forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Fibra, stanje na skladištu
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 124

Poli
Advanced Member

Slovenia
38008 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 02/05/2010 : 21:37:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
Dobro, rekao sam jedan od rekorda.
Ali MC nije bio ni cetvrt toliko ocekivan prije izlaska, nije se toliko pricalo o njemu, dok je s druge strane tu bila prava Pakaomanija. Koja jos traje, treba naglasiti.

Mislim, mene je ovaj podatak o "prodatih" 410 primjeaka MC iznenadio. Pozitivno naravno.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 03/05/2010 : 01:15:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
@Markose, kako si prošao sa Sharaz De. Zanima me kakava je reakcija na Topia. Ja ti skidam kapu samo za to izdanje, a da ne govorim o ostalima. I još jedno pitanje imaš li možda namjeru objaviti cjelokupan opus Topia.
Jedva čekam "integral" na jesen.

C'est la vie...
https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29350 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 03/05/2010 : 09:28:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Sharaz-De je jako dobro prosao, ali nemam namjeru objaviti cjelokupan opus (to bi vjerojatno i bilo nemoguce), samo ono mi se svidi pričom. Crtež je ionako uvijek izvanredan.

Trouble will find me
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 03/05/2010 : 12:48:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Sharaz-De je jako dobro prosao, ali nemam namjeru objaviti cjelokupan opus (to bi vjerojatno i bilo nemoguce), samo ono mi se svidi pričom. Crtež je ionako uvijek izvanredan.

Baš mi je drago za Sharaz da je dobro prošao, a i drago mi je da ćeš s vremena na vrijeme nešto objaviti od Topia. Ja ću ti kuputi svaki njegov
album (ako treba i na neviđeno i bez obzira na cijenu).

C'est la vie...
https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/

Edited by - all_ba on 03/05/2010 12:49:41
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 08/05/2010 : 14:10:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Alvar Mayor, Mort Cinder, Sharaz-De. Hoce li biti u buducnosti jos slicnih stripova. Ne pitajte zasto sam stavio ta 3 stripa u istu kategoriju, jednostavno su me sva 3 odusevila.
Go to Top of Page

Born To Run
Average Member

901 Posts

Member since 05/01/2009

Posted - 08/05/2010 : 14:12:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Born To Run a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mord

Alvar Mayor, Mort Cinder, Sharaz-De. Hoce li biti u buducnosti jos slicnih stripova. Ne pitajte zasto sam stavio ta 3 stripa u istu kategoriju, jednostavno su me sva 3 odusevila.

Zasto si stavio ta tri stripa u istu klategoriju ?

Please allow me to introduce myself
I'm a man of wealth and taste
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29350 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 08/05/2010 : 14:33:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Hoće:)
Evo, Hodočasnik zvijezda (Trillo i Breccia, opet) i Kolekcionar (Toppi) su vrlo slični, na jesen.
I da, zašto si ih stavio u istu kategoriju:)?

Trouble will find me
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 08/05/2010 : 15:56:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Pa sva 3 se sastoje od maestralno napisanih i jos bolje nacrtanih kratkih prica. Sva 3 imaju odmak od stvarnosti prema masti. Sva 3 imaju nekakav povijesni stih, itd. Uglavnom, moze se naci nekakva poveznica.

Trazi se D'Artagnan.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7965 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 08/05/2010 : 16:36:24  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mogu ja da odgovorim na Markosovo pitanje - to su klasici, stripovi za sva vremena, visoke vrednosti. Neke stvari koje Fibra objavljuje, posebno modernija BD produkcija, možda su trenutno aktuelne, dobro ocenjene od kritike ili dobile neke nagrade, ali će tek vreme pokazati da li će postati upamćene, prepoznatljive i stripovi kojima će se publika vraćati, preštampavati ih i čija će imena - naslova i autora, odzvanjati.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7965 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 08/05/2010 : 16:39:32  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Recimo, Špageti braća, ma koliko bio (na ovom forumu) hvaljen i dobro primljen, nije strip ni blizu nivoa pomenutih.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29350 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 08/05/2010 : 16:52:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

quote:

Mogu ja da odgovorim na Markosovo pitanje - to su klasici, stripovi za sva vremena, visoke vrednosti. Neke stvari koje Fibra objavljuje, posebno modernija BD produkcija, možda su trenutno aktuelne, dobro ocenjene od kritike ili dobile neke nagrade, ali će tek vreme pokazati da li će postati upamćene, prepoznatljive i stripovi kojima će se publika vraćati, preštampavati ih i čija će imena - naslova i autora, odzvanjati.

Teško je to uspoređivati. A i stvar je ukusa. Recimo, meni je Svagdanja borba bolja od sva ta tri naslova i već sada klasik. U svakom slučaju, u jednom si sigurno u pravu, treba proći pristojan broj godina da se vidi što će odoljeti zubu vremena.

Trouble will find me
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21090 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 08/05/2010 : 17:19:36  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Teško je to uspoređivati. A i stvar je ukusa. Recimo, meni je Svagdanja borba bolja od sva ta tri naslova i već sada klasik. U svakom slučaju, u jednom si sigurno u pravu, treba proći pristojan broj godina da se vidi što će odoljeti zubu vremena.

Mogu reći da se meni Markosov ukus strašno sviđa, jedino kod Svagdanje Borbe ne delim toliko oduševljenje.Odličan strip, naročito prva knjiga, ali ne nešto što me je "kupilo za sva vremena" , kao što su ova dela koja je pobrojao Mord ili Eternaut ili Zekan od novije produkcije

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21090 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 08/05/2010 : 17:20:54  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

Hoće:)
Evo, Hodočasnik zvijezda (Trillo i Breccia, opet) i Kolekcionar (Toppi) su vrlo slični, na jesen.
I da, zašto si ih stavio u istu kategoriju:)?

Onda jedva čekam Hodočasnika i Kolekcionara, jer su i meni Alvar , Mort i Šaraz genijalna ostvarenja

Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 08/05/2010 : 17:36:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Svagdanju bi mogao usporediti sa putovanjem u italiju. Alvara da sharaz-de-om. A spagete sa, neznam, torpedom npr. Ali medjusobno nikako.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21090 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 08/05/2010 : 17:39:36  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Da,da, malopre sam hteo da kvotujem da mi je SB najsličniji sa Torpedom, te da mi samim tim ne zaostaje mnogo za ova tri naslova

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7965 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 08/05/2010 : 18:05:54  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Ja nisam govorio o tematskoj sličnosti i sličnosti forme, nego o sveukupnom uticaju i tragu na strip umetnost.

Inače, po tematici i formi Špageti su nastali pod direktnim uticajem Torpeda, ali je crtež znatno slabiji od Bernetovog, a i scenaristički je bleđi.
Nemam ništa protiv da su nekom razlike kvaliteta maeđu njima u nijansi, pa čak i da mu se Špageti Bros više dopadaju.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29350 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 08/05/2010 : 18:34:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
ne slazem se nimalo o utjecaju torpeda na spbros, a pogotovo ne o kvaliteti scenarija, pa i crteža. ali dobro.

Trouble will find me
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7965 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 08/05/2010 : 18:59:04  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

ne slazem se nimalo o utjecaju torpeda na spbros, a pogotovo ne o kvaliteti scenarija, pa i crteža. ali dobro.

Forma: oba imaju kretke priče (8 strana, valjda), oba imaju konvencionalnu montažu kadrova sa 6 približno jednakih kadrova u 3 reda na većini strana, oba primenjuju stari američki sistem gde se arhitektura, ambijenti tj elementi scenografije ("pozadina") generalno vrlo malo pojavljuju i to u odsečenim prikazima-detaljima koji nagoveštavaju celinu, u prvom planu crtački dominiraju likovi, oba su crno-beli, realistični i blago stilizovani, crtež je relativno čist...

Tema/ sadržaj: sem zbivanja koja su smeštena u istu državu i približno vreme, žanrovski su slični, pristup hard-boiled, sličan milje, domiraju negativni likovi, moralno problematični, stripovi se bave njihovim ličnim pričama, bez šire socio-političke slike vremena...

Svaka sličnost nije baš uvek slučajna, a pošto je Torpedo nastao prvi, valjda je on uticao na SB. Naravno, razlike su dovoljno velike da ne može biti nikakve reči o kopiranju, samo o inspiraciji.

Što se crtačkog poređenja tiče, tu nema deleme u razlici kvaliteta, možemo nekom prilikom topik oko toga, ima dovoljno stručnih ovde.
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 08/05/2010 : 20:01:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Mogu prihvatiti da je spomenuta trojka na visem umjetnickom nivou nego spageti ili torpedo pogotovo sto se crteza tice, ali u principu dijelim stripove samo na one koji mi se svidjaju (vise ili manje) i one koji mi se ne svidjaju.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29350 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 08/05/2010 : 20:30:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Forma: oba imaju kretke priče (8 strana, valjda), oba imaju konvencionalnu montažu kadrova sa 6 približno jednakih kadrova u 3 reda na većini strana, oba primenjuju stari američki sistem gde se arhitektura, ambijenti tj elementi scenografije ("pozadina") generalno vrlo malo pojavljuju i to u odsečenim prikazima-detaljima koji nagoveštavaju celinu, u prvom planu crtački dominiraju likovi, oba su crno-beli, realistični i blago stilizovani, crtež je relativno čist...

Tema/ sadržaj: sem zbivanja koja su smeštena u istu državu i približno vreme, žanrovski su slični, pristup hard-boiled, sličan milje, domiraju negativni likovi, moralno problematični, stripovi se bave njihovim ličnim pričama, bez šire socio-političke slike vremena...

Svaka sličnost nije baš uvek slučajna, a pošto je Torpedo nastao prvi, valjda je on uticao na SB. Naravno, razlike su dovoljno velike da ne može biti nikakve reči o kopiranju, samo o inspiraciji.

Što se crtačkog poređenja tiče, tu nema deleme u razlici kvaliteta, možemo nekom prilikom topik oko toga, ima dovoljno stručnih ovde.

Toliko se ne slažemo da mi se ne da ulaziti u rasprave:) Nije ni bitno, uostalom. Ali eto, jftr, SB su zaokružena priča s početkom i krajem, gdje se svaka epizoda može čitati sama za sebe, ali je opet dio velikog mozaika i velike priče. To je puno, puno, puno teže nego raditi status quo priče u kojima sve uvijek kreće iznova i u kojima nije bitno što se dogodilo ranije. I puno kvalitetnije, bar meni. A da ne spominjem kako u SB ima puno više toga osim samog hard boiled humora - upravo suprotno što ti tvrdiš - SB donose socio-političku sliku vremena (sindikati, anarhisti, itd itd).
Bernet je bolji od Mandrafine, slažem se, ali ta razlika nije baš toliko velika.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 08/05/2010 : 21:19:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ok, ovo su dobre usporedbe, ali zašto si ti uvjeren da je baš "Torpedo" bio inspiracija za Trilla i Mandrafinu dok su radili "Spaghetti Brothers"? Pa nije "Torpedo" bio prvi strip takve forme i takve tematike.

Ja vjerujem da su autori "Torpeda" i "Spaghetti Brothers" bili prvenstveno inspirirani američkim kriminalističkim stripovima 1930-ih, 1940-ih i 1950-ih godina. Stripovima kao što su "Crime Does Not Pay", "Crime SuspenStories" i "True Crime Comics", na kojima su radili ljudi poput Jacka Colea, Charlesa Biroa i Boba Wooda. Sigurno je i "Dick Tracy" Chestera Goulda bio inspiracija. I nije slučajnost što je, uz Abulija, originalni tvorac "Torpeda" bio Alex Toth.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8163 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 05/11/2010 : 23:42:59  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
meni su špageti neusporedivo bolji od torpeda, kojeg isto volim, ali špageti su jedna puno kompleksnija i bolja priča, a mandrafina je sjajan crtač, ako je bernet i bolji, nijanse su u pitanju

btw, red je na jedan update stanja na skladištu

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29350 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 06/11/2010 : 08:49:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Nema nekih bitnih promjena, nazalost.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29350 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 13/01/2011 : 21:07:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Evo, novi update.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 13/01/2011 : 21:19:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
Ženski strip na Balkanu - 20 primjeraka
opa, ovo me moram priznati iznenadilo, morat ću korigirati svoju listu nabavke za ovaj mjesec

Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu?
Go to Top of Page
Page: of 124 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.33 seconds. Snitz Forums 2000