forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 FIBRA PREDSTAVLJA: Tehnoočevi
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 8

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6192 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 05/05/2010 : 10:17:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message  Reply with Quote
Konačno izdanje kakvo ovaj strip zaslužuje.Dizajn je absolutno fantastičan.Marko, uživaj u trenucima slave nekih 14-ak dana,a nakon toga na posao, treba još objavit Incala i Mladost ;-))

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15641 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 05/05/2010 : 10:22:19  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Aco

Konačno izdanje kakvo ovaj strip zaslužuje.Dizajn je absolutno fantastičan.Marko, uživaj u trenucima slave nekih 14-ak dana,a nakon toga na posao, treba još objavit Incala i Mladost ;-))

aco čitaš nam svima misli i želje

10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.".
AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO
Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6192 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 05/05/2010 : 10:25:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message  Reply with Quote
Pa zar postoji druga solucija?Naravno da to mora objavit (i to što prije),inače idemo na ulice.

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 05/05/2010 : 10:29:18  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
sta cemo kada nam nestane jodorowskog

feka
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29375 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/05/2010 : 11:09:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Pa logično bi bilo u skorijoj budućnosti očekivati i Mladost Džona Difula (mada ga Marko nigde nije najavio ?); a još kada bi u Kolorci objavio i Izbacivača, to bi bio pun pogodak!

Mladost će ići, tako je. Za ostalo ćemo vidjeti.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29375 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/05/2010 : 11:10:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Grujah.

Jel ovo komplet, tj sve sto je izaslo od Tehnooceva?

Da, svih 8 albuma, kompletna priča.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29375 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/05/2010 : 11:12:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gand

Zahvaljujuci ovome, citav je niz stripova prekrizen s liste.
Nego, s obzirom da nisam citao original, razumljivo jer se jedva sluzim i hrvatskim.... zanima me zasto su oni ocevi a ne svecenici?

A ljepše nam je zvučalo ovako, iako je svećenici preciznije.
Zar ti Tehnosvećenici ne zvuči ružno?

Trouble will find me
Go to Top of Page

JAH WOBBLE
Average Member

635 Posts

Member since 20/01/2009

Posted - 05/05/2010 : 11:40:27  Show Profile Show Extended Profile  Send JAH WOBBLE a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:
Originally posted by anto

Skoro je Marko pominjao da se ovo izdanje neće prodavati u Srbiji zbog System Comicsa.Da li Marko ova odluka i dalje važi?

Pa trenutno se natežem sa Slobom oko toga, on misli da to nema smisla iz niza razloga. Ne znam, vidjet ću još.

Ima smisla prema konkurenciji (mada je i to diskutabilno) ali nema smisla prema čitaocima Fibre (a oni su ti valjda važniji)! Uostalom, izdanje System Comicsa je katastrofalno (ČUVENI System Comics TALASI).

- Hoće li Mladost Difoola ići u starom koloru?
- Mogao bi da objaviš u jednom albumu Les Yeux du chat i Griffes d'ange uz dodatak kratkog stripa Double évasion i tako zaokružiš Jodo/Moebius saradnju.

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 05/05/2010 : 11:44:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:

I Tehno mi zvuči ružno

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29375 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/05/2010 : 12:04:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by JAH WOBBLE
Ima smisla prema konkurenciji (mada je i to diskutabilno) ali nema smisla prema čitaocima Fibre (a oni su ti valjda važniji)! Uostalom, izdanje System Comicsa je katastrofalno (ČUVENI System Comics TALASI).

- Hoće li Mladost Difoola ići u starom koloru?
- Mogao bi da objaviš u jednom albumu Les Yeux du chat i Griffes d'ange uz dodatak kratkog stripa Double évasion i tako zaokružiš Jodo/Moebius saradnju.

Naravno da je diskutabilno, ali dobro, neću ulaziti u to. U principu, čak ako ja i ostanem pri svojoj odluci, Slobo će ih sigurno nabaviti preko nekog trećeg, tako da je moja odluka više stvar principa, nego što će imati neki realni utjecaj.

Problem oko Mladosti je isti kao i sa Incalom. Ja je odbijam objaviti u novom koloru, hoću stari, a to je problem, jer ne postoje digitalni materijali starog kolora. Ali, čekao sam 3 godine da digitaliziraju stari kolor Inkala, mogu i Mladost.

Za ova dva albuma, problem je što je meni priča ipak na prvom mjestu. Moebius je crtački otac, sin i duh sveti, tu uopće nema spora, ali priča je relativno tanašna (i nebitna, ako ćemo pravo). Jednom, možda, neću ništa obećavati.

Trouble will find me
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2967 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 05/05/2010 : 14:20:37  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
Ehej gazda, nemoj da se šališ da ovo ne pošalješ u Darkvud. Nema smisla (ko prije trebi, njemu treba).

...
Go to Top of Page

Bardho
Senior Member

1943 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 05/05/2010 : 14:38:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Bardho a Private Message  Reply with Quote

napokon!
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2341 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 05/05/2010 : 14:40:12  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
Principe postujem,ali u ovom slucaju je bespredmetno i razgovarati o njima...slazem se sa svima koji misle da ovo treba da stigne i u Srbiju,kod Slobe...System je u startu zasro sa ovim serijalom i tu vise nema opravdanja...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4746 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 05/05/2010 : 14:51:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
Mislim da je najbolje da mi koji bi ovo da kupe odemo kod Slobe, ostavimo lovu, a on da naruci samo za nas :D

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 05/05/2010 : 14:52:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Oduševljen sam. Ovo mi je uljepšalo dan.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

tristan
Junior Member

Belgium
401 Posts

Member since 12/08/2005

Posted - 05/05/2010 : 15:03:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit tristan's Homepage  Send tristan a Private Message  Reply with Quote
Citao na francuskom, ali ih nemam. Tako da cu ih morati kupiti na hrvatskom.
Bravo Markose
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29375 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/05/2010 : 15:24:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Zahvaljujuci ovome, citav je niz stripova prekrizen s liste.
Nego, s obzirom da nisam citao original, razumljivo jer se jedva sluzim i hrvatskim.... zanima me zasto su oni ocevi a ne svecenici?

A ljepše nam je zvučalo ovako, iako je svećenici preciznije.

Prevedeno, oboje mi zvuci ruzno, s tom razlikom da mi "Ocevi" zvuci autoritativno, no ne nuzno i strogo, a "Svecenici" mi ima okus autokracije, vladavine strahom i nekonformizmom. Pred tehno ocevima nemam respekt kao pred tehno svecenstvom, pogotovo s tim SF prefiksom. U buducnosti ce ocevi biti isto sto su i danas, dok religijski element u dalekoj buducnosti daje naznaku unazadjenog drustva koje usprkos tehnoloskom porgresu smrdi na duhovnu siromastinu i teror nad emocijama. Ne znam jel me kuzis, to je moje tumacenje dozivljaja samog imena bez da imam blage veze o cemu se strip uopce radi, mada znam da je Inkal spin.

Kužim te. Ajmo ovako: pročitaj, pa ćemo nastaviti priču, jer ćeš tad imati potpunu sliku.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 05/05/2010 : 17:06:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
ali tehnoocevi je naprosto visestruko ljepsi naziv, pogotovo za naslov.
svatko tko se bar malo bavi jezikom i prijevodom ovako bi preveo.
iako je istina da je ovim pojam izgubio na strogosti i poprimio humanu dimenziju, no nema veze.

@renky: diskotatice?

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26826 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 05/05/2010 : 17:08:18  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
jel se može kupiti pola drugog integrala?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 05/05/2010 : 17:12:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
imaš srice, ipak KP idu za Mafest. izvuka si se

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 05/05/2010 : 17:26:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17818 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 05/05/2010 : 18:10:36  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

jel se može kupiti pola drugog integrala?

tehnokardinali

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 05/05/2010 : 18:19:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

Modern Talking

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 05/05/2010 : 22:14:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
ne mozes staviti tehnosvecenici a da ti se ljudi ne smiju.
pa sad bili eoni i kule ili atomi i sekunde...
a tehnoocevi nije nimalo hladno. upravo suprotno. samo sto eto sugerira mrvu nesto sto nije. ali necemo radi toga nasloviti s tehnoloski surova svecenicka kasta, dio prvi.
jezik ima svoju ljepotu. prihvati, nauci, izvjezbaj. bar u valinoru umires od dosade

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 05/05/2010 : 22:22:58  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Njemci su preveli isto "Tehnoočevi" ( Die Techno-Väter )
mada, otac na njemackom moze da se kaze i sveceniku, tako da ima duplo znacenje.

Edited by - King Warrior on 05/05/2010 22:24:39
Go to Top of Page
Page: of 8 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000