Author |
Topic |
morrison
Advanced Member
Serbia
5142 Posts
Member since 29/01/2008 |
Posted - 08/05/2010 : 10:52:34
|
Bravo majstori, puno srece u izdavackom radu!
Dakle Gea ide na kioske? Jos jedna lepa vest.
|
There ain't no grave gonna hold my body down. |
|
|
Lex
New Member
Serbia
194 Posts
Member since 12/09/2004 |
Posted - 08/05/2010 : 12:17:24
|
Baš je dobro legla ova slika sa bebom Grejstokom i Kalom da objasni da li je Tarzan samo lično ime. "And then Tublat went to Kerchak to urge him to use his authority with Kala and force her to give up little Tarzan, which was the name they had given to the tiny Lord Greystoke, and which meant 'white skin'."
Inače, iako nemam nikakve veze sa ovim i zdanjem itd... Moram reći da i meni sasvim igra Džungla sa velikim slovom. Dakle, kao lično ime. Svaki kaladont je pasta za zube, ali samo jedan je Kaladont. Svaki žilet je sečivo za brijanje, ali samo jedan je Žilet. Svaki tarzan je belokožac, ali samo jedan je Tarzan. Svaka džungla je tlo prekriveno gustom i bujnom tropskom vegetacijom, ali samo jedna je Džungla. :) |
Kick You Down Like Gravity! |
|
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Member since 10/06/2002 |
Posted - 08/05/2010 : 12:25:40
|
quote: Originally posted by Lex
Svaka džungla je tlo prekriveno gustom i bujnom tropskom vegetacijom, ali samo jedna je Džungla. :)
Jedno je šta bi nama pasalo, a drugo šta je po pravilima. Jedino lična i imena država se pišu velikim slovom, a Tarzanovu džunglu, barem koliko je meni poznato, ERB nije nikada naveo kao državu. Štaviše, unutar te džungle se nalaze zasebna kraljevstva, gradovi-države sa svojim imenima koja Tarzan posjećuje, i sad nisam siguran je li ERB slao Tarzana u druge džungle, ali barem su pisci poslije njega slali Tarzana po cijelom Afričkom kontinentu i Tarzan je u svakoj džungli bio gospodar njenih životinja. Drugim riječima, jedina džungla koje nije bio gospodar je ona betonska kada se vratio u civilizaciju i zato nije ni ostao tamo. |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2341 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 08/05/2010 : 12:34:39
|
Svaka cast Slobi i ekipi za sjajno odradjena izdanja...Tarzan,i to Hogartov,je dugoocekivano izdanje i to bas u ovakvom obliku...i to cekanje traje decenijama,pa je tim zadovoljstvo vece...ocekujem da ce se ovo dostampavati,zivi bili pa videli...uzdravlje... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 08/05/2010 : 12:41:23
|
quote: Originally posted by Emir Pasanovic
quote: Originally posted by Lex
Svaka džungla je tlo prekriveno gustom i bujnom tropskom vegetacijom, ali samo jedna je Džungla. :)
Jedno je šta bi nama pasalo, a drugo šta je po pravilima. Jedino lična i imena država se pišu velikim slovom, a Tarzanovu džunglu, barem koliko je meni poznato, ERB nije nikada naveo kao državu. Štaviše, unutar te džungle se nalaze zasebna kraljevstva, gradovi-države sa svojim imenima koja Tarzan posjećuje, i sad nisam siguran je li ERB slao Tarzana u druge džungle, ali barem su pisci poslije njega slali Tarzana po cijelom Afričkom kontinentu i Tarzan je u svakoj džungli bio gospodar njenih životinja. Drugim riječima, jedina džungla koje nije bio gospodar je ona betonska kada se vratio u civilizaciju i zato nije ni ostao tamo.
nije naveo kao državu ali je naveo kao područje na kojem obitavaju - i tarzanova džungla je uvijek jasno odvojena od ostalih predjela afrike kako u knjigama tako i u filmovima |
|
|
1Euro
Advanced Member
12491 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 08/05/2010 : 12:44:03
|
Prije nego odlučim da kupim ili ne(iako izgleda fantastično a cijena je sasvim ok!!!) me zanima koliko stripova odnosno knjiga če imati kompletni serijal? |
|
|
Spiderman
Senior Member
Croatia
2746 Posts
Member since 06/11/2001 |
|
Rico
Advanced Member
Croatia
3955 Posts
Member since 12/10/2004 |
|
ninel
Senior Member
Serbia
1583 Posts
Member since 16/11/2004 |
|
Spiderman
Senior Member
Croatia
2746 Posts
Posted - 08/05/2010 : 13:01:48
|
quote: Originally posted by ninel fala bogu, pa zar ne vidiš kakav kič je u boji???
meni nije kič varijanta u boji, čekam preview da vidim kako je to urađeno u darkvudu, il' nek Melina ili tko ima stave baš ovu stranicu, meni nije problem usporedit :)
|
Moj strip Moje aukcije |
Edited by - Spiderman on 08/05/2010 13:06:12 |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 08/05/2010 : 13:08:36
|
Ma kakva boja, helouuuu???!!!
Hogarthu ne triba boja za prikrivanje nedostataka. Crno-bilo, jedina opcija. Za ostale, na kioscima imaju neke slikovnice. Nisu skupe a u boji su |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
Spiderman
Senior Member
Croatia
2746 Posts
Posted - 08/05/2010 : 13:13:50
|
quote: Originally posted by Renky
Hogarthu ne triba boja za prikrivanje nedostataka. Crno-bilo, jedina opcija. Za ostale, na kioscima imaju neke slikovnice. Nisu skupe a u boji su
e jbg, ja vidio strip u boji prvo :) |
Moj strip Moje aukcije |
|
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Posted - 08/05/2010 : 13:17:03
|
quote: Originally posted by Spiderman
quote: Originally posted by ninel fala bogu, pa zar ne vidiš kakav kič je u boji???
meni nije kič varijanta u boji, čekam preview da vidim kako je to urađeno u darkvudu
|
|
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Posted - 08/05/2010 : 13:18:44
|
quote: Originally posted by Renky
Hogarthu ne triba boja za prikrivanje nedostataka. Crno-bilo, jedina opcija. Za ostale, na kioscima imaju neke slikovnice. Nisu skupe a u boji su
e jbg, ja vidio strip u boji prvo :)
to što si vidio prvo u boji ne znači i da je dobro...ta engleska izdanja su inferiorna ovima u svakom pogledu |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 08/05/2010 : 13:30:10
|
c/b verzija je neuporedivo bolja od ove jeftino obojene stranice. Takodjer, mnogo bolje nego photoshop izbljedjivanje. U c/b verziji crtez dolazi maksimalno do izrazaja, cak i najmanje linije. Odlican potez da je strip objavljen u c/b verziji. Jos jednom, svaka cast. Po prvi put sve sto neko uradi je jednostavno pravi potez...osim sto je dzungla napisana velikim slovom, ali to je na ovom izdanju stvarno sitnica. |
|
|
Spiderman
Senior Member
Croatia
2746 Posts
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Posted - 08/05/2010 : 13:37:53
|
dobro ja ne kontam zakaj je ovdje sve bolje u cb od boje? zato kaj smo odrasli na boneliju?
bljak
Meni je skoro uvijek bolja boja od c/b. Ali kao sto sam rekao, crtez u ovom izdanju gubi na kvalitetu sa ovim jeftinim/zamlacenim kolorisanjem.
|
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 08/05/2010 : 13:39:03
|
iz jednostavnog razloga sto crtez dolazi vise do izrazaja, kao sto je gore napisano. kod autora kao sto su Hogart i Foster, greh je da se umanji efekat i najmanje linije |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Spiderman
Senior Member
Croatia
2746 Posts
Posted - 08/05/2010 : 13:39:17
|
quote: Originally posted by King Warrior Meni je skoro uvijek bolja boja od c/b. Ali kao sto sam rekao, crtez u ovom izdanju gubi na kvalitetu sa ovim jeftinim/zamlacenim kolorisanjem.
hah a to ti je isto kao nekome su bolje crnke, nekome plavuše a nekome crvenokose
i kaj budemo onda? svidi se neka koja ima crvenu kosu a ti tu boju ne preferiraš na ženi, šta'š onda? ofarbat je u crno?
sad malo podjebajem sa ovim :) |
Moj strip Moje aukcije |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Posted - 08/05/2010 : 13:43:16
|
hah a to ti je isto kao nekome su bolje crnke, nekome plavuše a nekome crvenokose
i kaj budemo onda? svidi se neka koja ima crvenu kosu a ti tu boju ne preferiraš na ženi, šta'š onda? ofarbat je u crno?
sad malo podjebajem sa ovim :)
dobar ti je primjer. nije vazno koju boju kose ima, vaznije je kako su definisane obline, da li se dobro vide ili su prekrivene |
|
|
Spiderman
Senior Member
Croatia
2746 Posts
Posted - 08/05/2010 : 13:48:30
|
quote: Originally posted by King Warrior dobar ti je primjer. nije vazno koju boju kose ima, vaznije je kako su definisane obline, da li se dobro vide ili su prekrivene
no dobro krenuli drugim smjerom, čak nisu ni važnije obline kod mene, meni je važnije kako razmišlja ali to je druga tema i možemo se prebacit u svaštaru da nas moderator ne shebe :) |
Moj strip Moje aukcije |
|
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
Member since 01/04/2008 |
|
Porter
Advanced Member
Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
Laf
Starting Member
Fyro Macedonia
58 Posts
Member since 16/11/2007 |
Posted - 08/05/2010 : 14:57:35
|
quote: Originally posted by all_ba
quote: Originally posted by 1Euro
Prije nego odlučim da kupim ili ne(iako izgleda fantastično a cijena je sasvim ok!!!) me zanima koliko stripova odnosno knjiga če imati kompletni serijal?
Imaš na naslovnicama odgovor na to pitanje.
Gledam ja u naslovnice, ali tu informaciju nigde ne vidim... I jos jednom bih hteo da pitam - koji ce biti ritam izlaska ovih knjiga? :) |
|
|
Topic |
|