Author |
Topic |
hello
Senior Member
Croatia
2730 Posts
Member since 14/07/2006 |
Posted - 05/05/2010 : 10:16:56
|
Ono što se već duže vrijeme naslućuje, danas i službeno potvrđujem, izdavač "Izdavanje knjiga dani" (Stranci u raju, Spawn, Kade, Fell) uskoro prestaje s radom. Razloga je mnogo, a detaljnu analizu ću dati kroz koji mjesec. Najiskrenije se ispričavam svima ( a nema ih puno ) koji su mi davali podršku, a koje sam na ovaj ili onaj način iznevjerio. Izdanja će se sigurno moći kupiti ili naručiti još ovaj i sljedeći mjesec na e mail danijel.obrovac1@du.t-com.hr , a u tijeku je i akcija kupiš 1 dobiješ još dva gratis u strip knjižarama Stripovi na kvadrat i Babilon.
|
www.izdavanje-knjiga-dani.hr www.vangogh.hr |
Edited by - hello on 05/05/2010 10:18:27
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15635 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 05/05/2010 : 10:20:37
|
šteta... |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
|
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
|
The Hammer of Hell
Average Member
Croatia
945 Posts
Member since 10/12/2006 |
Posted - 05/05/2010 : 10:28:25
|
quote: Originally posted by hello Najiskrenije se ispričavam svima ( a nema ih puno ) koji su mi davali podršku, a koje sam na ovaj ili onaj način iznevjerio.
Ma po čemu si ih iznevjerio? Iznevjerili su oni tebe. Čovjek korektno radi svoj posao, uvede nove i svjetski poznate stripove po povoljnim cijenama i onda se još na kraju mora ispričavati.
Zbog čega? Kome? |
www.stripgen.com |
|
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 05/05/2010 : 10:32:20
|
quote: Originally posted by The Hammer of Hell
quote: Originally posted by hello Najiskrenije se ispričavam svima ( a nema ih puno ) koji su mi davali podršku, a koje sam na ovaj ili onaj način iznevjerio.
Ma po čemu si ih iznevjerio? Iznevjerili su oni tebe. Čovjek korektno radi svoj posao, uvede nove i svjetski poznate stripove po povoljnim cijenama i onda se još na kraju mora ispričavati.
Zbog čega? Kome?
A gle, izdavaštvo od 3 knjige godišnje je čisto fanovsko, po principu radim to dok imam volju. Financijsku korist tu ne možeš očekivati, ali baš nikakvu. Lova curi jedino ako izbaciš 30-40 izdanja godišnje.
Koliko sam ja shvatio Danijel je plasirao stripove koji su se njemu osobno dopadali, a sad ima neki privatni razlog da to prekine. Otud isprika? |
itsyourworldyoucanchangeit |
|
|
hello
Senior Member
Croatia
2730 Posts
Posted - 05/05/2010 : 10:36:16
|
Zbog čega? Kome?
Ja sam se ispričao onima koji su mi davali podršku i kupovali stripove i mislim da mi je to dužnost. Oni su pratili serijale, kupovali po punoj cijeni, netko je možda kupio i po 2 primjerka radi podrške i zato im se najiskrenije ispričavam jer sam ih iznevjerio. Imali su povjerenja u mene, a ja to povjerenje u konačnici nisam opravdao. |
|
|
bubo
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1399 Posts
Member since 16/02/2008 |
|
hello
Senior Member
Croatia
2730 Posts
|
bubo
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1399 Posts
Member since 16/02/2008 |
Posted - 05/05/2010 : 12:22:30
|
quote: Originally posted by hello
quote: Originally posted by bubo
kakva je sudbina malog renđera'
Mali rendžer nema nikakve veze s Izdavanjem knjiga Dani. Izdavač Malog rendžera je firma Van Gogh d.o.o. i Mali rendžer ima solidnu grupu fanova i njegovo daljne izdavanje nije ni pod kakvim upitnikom.
eto i lijepe vijesti nakon ovih žalosnih.. |
|
|
zlikovski
Senior Member
Croatia
1090 Posts
Member since 21/03/2008 |
|
hello
Senior Member
Croatia
2730 Posts
Posted - 05/05/2010 : 15:35:59
|
Meni je također žao jer sam imao toliko dobrih ideja, a bilo je samo potrebno da se svaki strip proda u 250 primjeraka da se svi serijali izguraju do kraja i 300 primjeraka ili više za izbacivanje još pokojeg serijala. Evo male predožbe kako bi u nekom paralernom svemiru izgledala moja vizija: Stranci u raju 19 knjiga Spawn 20 i kusur knjiga Biblioteka Dani - manje poznati kraći serijali u boji (Kade, Fell...) Okružen mrtvima Fables - crno bijelo i šećer za kraj: All star superman Imao sam neke početne pregovore za ova dva zadnja serijala i mislim da bi završni pregovori bili uspješni ali jednostavno nisam imao novaca za takav projekt.
|
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8164 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 05/05/2010 : 15:50:56
|
stvarno šteta navrati u makarsku pa da utopimo tugu u pivu, gledajući naprijed |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
Ignus
Senior Member
1357 Posts
Member since 22/06/2009 |
Posted - 05/05/2010 : 15:54:58
|
Šteta! Mislim da nema smisla puno analizirati zašto nije prošlo...nije prošlo i to je to. |
Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu? |
|
|
dr strangelove
Advanced Member
USA
8866 Posts
Member since 26/12/2007 |
Posted - 05/05/2010 : 15:59:45
|
RIP Stvarno šteta... |
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely. |
|
|
1Euro
Advanced Member
12487 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 05/05/2010 : 16:26:33
|
quote: Originally posted by hello
Meni je također žao jer sam imao toliko dobrih ideja, a bilo je samo potrebno da se svaki strip proda u 250 primjeraka da se svi serijali izguraju do kraja i 300 primjeraka ili više za izbacivanje još pokojeg serijala. Evo male predožbe kako bi u nekom paralernom svemiru izgledala moja vizija: Stranci u raju 19 knjiga Spawn 20 i kusur knjiga Biblioteka Dani - manje poznati kraći serijali u boji (Kade, Fell...) Okružen mrtvima Fables - crno bijelo i šećer za kraj: All star superman Imao sam neke početne pregovore za ova dva zadnja serijala i mislim da bi završni pregovori bili uspješni ali jednostavno nisam imao novaca za takav projekt.
Šteta stvarno,najviše zbog tebe jer si mi ok lik i to pa mi je zbog tebe žao što ti nije pošlo. A možda je največi problem bio u tome što su ovo dosta nepoznani stripovi,pa ljudi možda i nisu znali da postoje tako nešto,... Recimo kod nas u Sloveniji svi smo mislili kako je strip scena mrtva a onda se izda Re Print Zvitorepca (miki Muster) od 750 primjeraka i za jedan dan je rasprodano,i to samo u Ljubljani,da su prodavali po čitavoj Sloveniji prodali bi oni još više,....recimo i ja sam ostao bez tog stripa....mislim tko je to sve kupio,tko su ovi čitaoci nije mi jasno,znači ima dosta ovih koji voče i čitaju strip iako smo svi mislili kako ih više nema bar u Sloveniji,... Možda si trebao izdavati Kapetana Mikija,jer je to jedini Bonelli kojeg nema nigdje,.... |
|
|
mike
Senior Member
Slovenia
2848 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 05/05/2010 : 19:00:25
|
Zbog čega? Kome?
Potpuno tacno. Ako si otvorio oci i prosirio okvir barem desetorici, slava ti.
|
Jack the Black. |
|
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik
Croatia
2065 Posts
Member since 18/03/2006 |
|
is2606
Starting Member
Serbia
22 Posts
Member since 01/11/2007 |
|
vice
stripovi.com suradnik
7310 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 05/05/2010 : 21:08:16
|
I meni je žaj, kupija san sva izdanja osim Kade-a jer san njega ima u originalu. Bilo je lipo dok je trajalo, al eto, to ti je stanje naše fanovske scene.
Al znaš u čemu je pravi problem- ne u tome šta nedovoljno ljudi ne voli američke stripove, među njima i ove šta si izda ili si ima u planu izdat već činjenica da je većina koja to voli sve te stvari ili kupila u originalu ili pročitala sken i jebe ih se za papirnato izdanje. Po meni, izdavat u nas popularne stvari poput All Star Supermana ili Spawna NEMA SMISLA jer nema puno onih koji će kupit to a ne original, pogotovo ako ga već posjeduju. Iz istog razloga virujen da je Bookglobe Marvel biblioteka promašaj i da ne ide dobro, zato se ovoliko odgađa. Ja osobno sve to kupujen, iako moran bit iskren- ako to iman u originalu, ne uziman domaće izdanje. Dakle, nemoj da se ubijaš mišlju kako si ti kriv i preslaba zanimacija za tako vrhunske stripove-NE- ovo šta san reka ti je prava tragika sadašnjice, iz koje ni ja sam nisan isključen. |
And like that... he's gone. |
Edited by - vice on 05/05/2010 21:09:06 |
|
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4647 Posts
Member since 10/10/2003 |
Posted - 06/05/2010 : 09:54:37
|
iskreno mi je zao :( steta sto jos jedan lep i ambiciozan plan nije uspeo. cestitke pak za pokusaj i ono (malo) sto smo dobili hvala danijele ;) |
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
|
|
cgmiki
New Member
Serbia
127 Posts
Member since 24/11/2005 |
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
|
soulfly tribe
Average Member
Croatia
755 Posts
Member since 26/02/2009 |
Posted - 06/05/2010 : 17:56:42
|
Žao mi je zbog povlačenja;ali svaka čast za izdavanje Stranaca u raju,jedan od boljih stripova koje sam čitao u zadnje vrijeme. imali ste stvarno i više nego pošten omjer kvalitete i cijene.
|
|
|
Topic |
|