti, jer kod crtanja imam dvije lijeve, ali sam se svejedno dobro zabavljao :))

I am the Lord of all Evil...but you can call me Cookie
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 03/05/2010 : 18:07:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Meni se čini da je naručivanje stripova za knjižnice trenutno u opadanju. Prije se uzimalo sve živo i to u više primjeraka. Sada je već neka novija izdanja teško pronaći. Ovo govorim za Zagreb. Izdavači bi trebali imati preciznije podatke.
Go to Top of Page

Škrky
Junior Member

Croatia
410 Posts

Member since 11/11/2008

Posted - 03/05/2010 : 18:49:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit Škrky's Homepage  Send Škrky a Private Message  Reply with Quote
I meni se čini da naručivanje opada.

Odgovorno tvrdim da sam možda u pravu!
Go to Top of Page

degman
Advanced Member

Germany
5797 Posts

Member since 23/03/2003

Posted - 03/05/2010 : 18:54:39  Show Profile Show Extended Profile  Send degman a Private Message  Reply with Quote
vezano za zadar, glavni problem je
l o v a
ima se volje i zelje i ljubavi
Go to Top of Page

Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 03/05/2010 : 19:12:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Archy a Private Message  Reply with Quote
Definitivno više stripova u knjižnice!

Stvarno velik dio onoga što sam pročitao je iz knjižnice, ali je problem što su spore, ima malo primjeraka (čitaj: 1) i ekipa nekad valjda zapljeni neke brojeve, jer na polici u Vrapču je već mjesecima 1, 2, 5, 6, ...

No sikiriki
Go to Top of Page

Vorador
Senior Member

Croatia
1583 Posts

Member since 29/09/2004

Posted - 03/05/2010 : 19:37:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Vorador's Homepage  Send Vorador a Private Message  Reply with Quote
U GKRI (središnji odjel) je ponuda solidna ali samo nekih izdavača. Ako se radi o serijskoj publikaciji tipa Libellusovi MM, MNO, MV ili NN ponuda je zaista oskudna, nikakva ili disperzirana kroz ogranke i treba na tome poraditi. Volio bih da je sve dostupno na jednom mjestu i da kad god mi nešto ustreba znam da mogu to posuditi iz knjižnice.
Go to Top of Page

nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 03/05/2010 : 19:41:45  Show Profile Show Extended Profile  Send nemanja93 a Private Message  Reply with Quote
Vi imate stripove u biblioteci
Kod mene daj Boze da ima jedno 10-tak stripova...i to par polu raspadutih Cat Clawa i neka dva stripa od Belog puta...
Jos ne daju da se iznose vec moram tamo da ih citam...

Nisi se okrenula, zato nisi videla
igrale su sene.
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 03/05/2010 : 19:54:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nemanja93

Vi imate stripove u biblioteci
Kod mene daj Boze da ima jedno 10-tak stripova...i to par polu raspadutih Cat Clawa i neka dva stripa od Belog puta...
Jos ne daju da se iznose vec moram tamo da ih citam...

Koliko sam ja shvatio kod nas to najviše ovisi o onima koji naručuju knjige za pojedinu knjižnicu.
Go to Top of Page

stella
Starting Member

10 Posts

Member since 03/05/2010

Posted - 03/05/2010 : 20:21:05  Show Profile Show Extended Profile  Send stella a Private Message  Reply with Quote

Tko nije tražio nije ni dobio nije nužno da sad svaka knjižnica krene kupovati stripove, već bi i više događaja vezanih uz strip bilo super. Ja bih ih prva posjećivala. Dalje, tko zna..
Go to Top of Page

stella
Starting Member

10 Posts

Member since 03/05/2010

Posted - 03/05/2010 : 20:27:29  Show Profile Show Extended Profile  Send stella a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mord
Koliko sam ja shvatio kod nas to najviše ovisi o onima koji naručuju knjige za pojedinu knjižnicu.

U Medveščaku sam jednom bila na sastanku na kojem svaki knjižničar predlaže svoje osobne favorite, obrazloži pa se to prihvati ili ne. A što se tiče tribina, predavanja i sl. o stripu, radije ću otići na njih nego na predavanje o homeopatiji, izradi licitara, neznamkakvoj tehnici opuštanja..svi se počinju reklamirati po knjižnicama na taj način, pa eto meni palo na pamet zašto ne i nešto tako vrijedno kao strip..
Go to Top of Page

stella
Starting Member

10 Posts

Member since 03/05/2010

Posted - 04/05/2010 : 06:14:54  Show Profile Show Extended Profile  Send stella a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by degman

vezano za zadar, glavni problem je
l o v a
ima se volje i zelje i ljubavi

Cijela država nema para i još ćemo dugo živjet na kredu, no recimo da mi je zapravo cilj ovim putem utvrditi stvarne potrebe ili želje korisnika knj., a ne da pišem poslije o nečem šta ljudima ni ne treba.

Edited by - stella on 04/05/2010 06:23:49
Go to Top of Page

danL
Starting Member

5 Posts

Member since 24/08/2009

Posted - 04/05/2010 : 16:42:14  Show Profile Show Extended Profile  Send danL a Private Message  Reply with Quote
začudio sam se koliko zapravo iznenađujuće puno ima stripova po knjižnicama, recimo kod mene u kvartu imaju hrpu fibrinih, strip-agent i bookglobe-ovih i imaju jako velik broj alan fordova te su poprilično ažurni(npr. maus, sam samcat, tri sjene i joše neki su se tamo našli unutar 2 tjedna od izlaska) a ono što nema tamo kombiniram iz susjednih kvartova ali u svakom slučaju bih volio više stripova

također bi me zanimala popratna događanja i aktivnosti vezana uz strip
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26817 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 04/05/2010 : 17:34:38  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Hajde da pogađamo
Hmmm,ti si iz Zagreba?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

danL
Starting Member

5 Posts

Member since 24/08/2009

Posted - 04/05/2010 : 20:14:31  Show Profile Show Extended Profile  Send danL a Private Message  Reply with Quote
ak mene pitaš, jesam :P
Go to Top of Page

Bachy
Senior Member

Croatia
1745 Posts

Member since 06/05/2009

Posted - 04/05/2010 : 23:24:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Bachy a Private Message  Reply with Quote
Moram reći da mi je vrlo drago što je netko dotakao ovu temu a još mi je draže što je ovu temu potakla jedna dama!

Veliki pljesak!

Ja moram priznati da sam zadovoljan sa zastupljenosti stripa u knjižnicama iako bih volio da toga bude više i naravno u većem broju!
Potezi Libellusa, Fibre... i da ne zaboravim koga nenamjerno od velike su važnosti zbog njihovih visoko kvalitetnih izdanja u tvrdom uvezu što je naravno pogodno za posuđivanje pogotovo u knjižnicama!

Kod mene u Puli postoji hrpa stripova u gradskoj knjižnici, a ta hrpa je razvrstana na tri strane:
1. dječji odjel (Asterix, Lucky Luke, Iznogud, Gaston...)
2. odjel za odrasle (sve od Bookglobea, Fibre, Libellusa, Strip-agenta...)
3. stripovi koji se ne posuđuju van iz knjižnice (Zagor sa kioska koji je u mekom uvezu, Tex, Alan Ford, Dylan Dog...uglavnom izdanja sa kioska - nažalost ponavljam ne idu van iz knjižnice ali posve razumljivo)

S tim da i u jednoj kvartovskoj knjižnici imamo također stripova pogotovo Lucky Lukea HC, Blueberry HC, Asterix HC, neka Fibrina izdanja, Libellusaova izdanja, ne biste vjerovali ali nađe se i koji Asteriksov Zabavnik...tako da zbilja se ne mogu požaliti na ponudu danas!

Samo tako treba nastaviti i povećati fond stripova, a to će se dogoditi samo ako ove prekrasne izdavačke kuće nastave sa odličnim poslom koji obavljaju.

Želja mi je da se osnuju dijelovi ili posebna mjesta gdje bi se mogli posuditi samo stripovi, hehehehehehehehehhehee
Na taj način ljubitelji stripa bi se mogli družiti, ne bi se morali prepoznavati tako što nose Zagorovu majicu, hahahahahahahahaha
prestali bi biti neka vrsta ilegale i onoga što se nekada čitalo pod klupom hahahahhahahhahahahha

Pozdrav svim iskrenim i časnim ljubiteljima stripa!

Oj, budi svoj!
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 05/05/2010 : 00:15:54  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Nešto se šuška da će se usporiti sa nabavom novih knjiga u ZG knjižnice zbog krize, ali zasad još ništa nije ziher.
Ima par dobrih stripoteka u Zagrebu. Prije sam i znao dignuti koji strip, ali sada sve kupujemIpak je bolji osjećaj kad čitaš svoj strip.
Stripoteke su izvrstan način popularizacije strip - umjetnosti. Imaju onu najvažniju komponentu - besplatne su. Neki dan dižem knjige i vidim klinca kako čita Alana Forda, klinku kako čita Borovnicu i tatu kako svome klincu diže Iznoguda. Lijepo...

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Bachy
Senior Member

Croatia
1745 Posts

Member since 06/05/2009

Posted - 05/05/2010 : 14:33:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Bachy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Prije sam i znao dignuti koji strip...

Nadam se da ovo dignuti ne znači "ono"!

Šalim se malo!

Da, činjenica je da ima gdje koji "nenormalni" roditelj koji "muči" djecu stripovima...
Kad se ja sjetim da su meni jedno vrijeme branili čitati stripove...

Oj, budi svoj!
Go to Top of Page

Bardho
Senior Member

1943 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 05/05/2010 : 14:36:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Bardho a Private Message  Reply with Quote

u velikogoričkoj knjižnici nema puno stripova i ne vjerujem da će se u pogledu toga nešto promijeniti na moju žalost.
Go to Top of Page

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 05/05/2010 : 15:51:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
mene zanima u kakvom su stanju stripovi u knjižnicma, jesu išarani, puni nadobudnih komentara, 'ušatim' stranicama, pekmezom ( i nečim drugim ) sljepljenim stranicama ? ( takve su mi u sjećanju ostale knjige kad sam zadnji put bio u knjižnici prije nekih, šta ja znam, petnajstak godina.

Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu?

Edited by - Ignus on 05/05/2010 15:52:10
Go to Top of Page

Bachy
Senior Member

Croatia
1745 Posts

Member since 06/05/2009

Posted - 05/05/2010 : 21:30:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Bachy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ignus

mene zanima u kakvom su stanju stripovi u knjižnicma, jesu išarani, puni nadobudnih komentara, 'ušatim' stranicama, pekmezom ( i nečim drugim ) sljepljenim stranicama ? ( takve su mi u sjećanju ostale knjige kad sam zadnji put bio u knjižnici prije nekih, šta ja znam, petnajstak godina.

Moram priznati da su stripovi u knjižnicama jako dobro očuvani, prvenstveno ovi koji ne idu van iz knjižnice (naveo sam u prijašnjim postovima u ovom topicu)! Razlog tomu je vjerojatno kvalitetan i tvrdi uvez stripova koji se posuđuju iako ima i onih stripova koji su meki uvez ali su svejedno odlično očuvani!
Razlog možda leži u tome što te stripove djeca ne posuđuju!

Oj, budi svoj!
Go to Top of Page

danL
Starting Member

5 Posts

Member since 24/08/2009

Posted - 05/05/2010 : 23:30:26  Show Profile Show Extended Profile  Send danL a Private Message  Reply with Quote
quote:

mene zanima u kakvom su stanju stripovi u knjižnicma

u gotovo sjajnom stanju(barem oni koje sam ja vidio i posuđivao), naravno vidi se na njima da su korišteni ali nisam naišao na niti jedan oštećen bilo čime osim upotrebe(a do sad sam ih posudio jedno 100tinjak)
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7307 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 06/05/2010 : 00:14:01  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Kakvo je stanje u splitskoj knjižnici?

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

stella
Starting Member

10 Posts

Member since 03/05/2010

Posted - 06/05/2010 : 08:54:20  Show Profile Show Extended Profile  Send stella a Private Message  Reply with Quote
quote:

ja sam iz zg i mogu reći da od toga što sam do sad vidjela, Gradska i Dubrava imaju dosta dobre zbirke (izbor naslova i usčuvanost), dobro, možda izbor naslova ne bi zadovoljio apetite čitatelja stripa s dužim stažem kao što je ovdje većina..Zamjerka je što im je sve (pogotovo u Dubravi) ispomješano. U Dub. je to čak stavljeno na neka kolica-regal i dio na nekoj kao komodi ;-) al dobro, mi volimo strip :-)
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000