Author |
Topic  |
andi
Junior Member

Croatia
306 Posts
Member since 07/01/2008 |
|
jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
Posted - 08/05/2010 : 14:08:00
|
quote: Originally posted by Dado
quote: Originally posted by jang
a zašto ne napravite više tih majica?
Pa mislim da smo o tome vise puta pisali. Izrada ovakvih majica jako je skupa i neizvodivo je raditi to u nekoj vecoj kolicni. A htjeli bismo zadrzati majice za Mafest koje same sa sobom nose neku uspomenu na taj dogadjaj. Mislim da vecina onih koji zele majice do tih majica i dodju, bilo preko rezervacije ili kupovine preostalih primjeraka na standu.
izgleda da sam promašio ta objašnjenja. razumijem želju da te majice budu nekakva ekskluziva. Mislim da je to ok. ovo prvo da je izrada jako skupa, verovatno se tu misli da je svota novca ograničena, prodaja nesigurna (dakle može da krene a možda i ne)... možda bi rješenje bilo da se narudžbe putem neta napravi koji mjesec ili dva prije pa se to uzme kao nekakav test šta ide i koliko. Sve u svemu, sigurno da tko je htio verovatno če dobiti majicu. |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 08/05/2010 : 18:34:38
|
Problem je u kroničnom nedostatku novca ne u želji za ekskluzivom. Jednostavno sebi ne možemo dopustiti luksuz da 100 majica ostane neprodano. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 09/05/2010 : 04:15:13
|
Evo i kratki info o katalogu, fasciklama i plakatima.
Ove godine plakata nece biti u pojedinacnoj prodaji nego ce ih se u kompletu moci dobiti iskljucivo uz kupnju kataloga i svih fascikli. Takav komplet (katalog + 5 fascikli + Festivalske novine + 7 plakata) kosta 75 kn i moze se naruciti na: info@mastripfest.com (sistem znate: tko rano rani, sam u nju upada, ali cud nikada!). Uz narudzbu obavezno stavite svoje ime i prezime, kontakt telefon i informaciju kad planirate to pokupiti na standu MaFesta, a ako ste mozda rezervirali i majice molim vas da to takodjer naznacite tako da vam pripremimo sve skupa.
Pojedinacno ce se moci kupiti samo i iskljucivo katalog i to po cijeni od 10 kn / komad.
Evo, bacite oko na plakate:

|
And I must be an acrobat to talk like this and act like that... |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts
|
Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts
Posted - 09/05/2010 : 11:46:33
|
Visina malo manje od metra (98,5 cm), a širina 57 cm. Dakle, velik! |
 |
|
Deers
Advanced Member

Croatia
9599 Posts
Member since 29/03/2004 |
|
Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts
Posted - 09/05/2010 : 12:11:15
|
quote: Originally posted by Deers
A di je Groucho?
Uuuuu koliko copyrighta ima ovaj Rissov plakat 
Jebiga, problem s pravima. Zbog iste stvari ga nema ni na naslovnicama... |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 09/05/2010 : 14:40:08
|
quote: Originally posted by Deers
Uuuuu koliko copyrighta ima ovaj Rissov plakat 
Kad ima puno junaka a vecina njih ima drugoga vlasnika prava... |
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
 |
|
wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts
Member since 11/12/2006 |
|
jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29664 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Dok Lester
Advanced Member

5078 Posts
Member since 15/11/2001 |
|
dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts
Member since 18/07/2005 |
Posted - 11/05/2010 : 01:35:12
|
quote: Originally posted by Renky
Problem je u kroničnom nedostatku novca ne u želji za ekskluzivom. Jednostavno sebi ne možemo dopustiti luksuz da 100 majica ostane neprodano.
Normalno.Zalihe ubijaju zaradu.Prosto nevjerojatno da majica košta 99 kuna i radite sa gubitkom od 10 kuna.Svaka vam čast. Obzirom da štampanje takve majice u 4 boje košta oko 23,00 kune,a vi dođete do mizernih 99 kn,pa zašto poklanjate majice svima koji se jave na narudžbu?Da manje poklanjate ovima što naručuju,cijena bi na festivalu bila manja?Ili ja nešto nisam shvatio? |
 |
|
dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts
Posted - 11/05/2010 : 01:40:50
|
quote: Originally posted by Dado
quote: Originally posted by jang
a zašto ne napravite više tih majica?
Pa mislim da smo o tome vise puta pisali. Izrada ovakvih majica jako je skupa i neizvodivo je raditi to u nekoj vecoj kolicni. A htjeli bismo zadrzati majice za Mafest koje same sa sobom nose neku uspomenu na taj dogadjaj. Mislim da vecina onih koji zele majice do tih majica i dodju, bilo preko rezervacije ili kupovine preostalih primjeraka na standu.
Da,skupa je izrada takvih majica ako radite jednu.No,ako ih radite npr.500 komada,cijena je cirka oko 23,00 kune.Mislim na štampu takve majice u 4 boje.Stvarno skup proizvod,a naročito ako ga ponudite po 99,00 kuna. Zašto ju ne stavite 110,00 pa da ne radite sa gubitkom?Zašto sami sebe upropaštavate i radite svijesne gubitke?Prestanite ih poklanjat fanovima i stavite pravu cijenu.Vjerujem da bi ljudima bilo svejedno.Ako možemo dat 99,00 kn,možemo navuć i tih 10!Zašto da svi gubitci padnu na vaša leđa? |
 |
|
dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts
Posted - 11/05/2010 : 01:44:39
|
quote: Originally posted by Emir Pasanovic
Fuuuuuck... ZA KOGA / ŠTO? i to završi u štampi??? Dragi Siniša, dragi uredniče... koje su ovo uopšte novine?
Eto,čak se i novinar pita za koga i šta?Nevjerojatno... |
 |
|
Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts
Posted - 11/05/2010 : 08:46:58
|
quote: Originally posted by dveribad Da,skupa je izrada takvih majica ako radite jednu.No,ako ih radite npr.500 komada,cijena je cirka oko 23,00 kune.Mislim na štampu takve majice u 4 boje.
To sto majica s jednim motivom kosta 23 kn ako se radi u 500 komada nama nista ne znaci jer mi radimo 7-8 majica s razlicitim motivima i u tirazu od 25-60 komada (ovisno o motivu), a ukupno svih majica ima 320 komada. Uz takve uvjete cijena nam je za svaku majicu (samo majica Fruit of the Loom i tisak) 40 kn + PDV, odnosno 49,20 kn jer udruge nisu u sustavu PDV-a i nemaju povrat poreza. O pravima i ostalim troskovima necu ni govoriti. Naravno, sve ovo je bilo receno, ali ocito je opet doslo vrijeme za malo prezvakati to, ali dobro...;-) Nek' se raja veseli!;-) |
 |
|
Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts
Posted - 11/05/2010 : 09:00:15
|
quote: Originally posted by dveribad
quote: Originally posted by Emir Pasanovic
Fuuuuuck... ZA KOGA / ŠTO? i to završi u štampi??? Dragi Siniša, dragi uredniče... koje su ovo uopšte novine?
Eto,čak se i novinar pita za koga i šta?Nevjerojatno...
Prije svega, ne pita se tu novinar nego je to urednik stavio napomenu prilikom prijeloma misleci da je novinar zaboravio staviti naznaku za koga je aukcija. Naravno, ovaj mu je odgovorio na isti nacin kako sam i ja vec napisao na onome drugom topicu ( http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=37253&whichpage=2 ), a onda je uredniku promaklo izbrisati to pa je tako i otislo u tisak. Dakle, ne zato sto se sablaznjavaju jer se ne zna za koga je aukcija nego zato jer je ovaj mislio da je novinar (Kekez) to zaboravio napisati.;-)
A ja cu i ovdje jos jednom ponoviti koji je razlog:
Razlog je vrlo jednostavan i glasi: aktualnost. Mi svake godine objavljujemo u ciju ce korist ici aukcija sto je moguce kasnije, a sve s ciljem da budemo aktualni. Naime, kad bismo to odredili npr. 3 mjeseca unaprijed moglo bi se dogoditi da se iza toga nekome dogodi nekakva tragedija i da toj osobi bude puno potrebniji novac od one koju smo mi ranije bili odredili. Na ovaj nacin, cekajuci zadnji tren, mi imamo najsvjezije podatke i u mogucnosti smo najbolje procijeniti kome bi taj novac najvise pomogao. Jasno, sve to radimo u koordinaciji s Gradom Makarska i njihovim sluzbama koji se brinu o socijalnim slucajevima u gradu. Upravo jutros sam bio na sastanku s Gradonacelnikom koji mi je dao popis na kojemu se nalaze 4 obitelji koje su u najtezem stanju, a sutra cu preuzeti i cijele njihove dosjee nakon cega cemo svi mi iz udruge sjesti i odrediti u ciju korist ce biti ovogodisnja aukcija te hoce li biti samo jedan korisnik, ili dva, ili tri, ili 4. |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41212 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 11/05/2010 : 09:35:20
|
Ja definitivno ostajem bez MaFesta ove godine.. Ko me je imao na spisku za druzenje i zajebanciju moze da me precrta... Razlog - Premnogo problema, premalo resenja... Ocekujem slike sa festivala... |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
tulip
Starting Member
Croatia
67 Posts
Member since 21/03/2003 |
Posted - 11/05/2010 : 09:40:45
|
Ratko, cirka oko 23,00 kune? Daj, molim te... I zar je toliko bitno za koga je aukcija? Da barem ne treba nikome... Bit svega je od prvog dana iskoristiti medijski prostor i Mafest u humanitarne svrhe, kako bi što više ljudi čulo i pomoglo. Čulo prvenstveno za one kojima je pomoć potrebna, a ne za one koji su sudjelovali na aukciji i pomogli na taj način. Ako nekog treba istaknuti u darivanju, onda prvo skinimo kapu autorima koji su poklonili svoj rad za aukciju, a onda možda onima koji su kupili. A autori znaju da nisu oni tu najbitniji jer osim onih za koje se novac skuplja ne smije nitko drugi biti u prvom planu. Mi smo tako ponosni na naše aukcije, na ideju, izvedbu, korisnike kojima su pomogle, autore i stripofile koji sudjeluju i ne dam da sve to blatiš. Postoji milijun načina kako donirati i pomoći. Ova aukcija je jedan način. Naš način. Ako ti ne odgovara, pronađi sam put do humanitarnog djela kao i dosad.
|
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Posted - 11/05/2010 : 09:45:44
|
quote: Originally posted by dveribad
quote: Originally posted by Renky
Problem je u kroničnom nedostatku novca ne u želji za ekskluzivom. Jednostavno sebi ne možemo dopustiti luksuz da 100 majica ostane neprodano.
Normalno.Zalihe ubijaju zaradu.Prosto nevjerojatno da majica košta 99 kuna i radite sa gubitkom od 10 kuna.Svaka vam čast. Obzirom da štampanje takve majice u 4 boje košta oko 23,00 kune,a vi dođete do mizernih 99 kn,pa zašto poklanjate majice svima koji se jave na narudžbu?Da manje poklanjate ovima što naručuju,cijena bi na festivalu bila manja?Ili ja nešto nisam shvatio?
Kad tvoj "brzi" mozak jednog dana shvati da netko radi legalno, plaća sve obaveze koje proizlaze iz tog legalnog rada shvatit ćeš da uzalud pokušavaš izvući kosti iz ormara. Naše majice su cjenovno u rangu majica koje se pojavljuju na ostalim festivalima a razlog zašto se ne radi neka veća količina je već objašnjen. No tvoj toliko brzi mozak sa kojim se hvališ izgleda je samo mit jer svako malo izvlačiš, bezuspješno, neke samo tebi vidljive sumnje koje su toliko puta na tvoje provokacije objašnjene. Želiš ponavljati gradivo? Ok samo naprid. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
Vjeko1980
Advanced Member

5651 Posts
Member since 24/08/2006 |
Posted - 11/05/2010 : 10:46:09
|
quote: Originally posted by sawitch
Ja definitivno ostajem bez MaFesta ove godine.. Ko me je imao na spisku za druzenje i zajebanciju moze da me precrta... Razlog - Premnogo problema, premalo resenja... Ocekujem slike sa festivala...
Ma daj! Ko hoće nađe način, ko neće naće izgovor.. Ajde dolazi da se uništimo od sokova  |
 |
|
Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2457 Posts
Member since 03/05/2006 |
Posted - 11/05/2010 : 11:53:08
|
Ja definitivno ostajem bez MaFesta ove godine.. Ko me je imao na spisku za druzenje i zajebanciju moze da me precrta... Razlog - Premnogo problema, premalo resenja... Ocekujem slike sa festivala...
A ja mislija da pričamo o generaciji leedsa iz polufinala lige prvaka.opet.to niko nezna osim tebe.steta,jebi ga. |
Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
|
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Posted - 11/05/2010 : 11:55:38
|
Ako triba užicati kakvu posvetu... samo javi   |
 |
|
Topic  |
|