Tehnoočevi 1 • 220 stranica • Kolor • 240 x 320 mm • tvrdi uvez • Scenarij Alexandro Jodorowsky • Crtež Zoran Janjetov • Fred Beltran • Prijevod Goran Marinić • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 19.5.2010 • Cijena 250 Kn
Prokleta galaktika... kroz čija neizmjerna prostranstva putuje ogroman svemirski brod...
A neizmjerne su i opasnosti, kako po broju, tako po vrsti, koje vrebaju njegovu posadu, Albina i njegovih 500 000 sljedbenika, ali je zato i njihov cilj više nego vrijedan izlaganja rizicima: posadu tvori cvijet čovječanstva koji želi stvoriti novo društvo u novom svijetu, izbjegavajući sve zamke u koje je rodna galaktika upala.
A u rijetkim trenucima odmora od piratskih napada, nepojmljivih oblika života pa i unutrašnjih neprijatelja, Albino pripovijeda svoj život koji započinje strašnim silovanjem i nastavlja se nizom nedaća i patnji i strašnim spoznajama o prirodi zla, no ništa od toga ne uspijeva njegovu dobrotu i altruizam pretvoriti u gorčinu i beznađe.
Tehnoočevi 2 • 204 stranica • Kolor • 240 x 320 mm • tvrdi uvez • Scenarij Alexandro Jodorowsky • Crtež Zoran Janjetov • Fred Beltran • Prijevod Goran Marinić • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 19.5.2010 • Cijena 250 Kn
Albinova tri putovanja - ono sadašnje u kojem predvodi 500 000 pantehnovaca kako bi utemeljili novo društvo u kojem će sretni ljudski odnosi biti važniji od tehnološkog razvoja, ono osobno u prošlosti u kojem opisuje sve patnje koje je morao proći kako bi dobio priliku za najuzvišeniju misiju na kojoj se u sadašnjosti nalazi i ono drugo u prošlosti koje opisuje majčine i sestrine patnje - polako dolaze do kulminacija i točke u kojoj će se prošlost stopiti sa sadašnjošću i odakle će se nazrijeti ostvarenje utopijskog sna. No ako su nas dosadašnja iskustva ičemu naučila, to je da je svakim novim korakom ulog sve veći i da najveće kušnje i najteže žrtve tek predstoje.
Iako ovo svemirsko lutanje neprestano priziva Mojsija, mistična mitologija Jodorowskog na neki se način puno više inspirira drugim biblijskim likom, Noom i njegovom arkom. Jer, Albinova potraga za obećanom zemljom putovanje je koje stvarno i virtualno ispire trulež prošlosti i zauvijek za sobom ostavlja stari svijet. A taj stari svijet i njegova trulež su, pak, ružni dio naše sadašnjosti: nasilje, destruktivna utrka za profitom, zagađenje, netolerancija, smisleno ili bezumno slavljenje zla, sve oblici autodestruktivnosti kojoj se prečesto prepuštamo.
Strana 31: izgleda kao da gospa Panefa kaže "Di musti Gvanodonte..." umjesto Idi... I na par drugih mjesta sam vidio sličan problem, ali nigdje nije bilo tako blizu. Isti kadar: možda ti odrežemo SVE četiri ruke? Ovako ispada da ima 6 ili 8, pa eto, možda joj odrežu četiri.
Strana 31: izgleda kao da gospa Panefa kaže "Di musti Gvanodonte..." umjesto Idi... I na par drugih mjesta sam vidio sličan problem, ali nigdje nije bilo tako blizu. Isti kadar: možda ti odrežemo SVE četiri ruke? Ovako ispada da ima 6 ili 8, pa eto, možda joj odrežu četiri.
Ovo "idi" meni izgleda normalno, ne vidim problem, da je spojeno. Za sve si u pravu.
Markos svaka čast.Ovi Tehnoočevi izgledaju genijalno. Jedva čekam da ih se dočepam. Oće li u bliskoj budućnosti izaći još nešto osim Incala od Alejandra Jodorowskog
Pa logično bi bilo u skorijoj budućnosti očekivati i Mladost Džona Difula (mada ga Marko nigde nije najavio ?); a još kada bi u Kolorci objavio i Izbacivača, to bi bio pun pogodak!
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Pa logično bi bilo u skorijoj budućnosti očekivati i Mladost Džona Difula (mada ga Marko nigde nije najavio ?); a još kada bi u Kolorci objavio i Izbacivača, to bi bio pun pogodak!
tu nema diskusije...mora ga objaviti inače
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO
Zahvaljujuci ovome, citav je niz stripova prekrizen s liste. Nego, s obzirom da nisam citao original, razumljivo jer se jedva sluzim i hrvatskim.... zanima me zasto su oni ocevi a ne svecenici?
to ti je po onoj dalmatinskoj...pape moj...oliti oče moj..
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO