forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 5. MaFest - Makarska, 20.-23.5.2010.
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 19

andi
Junior Member

Croatia
306 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 08/05/2010 : 13:47:55  Show Profile Show Extended Profile  Send andi a Private Message  Reply with Quote
A zašto ne mogu dobiti nikakav odgovor na mail koji sam poslao za rezervaciju majci?!
Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 08/05/2010 : 14:08:00  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dado

quote:
Originally posted by jang

a zašto ne napravite više tih majica?

Pa mislim da smo o tome vise puta pisali.
Izrada ovakvih majica jako je skupa i neizvodivo je raditi to u nekoj vecoj kolicni.
A htjeli bismo zadrzati majice za Mafest koje same sa sobom nose neku uspomenu na taj dogadjaj.
Mislim da vecina onih koji zele majice do tih majica i dodju,
bilo preko rezervacije ili kupovine preostalih primjeraka na standu.

izgleda da sam promašio ta objašnjenja.
razumijem želju da te majice budu nekakva ekskluziva. Mislim da je to ok.
ovo prvo da je izrada jako skupa, verovatno se tu misli da je svota novca ograničena, prodaja nesigurna (dakle može da krene a možda i ne)... možda bi rješenje bilo da se narudžbe putem neta napravi koji mjesec ili dva prije pa se to uzme kao nekakav test šta ide i koliko.
Sve u svemu, sigurno da tko je htio verovatno če dobiti majicu.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 08/05/2010 : 18:34:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Problem je u kroničnom nedostatku novca ne u želji za ekskluzivom. Jednostavno sebi ne možemo dopustiti luksuz da 100 majica ostane neprodano.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 09/05/2010 : 04:15:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message  Reply with Quote
Evo i kratki info o katalogu, fasciklama i plakatima.

Ove godine plakata nece biti u pojedinacnoj prodaji nego ce ih se u kompletu moci dobiti iskljucivo uz kupnju kataloga i svih fascikli. Takav komplet (katalog + 5 fascikli + Festivalske novine + 7 plakata) kosta 75 kn i moze se naruciti na: info@mastripfest.com (sistem znate: tko rano rani, sam u nju upada, ali cud nikada!). Uz narudzbu obavezno stavite svoje ime i prezime, kontakt telefon i informaciju kad planirate to pokupiti na standu MaFesta, a ako ste mozda rezervirali i majice molim vas da to takodjer naznacite tako da vam pripremimo sve skupa.

Pojedinacno ce se moci kupiti samo i iskljucivo katalog i to po cijeni od 10 kn / komad.

Evo, bacite oko na plakate:

And I must be an acrobat to talk like this and act like that...
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 09/05/2010 : 05:01:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
mukte

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 09/05/2010 : 09:40:47  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message  Reply with Quote
kakav je format tih plakata?

inače ovaj komplet je super ideja
Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 09/05/2010 : 11:46:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message  Reply with Quote
Visina malo manje od metra (98,5 cm), a širina 57 cm. Dakle, velik!

Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9599 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 09/05/2010 : 11:57:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
A di je Groucho?

Uuuuu koliko copyrighta ima ovaj Rissov plakat

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 09/05/2010 : 12:11:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

A di je Groucho?

Jebiga, problem s pravima. Zbog iste stvari ga nema ni na naslovnicama...

Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 09/05/2010 : 14:40:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

Kad ima puno junaka a vecina njih ima drugoga vlasnika prava...

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts

Member since 11/12/2006

Posted - 10/05/2010 : 12:47:32  Show Profile Show Extended Profile  Send wiskey a Private Message  Reply with Quote
A copyright za našu Vedranu???
Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 10/05/2010 : 13:02:55  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message  Reply with Quote
ima negdje na netu galerija svih Mafest plakata, mapa, majica??
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29664 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 10/05/2010 : 17:13:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
mozes pogledati po starim topicima
svi imaju MAFEST u nazivu topica
Go to Top of Page

Dok Lester
Advanced Member

5078 Posts

Member since 15/11/2001

Posted - 10/05/2010 : 19:48:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Dok Lester a Private Message  Reply with Quote
ili na facebooku ;-) (barem za plakate)
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 11/05/2010 : 01:35:12  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

Problem je u kroničnom nedostatku novca ne u želji za ekskluzivom. Jednostavno sebi ne možemo dopustiti luksuz da 100 majica ostane neprodano.

Normalno.Zalihe ubijaju zaradu.Prosto nevjerojatno da majica košta 99 kuna i radite sa gubitkom od 10 kuna.Svaka vam čast.
Obzirom da štampanje takve majice u 4 boje košta oko 23,00 kune,a vi dođete do mizernih 99 kn,pa zašto poklanjate majice svima koji se jave na narudžbu?Da manje poklanjate ovima što naručuju,cijena bi na festivalu bila manja?Ili ja nešto nisam shvatio?
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 11/05/2010 : 01:40:50  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dado

quote:
Originally posted by jang

a zašto ne napravite više tih majica?

Pa mislim da smo o tome vise puta pisali.
Izrada ovakvih majica jako je skupa i neizvodivo je raditi to u nekoj vecoj kolicni.
A htjeli bismo zadrzati majice za Mafest koje same sa sobom nose neku uspomenu na taj dogadjaj.
Mislim da vecina onih koji zele majice do tih majica i dodju,
bilo preko rezervacije ili kupovine preostalih primjeraka na standu.

Da,skupa je izrada takvih majica ako radite jednu.No,ako ih radite npr.500 komada,cijena je cirka oko 23,00 kune.Mislim na štampu takve majice u 4 boje.Stvarno skup proizvod,a naročito ako ga ponudite po 99,00 kuna.
Zašto ju ne stavite 110,00 pa da ne radite sa gubitkom?Zašto sami sebe upropaštavate i radite svijesne gubitke?Prestanite ih poklanjat fanovima i stavite pravu cijenu.Vjerujem da bi ljudima bilo svejedno.Ako možemo dat 99,00 kn,možemo navuć i tih 10!Zašto da svi gubitci padnu na vaša leđa?
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 11/05/2010 : 01:44:39  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Emir Pasanovic

Fuuuuuck... ZA KOGA / ŠTO? i to završi u štampi??? Dragi Siniša, dragi uredniče... koje su ovo uopšte novine?

Eto,čak se i novinar pita za koga i šta?Nevjerojatno...
Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 11/05/2010 : 08:46:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dveribad
Da,skupa je izrada takvih majica ako radite jednu.No,ako ih radite npr.500 komada,cijena je cirka oko 23,00 kune.Mislim na štampu takve majice u 4 boje.

To sto majica s jednim motivom kosta 23 kn ako se radi u 500 komada nama nista ne znaci jer mi radimo 7-8 majica s razlicitim motivima i u tirazu od 25-60 komada (ovisno o motivu), a ukupno svih majica ima 320 komada. Uz takve uvjete cijena nam je za svaku majicu (samo majica Fruit of the Loom i tisak) 40 kn + PDV, odnosno 49,20 kn jer udruge nisu u sustavu PDV-a i nemaju povrat poreza. O pravima i ostalim troskovima necu ni govoriti. Naravno, sve ovo je bilo receno, ali ocito je opet doslo vrijeme za malo prezvakati to, ali dobro...;-) Nek' se raja veseli!;-)

Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 11/05/2010 : 09:00:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Emir Pasanovic

Fuuuuuck... ZA KOGA / ŠTO? i to završi u štampi??? Dragi Siniša, dragi uredniče... koje su ovo uopšte novine?

Eto,čak se i novinar pita za koga i šta?Nevjerojatno...

Prije svega, ne pita se tu novinar nego je to urednik stavio napomenu prilikom prijeloma misleci da je novinar zaboravio staviti naznaku za koga je aukcija. Naravno, ovaj mu je odgovorio na isti nacin kako sam i ja vec napisao na onome drugom topicu ( http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=37253&whichpage=2 ), a onda je uredniku promaklo izbrisati to pa je tako i otislo u tisak. Dakle, ne zato sto se sablaznjavaju jer se ne zna za koga je aukcija nego zato jer je ovaj mislio da je novinar (Kekez) to zaboravio napisati.;-)

A ja cu i ovdje jos jednom ponoviti koji je razlog:

Razlog je vrlo jednostavan i glasi: aktualnost. Mi svake godine objavljujemo u ciju ce korist ici aukcija sto je moguce kasnije, a sve s ciljem da budemo aktualni. Naime, kad bismo to odredili npr. 3 mjeseca unaprijed moglo bi se dogoditi da se iza toga nekome dogodi nekakva tragedija i da toj osobi bude puno potrebniji novac od one koju smo mi ranije bili odredili. Na ovaj nacin, cekajuci zadnji tren, mi imamo najsvjezije podatke i u mogucnosti smo najbolje procijeniti kome bi taj novac najvise pomogao. Jasno, sve to radimo u koordinaciji s Gradom Makarska i njihovim sluzbama koji se brinu o socijalnim slucajevima u gradu. Upravo jutros sam bio na sastanku s Gradonacelnikom koji mi je dao popis na kojemu se nalaze 4 obitelji koje su u najtezem stanju, a sutra cu preuzeti i cijele njihove dosjee nakon cega cemo svi mi iz udruge sjesti i odrediti u ciju korist ce biti ovogodisnja aukcija te hoce li biti samo jedan korisnik, ili dva, ili tri, ili 4.

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41212 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 11/05/2010 : 09:35:20  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ja definitivno ostajem bez MaFesta ove godine.. Ko me je imao na spisku za druzenje i zajebanciju moze da me precrta... Razlog - Premnogo problema, premalo resenja... Ocekujem slike sa festivala...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

tulip
Starting Member

Croatia
67 Posts

Member since 21/03/2003

Posted - 11/05/2010 : 09:40:45  Show Profile Show Extended Profile  Send tulip a Private Message  Reply with Quote
Ratko, cirka oko 23,00 kune? Daj, molim te...

I zar je toliko bitno za koga je aukcija? Da barem ne treba nikome... Bit svega je od prvog dana iskoristiti medijski prostor i Mafest u humanitarne svrhe, kako bi što više ljudi čulo i pomoglo. Čulo prvenstveno za one kojima je pomoć potrebna, a ne za one koji su sudjelovali na aukciji i pomogli na taj način. Ako nekog treba istaknuti u darivanju, onda prvo skinimo kapu autorima koji su poklonili svoj rad za aukciju, a onda možda onima koji su kupili. A autori znaju da nisu oni tu najbitniji jer osim onih za koje se novac skuplja ne smije nitko drugi biti u prvom planu. Mi smo tako ponosni na naše aukcije, na ideju, izvedbu, korisnike kojima su pomogle, autore i stripofile koji sudjeluju i ne dam da sve to blatiš.
Postoji milijun načina kako donirati i pomoći. Ova aukcija je jedan način. Naš način. Ako ti ne odgovara, pronađi sam put do humanitarnog djela kao i dosad.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 11/05/2010 : 09:45:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Renky

Normalno.Zalihe ubijaju zaradu.Prosto nevjerojatno da majica košta 99 kuna i radite sa gubitkom od 10 kuna.Svaka vam čast.
Obzirom da štampanje takve majice u 4 boje košta oko 23,00 kune,a vi dođete do mizernih 99 kn,pa zašto poklanjate majice svima koji se jave na narudžbu?Da manje poklanjate ovima što naručuju,cijena bi na festivalu bila manja?Ili ja nešto nisam shvatio?

Kad tvoj "brzi" mozak jednog dana shvati da netko radi legalno, plaća sve obaveze koje proizlaze iz tog legalnog rada shvatit ćeš da uzalud pokušavaš izvući kosti iz ormara. Naše majice su cjenovno u rangu majica koje se pojavljuju na ostalim festivalima a razlog zašto se ne radi neka veća količina je već objašnjen. No tvoj toliko brzi mozak sa kojim se hvališ izgleda je samo mit jer svako malo izvlačiš, bezuspješno, neke samo tebi vidljive sumnje koje su toliko puta na tvoje provokacije objašnjene. Želiš ponavljati gradivo? Ok samo naprid.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Vjeko1980
Advanced Member

5651 Posts

Member since 24/08/2006

Posted - 11/05/2010 : 10:46:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Vjeko1980 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Ja definitivno ostajem bez MaFesta ove godine.. Ko me je imao na spisku za druzenje i zajebanciju moze da me precrta... Razlog - Premnogo problema, premalo resenja... Ocekujem slike sa festivala...

Ma daj! Ko hoće nađe način, ko neće naće izgovor.. Ajde dolazi da se uništimo od sokova
Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2457 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 11/05/2010 : 11:53:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message  Reply with Quote
quote:

A ja mislija da pričamo o generaciji leedsa iz polufinala lige prvaka.opet.to niko nezna osim tebe.steta,jebi ga.

Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 11/05/2010 : 11:55:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ako triba užicati kakvu posvetu... samo javi

Go to Top of Page
Page: of 19 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.36 seconds. Snitz Forums 2000