Author |
Topic  |
Ace of Spades
Junior Member

464 Posts
Member since 13/01/2009 |
Posted - 06/05/2010 : 20:51:47
|
Sta vas cudi, pa Bojana je legenda!!!?!!! Jos vise radova nasih mladih autora jer BG scena je.. kevu!!! |
I've spent my entire life doing nothing but collecting comic books... and now there's only time to say... LIFE WELL SPENT! |
 |
|
magirus
Junior Member

Serbia
451 Posts
Member since 30/07/2003 |
Posted - 07/05/2010 : 13:00:19
|
quote: Originally posted by axle munshine
Da,situacija sa distribucijom je ocajna...i zamisli stize u susedne drzave a nema je u maticnoj,blesavo...i to traje maltene vec godinu dana,a nema ni nagovestaja da se nesto promeni...za ovakvo stanje zaista vise nema opravdanja...
Ma još ne mogu da ga nađem, što je iritantno, i tako svaki mesec. I onda kad anađem, zbog kvaliteta papira to je praktično uništen primerak. O distribuciji njihovih albuma van bg i ns i radu kluba i da ne pričam. |
 |
|
zmcomics
Average Member

734 Posts
Member since 24/08/2002 |
Posted - 07/05/2010 : 13:35:14
|
Nije problem distribucije do Marketprinta, vec do cinjenice da je kod nas distribucija ocajna... koliko se trazi Stripoteke toliko se stampa... pokusajte da ubedite prodavacice da traze Stripoteku, pa ce im sefovi valjda naruciti... mi smo nemocni po tom pitanju, distributeri sami organizuju distribuciju procenjuju potrebe i rasporedjuju izdanje tamo gde se prodaje i trazi...:(
|
STRIP VESTI svakodnevno na www.stripvesti.com i www.facebook.com/StripVesti • Homepage www.zmcomics.com |
 |
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 07/05/2010 : 14:44:35
|
Strip = Stripoteka = Strip enciklopedija |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
axle munshine
Senior Member

Serbia
2402 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 07/05/2010 : 15:04:30
|
quote: Originally posted by zmcomics
Nije problem distribucije do Marketprinta, vec do cinjenice da je kod nas distribucija ocajna... koliko se trazi Stripoteke toliko se stampa... pokusajte da ubedite prodavacice da traze Stripoteku, pa ce im sefovi valjda naruciti... mi smo nemocni po tom pitanju, distributeri sami organizuju distribuciju procenjuju potrebe i rasporedjuju izdanje tamo gde se prodaje i trazi...:(
Moronske su to firme...pitam ja redovno prodavacice,neke dobro poznajem i ne sumnjam da su potrazivale Stripoteku,ali do sada nisu nasli za shodno da je salju...samoorganizovanje distribucije je ok,ali i izdavac ima pravo da trazi bolji plasman svog izdanja i da zahteva da se otklone uocene nepravilnosti...da li je iz Marketprinta isao neki mejl ili dopis distributeru sa konstatacijom da se citaoci zale kako nema izdanja na kioscima?Ne treba sve prepustati "tetama" na kioscima da resavaju pitanja narudzbe i plasmana...intervenisite cesce,prosledjujte mejlove,zalbe citalaca,i krenuce i sira distribucija... |
...BD, c'est la vie... |
 |
|
cat claw
Advanced Member

5844 Posts
Member since 06/10/2007 |
Posted - 07/05/2010 : 16:57:57
|
quote: [i]Originally posted by axle munshine
Moronske su to firme...pitam ja redovno prodavacice,neke dobro poznajem i ne sumnjam da su potrazivale Stripoteku,ali do sada nisu nasli za shodno da je salju...samoorganizovanje distribucije je ok,ali i izdavac ima pravo da trazi bolji plasman svog izdanja i da zahteva da se otklone uocene nepravilnosti...da li je iz Marketprinta isao neki mejl ili dopis distributeru sa konstatacijom da se citaoci zale kako nema izdanja na kioscima?Ne treba sve prepustati "tetama" na kioscima da resavaju pitanja narudzbe i plasmana...intervenisite cesce,prosledjujte mejlove,zalbe citalaca,i krenuce i sira distribucija... [/quote]
Hihihi, optimista. Axle, probudi se.... |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9280 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 07/05/2010 : 21:22:13
|
Kod mene je na ceo grad (a najverovatnije i na opštinu od 50000 stanovnika) stigla JEDNA Stripoteka. Naravno, kupio sam je ja i znam bar dvojicu koji će morati da se snalaze.
Logično pitanje - ako Marketprint već odustaje od kiosk distribucije (a to se, vidimo, dešava) i sve više ljudi je prinuđeno da poštom poručuje primerak od striparnica (uz strip albume - i to se već dešava), onda bar kad smo prinuđeni da kupujemo pouzećem iz knjižara, zašto nam ne ponude Stripoteku u opremi sličnoj sa ostalim izdanjima koje naručujemo? Ne mora baš u tvrdom povezu, ali na kvalitetnom papiru, u vrhunskoj kolor štampi, da. |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21767 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 07/05/2010 : 23:50:21
|
Ljudi nemojte da zezate, u Čačku (koji nije baš velegrad) nove Stripoteke ima na "tone", u svakoj trafici po par komada. Ko vam je kriv kada živite na selu!(smajli) |
Markose,do neba ti hvala!!! |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9280 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 08/05/2010 : 00:53:57
|
quote: Originally posted by anto
Ljudi nemojte da zezate, u Čačku (koji nije baš velegrad) nove Stripoteke ima na "tone", u svakoj trafici po par komada. Ko vam je kriv kada živite na selu!(smajli)
Tako je bilo i kod mene do pre 2-3 meseca, a onda preko noći - puf. Ne budi tako siguran da se od sledećeg meseca to neće desiti u Čačku. Niko nije bezbedan! |
Edited by - alexts on 08/05/2010 00:54:25 |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21767 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 08/05/2010 : 00:56:46
|
Ma imao sam i ja taj problem u Čačku pre pola godine i trajao ja par meseci; ali evo u zadnje vreme , sve je OK. |
Markose,do neba ti hvala!!! |
 |
|
ned_lynx
Senior Member

2340 Posts
Member since 06/08/2005 |
Posted - 08/05/2010 : 02:09:34
|
quote: Originally posted by Ace of Spades
Sta vas cudi, pa Bojana je legenda!!!?!!! Jos vise radova nasih mladih autora jer BG scena je.. kevu!!!
Ne sumnjam, ali nisam u prilici da osmotrim BG scenu; ima li je, negde ili igde, a da je online?
Usput, odličan Tamas, svaka čast Bojani. |
Piši propalo! |
 |
|
Vlaadisha
Advanced Member

USA
3515 Posts
Member since 21/07/2004 |
Posted - 08/05/2010 : 02:27:46
|
quote: Originally posted by ned_lynx
quote: Originally posted by Ace of Spades
Sta vas cudi, pa Bojana je legenda!!!?!!! Jos vise radova nasih mladih autora jer BG scena je.. kevu!!!
Ne sumnjam, ali nisam u prilici da osmotrim BG scenu; ima li je, negde ili igde, a da je online?
Nema na jednom mestu, ali skoro svi imaju blogove ili albume na fejsbuku. A uskoro ce dosta imena biti ovde: http://www.janus.rs/quote: Usput, odličan Tamas, svaka čast Bojani.
Ovaj strip je objavljen kao deo Stripotekine nagrade za Salon stripa ili...? |
 |
|
axle munshine
Senior Member

Serbia
2402 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 08/05/2010 : 12:41:04
|
quote: Originally posted by cat claw
quote: [i]Originally posted by axle munshine
Moronske su to firme...pitam ja redovno prodavacice,neke dobro poznajem i ne sumnjam da su potrazivale Stripoteku,ali do sada nisu nasli za shodno da je salju...samoorganizovanje distribucije je ok,ali i izdavac ima pravo da trazi bolji plasman svog izdanja i da zahteva da se otklone uocene nepravilnosti...da li je iz Marketprinta isao neki mejl ili dopis distributeru sa konstatacijom da se citaoci zale kako nema izdanja na kioscima?Ne treba sve prepustati "tetama" na kioscima da resavaju pitanja narudzbe i plasmana...intervenisite cesce,prosledjujte mejlove,zalbe citalaca,i krenuce i sira distribucija...
Hihihi, optimista. Axle, probudi se.... [/quote]
Heh,a sta cu kad volem da sanjarim... |
...BD, c'est la vie... |
 |
|
cat claw
Advanced Member

5844 Posts
|
culfis
Advanced Member

6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
|
cat claw
Advanced Member

5844 Posts
|
misterx381
Average Member

Serbia
965 Posts
Member since 17/02/2007 |
Posted - 12/05/2010 : 14:37:37
|
Pročitah i ja danas novu Stripoteku. Prosto je neverovatno kako zadnjih 8 strana Lutke od slonovače koje nije radio Franz odudaraju, i po crtežu i po priči. Iz aviona se vidi da su veštački nakalemljene.
Nadam se da će i u budućnosti Stripoteka objaviti još nešto iz Franz-ovog opusa. Bar neko one shot izdanje. Na primer Lutka iz Vajominga izgleda zanimljivo http://www.bedetheque.com/serie-1079-BD-Wyoming-Doll.html |
Edited by - misterx381 on 12/05/2010 14:39:59 |
 |
|
Ace of Spades
Junior Member

464 Posts
Member since 13/01/2009 |
Posted - 12/05/2010 : 15:26:22
|
Ha ha, nisam ni znao da ovo postoji. Sest i po godina sam zivio u Wyoming-u, ovo mora da se ima... samo ako nadjem na engleskom ili italijanskom... dok neko ne izda na ovim prostorima. |
I've spent my entire life doing nothing but collecting comic books... and now there's only time to say... LIFE WELL SPENT! |
Edited by - Ace of Spades on 24/05/2010 18:42:11 |
 |
|
wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts
Member since 11/12/2006 |
Posted - 12/05/2010 : 17:55:41
|
quote: Originally posted by adriano
jooooj, zadnju stripoteku sam pročitao 90. Nisam ih baš volio. jedan zagor je vrijedio 5 stripoteka.
Majko mila. Što sve neću pročitati!   |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 12/05/2010 : 19:12:23
|
quote: Originally posted by wiskey
quote: Originally posted by adriano
jooooj, zadnju stripoteku sam pročitao 90. Nisam ih baš volio. jedan zagor je vrijedio 5 stripoteka.
Majko mila. Što sve neću pročitati!  
     |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts
Member since 11/12/2006 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19551 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 13/05/2010 : 15:13:56
|
hhhmmmmmmmmmmm......(dubog uzdah).....tableta za smirenje.....pogled na procvalu jablanu i.... evo,teller nije odustao od komentiranja predhodnog posta uvaženog gospodina wiskeya...ali je odreagirao smireno i dostojanstveno...KIT TELLER alias MALI RENDŽER JE ZAKON OD STRIPA, sad da ga wiskey ne voli previše valjda je stvar u godinama....poznato je da "stariji" ljudi ne podnose klince...postoji neka netrplivost prema svemu mladom...jeb..i ga šta ti ja znam, nisam još u tim godinama pa...valjda to tako mora bit. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
osim
Senior Member

Vatican City
1686 Posts
Member since 12/11/2002 |
Posted - 16/05/2010 : 12:12:38
|
- Zar ti nikad nije dosta? - Jel' vas dvoje još niste završili? Ljudi su se unervozili. - Nismo završili. - Nikad. - AAAH! ... - Dobro! A sad idem ja! Da li bi mi dodala oružje? - Samo jedan deo. Idem i ja s tobom! ... Timok je sa godinama stekao zastrašujuću preciznost. - Gnusno je ovo što radimo. Potrebne su godine da bi se stvorio jedan život, a samo jedan potez sečivom uništi sve to...Ne mogu više, umoran sam. - Prestani! Bilo je ti ili on...Znaj da on ne bi ni sekunde oklevao. Uvedi red u ovaj divlji brlog! Zato i jesi dobar...Timok kan! - Dakle, nastavljamo? - Očigledno! - Dobar dan, polubrate. - Ah! Znao sam da ćeš doći. Zato sam i raspustio stražu...Da bih sam mogao da te prekoljem. Nikada te nisam voleo, Timok. A ovaj presto pripada meni. - E tu si se prevario, budalo. - Promašaj, bedni idiote! (Dlink) (Zwooff...) - Ovo počinje da me smara! Ma gde sam stavila? Ah, ovde je! - Eurgh (nema interpunkcije) - ?! (Zzokk) - Ko je sad na redu? Sve manje mi se dopada kada me nerviraju! - Ipak, mogla bi da se obučeš. - Zašto? Jesam li ružna? ... - Dobro veče, stara gospo! - ? Straža! Straža! - Oni koje tražiš su već mrtvi...stariji od tvojih sinova, na primer... - ŠTA?! Je li bar slavno umro? - Čini se da jeste. Ali treba pitati Ju-lien, ona ga je ubila. - Ova žuta kurvetina mi je uzela sina? - To je moja žena i sjajna je! - Iskopaću ti oči! (SOKK) - Žao mi je. Zaista ne volim da udaram starije, ali sve bebe su lepe i dražesne kad se rode...Kasnije se prožgade!
I tako dalje...Ni Teks u najranijoj fazi nije dostigao ovaj nivo. Keystone Press Agency je meka kulture u odnosu na ovo! Još tome dadati ovakav prevod, interpunkciju, lektora na službenom putu... Veću glupost dugo nisam čitao! |
Edited by - osim on 18/05/2010 11:46:19 |
 |
|
Topic  |
|