all_ba, isto zahvaljujem na komplimentima i podršci. Radimo dalje punom parom, crtamo stripove i evo, zbog toga manje stavljam crteže ovdje na forum. Ali uskoro čete vidjet i table, kako izgledaju. I imaš pravo, mnogo teže je crtat strip nego obične crteže. Ali, ne damo se mi :) Pozdrav svima.
Mene jako raduje (a i mnoge naše forumaše), što imamo takvih talenata kao što ste u ovom slučaju vas trojica (a, ima ih još, kao npr.Tozo ), to je nešto najljepše što nam se moglo dogoditi na ovom našem sajtu, vjerovatno ima i dobrih scenarista i dobro bi bilo da udružite snage i krenete rad na zajedničkom projektu. Vjerujte mi najteže je sam raditi. Još bih par stvari rekao, možda je malo pregrubo bilo, posebno kad je Željko u pitanju. @Željko,i ti si također jako talentiran momak za strip, ono što ti fali vremenom ćeš nadoknaditi, a vrlo je bitno (ako želiš sam da tiširaš) da savladaš tehniku tuširanja. Ako ti ne ide tuš pero(za sad, naućit ćeš i to vremenom, sve se da naučiti), probaj tuširati sa četkicom. Vidio si kako to sjajno Wolland radi. Od naših doajena stripa najbolji je u toj tehnici radio naš maestro Žarko Beker.
Ne posecujem ovaj topik ali posto mi je u toku jucerasnjeg dana stigla posiljka iz Beceja, i u njoj se pored dva cd-a, jednog stripa i nekih drugih stvarcica, nasao i jedan crtez 11-ogodisnjeg Alekse Stojkovica, bratanca od kolege forumasa pravednog, resih da ostavim jedan post. Kako vidim, na ovom topiku Zagor ima apsolutni monopol, pa bi bilo redno pogledati i crtez jednog od najmladjih poklonika licnosti i dela Duha sa sekirom...
Nadam se da etablirani na ovom topiku nece nalaziti zamerke tipa: proporcije, anatomija, kompozicija...
Rad 11-ogodisnjeg Alekse iz Beceja, jednog od najmladjih vatrenih zagorovaca:
Da, ja sam ovo postavio..zanimljivo, jel da?
Aleksa je zakon! Ovako nije ni Jean Giraud crtao sa 11. Ni Claudio Villa, ni Angelo Stano, ni Font (svi ljudi cije sam radove s 11 godina vidio!) Bice zvijezda ako nastavi!
Nucciu, a pogotovo Verniju nedostaje dinamika i ritam crteza koji ima Ferri, a to se ne moze postici vjezbom vec to umjetnik nosi u sebi kao talenat.Verni je samo kopija za one citaoce koji ne ulaze mnogo u strukturu crteza vec im je dovoljno da se zadrze na samoj povrsini, dok mislim da Nuccio posjeduje odredjeni talenat i da moze biti mnogo bolji jer je uradio tek jedan strip.Za prvenac vrlo dobro
Nope. Dinamica i ritam se POSTIZU vjezbom. [/quote] Naravno, ali senzibilitet crtac nosi u sebi. Npr. Verni je mnogo sporiji i pedantniji od Ferrija i koliko god se trudio nece moci dostici njegovu ekspresiju.
Pa što ti čekaš? javi se Bonelliju i Burattiniju. Ovo je predobro. Odnosno - g(alli)enijalno!
David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS] Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid! Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone! -Ryan Reynolds-
Ako iko zaslužuju da bude primljen u Zagor staff onda si to ti Woolande, svaka čast care! Imam osjećaj da se na stranicama ovog topica piše istorija: "Prvi balkanac u renomiranoj italijanskoj izdavačkoj kući!"
Ako iko zaslužuju da bude primljen u Zagor staff onda si to ti Woolande, svaka čast care! Imam osjećaj da se na stranicama ovog topica piše istorija: "Prvi balkanac u renomiranoj italijanskoj izdavačkoj kući!"
Hvala prijatelju, bio sam jedno vreme u drugacijim vodama, a sada se vracam Zagoru ponovo.