Author |
Topic |
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 03/05/2010 : 20:37:05
|
quote: Originally posted by okudzava Kako li će ovo ispasti... http://www.imdb.com/title/tt0905372/
Sama ideja nije loša, da vidimo šta se zbilo u kampu Norvežana, takodje vidim dosta norveških glumaca, no bumo vidli.
Pazi ovo! Q: Is this film a remake of the 1982 film "The Thing"? A: No. From what the media is claiming, this film will actually serve as a prequel to the 1982 movie The Thing, as the film will detail the events that took place in the Norwegian camp from that film.
|
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
okudzava
Average Member
500 Posts
Member since 03/06/2009 |
Posted - 04/05/2010 : 00:27:11
|
Pa to ti kažem za finu ideju (realizacija je druga stvar), dogadjaji koji dovode do samog početka Carpenterovog filma i kultne scene sa helikopterom koji juri džukca.
"Se til helvete og kom dere vekk. Det er ikke en bikkje, det er en slags ting! Det imiterer en bikkje, det er ikke virkelig! KOM DERE VEKK IDIOTER!!"
10 poena ako pogodiš scenu u pitanju, mada i nije teško... |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 04/05/2010 : 01:42:26
|
American Film Institute je sranje... oni su samo zainteresirani za Holivudske filmove. Evo moje liste:
1. The Third Man 2. 2001: A Spacey Odyssey 3. Underground 4. Citizen Kane 5. The Bicycle Thief 6. Raging Bull 7. Unforgiven 8. Network 9. The Rules of the Game 10. All the real girls 11. Requiem for a Dream 12. Saturday Night Fever 13. Eternal Sunshine of the Spotless Mind 14. 10 15. The Shawshank Redemption
Evo ti, AFI, pa od....e! |
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
dr strangelove
Advanced Member
USA
8866 Posts
Member since 26/12/2007 |
Posted - 04/05/2010 : 11:25:56
|
pokazuješ popriličnu količinu neupućenosti za nekog tko živi u Americi |
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely. |
|
|
dr strangelove
Advanced Member
USA
8866 Posts
Member since 26/12/2007 |
Posted - 04/05/2010 : 11:50:38
|
quote: Originally posted by okudzava
Hvala na upozorenju, DeeCay.
Kako li će ovo ispasti... http://www.imdb.com/title/tt0905372/
Sama ideja nije loša, da vidimo šta se zbilo u kampu Norvežana, takodje vidim dosta norveških glumaca, no bumo vidli.
aukurac to sve treba šmajserom |
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely. |
|
|
osim
Senior Member
Vatican City
1686 Posts
Member since 12/11/2002 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 04/05/2010 : 17:01:55
|
quote: Originally posted by acestroke
American Film Institute je sranje... oni su samo zainteresirani za Holivudske filmove. Evo moje liste: ...
koliko ih je sa tvoje liste koji nisu holivudski? |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 04/05/2010 : 17:11:04
|
quote: Originally posted by osim
Zanima me da li neko od vas voli filmove braće Dardenne i kako vam se čine?
Gledam njihovu filmografiju, i moram priznati da nisam gledao ništa od njih... Dramski su usmjereni, žanr koji ne preferiram previše. Koji im je najpoznatiji, a koji najbolji film? |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12920 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 04/05/2010 : 17:14:53
|
quote: Originally posted by supermark
American Film Institute je sranje... oni su samo zainteresirani za Holivudske filmove. Evo moje liste: ...
koliko ih je sa tvoje liste koji nisu holivudski?
Koliko ja vidim, "Underground" (Kusturica), "The Bicycle Thief" (De Sica), "The Rules of the Game" (Renoir), "The Third Man" (Reed), a možda i "10". Ali tu nisam siguran jel se radi o Edwardsovom ili Kiarostamijevom filmu. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Posted - 04/05/2010 : 17:26:40
|
third man je amricki htio sam reci da ima 3 neamer. filma od 15 pa mu konstatacija nije na mjestu ali mislim da mu je popis odlican |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12920 Posts
Posted - 04/05/2010 : 17:28:33
|
quote: Originally posted by DeeCay
Gledam njihovu filmografiju, i moram priznati da nisam gledao ništa od njih... Dramski su usmjereni, žanr koji ne preferiram previše. Koji im je najpoznatiji, a koji najbolji film?
A što ti je toliko bitno koji im je najpoznatiji film?
Za najbolji, to je zbilja teško reći. Meni su svi njihovi filmovi podjednako dobri. Mislim da ćeš teško fulati bez obzira da li pogledao "La promesse", "Rosettu", "Le fils", "L'enfant" ili "Le silence de Lorna" (koji je čak izašao na DVD-u u Hrvatskoj). Znaj, to su odlični filmovi, ali se uz njih nećeš puno zabaviti. Dirnut će te, to je sigurno. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12920 Posts
Posted - 04/05/2010 : 17:35:09
|
third man je amricki
Otkad je "The Third Man" američki film? Snimio ga je britanski redatelj u britanskoj produkciji. To što su neki glumci u filmu Amerikanci ne čini ga američkim filmom. |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
|
osim
Senior Member
Vatican City
1686 Posts
Member since 12/11/2002 |
Posted - 05/05/2010 : 07:53:41
|
Kao što je rekao Mr Bushido, nećeš fulati ako pogledaš bilo koji od njih. Možda najbolje da pratiš neku hronologiju, pri čemu Rosette i Le fis može da se pogleda i nevezano. Ostalim filmovima je zajednička potka Jeremie Renier, pored Oliviera Gourmeta omiljeni glumac braće Dardenne. Svi filmovi su nepredvidljivi, jednostavni, a opet moćni. Ništa od glamura, samo nevidljivi marginalci, toliko neposredni i lični. Ne treba propustiti nijedan od filmova koje je nabrojao Mr Bushido. quote: Originally posted by DeeCay
Gledam njihovu filmografiju, i moram priznati da nisam gledao ništa od njih... Dramski su usmjereni, žanr koji ne preferiram previše. Koji im je najpoznatiji, a koji najbolji film?
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 05/05/2010 : 09:59:16
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido A što ti je toliko bitno koji im je najpoznatiji film?
Za najbolji, to je zbilja teško reći. Meni su svi njihovi filmovi podjednako dobri.
Prema najpoznatijem bih se možda sjetio dal sam kojeg ikad gledao, zato pitam. Problem s tim autorima koji ne izlaze izvan okvira svoje zemlje je da ih je teško uhvatiti uopće za pogledati, ako ih uopće i možeš naći. Mada istina je da ih vjerojatno zbog žanrovskog usmjerenja nisam primijetio. Probat ću nešto skinuti. Thanx na preporukama! I osimu! |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38022 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 07/05/2010 : 16:22:07
|
Je li neko vec gledao ovu bolestinu? Ajde, sama ideja i nekako ali... ali...
The Human Centipede
Mislim da bi to bilo za naseg samuraja... kojeg nema vec neko vrijeme. Ili za svakoga ko trazi bolestan film. |
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7310 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 07/05/2010 : 17:18:19
|
Gleda san ja, i film je uz to šta je jako bolestan, i jako depresivan. Gluma je čak solidna i sve u svemu, preporučija bi ga i onima koji na sam naziv odvraćaju pogled. |
And like that... he's gone. |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 08/05/2010 : 04:19:59
|
oduvijek sam smatrao da je to amer. film ugl., cini se da nije
Third Man jest Engleska produkcija. Uloge su Americke, i Njemacke/Austriske, i reditelj je Englez. Svi misle da je Americki zato sto je Orson Welles u njem, ali jest film Engleski. |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 08/05/2010 : 04:21:34
|
quote: Originally posted by Risar_69
Kod takvog dugog čekanja, na kraju če ispasti razočaranje, kad če več jednom da se pomakne napred taj film
---
Ovaj glumac sto je igro onog novog Supermena bas mi ne valja u Dylanovoj ulozi... to ce biti katastrofa, bojim se |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 08/05/2010 : 04:22:56
|
Samo 5, ali jebi ga, makar priznajem da ima filmova van Holivuda, ali ovdje u Americi to niko drugi ne zna |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 08/05/2010 : 04:25:01
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Koliko ja vidim, "Underground" (Kusturica), "The Bicycle Thief" (De Sica), "The Rules of the Game" (Renoir), "The Third Man" (Reed), a možda i "10". Ali tu nisam siguran jel se radi o Edwardsovom ili Kiarostamijevom filmu.
"10" je Blake Edwardsov film, sa Dudley Moore i Bo Derek. Americki , ali ipak klasik |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12920 Posts
Posted - 08/05/2010 : 15:07:13
|
Samo 5, ali jebi ga, makar priznajem da ima filmova van Holivuda, ali ovdje u Americi to niko drugi ne zna
Čekaj, a koji je peti? |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 08/05/2010 : 17:07:36
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Samo 5, ali jebi ga, makar priznajem da ima filmova van Holivuda, ali ovdje u Americi to niko drugi ne zna
Čekaj, a koji je peti?
Pa ja bi reko da 2001 ipak nije Holivudski, ali to zavisi koga pitas. Stanley Kubrick filmovi za mene nikad nisu bili ono pravo 'Holivudski' (osim Spartacus, za kojeg se on publicno odrijeko), pogotovo kad se preselio u Englesku i poceo snimat 'Stanley Kubrick films'. On je bio sam svoj studio, i nikad nije snimo filmove slicne Holivuda. 2001 je vrlo ambiciozan film, i nije poput ikojeg drugog filma ikad, sto se tice radnje i forme. To je jedan vrlo skup 'independent' project, ako to objasnjenje ima ikog smisla. Tesko mi je objasnit na Srpsko-Hrvatskom, zato sto mi je Engleski puno bolji sada
Sto se tice ostalih filmova na mojoj listi, puno su Americki, ali to ne znaci da su ipak 'Holivudski'. Puno njih su oni 'independent art films', kao Requiem for a Dream, All the real girls, Raging Bull, Eternal Sunshine... Oni su jeftino snimljeni, sa malim 'budgetima', i napravljeni su da bi promjenili formu filma, da otkriju novi nacin price i kako se ta prica snimi, a ne da naprave $50 miliona u prvom vikendu, kao Pirates of Caribean i Spider Man. Za mene, 'Holivud' film je nesto poput Avatar, Transformers, Star Wars, Harry Potter, i slicno... ponekad iz ove grupe izadje stvarno fenomenalan film, kao onaj Lord of the Rings trilogy, ali to je rjetko... |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
Topic |
|