Author |
Topic |
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Member since 30/01/2003 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 06/05/2010 : 19:14:06
|
Eto, pokušao si, potrudio se, ali nije išlo. Šteta, za tebe kao izdavača stripova, ali i kao poduzetnika. Nadam se da je barem bilo lijepo dok je trajalo. Drž se momak! Možda da pokušaš s nastavkom one Životinjske abecede? |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Profesor
Average Member
Serbia
653 Posts
Member since 24/06/2005 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7985 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 06/05/2010 : 22:15:32
|
Baš je to šteta.
Baš sam se vezao za Spawna. Iako nije vrhunski strip, taj tip zabave je baš bio po mom ukusu. A izdanja koje je radio "Dani" su bila kvalitetna - dobro urađena u svakom pogledu i nisu bila skupa.
Da je izašao barem još br 3. |
|
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4647 Posts
Member since 10/10/2003 |
Posted - 07/05/2010 : 07:53:26
|
i kako je moguce da se ne proda po 250 komada? a fibrine , libelusove i ludensove knjige lete? :( |
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29363 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 07/05/2010 : 11:47:09
|
Lete? Naravno da mi je žao što se Dani gasi, ali mislim da je jedan od razloga djelomično i u ovoj percepciji da ostalima ide sjajno, tj. da "lete". |
Trouble will find me |
|
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
Posted - 07/05/2010 : 12:14:46
|
tja... naravno da je percepcija takva kad se po festivalima govori o stanovima koji se kupuju, strašnim kolima koja se voze to o stanovima se moglo pročitat i ovde na forumu...
|
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29363 Posts
Posted - 07/05/2010 : 12:21:14
|
quote: Originally posted by jang
tja... naravno da je percepcija takva kad se po festivalima govori o stanovima koji se kupuju, strašnim kolima koja se voze to o stanovima se moglo pročitat i ovde na forumu...
Koliko se ja sjećam, ništa od toga se nije odnosilo na libellus i fibru. Ili se varam? |
Trouble will find me |
|
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 07/05/2010 : 12:35:30
|
Upadate u klopku... Za par stranica ovog topica vratite se i ponovo pročitajte ovaj post. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Posted - 07/05/2010 : 12:45:12
|
quote: Originally posted by Markos
quote: Originally posted by jang
Koliko se ja sjećam, ništa od toga se nije odnosilo na libellus i fibru. Ili se varam?
na forumu je dotični pominjao Ludens (tu moram reči svoj stav da mi se ne sviđa da u par topica Ludensa piše svoje stavove kako je kupovanje tog stripa bacanje para i direktno pozivanje neka ljudi ne kupuju. Pogotovo što je na platnom spisku konkurencije.) No u razgovorima na festivalima glasine nisu se odnosile jedino na Ludens nego na izdavače |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29363 Posts
Posted - 07/05/2010 : 13:00:42
|
Aha, misliš na Curunira. Njegovi istupi su njegova stvar, ne bih u to ulazio, osim ako me se direktno ne tiče. Što se glasina tiče, one prečesto nemaju nikakvo uporište, zavisi od koga dolaze. U svakom slučaju, ja sam x puta dokazao da su lažne, javno pokazavši dokumente i argumente, pa ako treba, mogu i opet, nije nikakav problem. Ali, mislim da ovo nije topic za to, slobodno otvori novi topic, pa mozemo tamo raspravljati. |
Trouble will find me |
|
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Posted - 07/05/2010 : 13:10:50
|
Bolje ostati van te price. Ja sam imao prilike da radim poslove iz ciste fanovske zelje da pomognem u razvoju stvari koje volim, i to se uvijek zavrsi tako sto te prilican "ostatak" fanovske zajednice pretvori u neprijatelja i profitera koji se obogatio za kratko vrijeme. Niko se od fanovskog rada nikad nije obogatio. Zato svaka cast svim izdavacima koji rade ove tiraze do 500 primjeraka, jer sam siguran da kad se sve sabere, ako i imate dobitak, taj nije dovoljan ni da 2 covjeka zive na ivici siromastva, a kamoli da kupuju jahte, stanove i kola. |
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Posted - 07/05/2010 : 13:37:15
|
quote: Originally posted by Markos
Aha, misliš na Curunira. Njegovi istupi su njegova stvar, ne bih u to ulazio, osim ako me se direktno ne tiče. Što se glasina tiče, one prečesto nemaju nikakvo uporište, zavisi od koga dolaze. U svakom slučaju, ja sam x puta dokazao da su lažne, javno pokazavši dokumente i argumente, pa ako treba, mogu i opet, nije nikakav problem. Ali, mislim da ovo nije topic za to, slobodno otvori novi topic, pa mozemo tamo raspravljati.
ma neču otvarati novi topic, on bi sigurno doveo do svađe... vrlo brzo čovjek završi kao zavidan, itd.... bilo je toga puno od crš-a preko zime do danas. Onda uleti taj prijatelj pa onaj prijatelj i tako u krug. Moje je mišljenje u vezi Libellusa i Fibre je da vam ne ide loše. Broj razprodatih izdanja lepo polako raste, širite ponudu i broj izdatih izdanja. U ta izdanja uložili ste puno para i posla ali to če vam se sve polako vratiti + neka pristojna zarada. |
|
|
hello
Senior Member
Croatia
2730 Posts
Member since 14/07/2006 |
Posted - 07/05/2010 : 13:42:07
|
quote: Originally posted by globinjo
quote: Originally posted by Elderane84
Mislim da je sansa da neko od izdavastva kupi stan i bijesan auto ravna nuli.
dobro jutro
Obojica griješite. Evo podatci koji su javno objavljeni, (dakle nisu nikakva tajna i svatko ih može provjeriti) od npr firme Strip agent:
Neto dobit 2008 iznosi 1.633.765 kn Neto dobit 2009 iznosi 1.265.146 kn
Na žiro računu stoji iznos od 1.613.286,00 kn dakle vlasnik može slobodno u shoping
Ali ne znam zbog čega je negativan kontekst ako je netko dobro zaradio, kupio bijeno auto, stan, vikendicu ili nešto slično. Po meni svaka čast čovjeku koji je sposoban tako nešto. Naravno, pod uvjetom da je sve steknuto na pošten način.
|
www.izdavanje-knjiga-dani.hr www.vangogh.hr |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29363 Posts
Posted - 07/05/2010 : 14:09:22
|
quote: Originally posted by jang ma neču otvarati novi topic, on bi sigurno doveo do svađe... vrlo brzo čovjek završi kao zavidan, itd.... bilo je toga puno od crš-a preko zime do danas. Onda uleti taj prijatelj pa onaj prijatelj i tako u krug. Moje je mišljenje u vezi Libellusa i Fibre je da vam ne ide loše. Broj razprodatih izdanja lepo polako raste, širite ponudu i broj izdatih izdanja. U ta izdanja uložili ste puno para i posla ali to če vam se sve polako vratiti + neka pristojna zarada.
Upravo sam na to i mislio u svom prvom postu. "Moje je mišljenje u vezi Libellusa i Fibre je da vam ne ide loše." A na osnovu čega si donio mišljenje? Samo na osnovu toga što stripovi i dalje izlaze redovito i u relativno velikom broju? I onda na osnovu toga zaključuješ "pa sigurno ne bi i dalje toliko izdavali stripove da se ne prodaju i da nemaju zaradu". A što ako ipak bismo?! Ljudi prelako donose zaključke, bez da imaju ikakav uvid u stvarno stanje i izdavačku problematiku. |
Trouble will find me |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4511 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Posted - 07/05/2010 : 14:49:08
|
evo Marko, več si počeo da se ljutiš a nismo ni počeli. I nisam promenio svoj stav ni za milimetar a ni ti za milimetar.
primjer Strip Agent: za mene je to pristojna zarada |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Posted - 07/05/2010 : 15:05:55
|
Završni račun ponekad zna biti vrlo varljiv. Recimo 15.12. imaš dospjeće računa u iznosu 1. 500 000 kn i platiš ga u narednoj godini. Knjižiš tek u narednoj godini. Ne kažem da zarade nema no... |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
hello
Senior Member
Croatia
2730 Posts
Member since 14/07/2006 |
Posted - 07/05/2010 : 15:10:06
|
quote: Originally posted by Renky
Završni račun ponekad zna biti vrlo varljiv. Recimo 15.12. imaš dospjeće računa u iznosu 1. 500 000 kn i platiš ga u narednoj godini. Knjižiš tek u narednoj godini. Ne kažem da zarade nema no...
Opet bi taj račun u završnom računu bio prikazan kao kratkoročne obveze tako da se ipak može dobiti neka realna slika. |
www.izdavanje-knjiga-dani.hr www.vangogh.hr |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Posted - 07/05/2010 : 15:16:37
|
Ne znam, pitanje je koje se sve podatke pusti na net. No, znakovito je... To se slažem. Ali triba uzeti u obzira da nije isto dana pokrenuti malu izdavačku kuću sa ( priznali to ili ne ) za ovo podneblje neatraktivnim naslovima i pokrenuti je prije 15 godina sa atraktivnim naslovima pa se sa takvom pokušati nositi. Činjenica da se danas u strip biznis ne može ući bez sigurnog, doooobrog, prihoda ( nevezanog za izdavaštvo ) i sa popriličnim kapitalom. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29363 Posts
Posted - 07/05/2010 : 15:30:19
|
Ne, uopće se ne ljutim, više ti se čudim. Djeluješ kao razuman čovjek, razuman čovjek donosi zaključke na osnovu činjenica, a ne glasina ili dojmova. Ja ću rado poslušati na osnovu čega si ti donio onaj zaključak.
To što sad navodiš Strip Agent je uspoređivanje krušaka i jabuka, ne možeš usporediti Strip Agent s npr. Fibrom. Osim toga, podatak koji je Hello iznio o zaradi je sluzbeni podatak porezne uprave i on se javno može naći na webu http://rgfi.fina.hr/JavnaObjava-web/izbornik.do (ali radi samo s IE-om), pa se tu sve lijepo može provjeriti, crno na bijelo, na osnovu činjenica, a ne rekla-kazala... |
Trouble will find me |
|
|
1Euro
Advanced Member
12487 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 07/05/2010 : 15:31:35
|
pa recimo mene kao kupca ne zanima koliko izdavač zarađuje i kakva kola vozi i gdje mu je stan,kuča,vikendica,.,....isto tako ne kupujem njegova izdanja zbog toga da bi mu pomogao u svemu tome ali ako mu ide dobro(izdavaču) super i ako mu ne ide dobro(baš me briga,nije moj problem a nije ni vaš) sve dok stripovi koje želim izađu van.Zar nije to normalno? Logično je da svatki tko se bavi time ,če se prestat bavit ako je u minusu umjesto u plusu,.... Da netko sada izda neobjavljene priče maloga rendžera pa ja mu želim svo blago na tom svijetu iskreno od srca! Samo da ja dobijem ono što ja želim a on (izdavač) može zbog mene da bude najbogatiji čovjek,uopšte me neče zanimati koliko je zaradio i to. Tako da uopšte ne vidim smisla kako se izdavači uopšte upuštaju u ovakve razgovore,ali razumijem da se moraju braniti ali šta nas sve to briga,neka svatko radi svoj posao,izdavači neka izdavaju stripove a onaj kome se svidjaju takvi stripovi neka ih kupuje i to je to. Pa i Coca Colu pijete pa vas valjda ne zanima koliko zaslužuje npr Generalni direktor Coca Cole a isto tako ne pijete Coca Colu da biste pomogli njemu da bude što bogatiji,pijete je zbog toga što vam se sviđa i uvijek je tako da se dobre stvari dobro prodaju e sada šta je dobra stvar je stvar ukusa.
|
|
|
Topic |
|